11 Ιουν 2011

λόγω πληρότητας..

Σε αυτό το ιδιότυπα προσωπικό ηλεκτρονικό μου ημερολόγιο, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα όσα είπε μόλις χθες στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, η παρουσία και οι αποφάσεις του οποίου επέπρωτο να καθορίσουν την πορεία της χώρας σε αυτές τις τόσο δύσκολες στιγμές που περνάει -και μαζί με αυτήν, όλοι εμείς.

Είναι γεγονός ότι τόσο η παρούσα κυβέρνηση όσο και όλο το πολιτικό σύστημα, από επικοινωνιακής απόψεως πάσχουν. Οι κραυγές και οι μούτζες των αγανακτισμένων κάθε βράδυ έξω από το κτήριο της Βουλής, τα καθημερινά κρούσματα λεκτικής και σωματικής βίας ενάντια σε κάθε τι που εκπροσωπεί την κρατική εξουσία, αλλά και οι καθημερνιές αποκαρδιωτικές ειδήσεις που αφορούν όχι μόνο την οικονομική πορεία της χώρας, αλλά κυρίως την κοινωνική συνοχή -όλα αυτά τα δεινά έχουν βρει τους εκπροσώπους του κυβερνώντος πολιτικού συστήματος εξαιρετικά αμήχανους να αρθρώσουν πειστικά επιχειρήματα, αλλά και τους πολίτες εξαιρετικά απελπισμένους και εξαιρετικά αδικημένους για να μπορέσουν ή να θελήσουν να ακούσουν -και δικαίως δεν ακούν-.


Το βίντεο που ακολουθεί, παρουσιάζει κατά τρόπο ευσύνοπτο και σαφή την επίσημη θέση της παρούσας κυβέρνησης, η οποία δια στόματος του Πρωθυπουργού της, υπεραμύνεται των οικονομικών μέτρων που έχει αποφασίσει να εφαρμόσει και των διεθνών συμφωνιών που καλώς ή κακώς ήδη δεσμεύουν, αλλά και θα συνεχίσουν να δεσμεύουν όλους εμάς, τους Έλληνες πολίτες, για πολλά χρόνια ακόμα.

Χωρίς να έχω την δυνατότητα να κατανοήσω τα στυγνά οικονομικά δεδομένα που επέβαλαν τη λήψη τέτοιων διεθνών δεσμεύσεων, νομίζω πως αποκλειστικά και μόνο για λόγους 'ημερολογιακής πληρότητας', η ομιλία του Πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια του χθεσινού κοινοβουλευτικού ελέγχου για τη λήψη των πρόσθετων οικονομικών και διαρθρωτικών κυβερνητικών μέτρων - απεικονίζει πλήρως την δικαιολογητική βάση των σημερινών πολιτικών επιλογών. 

Έτσι λοιπόν, για λόγους πληρότητας και μόνο, σάς συστήνω να δείτε αυτό το βίντεο από την αρχή μέχρι το τέλος του. Επειδή κάτι μού λέει πως αυτά τα λόγια του γνωστού σε όλους μας και ως ΓΑΠ  θα τα θυμόμαστε για πολλά χρόνια, όπως αυτά που είχε πει στο Καστελόριζο, ένα κάποιο ανοιξιάτικο μεσημέρι Παρασκευής..


10 Ιουνίου 2011

Λάθος εκτιμήσεις; Ώριμες αποφάσεις; Προσχηματικές δικαιολογίες αντεθνικών συμβιβασμών; Οδικός χάρτης για τη σωτηρία της χώρας; Συνομωσιολογικές μεθοδεύσεις; Ειλικρινής παράθεση δεδομένων; Χριστός ή Σατανάς; Ειλικρινά, αυτήν εδώ τη χρονική στιγμή, αδυνατώ να βρω μια σωστή, εμπεριστατωμένη ή έστω ψύχραιμη απάντηση.

Μόνο η Ιστορία είναι αυτή που θα μάς δείξει τι τελικά ισχύει απ'όλ'αυτά.
Ναι. Αργά ή γρήγορα - και αυτό θα (μάς) συμβεί.


1 σχόλιο:

Nemessis είπε...

"Ναι. Αργά ή γρήγορα - και αυτό θα (μάς) συμβεί."

Δεν είμαι και τόσο σίγουρη Γαβριήλ αν ο ιστορικός θα την βρει σύντομα την αλήθεια.Δεν έχουμε βρει ακόμη πολλές της πρόσφατης ιστορίας.Μακάρι όμως...Δεν θα ήθελα πριν γίνω στάχτη πάνω από το Αιγαίο να μην μάθω ΑΚΡΙΒΩΣ ποιοί και γιατί πρόδοσαν τη γενιά μου.








Related Posts with Thumbnails