10 Φεβ 2010

η Καρυδόπιτα του Βουλευτού κ.Φερέκη

Δεν θα ήθελα να ολοκληρώσω τη 'δεύτερη δόση' αναρτήσεων για την παράσταση ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ με την πικρή γεύση της προηγούμενης ανάρτησης (αν και από τα σχόλια που ήρθαν, υποθέτω πως ό,τι γράφτηκε αποτέλεσε -δυστυχώς- μια ακόμα απλή διαπίστωση κακώς κειμένων εκ μέρους πολλών άλλων).
Έτσι, το μπλογκ είπε αυτή τη φορά να σάς γλυκάνει.
Και μάλιστα με τον πλέον ...παραδοσιακό τρόπο.

Με το κόψιμο της Βασιλόπιτας της Θεατρικής μας Ομάδας.

Την ευθύνη ανέλαβε πλήρως ο πλέον καθ'ύλην αρμόδιος περί τα τοιαύτα, Βουλευτής κύριος Φέρεκης (κατά κόσμον Γιάννης Χριστοδούλου) ο οποίος -παρά το ότι δεν είναι καλός στα ψέμματα- αποδείχθηκε άσσος στη μαγειρική! Δικαίως μάλιστα τού δείξαμε απόλυτη εμπιστοσύνη να κάνει με τα χεράκια του τη Βασιλόπιτά μας, αφού κάποιους μήνες πριν κατάφερε να χαϊδέψει τον ουρανίσκο όλων των μελών της Ομάδας με εκείνο το υπέροχο παστίτσιο του, που τόσο νόστιμο είχα να φάω χρόνια και χρόνια! Δε σάς κάνω πλάκα! Αν είχα να επιλέξω σπιτικό παστίτσιο μεταξύ της ..μαμάς μου ή του Γιάννη, θα διάλεγα του Γιάννη χωρίς δεύτερη κουβέντα (σόρρυ μάδερ).

Το κόψιμο της πίτας μας έγινε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου και μάλιστα επί σκηνής του άδειου από σκηνικά Δημοτικού Θεάτρου Ρόδου. Ο Βουλευτής κ.Φερέκης κατέφθασε εφοδιασμένος με όλα τα απαραίτητα σύνεργα..
...και ιδού !

σπάτουλα, χατζάρα και επαγγελματισμός!
ε, πώς να μην τον εμπιστεύεσαι!

Αυτή η Βασιλόπιτα βρε παιδιά, ήταν κυριολεκτικά... μπουκιά και συγχώριο! Όσο για τα ενσταντανέ της κοπής, πρέπει να σάς πω ότι όλα έχουν καταγραφεί σε βίντεο, αλλά κατόπιν ωρίμου συλλογικής σκέψεως, αποφασίσαμε να μην βγουν στον αέρα.
Να κρατήσουμε δα και κάτι για τον εαυτό μας! καλά δεν είπαμε;


Το φλουρί ήταν ένα δίευρω και μάς ταλαιπώρησε πολύ ώσπου να βρεθεί. Ήταν κρυμμένο στο τελευταίο κομμάτι της πίτας και τελικά το κέρδισε.... η νεαροτάτη Βουλευτόπαις Νικολέτα! Και για όσους δεν κατάλαβαν, η τυχερή της πίτας μας δεν ήταν άλλη από την μόλις 5 μηνών σήμερα κόρη του Γιάννη μας! (κάτι σαν "Γιάννης κερνά-Γιάννης πίνει" αλλά σάς διαβεβαιώ ότι τίποτα δεν ήταν φτιαχτό)

νά και το 2ευρω...

Η Νικολέτα μας βρισκόταν ακόμα στην κοιλιά της μαμάς της όταν είχαμε αρχίσει τις πρόβες και από τις πρώτες μέρες της ζωής της παρακολουθούσε υπομονετικά τον κατά κοινή ομολογία χαζομπαμπά Βουλευτή κ.Φερέκη να ζει τα πάθη της θεατρικής του σταδιοδρομίας. Άκουσε μάλιστα τόσες πολλές φορές τις ατάκες του, που να μού το θυμηθείτε πως μετά από τόση τριβή με τη σκηνή, δεν μπορεί, θα τής 'βγει' στο μέλλον το θεατρικό μικρόβιο! Δεν μπορεί!

η τυχερά Βουλευτόπαις Νικολέτα καθεύδουσα
(μετά της μητρός)


Το τυχερό φλουρί συνοδευόταν από ένα δωράκι, που το αγόρασε ο σκηνοθέτης μας, ο συνάδελφος Μιχάλης Τεχνίτης. Είναι σίγουρο ότι θα περάσουν κάποια χρόνια ώσπου να μπορέσει η μικρή μας κουκλάρα να το ξεφυλλίσει και να το διαβάσει. Όπως και νά 'χει πάντως, το 'Λεωφορείον ο Πόθος' θα την περιμένει υπομονετικά ώσπου να το ανακαλύψει και, ποιός ξέρει..
Βρε παιδιά, σοβαρά τώρα, λέτε να μάς γίνει μία ...θεατρίνα;
Όλα παίζουν!




Πάντως ένα είναι το σίγουρο : Αν κάποτε τα βρει πολύ σκούρα στην πολιτική ζωή ο Φερέκης μας και κάποτε αντικρύσει τις πόρτες της Βουλής κλειστές, καλά θα κάνει να μη στενοχωρηθεί καθόλου! Πιστεύω πως με τέτοια λαμπρή προϋπηρεσία στην κουζίνα του, θα τον περιμένει επάξια και ες αεί η ζηλευτή θέση του αρχι-σεφ στο γειτονικό GB Corner του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, λίγα μέτρα πιο πέρα από τα βουλευτικά έδρανα!
Απόδειξη;

Χα!

Να η συνταγή της Καρυδόπιτας του Βουλευτού Κυρίου Φερέκη
που ο ίδιος ο δημιουργός της παραχώρησε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ
και ΕΙΔΙΚΑ για τους αναγνώστες αυτού εδώ του μπλόγκεως!

Κυρίες μου (και όσοι κύριοι θέλετε),
κάντε ένα ξεγυρισμένο copy paste
και... αρχίστε δουλειά!


Η Καρυδόπιτα του Βουλευτού κυρίου Φερέκη

ΥΛΙΚΑ
- για το μίγμα

6 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
3 baking powder

ξίσμα φλούδας ενός πορτοκαλιού
-για το σιρόπι

1 1/2 φλιτζάνι νερό
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
ξίσμα φλούδας ενός πορτοκαλιού
χυμός ενός πορτοκαλιού
-για το γλάσο
2 πλάκες σοκολάτας κουβερτούρα
15 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το ξίσμα πορτοκαλιού στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Σε άλλο μπωλ ανακατεύουμε το καρύδι, τη φρυγανιά και το baking powder. Αφού αφρατέψουν τα αυγά, βάζουμε το μίξερ στην πιο μικρή ταχύτητα, ρίχνουμε μετά το μίγμα με τη φρυγανιά, το νερό και το baking powder και ανακατεύουμε για λίγο. Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 35 εκαστοστών, ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε για 25'-30'.
Αφού βγάλουμε την καρυδόπιτά μας από τον φούρνο, φτιάχνουμε το σιρόπι, το οποίο βράζουμε για 10'. Κατεβάζουμε από τη φωτιά το σιρόπι και το αφήνουμε να σταθεί για 10᾿ Ρίχνουμε το σιροπι πάνω στην καρυδόπιτα.
Σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ανακατέβουμε την κουβερτούρα με το γάλα εβαπορέ μέχρι να γίνει γλάσο.
Αφού ετοιμαστεί, απλώνουμε το γλάσο πάνω στην καρυδόπιτα
και... καλή μας όρεξη!

Εννοείται ότι δεν ξέρω τι σημαίνει "αφρατώνω", "στέκεται το σιρόπι" και διάφορα άλλα πρωτάκουστα σχήματα λόγου. Ο κ. Βουλευτής πάντως με διαβεβαίωσε με σοβαρότατο ύφος, πως "όποιος ξέρει να μαγειρεύει, θα τα καταλάβει όλα χωρις πρόβλημα (βρε ηλίθιε Γαβριήλ, βλάκα!!)" , οπότε δε λέω περισσότερα...
Πάντως, οποιαδήποτε απορία έχετε, υπάρχουν και τα σχόλια.
Ο
κ. Φερέκης είναι πάντοτε στη διάθεση του εκλογικού σώματος,
(μην πω και του ...εκλογικού στόματος)
και αυτό είναι
αλήθεια!

Η Καρυδόπιτα του Βουλευτού Κυρίου Φερέκη είναι εξαιρετικά αφιερωμένη στο δεσποινάριον, την ελληνίδα μπλόγκερ που από την Ουάσιγκτον 'έστελνε' τους πολλούς κλικαδώρους της σ'αυτό εδώ το ταπεινό μπλογκομάγαζο όσον καιρό ασχολιόμασταν με την παράστασή μας, όπως και στον επίσης συνάδελφο μπλόγκερ Μαρίνο Κλεάνθους, ο οποίος κι αυτός έπραξε τα δέοντα τόσο από το Λονδίνο όπου στήριξε διαδικτυακά τον Ψεύτη μας, όσο και στη Λευκωσία, χωρίς τη βοήθεια του οποίου δεν θα έβρισκα τους κατάλληλους ανθρώπους την κατάλληλη στιγμή για να προετοιμαστεί η παράσταση στην όμορφη Κύπρο μας.
Συντρόφια Βloggers , είστε αστέρια!


Έτσι λοιπόν, χορταστικά ελπίζω, ολοκληρώθηκε η ενότητα των αναρτήσεων για τη 'δεύτερη δόση' του "Ζητείται Ψεύτης" που ανέβασε η Θεατρική Ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.
Οι αναρτήσεις θα σάς περιμένουν στο σχετικό εικονίδιο
"ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ-ΞΑΝΑ!"

στη δεξιά στήλη του μπλόγκεωωωωςςςςς.
Και....
.....εν Κύπρω τα σπουδαίααααααα..





3 σχόλια:

MARINOS είπε...

:)

Ευχαριστώ για την γλυκιά αφιέρωση!

Μετά την παράσταση στην Κύπρο, θα αφιερώσω και εγω με τη σειρά μου πουρέκια με αναρή και μέλι (= αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό της Κύπρου) για το ροδιακό κοινό που σας απόλαυσε και σας χειροκρότησε!

Τολμώ επίσης από αυτό το βήμα να πω , πως υπάρχουν πολλά πράγματα στο μυαλό μας για να γίνουν το 2010 στην όμορφο Ρόδο από την Κύπρο με αγάπη.. Προσεχώς όμως!

Ρούλα Βασιλοπούλου είπε...

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΔΙΑ...

δεσποιναριον είπε...

Gaby μου, σε ευχαριστω παρα πολυ για την αφιερωση. Ειχα δει την καρυδοπιτα και ειπα να προσπερασω για να αρχισω εκεινη τη διαιτα που ολο την αναβαλλω. Αλλα οχι ακομα. Χρειαζομαι τις θερμιδες να δυναμωσω και να φτυαρισω τα χιονια μας. Σε ολη την ομαδα ευχομαι παντα να σκαρωνετε τετοια και παντα να εχετε επιτυχιες. Ολα εγινασ σοφα, ακομα και το φλουρακι που επεσε στο μιρκο απιστευτο πλασματακι της φωτογραφιας. Να το χαιρονται οι δικοι του.
Και παλι χιλια ευχαριστω!








Related Posts with Thumbnails