14 Απρ 2012

Τι θα ψηφίσεις στις 6 Μαΐου; - Δημοσκόπηση.

Λοιπόν, ας το πάρουμε απόφαση : αυτές οι εκλογές δεν θα θυμίζουν σε τίποτα όλες τις προηγούμενες. Κι όποιος από σάς δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμα, πλανάται πλάνην οικτράν.

Θα ήταν όμως κρίμα το όλο αυτό κλίμα να επηρεάσει και έναν σημαντικό θεσμό, που τουλάχιστον για ιστορικούς και μόνο λόγους, έχει σημασία. Και ο θεσμός αυτός δεν είναι άλλος από τις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης. 
Ένας θεσμός που δικαίως έχει εκπέσει της αρχικής του σημασίας, αφού είναι κοινό μυστικό πως οι εταιρείες που αναλαμβάνουν να τις διενεργήσουν, πληρώνονται αδρά από τα κομματικά επιτελεία.

Ακούγεται ουτοπικό, όμως οι ξεχασμένες καλές κἀγαθές προθέσεις..
..κάπου υπάρχουν.


Έτσι, από χθες , 13 Απριλίου 2012 και μέχρι την παραμονή των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012 μπορείτε να συμμετάσχετε στην προεκλογική δημοσκόπηση, ψηφίζοντας στην ειδική στήλη του μπλογκ alloukiallou.blogspot.com

Μία δημοσκόπηση που σίγουρα δεν είναι επιστημονική, 
πλην όμως δεν είναι ..προπληρωμένη!


Από την άλλη όμως, για να έχουν τα αποτελέσματά της ουσιαστική αξία, χρειάζεται η δική σας συνδρομή. Και αυτή η συνδρομή συνοψίζεται με δύο απλές λέξεις : 
Ειλικρίνεια και Ωριμότητα.

Γιατί μόνο με ισχυρή δόση ειλικρίνειας και ωριμότητας εκ μέρους των "διαδικτυακών ψηφοφόρων", θα μπορούν να υπερκαλυφθούν οι πάμπολλες αντικειμενικές τεχνικές αδυναμίες του εγχειρήματος.

Και σας εξηγώ ευθύς αμέσως τι εννοώ :


  • Μπορείτε να ψηφίσετε μόνο ένα κόμμα / απάντηση

  • Μπορείτε να αλλάξετε την ψήφο σας όσες φορές θέλετε καθ'όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

  • Η "διαδικτυακή κάλπη" θα κλείσει οριστικά την 5η Μαΐου 2012 και στις 23:59 ώρα Ελλάδος, οπότε και δεν θα είναι πλέον δυνατόν να αναθεωρήσετε την επιλογή σας (παρά μόνο στην.. πραγματική κάλπη που θα στηθεί την επομένη..)



Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...

Ξέρω, για πολλούς από σας είναι δύσκολο, αλλά για να έχει νόημα το όλο εγχείρημα θα πρέπει να ακολουθήσετε πιστά τις εξής απλές οδηγίες :


  • Ψηφίστε μόνο μία φορά!  Το σύστημα δεν μπορεί να "μπλοκάρει" την ψήφο σας εάν διπλοψηφίσετε από την ίδια IP διεύθυνση

  • Ψηφίστε μόνο εφόσον έχετε δικαίωμα ψήφου! Οπότε, οι ανήλικοι, οι μη Έλληνες υπήκοοι, ή όσοι για κάποιον άλλο λόγο δεν σάς επιτρέπεται να ψηφίσετε σε αυτές τις εκλογές, συγκρατηθείτε... 
  • Ψηφίστε ειλικρινά! Ποιόν κοροϊδεύετε; Τον εαυτό σας ή εμένα;

  • Αποβάλλετε το κομματικό σας "υπερεγώ"! Κανένα κομματικό επιτελείο δεν θα επιβραβεύσει την πολλαπλή ψήφο σας.. Οι πραγματικές εκλογές θα γίνουν στις 6 Μαΐου πίσω από το παραβάν, και όχι στο λάπτοπ σας..

  • Πείτε στους φίλους σας να συμμετάσχουν στη δημοσκόπηση, στέλνοντας το link του μπλογκ alloukiallou.blogspot.com ! Όσοι περισσότεροι ψηφίσετε, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το δείγμα και τόσο πιο αξιόπιστα θα είναι και τα αποτελέσματα! Ήδη, μέσα στις πρώτες 24 ώρες της διαδικτυακής ψηφοφορίας, συγκεντρώθηκαν 145 ψήφοι. Και απομένουν πάμπολλες ολόκληρες μέρες μέχρι το πέρας της δημοσκόπησης, στις 5 Μαΐου στις 23:59 ΩΕ. Οπότε, έχετε όλο τον καιρό να τους ενημερώσετε. 
  • Τέλος, οι Έλληνες ψηφοφόροι που βρίσκονται στο εξωτερικό, συμμετέχουν στη δημοσκόπηση κανονικά. 



Και τώρα κάποια χρήσιμα tips :

  • Ψηφίστε το πολιτικό κόμμα που έχετε πραγματικά σκοπό να ψηφίσετε και όχι αυτό που θα θέλατε να ψηφίσετε ή το κόμμα που πιστεύετε ότι θα "πάει καλά"

  • Να έχετε υπ'όψιν σας ότι οι επιλογές "Δεν Ξέρω Τι Να Ψηφίσω", "Λευκό" ή "Δεν Θα Ψηφίσω" σημαίνουν ότι, σύμφωνα με το ισχύον εκλογικό σύστημα, άθελά σας ψηφίζετε το πρώτο κόμμα, που μπορεί να μην σάς εκφράζει καθόλου. Καλό λοιπόν θα ήταν, μέχρι τις 5 Μαΐου και έως τις 23:59 ώρα Ελλάδος, να αποφασίσετε τι πραγματικά θα ψηφίσετε.

  • Η επιλογή "Άλλο Κόμμα" έρχεται να καλύψει το κενό που υπάρχει στη στήλη των κομμάτων που συμμετέχουν στις προσεχείς εκλογές. Δυστυχώς, όταν συμπληρωνόταν η λίστα των κομμάτων και με τα κόμματα που είχαν παραλειφθεί, ήδη είχε συγκεντρωθεί σημαντικός αριθμός ψήφων και ήταν αδύνατον να μεταβληθεί η λίστα των ηλεκτρονικών επιλογών. Ζητώ συγγνώμη λοιπόν σε δύο ψηφοφόρους της "ΑΝΤΑΡΣΥΑ" και του "Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών", οι οποίοι δικαίως διαμαρτυρήθηκαν επειδή δεν βρήκαν τα κόμματά τους στη λίστα της ψηφοφορίας. Σε εκείνο το στάδιο, από τεχνικής απόψεως ήταν αδύνατον να γίνει οιαδήποτε συμπλήρωση. Έτσι, από τις ψήφους στα "Άλλα Κόμματα", τουλάχιστον μία ανήκει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τουλάχιστον μία ακόμα στο "Άρμα Πολιτών". (Ουφ, τα'πα!)  

Αυτά λοιπόν τα λίγα για αυτήν την.. απλήρωτη (και ως εκ τούτου, τίμια) 
προεκλογική δημοσκόπηση του alloukiallou.blogspot.com   

Και εφόσον πιστεύετε στις καλές της προθέσεις, 
παρακαλείσθε να συμμετάσχετε, 
ακολουθώντας πιστά αυτές τις παραπάνω απλές οδηγίες.
  

Τώρα , όσον αφορά τις τεχνικές αδυναμίες -που όντως υπάρχουν!-
το μόνο που μπορώ να σάς πω είναι ότι αυτή η δημοσκόπηση 
επαφίεται αποκλειστικά στη δική σας ειλικρίνεια!
(και οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν μόνο καλούς φίλους!)



Καλή Ψήφο σε όλους!



11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξεχάσατε το Ε.ΠΑ.Μ του κ.Καζάκη! ;)

Ανώνυμος είπε...

αν θέλεις το ΕΠΑΜ βάλε ψηφο στο ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ ρε φίλε, πως κάνεις έτσι?

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

Λυπαμαι αλλά δυστυχώς δεν γίνεται να προστεθουν επιλογες. Οχι επειδη δεν θελω! Επειδη εαν επεμβω τωρα στο συστημα θα σβηστουν ολες οι ψηφοι που εχουν δοθει μεχρι τωρα. Θα μηδενιστουν ολα.
Για να επιβεβιωσεις αυτο που σου λεω, σε παρακαλω να ρωτησεις μπλογκερ που εχει μπλογκ σε blogspot.
Λυπαμαι πολυ.

Ανώνυμος είπε...

Το γεγόνος ότι η Χρυσή Αυγή πάει τόσο καλά και σε αυτή τη διαδικτυακή δημοσκόπηση σημαίνει ότι είτε πολύς κόσμος έχει κάλο στον εγκέφαλο, είτε κάποιοι δεν είναι τόσο ειλικρινείς και διπλοψηφίζουν, είτε και τα δύο.Κρίμα που ο διαχειριστής της σελίδας δεν έχει τουλάχιστον την τεχνική δυνατότητα να περιορίσει αυτή τη νοθεία μέσω IP και στηρίζεται μονάχα στις καλές προθέσεις.Πολύ λυπάμαι αλλά αυτό είναι και το μεγάλο μειονέκτημα αυτής της δημοσκόπησης.Όσο ανεξάρτητη και αν είναι, πάσχει από έλλειμμα αξιοπιστίας.Επίσης ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι είναι διαδικτυακή.Και αυτό δεν αφορά φυσικά μονάχα αυτή τη δημοσκόπηση αλλά όλες τις διαδικτυακές.Το ιδανικό θα ήταν να γίνει μια δημοσκόπηση από Πανεπιστήμιο, από πρωτοβουλία φοιτητών.Η ΑΣΣΟΕ π.χ. που έχει και τμήμα στατιστικής θα έπρεπε να κάνει μία, αν δεν έχει ήδη κάνει.

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε,
πράγματι αυτή η δημοσκόπηση επαφίεται στην ειλικρίνεια των συμμετεχόντων, όποιο κόμμα και αν υποστηρίζουν. Δεν πάει μόνο η Χρυσή Αυγή καλά. Πάει και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξαρτητοι Ελληνες - και οπωσδήπτοε δεν είμαι σε θέση να βγάλω συμπεράσματα για την νοητική κατάσταση κανενός από τους συμμετέχοντες.
Μακάρι να είχα την δυνατότητα να αποκλείσω την διπλή ψήφο. Όπως πολύ σωστά επεσήμανες, το ίδιο συμβαίνει και στις υπόλοιπες διαδικτυακές δημοσκοπήσεις.

Όποιος θα ήθελε να βγάλει κάποιο ασφαλές συμπέρασμα από αυτήν την διαδικασία, θα τον συμβούλευα να δει περισσότερο την εκλογική τάση που θα αποτυπωθεί παρά αυτά καθαυτά τα αποτελέσματα.

Δεν εθρεψα αυταπάτες και το έγραψα και στην ανάρτηση : αυτή η δημοσκόπηση δεν θα ήταν δυνατόν λόγω τεχνικών ατελειών να είναι επιστημονική.
Είχα την ελπίδα ότι οι συμμετέχοντες θα ..συγκρατιούνταν και δεν θα επέπτρεπαν στον εαυτό τους να ψηφίζει δύο ή τρεις φορές. Από την άλλη, επειδή δεν είμαι σε θέση να διαπιστώσω με βεβαιότητα τις 'πολλαπλές ψήφους' , αρκούμαι να παρατηρήσω την εκλογική τάση. Και αν λάβω υπ'όψη μου τις δημοσκοπήσεις που μεταδίδονται στα κανάλια, αυτή η τάση επιβεβαιώνεται.

Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου Ανώνυμε. Μού έδωσες την ευκαιρία να πω αυτές τις παρατηρήσεις, και ήθελα να το κάνω μέρες τώρα.
Χρόνια πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Φοιτητικος φορεας να κανει δημοσκοπηση; Μα εδω δεν βγαζουν ιδια αποτελεσματα στις φοιτητικες εκλογες! Πώς θα κατσουν να κανουν σωστη δημοσκοπηση;

Ανώνυμος είπε...

Κ.Γαβριήλ έχετε δίκιο.Όντως αναφέρετε ότι δεν διεκδικείτε δάφνες επιστημονικότητας με αυτή τη δημοσκόπηση.Παρασύρθηκα από τα ανησυχητικά μεγάλα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, τα οποία στις δημοσκοπήσεις του Ιντερνετ φτάνουν σε εξωφρενικούς αριθμούς, για να κάνω τις προηγούμενες παρατηρήσεις.Να με συγχωρέσετε αν είχα επιθετικό ύφος.Άλλωστε δε φταίτε εσείς αν ένας αντιδημοκρατικός εκλογικός νόμος ,εκτός των άλλων, δίνει δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές σε μια συμμορία από μαχαιροβγάλτες.Χρόνια Πολλά και σε σας.

Φίλε ανώνυμε που αναφέρεσαι στην πρόταση μου.Δεν εννοούσα τα κομματόσκυλα όταν αναφερόμουν σε πρωτοβουλία φοιτητών.Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμη φοιτητές που δεν ανήκουν στον κομματικό μηχανισμό των σχολών και που να μπορούν να κάνουν μια έρευνα της προκοπής.

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε,
δεν εξέλαβα το σχόλιό σας ως επιθετικό προς εμένα.
Από την άλλη, επειδή θα ήθελα να κρατήσω το επίπεδο αυτής της διαδικτυακής γωνιάς σε ένα επίπεδο, αισθάνθηκα την υποχρέωση να σάς απαντήσω με τις παρατηρήσεις μου.

Καλώς ή κακώς, η Χρυσή Αυγή υπάρχει και συμμετέχει στις εκλογές, όπως και όλα τα άλλα κόμματα.

Ας δούμε τι θα βγάλει η κάλπη στις 6 Μαΐου και όσον αφορά αυτήν την διάτριτη δημοσκόπηση - ας κρατήσουμε την τάση της κοινής γνώμης που επικρατεί (ίσως και την συσπείρωση των υποστηρικτών των διάφορων κομμάτων, που μπαίνουν πιθανότατα στη διαδικασία να ψηφίζουν ξανά και ξανά). Ως προς αυτό το κομμάτι -και μόνο-, αυτή η δημοσκόπηση επιβεβαιώνεται από τις επιστημονικές δημοσκοπήσεις που προβάλλονται από τα κανάλια. Τουλάχιστον αυτό διαπιστώνω μέχρι τώρα.

Και πάλι ευχαριστώ για την παρέμβαση.

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

Να διορθώσω :
"Από την άλλη, επειδή θα ήθελα να κρατήσω αυτή τη διαδικτυακή γωνιά σε ένα επίπεδο, αισθάνθηκα την υποχρέωση να σάς απαντήσω με τις παρατηρήσεις μου."

- μού ξέφυγε η επανάληψη...
:-)

Ανώνυμος είπε...

Όντως αυτή η τάση επιβεβαιώνεται και εδώ.Έχουμε ακόμη 17 μέρες για να δούμε αν αλλάξει κάτι και κατά πόσο θα επιβεβαιωθεί από τα αποτελέσματα.Σε κάθε περίπτωση εγώ τη διαδίδω τη δημοσκόπηση.

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

Ευχαριστώ Ανώνυμε.
'Αλλωστε, όπως και να'χει, από μία σωστή ανάγνωση υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βγουν σωστά συμπεράσματα ακόμα και από μία δημοσκόπηση που δεν είναι επιστημονική.

Και όσοι διαβάσατε τα σχόλια μέχρι εδώ, διαδώστε αυτήν την ανάρτηση για να ψηφίσουν όσοι περισσότεροι γίνεται.








Related Posts with Thumbnails