13 Μαρ 2012

Μονόλογοι Καθρέφτες

Μπορεί ο χειμώνας να μη λέει να φύγει από τη Ρόδο -
η φετινή ροδίτικη θεατρική άνοιξη όμως, καλά κρατεί.

Εν μέσω εντυπωσιακού αριθμού θεατρικών ομάδων που είτε συνεχίζουν την πορεία τους είτε εμφανίζονται φέτος για πρώτη φορά, το δίδυμο Χαράς Κόντου (στα κείμενα) και Μαρίας Μανιώτη (επί σκηνής) 'ξαναχτυπά' φέτος με την παράσταση "Μονόλογοι Καθρέφτες" που ανεβαίνει το Σάββατο 17 Μαρτίου και την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 στο Θέατρο του Κολλεγίου Ρόδου.


Οι περισσότεροι από σας ίσως να θυμόσαστε την σύγχρονη απόδοση της 'Μήδειας', μία παράσταση που κυριολεκτικά άφησε εποχή για την πρωτοποριακή για τα τοπικά δεδομένα σύζευξη αφήγησης, χορού, ήχου και εικόνας. Η ομολογουμένως κάθε άλλο παρά mainstream απόδοση του γνωστού μύθου -καταγεγραμμένου με καθαρά γυναικεία ματιά-, έρχεται φέτος να συμπληρωθεί με το δεύτερο πρόσωπο-κλειδί της γνωστής ιστορίας : ο Ιάσωνας απαντά στον μονόλογο της σύγχρονης Μήδειας. 
Και το αποτέλεσμα αυτού του παράλληλου διαλόγου που εκτυλίσσεται στις ψυχές ενός άνδρα και μίας γυναίκας είναι η παράσταση που έγραψε με καθαρτήρια διάθεση η ροδίτισσα φιλόλογος και λογοτέχνης Χαρά Κόντου.

Οι συμπράττοντες στην προετοιμασία της παράστασης έχουν φυλάξει ως επτασφράγιστο μυστικό το σκηνικό αποτέλεσμα που μάς επιφυλλάσσουν. Ευτυχώς όμως -και ύστερα από πολλά παρακάλια, οφείλω να ομολογήσω- κατάφερα να φέρω σε αυτό εδώ το μπλογκ τη συγγραφέα της παράστασης Χαρά Κόντου, η οποία αναλύει τα κριτήρια επιλογής του τίτλου αλλά και το γενικότερο κόνσεπτ του έργου. Μια συζήτηση ευχάριστη και πιστεύω ενδιαφέρουσα.

Πατήστε το play.    


Η παράσταση "Μονόλογοι Καθρέφτες" σε κείμενα της φιλολόγου-λογοτέχνιδος Χαράς Κόντου ανεβαίνει στο Θέατρο του Κολλεγίου Ρόδου το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 7 και μισή του απόγευμα.  

Πρωταγωνιστούν η ηθοποιός, χορογράφος και χορεύτρια Μαρία Μανιώτη και ο εκπαιδευτικός Γιάννης Κρικώνης, κάνοντας έτσι το ντεμπούτο του επί σκηνής (Γιάννη, καλή επιτυχία!)

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Σάββα Κούτρου.

Το Κολλέγιο Ρόδου διέθεσε το αμφιθέατρό του αφιλοκερδώς. Επίσημοι χορηγοί επικοινωνίας της παράστασης είναι το Ράδιο Λυχνάρι, η ιστοσελίδα www.rhodes.com.gr και το Τυπογραφείο του Νίκου Χατζηκαλημέρη. 



Τη διοργάνωση της παράστασης ανέλαβε το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο.


Το τηλεοπτικό σποτ, που προβάλλεται εδώ και μέρες στα ροδιακά κανάλια TV4, RED, TVΚΟΣΜΟΣ και ΙΡΙΔΑ,  γύρισαν ο Γαβριήλ Χαρίτος και ο Νίκος Τζεδάκης. Τα γυρίσματα του διαφημιστικού σποτ πραγματοποιήθηκαν στο μπαρ MOD της Ρόδου. 




Διαβάστε περισσότερα για τα γυρίσματα του διαφημιστικού σποτ
πατώντας εδώ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:








Related Posts with Thumbnails