11 Φεβ 2012

ο μονόλογος του κορόιδου

Περνούν οι μέρες. Τα γεγονότα διαδέχονται το ένα μετά το άλλο, και εγώ έχω μείνει να βλέπω έκπληκτος όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μου, ανίκανος να φανταστώ τι άλλο κακό μάς περιμένει στη γωνία. 


Είναι αλήθεια. 
Όλος αυτός ο πολιτειακός συρφετός εντός και εκτός Ελλάδας, βρέθηκε ξαφνικά να αποφασίζει για το μέλλον το δικό μου κατά τρόπο καθ'όλα "νομιμοποιημένο", καθ΄όλα "δημοκρατικό", πέρα για πέρα "αξιοκρατικά εκλεγμένο".. 

Και ορίστε. Κατάντησα να είμαι όμηρός τους.
Κατάντησα να είμαι η .."περιουσία τους".
Τούς ανήκω.


Όλοι αυτοί οι άχρηστοι και ακριβοπληρωμένοι, μάς έχουν στο χέρι. 
Κρατάνε τον διακόπτη του ρεύματος του σπιτιού μας. Αποφασίζουν τι δεν θα υπάρχει στην τσέπη μας. Μάς κάνουν τη χάρη που ζούμε ακόμα.

Οι ζωές μας είναι στα χέρια τους. 
Σε χέρια που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους και που αρκούνταν να σηκώνονται για να ψηφίσουν ένα 'ναι' ή ένα 'όχι' , ανάλογα με το τι θα τούς διέτασσε το κόμμα. Και αυτό συνέβαινε όταν τέλος πάντων κάποτε έπρεπε να γεμίσουν το έδρανο. Ένα έδρανο που τις περισσότερες φορές έμενε κενό. 

Ακριβοπληρωμένο από όλους μας βέβαια.. 
..αλλά κενό.


Αυτή η ανάρτηση δε λέει τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από όλα όσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί δύο χρόνια τώρα σε όλο το ελληνικό διαδίκτυο -το μόνο πεδίο ελεύθερης έκφρασης που μάς έχει απομείνει. 

Μόνο που τώρα το παιχνίδι φαίνεται πως έχει τελειώσει. 
Και το παιχνίδι ήταν πουλημένο εξ αρχής.

Να σταματήσει επιτέλους αυτή η θρασύτατη ενοχοποίηση των ψηφοφόρων.
Κανείς μας δεν τούς ψήφισε για να μην κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
Κανείς μας δεν τούς ψήφισε για να μάς εξαθλιώσουν ηθικά και οικονομικά. 
Κανείς μας δεν τούς ψήφισε για να καταστρέψουν τις ζωές μας.

Από την άλλη όμως, εκπλήξεις δεν υπάρχουν.
Από έναν τέτοιο συρφετό, δεν είχαμε τίποτα καλύτερο να περιμένουμε.


Θα σάς καμαρώσω αύριο από την τηλεόραση όταν θα ψηφίζετε πάλι 'για το καλό του τόπου'. Θα σάς βλέπω να 'κάνετε τη δουλειά σας' ξανά. 
Και μαζί με μένα, θα σάς καμαρώνουν άλλα 10 εκατομμύρια έλληνες που τούς πουλάτε όσο-όσο. 

Αυτοί που έκαναν το μεγάλο λάθος να σάς εμπιστευθούν, θα σάς βλέπουν αποσβωλομένοι να χειροκροτάτε με το που θα λήξει η ψευτοδιαδικασία που θα στήσετε, όπως κάνετε κάθε φορά.
Αλήθεια,  ποιόν θα χειροκροτάτε; 
Και για ποιόν λόγο;

Ντροπή σας.
Μάς πουλήσατε.


8 σχόλια:

Αλίκη Παπαχελά είπε...

Μπράβο Γαβριηλ!
Ουστ τα λαμόγια!

Ντίνα Σιάγκα είπε...

Είναι τρομακτικό με πόση ευκολία πλέον αυτοαποκαλούμαστε κορόιδα, Γαβριήλ!

Σάββας Σαββαΐδης είπε...

Μπράβο Γαβριήλ, εύστοχος όπως πάντα. Η κορυφαία στιγμή της προπαγάνδας ενοχοποίησης μας η αισχρή φράση " μαζί τα φάγαμε"
Κι ερωτώ 1) πότε εξουσιοδοτήσαμε εν λευκώ την κυβέρνηση τα δανεισθεί και να πέσει έξω 2) ποιός έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας εμείς ή η κυβέρνηση και 3) μπορεί κανείς να μου εξηγήσει την έννοια της εξιλέωσης των σημείων και τεράτων των διοικούντων με την αναληψης της πολιτικής ευθύνης.
Δηλαδή θα τιμωρηθεί με την μη εκλογή του ! Μήπως υποχρεώσαμε τους πολιτικούς με το ζόρι να πολιτευτούν ;

Ρούλα είπε...

Ιερή και δικαιολογημένη η αγανάκτηση. Τα ίδια πρόσωπα που μας έφεραν εδώ είναι δυνατόν να διαχειρίζονται το παρόν και το μέλλον και τη στιγμή που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε σε χρεοκοπία; "Αἰδώς Ἀργεῖοι" και με απλά λόγια λίγη τσίπα.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Υπάρχει, άραγε, από πολιτική άποψη τίποτε θλιβερότερο από ένας κακή τη μοίρα Πρωθυπουργό, που επιστρατεύει την τρομοκρατία και τα υποθετικά διλήμματα για να πείσει;
Δεν νομίζω...

Λίτσα Γαλανού είπε...

Μπράβο Γαβριήλ!!

MAESTRO είπε...

To σχέδιο είναι οργνωμένο πάααρα πολύ καλά!
Εδώ και χρόνια...

Ανώνυμος είπε...

Πόσο συμφωνώ με όλα αυτά τα "κανείς μας" που γράφεις.Αυτά αφορούν τη δική τους ευθύνη.

Σκέφτομαι όμως, ότι και μεις έχουμε τις ευθύνες μας:κανείς από μας δε διαμαρτυρήθηκε ουσιαστικά ως πολίτης, για τα τόσα σκάνδαλα (από πού ν' αρχίσω; Χρηματιστήριο, Siemens, Βατοπέδι κτλ),παρά βλέπαμε την πολιτική μας ζωή να εξαθλιώνεται σαν να ήμασταν τρίτοι και να αφορούσαν όλα αυτά άλλη χώρα. Και, ως θύματα της παραπληροφόρησης και του λάιφστάιλ, περί άλλων τυρβάζαμε..Ξέρουν λοιπόν σε ποιους να επιβάλλουν μέτρα!

Νατάσσα








Related Posts with Thumbnails