20 Ιουν 2011

Κοινωνία : Ώρα "Ignore"..

Ανασχηματισμός έγινε, -λέει.
Ψήφος εμπιστοσύνης αύριο, -ξαναλέει...

Συμπολίτευση και αντιπολίτευση με αυτά ασχολούνται, αγνοώντας αμφότερες τον κόσμο που είτε βρίσκεται έξω από τη Βουλή και μουτζώνει αδιακρίτως σχεδόν ένα μήνα τώρα, είτε δεν βρίσκεται εκεί αλλά στηρίζει αυτούς που μουτζώνουν, ενώ παράλληλα σιχτιρίζει τους πάντες από μέσα του και όποτε βρει ευκαιρία να τα πει δυνατά, το κάνει. 

Ο κόσμος δεκάρα δε δίνει για τα συμβούλια και τα διαβούλια που διαδραματίζονται εντός των τειχών και πίσω από όμορφα γυαλισμένες πόρτες και ακριβοπληρωμένα (άραγε από ποιούς;;) ανακαινισμένα γραφεία. Και πολύ καλά κάνει, αφού εάν υπήρχε έστω και μία μικρή πιθανότητα αυτός ο ανασχηματισμός και αυτή η νέα κυβέρνηση να φέρει μία λύση στο οικονομικό μπάχαλο της καταπληκτικής αυτής χώρας, κάτι θα σήμαινε όλο αυτό το διοικητικό μπέρδεμα για μάς, που στο κάτω-κάτω πληρώνουμε. 
Όταν όμως ανατίθεται σε έναν ..Συνταγματολόγο(!) να κάτσει και να βάλει σε τάξη το νευραλγικό Υπουργείο των Οικονομικών, ε ...τότε
-καλά κάνουμε και αδιαφορούμε για το ποιοί θα κάθονται στις καρέκλες που θα μάς διοικούν.


Εν ολίγοις, όσες μούτζες και να πέφτουν βροχή στην Πλατεία Συντάγματος, όσο ψυχοθεραπευτική κι αν είναι αυτή η έκλυση πάθους και οργής, το πολιτικό σύστημα αφήνει τον λαό να παρακολουθεί το γνωστό παιδικό παιχνίδι των 'Μουσικών Καρεκλών'
Ένα παιχνίδι που οι πολιτικοί μας κάθε απόχρωσης και διαμετρήματος αποφάσισαν να το παίζουν μόνοι τους, μιας κι ο λογαριασμός για τα σπασμένα θα αποστέλλεται στον ίδιο αποδέκτη (ήτοι σ'εμάς), ..βρέξει-χιονίσει. 

Είναι βλέπεις και το καλοκαίρι με τη ζέστη που μάς αποβλακώνει όλους. 
Σαν να μην έφτανε το facebook, που μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται το προηγμένης τεχνολογίας 'όπιο του λαού', το άλλοθι του "αφού δεν με ακούει κανείς, γράφω ένα εμπνευσμένο status στον Τοίχο μου, εισπράττω και κανα δυο like - και έτσι εύκολα και high-tech επαναστατώ, αγανακτώ, καταγγέλω" κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π.....


Αυτοανασχηματίζεται το πολιτικό μας σύστημα, άνευ νοήματος. 
Η Τρόικα και οι Ευρωπαίοι θέλουν τα λεφτά τους πίσω.
Κι εμείς απλώς... μουτζώνουμε. 

Αυτή είναι η χώρα που ζούμε 
-και να τη χαιρόμαστε...! 


Με μάς όμως, τι γίνεται; 
Τι κάνουμε;

Μια καλή αρχή ίσως θα ήταν οι μικρές αυτές φρασούλες που εμφανίζονται στο σύντομο βίντεο-εγχειρίδιο που ακολουθεί.
Δεν αποκλείεται κάπου εκεί να βρίσκεται η αρχή του τέλους ενός τούνελ που μπορεί να μην είμαστε άμοιροι ευθυνών για την καταχνιά του, αλλά όχι ότι θα πρέπει και να το αφήσουμε να μάς καταπλακώσει κιόλας.. έτσι, αμαχητί.

Πατήστε play 
(και μετά, όπως πάντα, συνεχίστε την Επανάσταση των Status..)





8 σχόλια:

Ευαγγελία Γεωργάτου είπε...

Ακριβώς, έχουμε φτάσει στο ναδίρ πολλοί. Από Δεκέμβριο περιμένουμε τη σύνταξη.....Και στο Γενικό Λογιστήριο επίτηδες δε στέλνουν με μετάταξη τεμπέληδες άλλων οργανισμών. Ολόκληρος στρατός άχρηστος χωρίς προσόντα τσάμπα πληρώνονταν επί χρόνια.

Άννα Μαλάμη είπε...

I have only to face my fears and to get a good and permanent sleep!! Κατά τα άλλα στάχτη και μπούρμπερη!Τι ωραίο βιντεάκι αλήθεια!Τι ωραίο!

Ρούλα είπε...

Γκάμπριελ πολλά λάικ κατ'αρχήν για το βίντεο-εγχειρίδιο, έτσι για να μιλήσω και με όρους fb :)
Όσο για το συνταγματολόγο στο υπουργείο οικονομικών ίσως λέω, ίσως ως συνταγματολόγος αν το θελήσει να ικανοποιήσει και το κοινό περί δικαίου αίσθημα, όπως λέτε και σεις οι νομικοί, για τον επιμερισμό των οικονομικών επιβαρύνσεων. Δεν μπορεί ο νομοταγής πολίτης που πλήρωνε εισφορές, δούλευε σκληρά να εξισώνεται με αυτόν που φοροδιέφευγε και εξακολουθεί να φοροδιαφεύγει ή με κάποιον ακριβοπληρωμένο κρατικοδίαιτο. Εξάλλου θα κριθεί και από την επιλογή των συνεργατών του, ποιους θα εμπιστεύεται. Τώρα γιατί ο πρωθυπουργός ανακύκλωσε αποτυχημένους και προκλητικούς υπουργούς για να κρατήσει υποτίθεται ισορροπίες ε, δεν μπορώ να το καταλάβω ούτε να το αγνοήσω.
υγ. πληροφορίες που αναφέρουν ότι μετά από αυτό το σχόλιο, δέχθηκα πρόταση από το υπουργείο οικονομικών κρίνονται ανεπιβεβαίωτες χα χα

Ρούλα είπε...

υγ2.επιτέλους κατάφερα να το στείλω. Έχω πρόβλημα με το pc και όχι με τον μπλόγκερ.

Αλίκη Παπαχελά είπε...

Ζήσε..

Μαριέλενα Ματθαίου είπε...

Kαλά κάνουμε και αδιαφορούμε !!!

Αλεξάνδρα Διβάνη είπε...

Κοινωνία : Ώρα "Indignez vous"..
("εξεγερθήτε!" Stephane Hessel)

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@όλους
απλώς ...αποσιωπητικά.
η αναμενόμενη επικαιρότητα με αφήνει ανίκανο να σχολιάσω ή να αντισχολιάσω.
άλλωστε, ουδείς πλεον μας λαμβάνει υπ'όψιν..








Related Posts with Thumbnails