12 Μαρ 2011

Δε Ρήαλ Χάουζουάηβζ οβ Άθενς;;

Την ύπαρξη της εκπομπής του Αντέννα "The Real Housewives of Athens"  (στα ελληνικά "Δε Ρἠαλ Χάουζουάηβς οβ Άθενς") πληροφορήθηκα από τα διάφορα τρέηλερ που συχνά πυκνά προβάλλονται καθ'όλη τη διάρκεια της μέρας. 
Πριν μερικές μέρες έπεσα στη σχετική ανάρτηση του αγαπημένου μου Δεσποιναρίου, το οποίο έδωσε για ακόμα μία φορά ρεσιτάλ καλών τρόπων μιλώντας για την εκπομπή..
Επειδή όμως κάτι ψιλιάστηκα περισσότερο, είπα να δω κι εγώ ιδίοις όμμασι περί τίνος πρόκειται.

Δεν πιστεύω στο ρητό "any publicity is good publicity" και ούτε θα ήθελα να εκληφθούν αυτές οι γραμμές ως "διαφήμιση" για αυτά που είδαν τα ματάκια μου εν μέσω κρίσης από την ελληνική τηλεόραση. 


Κυρίες με φορέματα που ακόμα και το Χόλυγουντ θα ζήλευε.  Ακριβά ΄μαθήματα΄ Scubadiving σε ελληνικά νησιά. Επιδείξεις μόδας. Βίλες. Ακριβά αυτοκίνητα. Εξομολογήσεις τύπου "Μικρές Κυρίες".
Και όλα αυτά στη σημερινή και ῥῆαλ Αθήνα!;
Και μέσα στα πλαίσια ενός...ρηάλιτυ!; Δηλαδή στα πλαίσια της απεικόνισης της ...πραγματικότητας, από τηλεοράσεως!;

Πραγματικά θα ήθελα να ξέρω τι είχαν στο μυαλό τους οι εμπνευστές αυτής της εποποιίας όταν επέλεγαν το σενάριο, τις πρωταγωνίστριες, το concept, ακόμα και τα πλάνα των "Χάουζουάηβζ".. Γιατί είναι τελείως διαφορετικό να βλέπεις τέτοια χλιδή γνωρίζοντας πως όλα αυτά συμβαίνουν σε μιαν άλλη χώρα που ευημερεί, κι άλλο όταν ακούς τόσο προκλητικά συμπεπυκνωμένη σαχλαμάρα στη δική σου γλώσσα και για τη μέση γυναίκα που ζει στην πρωτεύουσα της δικής σου χώρας. 


Πού ζουν αυτές οι κυρίες;  
Τι πρότυπο προβάλλουν; 
Τι νομίζουν ότι επιδεικνύουν; 
Και προπάντων : σε ποιούς απευθύνονται;  
Γιατί αν απευθύνονται στην άνεργη ή στη μισθωτή συνομήλική τους που πασχίζει να συγκεντρώσει στην τσέπη της 600€ το μήνα, το μόνο που θα έπρεπε να αισθάνονται είναι ντροπή. 
Και δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα να ξεχάσουν το τηλεοπτικό γυαλί δια παντός, ύστερα από τέτοια προσβολή της νοημοσύνης όσων τις βλέπουν (ελπίζω να είναι λίγοι) αλλά και της πραγματικότητας που αντιμετωπίζει ο μέσος πολίτης αυτής της χώρας και σε αυτήν τη χρονική περίοδο. 

Η ψυχαγωγία δεν είναι σε καμμία περίπτωση συνυφασμένη με την πρόκληση, το δήθεν "αθώο" παραμύθιασμα μιας άλλης "καλύτερης ζωής" ή της υπερχλιδάτης ευμάρειας. Και μάλιστα, μιας ευμάρειας που δεν προκύπτει από πουθενά. 

Οι κυρίες αυτές απλώς διασκεδάζουν 
- αυτό όμως δεν είναι εργασία

Οι κυρίες αυτές
όντως ντύνονται ωραία 
-αλλά αυτό δε σημαίνει ότι...
..ξέρουν να πλένουν και τα ρούχα τους! 


Η σημερινή ιδιωτική ελληνική τηλεόραση φαίνεται πως ζει σε μιαν άλλη χώρα : Στη χώρα των τηλεπαιχνιδιών, των ρηάλιτυ, των κουτσομπόληδων, της εξυπνάδας τύπου Λαζόπουλου, της εφηβικής σεξιστικής  καζούρας τύπου 'Αρβύλα' και Θέμου, των δελτίων ειδήσεων που δεν δείχνουν Ειδήσεις!
Και βέβαια, στη Χώρα κάποιων ανύπαρκτων "Χάουζουάηβζ"!
...των "Ρήαλ Χάουζουαηβζ οβ Άθενς"...

Η σημερινή ιδιωτική τηλεόραση ζει σε μία Χώρα 
που δεν έχει καμμία σχέση με αυτήν που ζω εγώ.

Και το επάγγελμα του λογοκριτή 
έχει δυστυχώς καταργηθεί προ πολλού...!


.

44 σχόλια:

Νίκος Μπίστινας είπε...

μη γίνεσαι...κακός!!! είναι για να δείξουμε ότι είμαστε σε καλύτερη μοίρα από την Σεχραζάτ, την φατμέ και όλο τους το σόι που μας έχουν κατακλύσει!!!

Ρούλα είπε...

Σιγά να μην είναι όλο αυτό που παρουσιάζεται ρῆαλ! μάλλον βγήκαν στην τιβι για να ξεχρεώσουν τις κάρτες τους και αυτό είναι το τραγικό!

δεσποιναριον είπε...

Υπαρχει και αυτη η ρηαλιτυ. Δηλαδη υπαρχει ενα ποσοστο ανθρωπων που ειναι ευποροι και ζουν τετοια ζωη. Δεν ειναι ομως η μεση νοικοκυρα. Και οπως ειπαμε, αυτη η μειονοτητα δε θα επρεπε να προβαλλεται ετσι. Το κονσεπτ ειναι αμερικανικο. Καθε πολη εχει τοπικη εκπομπη με τις δικες της χαουζγουαιφς. Και πιστεψε με ειναι τρισχειροτερες. Εν κατακλειδι, με ενοχλει ακομα που μιμουμαστε οτι αμερικανικη ηλιθιοτητα υπαρχει. Απο τους Βαλεντινους μεχρι τα νοικοκυροκοριτσα.

Yannis Triantafyllou είπε...

κακέ... να μη δεις κορίτσι να προκόβει, εκεί να την πεις την κουβέντα σου... απόλαυσε το βρε...

Yannis Triantafyllou είπε...

:-)

Γιώργος Ατσικνούδας είπε...

Δυστυχώς, για να προβάλλεται, υπάρχει προφανώς και το ανάλογο κοινό, που της χαρίζει την θεαματικότητα που απαιτείται, για να επιβιώσει μια εκπομπή στην ιδιωτική τηλεόραση. Να σημειώσω μπαι δε ουει, στην "παράνομη ιδιωτική ελεύθερη τηλεόραση", η οποία γεμίζει με τις ευλογίες και την αλτρουιστικη βοήθεια του κράτους, τα ταμεία της, μέσω της ιστορίας με την digea! Αυτή είναι η Ελλάδα ΜΑΣ!

Ματθαιος Παυλιδης είπε...

εχει εδω wannabe τετοιες... χαμος..

Ζαφειρης Σκανδαλιαρης είπε...

βγάλτε τώρα την κεραία από τις τηλεοράσεις. Έχει τουλάχιστον 1000 ταινίες που αξίζει να δεις σε dvd ακόμα και στα περίπτερα...

Πόλυ Χατζημάρκου είπε...

νιώθω πολύ ευτυχισμένη που δεν αγόρασα αποκωδικοποιητή και δεν βλέπω τηλεόραση γενικότερα. Καθόλου δε μου λείπει. ενημέρωση μέσω διαδικτύου, ραδιοφώνου και εφημερίδων. That's it folks!

ματρώνη είπε...

Aγαπητέ εννοείται πως συμφωνούμε. Όμως εγώ δεν οργίζομαι επι του προκειμένου. Γελάω! 1) Με τον ΑΝΤ1 που έχει κάνει κάκιστη επιλογή ως περιεχόμενο εκπομπής 2) Με τις κυρίες που νομίζουν ότι έτσι θα γίνουν (πιο) διάσημες. 3) Με όσους το βλέπο...υν και το "πιστεύουν". Μέσα στην κρίση όχι δε θα αρεσει τον κόσμο κάτι τέτοιο, αλλά με τα γιαούρτια θα τις πάρουν τις αφελείς ναρκισίστριες/ πρωταγωνίστριες. Κι επειδή σου είπα είμαι ψύχραιμη και μ'αρέσει να φιλοσοφώ τα πάντα, θα σου πω οτι αυτό το ριάλιτι θα μπορούσε να είναι ένα "ντοκυμαντέρ" για το κουτσομπολίκι που έχει αΠποθεωθεί στη χώρα μας, αλλά κυρίως για τον αυτοκαταστροφικό καταναλωτισμό βαλκανικού τύπου που φέσωσε δεκάδες σπίτια και ισως κι ολόκληρη τη χώρα. Προς συμμόρφωσιν όλων λοιπόν... Και για να δεις -εσύ- άλλη μια φορά "οι ΕΡΤ τί σημαίνουν".

έλενα γιαννίκη είπε...

αγνούσα την ύπαρξή τους... δεν έχω λόγο να μη συμφωνήσω ωστόσο με ό,τι γράφεις!!ήμαρτον!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@ματρώνη
ξερεις κατι;ισως καποτε θα το βλεπουμε μετα απο δεκαετιες και θα λεμε "να πώς και γιατί καταντήσαμε τότε έτσι"
χμ...

ματρώνη είπε...

Κάτι σαν το "1821" του ΣΚΑΙ :-Ρ
Αμφιλεγόμενο με πολλά ενοχλητικά ψήγματα αληθείας ε; Μόνο που εδώ τα ψήγματα είναι ΚΑΙ ηλιθιότητας.
Και για να υπερθεματίσω στα (ηλεκτρο)γραφόμενα σου, ας αφήσουνε τα σκούμπα -οι "χαουζγουάϊφς" και να πιάσουν καμιά σκούπα :-))))

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@ματρώνη
έχω λυθεί με το "ας πιάσουν καμμιά σκούπα" αχαχαχααχ

ματρώνη είπε...

@Γαβριήλ
Σου λέω είναι για πολλά γέλια οι κοπελιές. Όπως είναι συχνότατα οι ναρκισσιτές. Καταλήγουν θέαμα- αυτό που (περιπου) θέλουν οι άνθρωποι αυτοί.
Ασε που επίσης -όπως σχολιάζει παραπάνω η Ρούλα- μάλλον "έπαιξαν" στο υπο-θέαμα για να πληρώσουν τα γκούτσι και τα πράντα... οι κοκορόμυαλες

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@όλους
για ρίξτε μια ματιά και στο άρθρο της Έλενας Ακρίτα στα ΝΕΑ γιά την εποποιία του Αντέννα..
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=12&ct=8&artID=4622160

Σεβαστιανός Κούρκουλος είπε...

τι να τους κάνεις τους λογοκριτές ; τηλεχειριστήριο δεν έχεις να την κλείσεις ;

Νέμεσις είπε...

Γαβριήλ ποιές Μικρές Κυρίες; Της 'Αλκοτ;
Διατηρώντας τις επιφυλάξεις μου ως προς αυτό :) σε όλα τα υπόλοιπα επαυξάνω και εύγε!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Νέμεσις
πολύ θα ήθελαν να μοιασουν στις ηρωιδες της Αλκοτ!
αλλα δυσκολευτηκα παρα πολυ να επιλεξω αναμεσα στις δικες μου προσλαμβάνουσες...
πιπερι στο στομα (μου) ε;

Νέμεσις είπε...

Κόκκινο μάλιστα και να καίει Γαβριήλ :)
Μέσα από την την Μπεθ,την Έιμι, την Μεγκ και την Τζο ζήσαμε μικρές και μεγάλες έγνοιες, μεγάλους πόνους, χαρά, ευτυχία, έρωτα που ως λέξεις διαφεύγουν των σαχλοκούδουνων.
Τώρα δεν είμαι και πολύ σίγουρη πως θα ήθελαν να μοιάσουν στις "Μικρές Κυρίες" τα σαχλοκούδουνα, ή όπως εύστοχα λέει η φίλη μου η 'Έλενα στον σημερινό της άρθρο οι ηµιεπώνυµες και ηµιαναγνωρίσιµες.
Για να το πάθεις αυτό πρέπει να το έχεις και...διαβάσει. Και αν είχαν την τύχη να διαβάσουν κλασσική λογοτεχνία και να διαβάζουν γενικώς πέρα από την Σουπερ Κατερίνα και τα έντυπα του Κωστόπουλου δεν θα τις...απολαμβάναμε στο συγκεκριμένο σκουπιδαριό.

Κασσάνδρα Δήμου είπε...

και μόνο από τα διαφημιστικά σποτάκια το είχα απορρίψει ως ανεκδιήγητο
νάταν το μόνο;

Ανώνυμος είπε...

Χτες βράδυ ψάχνοντας στην τηλεόραση κάτι καλό να δω για να περάσω την ώρα μου, έπεσα σ' αυτή την εκπομπή και έχοντας ακούσει και δει διάφορα για το συγκεκριμένο προγραμμα έκατσα να το δω..Πραγματικά απόρησα ..λεω τι σαχλαμάρες καθομαι και βλέπω;...πόσο γελοία μπορεί να γίνει η τηλεόραση;..και τι μπορεί να προσφέρει η εκπομπή σ' αυτόν που την βλέπει..και δυστηχώς οι περισσότεροι κάθονται και βλέπουν σαν ζώα χωρίς αποψη αυτα που τους παρουσιάζουν.. Και μετά μας λένε οτι δεν υπάρχουν λεφτά..ΥΠΑΡΧΟΥΝ!! Αλλα είναι συγκεντρωμένα σε λίγους...

djimDjim είπε...

Ωιμέ, διάβαζα για αυτή τη χαζομάρα στους NYTimes, έφτασε και εδώ;!

Cinestef είπε...

Εγώ είχα την ατυχή τύχη να δω ένα μέρος από αυτήν την εκ-πομπή στα άδυτα της ελληνικής τηλεοπτικής κολάσεως.
Δεν έχω πρόβλημα με τα κορίτσια του προγράμματος per se, αλλά @@@ το @@@ μου, τι εννοείς σταθμέ με το "ρήαλ χάουσγουάιβς"; Δηλαδή η κερά Κατίνα από δίπλα που σηκώνεται το πρωί με την κερά Φρόσω να πάνε στην λαϊκή για να πάρουν να φτιάξουν λαχανοντολμάδες δεν είναι ρήαλ; Ή είναι εκτός της ελληνικής πραγματικότητας;
Δηλαδή αν κάποιος πάρει τις τύπισσες του προγράμματος και πετάξει σε μια φάμπρικα, τι θα γίνει;
Και γιατί εγώ να χάνω τον πολύτιμο χρόνο της ζωής μου, βλέποντας μια καταχρεωμένη ψευτόπλουτη μπιτς να κάνει μαθήματα σκούμπα φερ'ειπείν!
Γιατί δεν τις παίρνει ένας παραγωγός να τις πετάξει σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας και να καταγράψει στον φακό τις αντιδράσεις τους; Να κάνει το ίδιο με την κερά Κατίνα να πηγαίνει [μόλις τελειώσει τους λαχανοντολμάδες] να κάνει μαθήματα σκούμπα; Εκεί θα έχουμε κάτι να δούμε έστω κι από περιέργεια.
Σόρρυ, αλλά δεν μπορώ να δω ένα τέτοιο πρόγραμμα ούτε με χιούμορ!
Η εικόνα της γυναίκας σε όλες της τις μορφές στον λαό μας είναι Iερή. Αυτό το πρόγραμμα δεν αντιπροσωπεύει την εικόνα της Ελληνίδας νοικοκυράς, της μάνας μας, της αδερφής μας, της θείας μας και της συντρόφου μας. Όχι, δεν έχει καμία σχέση.
Προτείνω νέο τίτλο: Δε ρήαλ χάουσγουάιβς οφ Άθενς χου χαβ φέηκ μπουμπζ, μπαντ μπότοξ εντ μπαντ άτιτιουντζ.
Αλλάζω κανάλι... γεια!

Ευαγγελία Γεωργάτου είπε...

Αν τις αφησεις χωρις Φιλιππινεζα μαλλον θα βρωμισουν.
Δεν το ειδα. Μονο το τρεηλερ. Καταλαβα....
Αλλα λογια ν'αγαπιομαστε. Πολυ μαγειρικη, πολυ high society. Κοντρα στα προβληματα μας για να ξεχνιομαστε..

Ανώνυμος είπε...

κι εγω αγνοουσα την υπαρξη του συγκεκριμενου σκουπιδιου ... αλλα απο χτες που διαβασα το κειμενο σου ... εχω μπει σε τριπακι να δω περι τινος προκειται .... σταματα να τις "διαφημιζεις" :Ρ
χαχα

another gabriel

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Νίκος Μπίστινας
Λες να ήταν αυτός ο λόγος τελικά;

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Ρούλα
Να είμαι ειλικρινής, αυτή η εκδοχή δεν μού είχε περάσει από το μυαλό. Δεν ακούγεται καθόλου παράλογη όμως

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@δεσποινἀριον
σοβαρα; για καθε πολη εχει και ξεχωριστη βερσιον;
ε να δω και τις Ρήαλ Χάοιυσαουβζ οβ Ρόουντζ και τιποτα στη Γη ολάκερη!!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@ΤΟ ΑΤΟΜΟ
αμαν... κινδυνευω να χαρακτηριστω και κακος απο πανω!
:-)))

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Γιώργος Ατσικνούδας
αγγιξες το ευαισθητο θεμα ονοματι Digea...
ναι, το κοινό είναι η λεξη κλειδί. και δεν βρισκω και το αντικλειδι που να παρει!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Ματθαίος Παυλίδης
είπαμε - μη μού βάζεις ιδέες!
γιατι αν δουν τα αμοιρα τα ματια μου την ροδιτικη εκδοση του ρηαλιτυ, ποιος με σωζει δεν ξερω!!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Ζαφείρης Σκανδαλιάρης
δεν νομιζω να προτεινεις να ενισχυσουμε τον ξεφτιλισμενο ελληνικο Τυπο που μοιραζει dvd..
Συμπληγαδες τελικα!..

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Πολυ Χατζημαρκου
για οσους δεν εχουν τις αντιστασεις σου ομως, λυση δεν υπαρχει;
(μαλλον οχι)

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@έλενα γιαννίκη
το μονο που φοβαμαι ειναι να μην σταθω εγω η αφορμη να σε βαλω να δεις αυτο το αισχος
:-)

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Σεβαστιανός Κούρκουλος
μα το θεμα μου δεν ειναι να χρησιμοποιησω το τηλεχειριστηριο μου. και θα πρεπει καποτε να σταματησουμε να θεωρουμε το θεμα "τηλεθεαση" ως αποκλειστικα προσωπικη υποθεση. ειτε πατησω το off ειτε οχι, το ζητημα ειναι τελικα τι προτυπα παραγονται και αναπαραγονται επ'ευκαιρια της τηλεθεασης.
εννοειται οτι το κουμπι off ειναι πολυ στα.. πανω του στο σπιτι μου.
:-)

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Κασσανδρα Δημου
α, ολα κι ολα -επειδη εχω μια ευαισθησια στο θεμα "τρεηλερ".
το τρεηλερ ειναι παρα πολυ καλο. στα γραφικα και γενικως στο περιτυλιγμα ο εν λογω σταθμος ο,τι πιανει γινεται 'χρυσος'.
αλλα το κυρίως "πιατο" ... φόλα!
το αισθητηριο σου απεδειχθη ορθοτατο.

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Ανωνυμος
πραγματικα σαχλαμαρες.
οσο για τα λεφτα - κι εγω πιστευω οτι υπαρχουν, αλλα πού'ν'τα;
καλωσορισες (αν και δεν ξερω πώς να σε προσφωνήσω, καθοτι ανωνυμος)
:-)

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@djimDjim
εγω δεν ειχα ιδεα οτι ηταν βερσιον εξ ΗΠΑ. απο το δεσποιναριον το εμαθα..
Εχεις το λινκ μηπως;

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Cinestef
να παραδεχτω αγαπητε Cinestef οτι εγω ειχα μεινει με το στομα ανοιχτο απο την τοση συμπυκνωμενη σαχλαμαρα που ειδαν τα αθωα μου ματια, που χρειαστηκε αρκετος χρονος για να αλλαξω καναλι...

υ.γ. χαχα, με το "εκ-πομπή" με εστειλες!!!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Ευαγγελια Γεωργατου
σωστα.
να δουμε εμεις ποτε θα παμε κοντρα γενικως...

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@another gabriel
πλακα πλακα, λες τελικα να εχω πεσει σε τετοια λούμπα;
πφφφφφφφφφφ...

Anti-Christos είπε...

Εγώ το καταδιασκέδασα!

Θεωρώ ότι το εν λόγω πρόγραμμα τις ξεφτιλίζει με το γάντι και αν το δεις λίγο χαλαρά το πιο πιθανό είναι να πεις "τις καημένες, πως ζουν έτσι;"

Επίσης, το γεγονός ότι αυτό το πρόγραμμα προβάλλεται εν μέσω κρίσης, δεν μου λέει τίποτα. Και οι φτωχοί αν είχαν χρήματα έτσι θα ζούσαν, οπότε δεν θεωρώ ότι το πρόγραμμα προκαλεί. Απλά οι φτωχοί ζηλεύουν.

Γέλασα απίστευτα με την Τόγκου, που σε κάποια φάση δήλωσε: "Εμένα που με βλέπετε, και σφουγγαρίστρα έχουν πιάσει τα χέρια μου..." Το είπε λες και έτυχε κάποτε να κάνει sky diving! Χαχαχαχα! Πατσαβούρες!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Anti-Christos
μακαρι ολοι οι τηλεθεατες να ειχαν αυτην την αντιμετωπιση της σειρας.
εμενα απλως με εξενευρισε, να σου πω την αληθεια








Related Posts with Thumbnails