20 Δεκ 2010

..και του χρόνου, λοιπόν!

Είχα πάρα πολύ καιρό να δω τόσο πολύ κόσμο σε εκκλησία. 
Για την ακρίβεια, είχα πάρα πολύ καιρό να δω τόσους όρθιους σε εκκλησία.
Να γίνω και πιο ακριβής;
Ε, μόνο στην ..Ανάσταση είχα δει τόσο κόσμο μέσα στο Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού, στο κέντρο της πόλης της Ρόδου.

Οι ιερείς τα είχαν χάσει από την πολυκοσμία, τα 350 προγράμματα που είχαν τυπωθεί σώθηκαν όλα γρήγορα γρήγορα και ...είδα κι έπαθα να βρω κι εγώ μια θέση στη χθεσινή Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Ροδίων
Το ίδιο κάζο παραλίγο να πάθει και ο Δήμαρχός μας κ. Χατζής Χατζηευθυμίου (ευτυχώς που θυμηθήκαμε την τελευταία στιγμή να κρατήσουμε την πρώτη πρώτη σειρά για τους επισήμους, αλλιώς θα καθόταν κι αυτός ...όρθιος, ο άνθρωπος)
Μη σάς πω ότι ακόμα και οι κάμεραμεν των τηλεοπτικών σταθμών που ήρθαν να μαγνητοσκοπήσουν τη συναυλία, δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ να βρουν μια θέση να στήσουν τους τρίποδες.. (Κι έτσι, όσοι δεν ήρθατε, μην ανησυχείτε. Σύντομα στους δέκτες σας!)


Το κοινό ήταν κάθε ηλικίας και κάθε ενδυματολογικού κώδικα. Από ταγιέρ και γραββάτες μέχρι τζην και σκουλαρίκια στη μύτη. Το χειροκρότημα όλων όμως ήταν ζεστό και οι χορωδοί μας ενθουσιασμένοι από τον τόσο κόσμο που ήρθε να τους δει και να τους ακούσει. 
Και ο κουμπαράς που είχε στηθεί στην έξοδο της εκκλησίας για την συμπολίτισσά μας Κική Τσακίρη συγκέντρωσε 500 ευρώ, όπως μάθαμε. 
Η εκκλησία ζεστάθηκε, ο κόσμος χειροκρότησε, η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, το  γυναικείο φωνητικό σύνολο Senza Intermezzo, το σύνολο Crescendo και βέβαια η Μικτή Χορωδία του Δήμου μας, όλες τους έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πραγματικά μόλις χθες καταλάβαμε ότι ..έχουμε Χριστούγεννα.


Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, ήρθαν 500-600 ροδίτες στην χθεσινή επίσημη 'πρώτη' του συλλόγου των Φίλων Χορωδιακής Μουσικής Ρόδου, γεγονός που μάς γεμίζει όλους με αισιοδοξία για το μέλλον της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Ροδίων. Τη ροδίτικη Χορωδία-σύμβολο που παρά την κρίση, θα συνεχίσει να συνοδεύει τις κοινές μας ροδίτικες μνήμες με γνώριμες μελωδίες. 

Αυτό άλλωστε κάνει μισό αιώνα τώρα. 
Από τη δεκαετία του '60 μέχρι και σήμερα.
Και για πολλά χρόνια ακόμα..


Ναι! 
Μπήκαν τα Χριστούγεννα!     
Χρόνια μας πολλά...
Φωτογραφίες : www.rodosevents.gr




κοίτα με!

είχες , δεν είχες...
...στολίστηκα κι εγώ!




12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλέ μας φίλε Γαβριήλ
Σε ευχαριστούμε για την στήριξη και τις ιδέες σου. Ο ρόλος σου γι αυτή μας τη συναυλία υπήρξε καθοριστικός. Σου διαβιβάζω την αγάπη των μελών της Μικτης Χορωδίας του Δήμου μας και σου εύχομαι να περάσεις όμορφα τις γιορτές!

Μιχάλης Καλαεντζής

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

Μιχάλη μου, κι εγώ κι ο Νίκος Τζεδάκης περάσαμε τέλεια με όλους σας.
Άντε, και εις άλλα με υγεία!
The Choir Rocks...
:-))

Καίτη Κούκουρου είπε...

Ανάταση ψυχής σήμερα στον Ευαγγελισμό! Οι χορωδίες με μαέστρο τον Μιχάλη Καλαετζή μάς χάρισαν όμορφες στιγμές και έδωσαν υπέροχο χρώμα στα Χριστούγεννα που έρχονται! Ωραία δουλειά από ωραίους ανθρώπους και άξιο μαέστρο! Μπράβο παιδιά!

Μαίρη Αϊβάζη-Ζαγορά είπε...

Φέραμε την Ανάσταση μέσα στα Χριστούγεννα!!! Τα γλυκά σου λόγια βάλσαμο Καίτη μου, χάρηκα που σε είδα και από κοντά και η ζεστή σου αγκαλιά πιστοποίηση ενός υπέροχου ανθρώπου!! φιλιά!!

Μαριτάνα Αλακιώτου-Ανθοπούλου είπε...

Το απολαύσαμε!! Ευχαριστούμε πολύ!

Ειρήνη Σπυροπούλου είπε...

ολα καλα....ηταν μια ΥΠΕΡΟΧΗ πραγματι ΧΡΙΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ.....
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ......
ΜΙΚΡΑ ΜΕΓΑΛΑ...................
ΣΗΜ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ .......(ελληνες πιστοι στο ραντεβου....οπως παντα....)ξεκινησε 19,25..........ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

μα βρε Ρηνούλα,
αφού..έμπαινε κόσμος συνέχεια!!

Praline είπε...

Περιμένουμε με αγωνία την επόμενη συναυλία, με συνεργάτες πάντα το αχτύπητο δίδυμο Χαρίτου-Τζεδάκη. "Μια οικογένεια εσείς κ εμείς". Ευχαριστούμε πολύ!

Ανώνυμος είπε...

Γαβριήλ, νομίζω ότι αυτή η συναυλία έφερε εξαρχής σφραγίδα επιτυχίας, λόγω της ενασχόλησης της δικής σου και του Νίκου. Ως μέλος της Μικτής Χορωδίας, αλλά και της Senza Intermezzo, αισθάνομαι τυχερή που συνεργάζομαι με ανθρώπους που χωρίς διάθεση αυτοπροβολής μετουσιώνουν σε πράξη τις γόνιμες ιδέες τους. Σας ευχαριστούμε και προσδοκούμε την επόμενη συνεργασία μας. Ήδη χτες έπεσαν οι πρώτες ιδέες στην κοινή τράπεζα! Νίτσα Σακελλάκη

mary melis είπε...

αγαλλιαση!
αυτο ενιωσα, με ολη τη σημασια της λεξης...

Angela είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξη και την υποστήριξη! Χάρη σε σας αισθάνομαι ότι μια νέα, ακόμα καλύτερη περίοδος ξεκινά για τη χορωδία απο 'δω και πέρα.
Να είστε καλά!!!

Ανώνυμος είπε...

Η πλακα βεβαια ειναι οτι ο ΠΟΔΡ, που λετε στο σποτακι οτι συνδιοργανωσε τη συναυλια, ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ!
Το ειδα τυχαια σημερα σε μια αφισουλα και τρελλαθηκα.
Μα πού τους μαζεψανε ολους τους αχρηστους στο ΠΟΔΡ ;;
παιδια ΣΥΓΧΡΗΤΗΡΙΑ
Εισασταν φοβεροι!
Περιμενουμε κι αλλα!!

ΧΡΗΣΤΟΣ Β.








Related Posts with Thumbnails