3 Αυγ 2010

το βασίλειό Τους για ένα μπλογκ!

Κάτι πήρε τ'αυτί μου τελευταία για τις επερχόμενες αλλαγές στην ελληνική μπλογκόσφαιρα. Κάτι άκουσα για 'ευρυθμία', 'ευταξία' και γενικώς 'ευτυχία, τάξη και ασφάλεια', αλλά έκανα πως δεν άκουσα. Έσυρα τον κέρσορα του pc μου και έκανα πέρα όλες αυτές τις κακόηχες λέξεις, αλλά τελικά μού φαίνεται πως δεν πρόκειται απλώς περί φημών. Κι επειδή τελευταία με έκπληξη βλέπουμε ότι ο,τιδήποτε κακό φημολογείται, αμέσως μετά γίνεται θλιβερή πραγματικότητα, καιρός να αρχίσουμε όλοι εμείς οι μπλόγκερ και όλοι όσοι μάς κάνουν την τιμή να μάς κλικάρουνε, να απολαύσουμε και να αρχίσουμε επιτέλους να εκτιμούμε τις τελευταίες εβδομάδες μέρες και ώρες αυτού που κάποιοι αρέσκονται να αποκαλούν ως 'απέραντη ζούγκλα του διαδικτύου'..

Η ζούγκλα του διαδικτύου λοιπόν, θα μεταμορφωθεί οσονούπω σε μία εύφορη κοιλάδα γεμισμένη με πράσινο γκαζόν. Τα λουλουδάκια θα ανθίζουν στις καλά καθαρισμένες πρασιές, ο δείνα υπουργός και υφυπουργός με στολή επιμελούς κηπουρού θα φροντίζει να καθαρίζει τα ζιζάνια από τις ρίζες των καλών κἀγαθῶν ιστολογίων, όλη η πλάση θα πλημμυρίσει με αυτήν την αποστειρωμένη μυρωδιά του Dettol και, έτσι απλά, σχεδόν μαγικά ..
.....εγένετο Παράδεισος! 

Κάπως έτσι λοιπόν θα πρέπει να γίνει και η μπλογκόσφαιρα, όπου η Μαιρούλα θα γράφει για την υπέροχη σπανακόπιτα που τής έφτιαξε η μαμά, ο Χρηστάκης θα αποθεώνει την ομαδάρα του, ο επώνυμος οπαδός του Χ κόμματος θα παινεύει τις άριστες και εθνοσωτήριες επιλογές του ιδεολογικώς προϊσταμένου του, και όλα αυτά κάτω από τον πεντακάθαρο ουρανό της ελληνικής φύσης, που έχει τόσο πολύ λειανθεί ώστε να μην αντέχει πια τα λαγκάδια, τις απόκρημνες πλαγιές, τα βρύα και τις λειχήνες
Στο μεταξύ βέβαια, ο μπαμπούλας της υπόθεσης 'Τρωκτικό' θα παραμονεύει και όποιος δεν δέχεται τους όρους του παραδεισένιου αυτού παιχνιδιού που λέγεται blogging, στην πυρά-στην πυρά!!  
και χωρίς πολλές κουβέντες! 
Και η αποτέφρωση θα γίνεται κανονικά και με τον νόμο.

Πώς τα καταφέραμε κι εμείς οι μπλόγκερ γίναμε συλλήβδην και ξαφνικά οι συνήθεις ύποπτοι για ό,τι κακό σε τούτη τη χώρα, δεν το πολυκατάλαβα. Ποιός είναι αυτός που αποφάσισε ότι όλοι γίναμε εν δυνάμει ψεύτες, συνωμότες, βέβηλοι, υβριστές και γενικώς 'τα κακά παιδιά' που δεν τρώμε την τελευταία μπουκιά του μεσημεριανού μας; Ποιά θα είναι άραγε αυτή η Διοικητική Αρχή που θα μάς παραινεί να πιούμε μέχρι τελευταίας γουλιάς το καθάρσιο της ευπρεπούς διαδικτυακής μας συμπεριφοράς; Και γιατί άραγε θα πρέπει να δώσουμε λογαριασμό για τα βιομετρικά μας στοιχεία (όρα φρονήματα, πιστεύω και άλλα πολλά) για να έχουμε δικαίωμα να λέμε ό,τι θέλουμε, όπως θέλουμε και όποτε το θέλουμε, αν το θέλουμε; Και στο κάτω κάτω, ποιό είναι αυτό το φοβερό νομοθετικό κενό που δήθεν αφήνει ατιμώρητο τον συκοφάντη, τον εκβιαστή και τον υβριστή; Ή μήπως τάχα ελλείπουν τα τεχνικά μέσα για τον εντοπισμό του εγκληματία που χρησιμοποιεί προηγμένα τεχνικά μέσα για να διαπράξει τα εγκλήματά του; 
Και τώρα πείτε μου: 
γιατί εμένα στα καλά καθούμενα μού'ρχεται να καγχάσω δυνατά;

Ας μην το πολυζαλίζουμε. 
Είναι φανερό ότι το παρόν πολιτικό σύστημα δεν αντέχει άλλο την κριτική. Δεν τού αρέσει να εκτίθεται περισσότερο. Δεν τού αρέσει να ακούει την πικρή αλήθεια, γιατί η αλήθεια στη σημερινή Ελλάδα φαίνεται πως πονάει πολύ. Και έτσι, με καθαρά πρακτική διάθεση, αυτό το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα αποφάσισε να εξαφανίσει ό,τι και όποιον 'δεν εξυπηρετεί'. 

Η αρχή γίνεται με τη μείωση της ισχύος των πομπών των ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών στην Αττική, και με την αντίστοιχη εκατονταπλάσια αύξηση του ορίου ισχύος των πομπών της ελεγχόμενης κρατικής ΕΡΑ. Έτσι με τον καιρό, οι ιδιωτικοί σταθμοί ελλείψει ακροατών (άρα και διαφημίσεων), θα κλείσουν από μόνοι τους, (και...πάνε αυτοί!)
Μετά, δεν μπορεί, κάτι θα βρεθεί και για τις εφημερίδες που (έτσι κι αλλιώς δηλαδή, πολύ λίγες πια) δεν 'εξυπηρετούν'.  Κι εκεί είναι εύκολα τα πράγματα : φόροι, φόροι κι άλλοι φόροι, μέχρι τελικής πτώσεως και πτωχεύσεως. Και όλα θα γίνουν κανονικά και με το νόμο. Γιατί κανείς δεν θα τολμήσει σε καιρό δημοκρατίας να 'κλείσει' με το έτσι-θέλω την χ/ψ φυλλάδα. 
Να την 'χρεοκοπήσει' όμως μπορεί κα-νο-νι-κό-τα-τα!

Κι όσο για τα μπλογκ, το γάντι πετιέται δια της εφαρμογής της μεθόδου: "το δηλώνεις-το σώζεις". Αλλιώς είσαι 'ύποπτος'. Δρας 'βάσει σχεδίου'. Κι ούτε λίγο-ούτε πολύ, είσαι και με το ένα πόδι στο φρέσκο, έτσι! επειδή έτσι 'προβλέπεται'..
Κι ενώ άλλοτε η ίδια πρακτική ονομαζόταν 'προληπτική λογοκρισία', θα βρεθεί τώρα κάποια άλλη,  οπωσδήποτε εύηχα οργουελική ορολογία περί 'Ελευθερίας της Γνώμης' -με το Γάμα πάντα Κεφαλαίο, ως φόρος τιμής-. Και έτσι, η  καταναγκαστική 'δήλωση ἐμπράκτου μετανοίας' για 'αδικήματα' που ούτε καν είχαν περάσει ποτέ από το μυαλό μας, θα μεταφράζεται με όρους απίστευτης πίστης στην politically correct  θεώρηση της πραγματικότητας και στην προστασία των δικαιωμάτων των άλλων , όχι όμως των δικών μας! 
Λες και οι μπλόγκερ είναι ένα σώμα ξένο προς το κοινωνικό σύνολο. Λες και όλοι εμείς εδώ μέσα είμαστε κάτι σαν το...'μίασμα της πόλης'.
 
'kalo kouragio' στους δημοκρατικά εκλεγμένους νομοθέτες μας.
καλό κουράγιο όμως κυρίως ...σε μας
 

.

9 σχόλια:

MARINOS είπε...

Εφιαλτικά τα σενάρια που λες!

Γι' αυτό και φίλε Γαβριηλ, από το 2006 στη Σουηδία λειτουργεί το Κόμμα των Πειρατών.

Ένα Κόμμα που υπερασπίζεται την ελευθερία των χρηστών του διαδικτύου και την ελευθερία ανταλλαγής αρχείων...!

Στις περσινές ευρωεκλογές μάζεψε ένα 7% ενω οι δημοσκοπήσεις σήμερα,ένα μηνά πριν τις εθνικές εκλογές της χώρας, το δείχνουν στο 4%...!

Για να δούμε τα τι και τα πως του εγχειρήματος!

Gabriel είπε...

είδες που τα πνεύματα συναντήθηκαν; πώς μάς ήρθε σε μμένα στη Ρόδο και σε σένα στην Κύπρο να κάτσουμε να γράψουμε στην ουσία για το ίδιο ουσιαστικά θέμα την ίδια ακριβώς μέρα;;;;!
Για του λόγου το αληθές , ιδού το λινκ από το μπλογκ σου!
http://marinoskleanthous.com/to-komma-ton-piraton/

Λίντα Έλενα Σπυροπούλου είπε...

Άφωνη...εκπληκτικό άρθρο Γαβριήλ ....εύγε !!!!!!!!!!

Πέπη Παπαπαύλου είπε...

Αυτό το : "η ελευθερία του ενός τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου" έχει γίνει πολλές φορές το πρόσχημα για την ασυδοσία ορισμένων!

Gabriel είπε...

Πεπη, ειναι απλως μια εκδηλωση φοβου.
Σε τετοια περιπτωση, δεν αποκλειεται να μεταφερω το μπλογκ σε αλλοδαπό σέρβερ. Δεν θέλουνε 'ελληνικη μπλογκοσφαιρα'; Very well !

Δεν ξερω βεβαια εαν και κατα ποσον αυτο θα ειναι δυνατον. Αλλα αξιζει τον κοπο να το ψαξουμε. Σιγουρα καποιος τροπος θα υπαρχει. Κι ας εχω ηδη μπλογκ με ονοματεπωνυμο. Ειναι καθαρα ζητημα αρχης.

Πέπη Παπαπαύλου είπε...

Και πόσα άλλα θα υποστούμε ακόμα!!!

Gabriel είπε...

εἰσέτι ἄδηλον...

Tradescadia είπε...

Αυτός εδώ ο τόπος - όπως έχουμε ξαναπεί - είναι εντελώς διαφορετικός για τον καθένα από εμάς και επιτελεί ένα σημαντικό ρόλο για όλους μας, όποιος κι αν είναι αυτός. Το σημαντικό είναι ότι αποτελεί χώρο έκφρασης ιδεών, συναισθημάτων, άποψης και αυτό είναι που τον κάνει απλά ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟ!

Gabriel είπε...

Οπότε Tradescadia, μᾶς βλέπω νά καθιστοῦμε...off-shore τά "κακά" ἱστολόγιά μας, κι ὅποιον πάρει ὁ χάρος.
"Ἀφοῦ τήν ἑλληνική μπλογκόσφαιρα δέν τήν θέλουν..", ἀπίστευτο ἔτσι;
Τί ἐποχές ζοῦμε;

Related Posts with Thumbnails