24 Ιουλ 2010

με σήμα το σαλιγκάρι..

Ήρθε νομίζω αυτό που λέμε "το πλήρωμα του χρόνου..".

Ύστερα από περίπου δύο χρόνια και κάτι με την ίδια εικόνα στην κεφαλίδα του μπλογκεως, ίδιο πορτοκαλοκίτρινο φόντο, ίδια γραμματοσειρά, ε κάπου είπα κι εγώ να κάνω μια ριζική αλλαγή. Το σκεφτόμουν από καιρό, αλλά μια το ένα, μια το άλλο, δεν κάθισα μια μέρα να πω : "λοιπόν! κάτσε Γαβριήλ κάτω, πάρε αυτό το μπλογκ και άλλαξέ του τα πετρέλαια!". 

Στο μεταξύ, έβλεπα τους συν-μπλόγκερ μου να μην κάθονται φρόνιμα! 
"Θέλω να το αλλάξω πια αυτό το μπλογκ! Άμα δεν το αλλάξω, μη σου πω ότι θα το κλείσω να πάει στο καλό!", μού είχε δηλώσει αποφασιστικά το φίλτατον Δεσποινάριον εκ Ουάσιγκτον, σε μία από τις μεταμεσονύκτιες (για μένα) τηλεφωνικές μας συνομιλίες (νά'ναι καλά η Ἁγία Φόρθνετ, που δεν με χρεώνει γι'αυτό ούτε μισή δραχμή!). Και -τσουπ!-, την επομένη ακριβώς, ιδού το νέο της look!
Όσο για τον συν-μπλόγκερ Μαρίνο,.... Ααααααααα εκείιιιι νε δεις! 
Από απλός μπλόγκερ μεταλλάχτηκε σε ΜπλογκοΚράτορας! 
Για ....κοπιάστε να δείτε αυτό το νέο λευκωσιάτικο look, να σού φύγει το καφάσι!

Τι να κάνω, άνθρωπος είμαι και ζήλεψα!
Και οι αλλαγές είναι ...
...μπροοοοοοοοστάααααααα σααααααααααααααας...

Ναι, έβγαλα άπαξ δια παντός τη φωτογραφία με φόντο την Ευαγγελική Σχολή της Σμύρνης, γιατί, είπαμε, ή ανανεωνόμεθα ή δεν ανανεωνόμεθα!  
Μια ζωή στη Σμύρνη θα βολοδέρνουμε;

Κι όσο για το άσπρο φόντο, χμμμμμ, εδώ το θέμα χωράει συζήτηση. 
Μού φαίνεται λίγο 'σκληρό' και βαρετό εκ πρώτης όψεως , αλλά για την ώρα λέω να το κρατήσω έτσι και όπου πάει.

Αλλά.. το κλου μέσα σε όλην αυτήν την ανανεωτική λαίλαπα είναι....
η μασκώτ του μπλόγκεως.
Α, ναι!
ΑΥΤΗΝ δεν την αλλάζω ΜΕ ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!  σάς αρέσει δε σάς αρέσει.

Όταν ήμουνα Δημοτικό , δε θυμάμαι σε ποιά τάξη, μάς είχαν βάλει θέμα στην έκθεση "ποιό ζώο μου αρέσει περισσότερο και γιατί." Σκυλιά, γατιά στο σπίτι μας ακόμα δεν είχαμε. Όμως, όποτε έβρεχε, δεν ξέρω πώς μου'χε κάτσει, πήγαινα και μάζευα σαλιγκάρια από τον κήπο της γιαγιάς, από το δρόμο, από τα παγκάκια της παιδικής χαράς.. Όπου έβρισκα σαλιγκάρι, ετίθετο αυτομάτως υπό την προστασία μου.

Αποτέλεσμα Πρώτο : 
Το δωμάτιό μου ήταν γεμάτο από σαλιγκάρια. Σαλιγκάρια κάτω από το κρεββάτι. Σαλιγκάρια στις ντουλάπες. Σαλιγκάρια στο πάτωμα. Σαλιγκάρια στους τοίχους. Στις κρεμάστρες, στα σεντόνια, στο πικάπ... Και όποτε ακουγόταν αυτό το ανατριχιαστικό 'χχχκρτάκχχχ' , και μετά ακολουθούσε το γνωστό "αχ βρε Γαβριήλ, το σαλιγκάρι σου....βρέθηκε μπροστά μου μωρέ!", τότε πραγματικά.....τι να σάς πω. Ήταν κάτι σαν μια μικρή καταστροφή. Αναμενόμενη μεν, αλλά καταστροφή. Χωρίς όμως θρήνους και οδυρμούς. "Είχε έρθει φαίνεται η ώρα του", σκεφτόμουν.
   
Αποτέλεσμα Δεύτερο : 
Ποτέ μα ΠΟΤΕ στη ζωή μου μέχρι τώρα δεν έφαγα σαλιγκάρια!

ὁποῖα βαρβαρότης!

Όμως, όλες αυτές τις βλακώδεις συνήθειές μου, μού ήταν παντελώς αδύνατον να κάτσω και να τις αραδιάσω στο τετράδιο των εκθέσεων. Και με τίποτα δεν θα καθόμουν να τις διαβάσω μπροστά στους συμμαθητές μου! Αδύνατον!  Όχι τίποτα, αλλά -όχι να το παινευτώ δηλαδή - ε, έγραφα καλές εκθέσεις. Μού άρεσε δηλαδή! Όχι για να πάρω καλό βαθμό! Άλλωστε το να γράφεις έκθεση εγώ τουλάχιστον τότε  δεν το εθωρούσα 'μάθημα'. Γράφουμε αυτό που σκεφτόμαστε και σ'όποιον αρέσουμε. Έτσι την είχα δει. 
Αλλά, εεεεεεεεε όχι και να εκμυστηρευτούμε στον σύμπαντα ντουνιά ότι -να, μού αρέσουν τα σαλιγκάρια, αλλά δεν ξέρω το γιατί!...λέγονται αυτά;- (τώρα γιατί γράφω αυτές τις βλακείες δημοσίως και προς άγνωστο κοινό, είναι ένα άλλο θέμα, το οποίο αυτή τη στιγμή τουλάχιστον κρίνω πως είναι καλύτερα να μην το αναλύσουμε -και προφανώς πιστεύω ότι συμφωνείτε..)

Το σαλιγκάρι φίλοι μου, είναι σοφό ζώο. 
Φαίνεται απλοϊκό, αργό, ηλίθιο ίσως, αλλά τελικά είναι το πιο σοφό ζώο απ'όλα.
Μην πω και το πιο τολμηρό απ'όλα. 

Και σάς ρωτώ : 
Είδατε εσείς ποτέ σαλιγκάρι να πηγαίνει με την όπισθεν; 
Είδατε ποτέ κανένα σαλιγκάρι να λοξοδρομεί; 
Είδατε κανένα σαλιγκάρι να παρεκκλίνει της πορείας του; 
Όχι!
Κι όταν μάλιστα τα βρει για λίγο σκούρα, απλά μπαίνει μέσα στο καβούκι του και είναι απλώς θέμα χρόνου να ξαναβγεί και να συνεχίσει να πηγαίνει εκεί που θέλει
Δεν μπορεί, αργά ή... πιο αργά από τα άλλα σαλιγκάρια, θα φτάσει εκεί ακριβώς που θέλει, ο κόσμος να χαλάσει.
Τώρα, βέβαια, αν ...
...λέω ...ΑΝ συμβεί και κάποιο τακούνι/παπούτσι/παντόφλα βρεθεί στο διάβα του και με ένα ανατριχιαστικό 'χχχκρτάκχχχ' τού πέσει κυριολεκτικά... ο ουρανός στο κεφάλι, ε τότε, τι να κάνουμε. Τό πεπρωμένον φυγεῖν ἀδύνατον. 

Τουλάχιστον όμως, όσο ζούσε, είτε πηγαίνοντας μπροστά, είτε κρυμμένο σημειωτόν, έκανε ό,τι μπορούσε καλύτερο, και ποτέ δεν ξέφυγε από την πορεία που εκείνο (και μόνο εκείνο) είχε αποφασίσει ότι θα ακολουθήσει.
Και δεν τα παράτησε μέχρι εκείνο το μοιραίο 'χχχκρτάκχχχ'


Αυτή εδώ η ανάρτηση είναι αφιερωμένη στους σύντροφους και συνοδοιπόρους μπλόγκερς Δεσποινάριον και Μαρίνο, που με έκαναν -χωρίς να το ξέρουν- να κάνω βασικές αλλαγές σ'αυτήν την έρμη την μπλογκοκοινωνία
Τούς ευχαριστώ θερμότατα και από καρδιάς.


    .

26 σχόλια:

Δέσποινα Διαμαντή είπε...

Μ΄αρέσει το σαλιγκάρι σου !!! Κόντρα στις ταχύτητες της εποχής !!

δεσποιναριον είπε...

Α!!! χα χα λοιποοον! Αφου σε ευχαριστησω απο την καρδια μου για την αφιερωση και ευχηθω καλοριζικο το νεο ντηζαϊν (περιμενω να ολοκληρωθει η ανακαινιση) δηλωνω:
Λατρευω τα σαλιγκαρια, γιαχνι, κοκκινιστα, α λα φρανσαι, οπως και ναναι. ΟΠΟΙΑ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΣ μον ντιε!
Βεβαια μου αρεσε και το παλιο λουκ το σταθερο, θυμασαι μου ειχες πει να βρω κατι μονιμο να μην αλλαζω καθε μερα κι εγω το χαβα μου μεχρι που ωριμασα οσονουπω! Η Ευαγγελικη σχολη εγινε αιτια να γνωριστουμε πιο καλα, εψαχνα εγω μια φωτογραφια κι εσυ την ειχες. Γκαμπυ ευχομαι να γραψεις τα πιο ομορφα σου κομματια σ' αυτο το καινουργιο φρεσκοβαμμενο, ολοκαινουργιο μπλογκ. Και κοιτα.. σου χρειαζεται και μια καλη ταπετσαρια!

Evgenia Vergi είπε...

oraio to neo sima.....alla gabriel moy kanei entyposi poy den exeis faei karavoloys.....einai pentanostimoi...

ματρώνη είπε...

Ωραίες οι αλλαγές. Είθε το σαλιγαράκι σου να είναι γερό, μακριά μακριά απο τακούνια λογής- λογής και να διακριθεί για τη δυνατότητα αυτοΪασης που διαθέτουν τα σαλιγκάρια (αλαντοϊνη).
Ευχομαι επιπλέον να μακροημερεύσει όπως υποσχέται η σπεί...ρα του αέναου στο καβούκι του, χωρίς να κρύβεται όμως στο καβουκι αυτό!
Ζήτω το χαρίτειον σαλιγκάρι. Κάτω οι σιχαμεροί γυμνοσάλιαγκες!!!!

doris είπε...

sti Kriti ta trome me xinoxondro, melitzanes, kolokythakia, boubouristous, stifado, vrastous me ladoxydo, me kremmydia, me domates ect ect....
xero tora pos boro na se "ekviazo"... hi hi

Καίτη Παρασκευά είπε...

ΜοΥ αΡεΣεΙ τρελααααααααααααααααααα............
και το κείμενο και το λουκ και η μασκωτ!!!!!!!!!!!

MARINOS είπε...

Φίλτατε Γαβριηλ,

Κατ ' αρχάς θα σου πω κι εγω πως μου άρεσε πάρα πολύ η αισθητική αλλαγή που μας εμφάνισες στο ιστολόγιό σου.

Όλοι έχουμε ανάγκη από ένα αέρα ανανέωσης και το νέο λουκ του Αλλου κι Αλλού είναι πολύ όμορφο.

Όσο για το σαλιγκάρι (ή και "καράολος" στα κυπριακά) που επέλεξες , τελικά έχεις δίκαιο πως είναι ένα πολύ έξυπνο και προνοητικό ζωάκι.

Και με αυτή την έννοια, θα έλεγα πως σου ταιριάζει: το σαλιγκάρι είναι κοσμογυρισμένο και αποφασισμένο να φτάσει στον προορισμό του, ενώ πάντα στον ώμο του κουβαλά το σπίτι του για ασφάλεια.

Έτσι και εσύ, χαίρεσαι τα ταξίδια σου, οι δυσκολίες δεν σε λυγίζουν ενώ πάντα έχεις μια τσάντα στους ώμους σου με όλα τα απαραίτητα!

Το σαλιγκάρι, όμως, το έχω συνδέσει και με μια από τις αγαπημένες μου μυρωδιές: αυτήν του βρεγμένου χώματος. Το ίδιο αγαπημένες μου είναι και οι αναρτήσεις σου!

Εύχομαι λοιπόν καλή συνέχεια στο ιστολόγιό σου.

Όπως επίσης εύχομαι κανένα .... παπούτσι να μη βρεθεί στο δρόμο του Αλλού κι Αλλού για να τερματίσει άδοξα την πορεία του (Για το τελευταίο είμαι σίγουρος. Ο... "γαβριηλισμός" δεν φοβάται από τέτοια εμπόδια!)

Μαρία Χονδρογιάννη είπε...

Τι να πω . Αλλού και αλλού ...γενικώς!

Ίρις Μαυράκη είπε...

i really like it,,, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Unknown είπε...

Τι έγινε? ανακαίνηση για τον Δεκαπεντάυγουστο??? Η πρώτη ματιά με έκανε να αρχίζω να ψάχνω το pc για τυχόν updates μια και το blog δεν το έβλεπα καλά!!! Τελικά άλλαξες!!! Έγινες λευκός, αγνός, και μόνο τα μάυρα στίγματα στίγματα των γραμμάτων (αυτά που έχουν και την σημασία) να ξεχωρίζουν. Εγώ το αγοράσω, μ' αρέσει ετσι απλό χωρίς πολλα πολλά!!!! Η δεύτερη αλλαγή: Ο σαλίγκαρος!!! Απλά "ότι καλύτερο"! Μη ξεχνάς ότι ο κοχλίας είναι και μένα σήμα κατατεθέν μου (πρόσεξε το logo της εταιρίας μου)! Συμπέρασμα : Αλλαγή προς το καλύτερο, έτσι πρέπει να 'ναι πάντα οι αλλαγές. Ευχή: Καλό ταξίδι στα γνωστά σου μονοπάτια της blogόσφαιρας, αποφυγή παντός είδους παπουτσιών και... αν σε πιάσουνε μπουρίνια, μια πολυ μικρή κίνηση και είσαι προστατευμένος στο σπίτι που κουβαλάς!!! Το καλό είναι να φτάσεις στο στόχο σου, η ταχύτητα δεν μετράει!!!!

Μαρία Μπακαρή είπε...

Kάποια σχέσις ή έστω υπονοούμενον με το slow food -κίνημα, αργο-κίνημα- υπάρχει;...
http://www.slowfoodgladestocoast.com/slow_food_logo_redlarge_m2xd.gif

Φάνης είπε...

Γαβριήλ είμαι νέος φίλος οπότε δεν μπορώ να τοποθετηθώ αν το νέο design είναι καλύτερο από το παλαιό. Από το λίγο της μέχρι σήμερα γνωριμίας μας, νομίζω το νέο σχέδιο πως είναι αντιπροσωπευτικό για σένα.
Λιτό και απέριτο.
Καλές αναρτήσεις (γιατί το περιεχόμενο μετράει)και διασκέδασέ το όσο μπορείς.

Βαγγέλης Παυλίδης είπε...

Ωραίο το νέο "look" του blog σου (πώς λέγονται αυτά στα ελληνικά;) Είναι "καθαρό", χωρίς περιττές περικοκλάδες, ευανάγνωστο και το άσπρο δε με πειράζει καθόλου. Όσο για το σαλιγγάρι σου, ενώ είναι κι αυτό καλό είκαστικά, παραμένω με την απορία του συμβολισμού του -δε μπορεί θα έχει κάποιον. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι το Αισωπικό:

γεωργού παίς κοχλίας ώπτει. ακούσας δε αυτών τριζόντων έφη: "ώ κάκιστα ζώα, των οικιών υμών εμπιπραμένων αυτοί άδετε;". ο λόγος δηλοί, οτι παν το παρά καιρόν δρώμενον επονείδιστον.

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Δεσποινα Διαμαντη
σ'ευχαριστω πολυ.
αντιθετως , παντως, νομιζω οτι οι ρυθμοι της εποχης δυστυχως φαινεται να ταιριαζουν με τους ρυθμους ενος σαλιγκαριου. καλα περιμενω, καλα δε βλεπω να ερχονται..

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Δεσποιναριον - Μαρίνος
θενξ συντρόφια! :-)

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Evgenia Vergi
ειναι πεντανοστιμοι;
αληθεια;
δεν θα το μαθω ποτε... :-))

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@ματρωνη
συμφωνω απολύτως : ΚΑΤΩ οι γυμνοσαλιαγκες! να φυγουν, να πανε αλλου και να μας αδειασουν τη γωνια.
παντως αυτο που λες περι αυτοϊσαης δεν το ηξερα! καταπληκτικο!
το βασιλειο μου για μια γερη δοση αλαντοϊνης παρακαλω!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@doris
πφφφφφφφφφφφφφφφφ...

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Καιτη Παρασκευα
@Ιρις Μαυρακη
χαιρομαι :-)

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Μαρια Χονδρογιαννη
τι να πω κι εγω ;
γενικως και ειδικως, παντως μαλλον συμπιπτουμε.

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@NIKOLAOS
η αληθεια, στην αρχη μπερδευτηκα ποιος εστειλε το σχολιο σου, αλλα τελικα την ξεμπερδεψαμε την 'πλανη περι το προσωπο'
ευχαριστω αγαπητε Νικο Β.
χεχε

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Μαρια Μπακαρη
όχι. ουδεμία σχέση με το κίνημα που λες. θα το ελεγα.
:-)

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Φανης
καλωσήρθες στο μπλογκ Φανη!
χαιρομαι οταν ερχεται νεο αιμα στο τσαρδι μου! να μάς επισκεπτεσαι συχνα και να σχολιαζεις ακομα συχνοτερα!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Βαγγελης Παυλιδης
χαιρομαι που σου αρεσει το νεο 'λουκ' (οποια λεξη στα ελληνικα σκεφτηκα να βαλω, θα ακουγοταν γελοια..)
οσο για τους συμβολισμους της μασκωτ : τα πραγματα ειναι πολυ πιο απλα απ'οσο ισως θα θελαμε.
η επιτυχια της επιλογης ομως αποδεικνυεται απο το γεγονος οτι το..συζηταμε το θεμα.
οτι χτυπας την πορτα του μπλογκεως το ξερω. χαιρομαι ομως ιδιαιτερα οταν σχολιαζεις κιολας, (..τεχνολογε!)

Unknown είπε...

respect for saligaria...lo kosher ;)
εύχομαι καλή τσούκου τσούκου (αργά αλλά σταθερά) σταδιοδρομία και μακριά από Αchatina fulica!!
πολλά φιλιά από Israel!!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

vic!
δεν ηξερα οτι τα σαλιγκαρια ειναι αμαρτωλα!
:-)))








Related Posts with Thumbnails