20 Ιουν 2010

οι επτά βαρκάρηδες

Η Σαπφώ Σταυρίδου γεννήθηκε στη Φιλανδία,  και μεγάλωσε στη Ρόδο. Απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, πτυχιούχος πιάνου και ανώτερων θεωρητικών του Εθνικού Ωδείου Αθηνών. Διακρίθηκε σε διαγωνισμό σύνθεσης σε πανελλήνιο επίπεδο. Στην Αθήνα πήρε μέρος σε παραστάσεις για παιδιά, rock όπερες, σε πολλές παραγωγές δίσκων με καλλιτέχνες σε ποικίλα είδη μουσικής. Στη Νορβηγία έκανε μαθήματα bel canto τεχνικής με την Κatrine Imerslund και την διεθνούς φήμης Elisabeth Nordberg-Shulz ενώ σπούδασε μουσική διαπαιδαγώγηση για παιδιά και νεογνά. Το 2008 έγινε μέλος των Γάλλων Αl'Ibi, που γνώρισε στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου και περιόδευσε στην Πορτογαλία και Γαλλία τραγουδώντας μεσαιωνική μουσική. Τώρα ζει και εργάζεται στη Ρόδο ως μουσικός. Είναι μέλος των il Caravan, La Galana και του φωνητικού συνόλου Crescendo ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει τις σπουδές της στο κλασσικό τραγούδι με την Gisela Schubert-Patou.
Στη Θάλαττα Θάλαττα μάς ταξιδεύει με τη φωνή της.Ο Nashwan Farok γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη Arbil, την πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν, και πριν από οχτώ χρόνια ήρθε στην Ελλάδα. Ξεκίνησε να μαθαίνει βιολί στην Αθήνα το 2003 και έγινε μέλος του συγκροτήματος Περσέπολις. Το 2007 μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη, όπου συνέχισε της σπουδές του στο βιολί και επιπλέον παρακολούθησε μαθήματα ελληνικού παραδοσιακού τραγουδιού και βυζαντινής μουσικής με το Δρόσο Κουτσοκώστα, στο Ωδείο Εν Χορδαίς. Έλαβε μέρος σε συναυλίες με τη χορωδία του Ωδείου, συνόδευσε με το βιολί του τον Ziad Rajab, και συμμετείχε ως τραγουδιστής στο σχήμα Άρωμα της Ανατολής. Παράλληλα εργάστηκε και ως βοηθός παραγωγής σε συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Από το 2008 'μπήκε' στη μουσική του 'ζωή' το περσικό πνευστό  νέυ και έχει λάβει μέρος σε συναυλίες με τον Κυριάκο Καλαϊτζίδη. Εδώ και ένα χρόνο ζει κα εργάζεται στη Ρόδο. Τον Σεπτέμβριο του 2009 γνωρίστηκε μουσικά με τους υπόλοιπους μουσικούς μας 'βαρκάρηδες', λαμβάνοντας μέρος στη συναυλία των Moodswings (νυν Il Caravan) και είναι μέλος του Τρίο Καταλόγια.
Στη Θάλαττα Θάλαττα ανοίγει πανιά με τη φωνή και το βιολί του.


Η Έλλη Γιαννάκη μεγάλωσε στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια ζει στη Ρόδο. Είναι απόφοιτη του Πειραματικού Μουσικού Λυκείου Παλλήνης και τελειόφοιτη του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα παραδοσιακής, ανατολικής και παλαιάς μουσικής με την Κατερίνα Παπαδοπούλου και τον Κυριάκο Ταπάκη (ούτι), με τον Σωκράτη Σινόπουλο (πολίτικη λύρα) και με το Μάνο Αβαράκη (φλάουτο με ράμφος). Έχει συνεργαστεί με σχήματα παραδοσιακής, ρεμπέτικης και έντεχνης μουσικής και έχει λάβει μέρος σε παραγωγές για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Είναι μέλος του μεσαιωνικού σχήματος La Galana και του Τρίο Καταλόγια.
Στη Θάλαττα Θάλαττα ΄κρατά πλώρη' στα φωνητικά και στο ούτι
 
 
 
Η Άννα Νικητιάδη κατάγεται από τη Νίσυρο και ζεί μόνιμα στη Ρόδο από το 1998. Διδάσκει  παραδοσιακά κρουστά στο Μουσικό Γυμνάσιο Ρόδου , καθως επίσης κρουστά και θεωρητικά της ευρωπαϊκής μουσικής στο Ωδείο Corelli. Συμμετέχει σε σχήματα παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής και έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε διαφορες μουσικές σκηνές της Ρόδου αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ μουσικής και συναυλίες στο εξωτερικό ως επίσης και σε δισκογραφικές δουλειές. Είναι μέλος των μουσικών σχημάτων Τρίο Καταλόγια, Non Tropo και του συγκροτήματος μεσαιωνικής μουσικής La Galana.
Στη Θάλαττα Θάλαττα 'δίνει ρυθμό στο κουπί' με διάφορα 'εισαγόμενα' κρουστά : το ρίκ, την νταρμπούκα, το καχόν και το μπεντίρ.
 
 
 
Ο Βασίλης Κωστίδης γεννήθηκε στην Αθήνα και στα δεκατέσσερά του χρόνια γνώρισε την πρώτη του αγάπη : την κιθάρα. Πρώτος δάσκαλός του ήταν ο Δημήτρης Βασίλας και στη συνέχεια, αυτός που τον έπεισε να δεσμευθεί σοβαρά με αυτήν ήταν ο Django Reinhardt. Μετακόμισε στην Ρόδο το 2002 και έκτοτε παρέμεινε 'ροδίτης'. Υπήρξε μέλος διάφορων μουσικών σχημάτων ποικίλων ρευμάτων, ώσπου τελικά, τα τρία τελευταία χρόνια, αποφάσισε τη μουσική να την κάνει επάγγελμα. Σήμερα είναι μέλος των γκρουπ  Βlue Train, Blue Swing και il Caravan, (όπως τελευταία μετονομάστηκε το γκρουπ Moodswings).
Στη Θάλαττα Θάλαττα ρίχνει δίχτυα με την κιθάρα του!
(..μα ποιά άλλη;)  
 
 
 
Ο Κώστας Γκιώνης γεννήθηκε στην Αθήνα όπου έζησε τα πρώτα οκτώ χρόνια της ζωής του και μετακόμισε στη Ρόδο το 1990. Σε ηλικία δεκατριών χρόνων αγόρασε το πρώτο του μπάσο και έκτοτε έγιναν αχώριστοι. Το 1998 έκανε την πρώτη του συναυλία. Παρακολουθεί μαθήματα θεωρίας της μουσικής και κοντραμπάσο στην τάξη του Γ. Μαλλιόπουλου ενώ πριν από μερικά χρόνια αποφοίτησε από ιδιωτική σχολή ηχοληψίας.
Στη Θάλαττα Θάλαττα βάζει την όλη κατάσταση σε τάξη με το αγαπημένο του κοντραμπάσο (και δε σηκώνει πολλά-πολλά!) 
 
 
 
Ο Δημήτρης Χατζηπλής γεννήθηκε στο μακρυνό Σίδνεϋ, μεγάλωσε στην Αθήνα και τώρα ζει και εργάζεται μόνιμα στη Ρόδο. Ασχολείται με τη μουσική πάνω από είκοσι χρόνια και παρέα με την κιθάρα του αγάπησε την jazz και τη ροκ μουσική.
Παράλληλα, παίζει παραδοσιακή μουσική και το συναπάντημά του με το μαντολίνο υπήρξε μοιραίο! Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με τα ροδιακά μουσικά δρώμενα.
Στη Θάλαττα Θάλαττα ελέγχει το ραντάρ στη γέφυρα, παρέα πάντα με την κιθάρα και το μαντολίνο του. 
 
 
 
 
.

1 σχόλιο:

δεσποιναριον είπε...

Καπετανιε του μπλογκεως. Τη υπεροχη ιδεα να μας παρουσιασεις τοσα νεα ταλεντα. Η αγαπη σου για το νησι σου και οτι το ανεβαζει ειναι πια δεδομενη. Χαιρετω,
ναυτοπαις!

Related Posts with Thumbnails