14 Μαΐ 2010

"αυλαία.."

Παρά το ότι τα φώτα έσβησαν και τα τελευταία χειροκροτήματα ακούστηκαν κάποιους μήνες πριν, η "αυλαία" του 'Ζητείται Ψεύτης' και της προσπάθειας της Θεατρικής Ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου ουσιαστικά "έπεσε" μόλις την Κυριακή που μάς πέρασε, στις 9 Μαϊου 2010. 
Ο τόπος ήταν προκαθορισμένος, ήδη πριν την έναρξη των παραστάσεων: Στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Παίδων Ρόδου "Ο Άγιος Ανδρέας".


Σε μία σεμνή συγκέντρωση, ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Κωνσταντίνος Σαρρής, το μέλος του Διοικητικού μας Συμβουλίου κ. Βασίλης Καταβενάκης, ο συνάδελφος και σκηνοθέτης μας Μιχάλης Τεχνίτης και τα μέλη της Θεατρικής μας Ομάδας συναντηθήκαμε με τους υπεύθυνους του Θεραπευτηρίου, γνωρίσαμε έναν κόσμο που δεν είχαμε συνειδητοποιήσει ότι υπήρχε, μιλήσαμε με τους ανθρώπους που ζουν καθημερινά μία πραγματικότητα που δεν ξέραμε, τις δυσκολίες τους και τις ανάγκες που καλείται το Θεραπευτήριο να καλύψει. Ένα Θεραπευτήριο στεγασμένο στο κτήριο που ήδη από τον καιρό της Ιταλικής Κατοχής είχε την περίεργη 'μοίρα' να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο : τότε το έλεγαν "Πρεβαντόριο", όπου νοσηλεύονταν άτομα με ειδικές ανάγκες ενώ στις αρχές της δεκαετίας του '80 στο κτήριο αυτό φιλοξενήθηκαν δεκάδες οικογένειες βιετναμέζων προσφύγων, οι οποίοι στη συνέχεια εντάχθηκαν στην γειτονική Κοινότητα της Ιαλυσού, λίγα χιλιόμετρα μακρυά

Τα έσοδα και των 7 παραστάσεών μας στο Δημοτικό Θέατρο ανήλθαν συνολικά στο ποσό των 17.800€ και δόθηκαν όλα στον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Παιδιών του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Παίδων Ρόδου "Ο Άγιος Ανδρέας" και των Ατόμων με Νοητική Στέρηση - "Στοργή"
Με το ποσό αυτό το Θεραπευτήριο θα αποκτήσει Αίθουσα Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης, αφού διαμορφωθεί κατάλληλα ένα δωμάτιο που παραμένει κενό από κρεβάτια και άλλα όργανα-παιχνίδια που έχουν σκοπό να φέρουν τον εξωτερικό κόσμο πιο κοντά στην ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία των νοσηλευομένων παιδιών.

η μελλοντική "Αίθουσα Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης"
όπως είναι σήμερα
 
Η Αίθουσα Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης, όπως μάς εξήγησε το ιατρικό και διοικητικό προσωπικό του "Αγίου Ανδρέα", έχει σκοπό να ενισχύσει την αντίληψη των παιδιών σε σχέση με τον ήχο, το φως, τον χώρο ως επίσης και να τα βοηθήσει να εκτονώνονται διασκεδάζοντας μέσω ειδικών οργάνων που θα τα προτρέπουν να κινηθούν και να μάθουν να ζουν αρμονικά τόσο μεταξύ τους όσο και με τα άψυχα αντικείμενα γύρω τους. 

Τα σχέδια των σταδίων διαμόρφωσης της Αίθουσας και μία ιδέα  της τελικής εικόνας της Αίθουσας Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Παίδων Ρόδου"Αγιος Ανδρέας"  

Απ'ό,τι φαίνεται, η αίθουσα αυτή πραγματικά έλειπε από το Θεραπευτήριο και πραγματικά ελπίζουμε όλοι μας ότι θα ολοκληρωθεί η κατασκευή της εντός διμήνου από σήμερα, όπως μάς διαβεβαίωσαν οι υπεύθυνοι. Περιμένουμε λοιπόν να μάς φωνάξουν ξανά και να τη δούμε να λειτουργεί.




.    

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

BRAVO SAS!

Γκρέτα Χριστοφυλλοπούλου Μιχαηλίδου είπε...

εύχομαι από καρδιάς πάντα πρωτοστάτης και ενεργός στα όμορφα και τα δημιιουργικά.

Πέγκυ Καρατζοπούλου-Βαβαλη είπε...

Χίλια Μπράβο!!!

Εύη Μουστάκη είπε...

Μέσα στη μαυρίλα που μας περιβάλλει,κινήσεις σαν αυτή του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου και της Θεατρικής του ομάδας να προσφέρουν όλα τα έσοδα της θεατρικής παράστασης Ζητείται Ψεύτης στο ίδρυμα του Αγ. Ανδρέα στη Βάρη καταφέρνουν να χαμογελάσει το χειλάκι μας και μας γεμίζουν αισιοδοξία για το αύριο. Μπράβο σας.

δεσποινα είπε...

Μπραβο σε ολους σας, και να συνεχισετε στο μελλον με ακομα μεγαλυτερες επιτυχιες με ακομα μεγαλυτερο κεφι για ακομα μεγαλυτερες προσφορες.

Μαρία Χονδρογιάννη είπε...

Να συνεχιστούν οι προσπάθειες !

Μάρα Μακρίδου είπε...

Ευχαριστούμε πολύ και όλους εσάς που μας τιμήσατε γιατί χωρίς τη δική σας παρουσία κ συμβολή, δεν θα είχαμε καταφέρει να να συγκεντρώσουμε αυτό το ποσό για τα παιδιά!!

Πέπη Παπαπαύλου είπε...

Αυτή είναι η απάντηση στο ερώτημα πολλών...
Χίλια μπράβο σε όλους σας!!!








Related Posts with Thumbnails