14 Φεβ 2010

όταν η Μέρα των Ερωτευμένων γίνεται "Ημέρα της Οικογένειας"...

Αμάν πια αυτές οι χαζογιορτές.
Από πού ν΄αρχίσω; 

Από τις Απόκριες;
Ε, τόσο μασκαριλίκι ρίξαμε με τόσες παραστάσεις. Πάλι να ντυνόμαστε; 
Με τίποτα!

Από την Καθαρά Δευτέρα;
Η χειρότερη μέρα του χρόνου. 
Δεν τρώω τίποτα, μα τίποτα απολύτως
Ακόμα κι αυτή η λαγάνα άνοστη είναι! 

Και φτάνω στον Άγιο Βαλεντίνο..  
Την καλύτερη γιορτή από δαύτες την άφησα για το τέλος.


Σήμερα που λέτε ξύπνησα σχετικά νωρίς για Κυριακή και αποφάσισα να μη χαλάσω περισσότερο τη μέρα μου, με όλους αυτούς τους σεξολιγούρηδες εκφωνητές με τα χίλια μύρια υποννοούμενα του τύπου "και σεις...τίιιιιιιι θα κάνετε απόψε πονηρόσκυλα;;". Ό,τι θέλουμε ρε θα κάνουμε! Μπορεί να μην κάνουμε και τίποτα, μπορεί και πολλά περισσότερα απ'ό,τι φαντάζεσαι! Εσένα τι σε κόφτει και ρωτάς, πρωί πρωί; Εγώ σε ρώτησα;ε;

Καφές φίλτρου. Και τσίμπλα στο μάτι.Και το τηλεχειριστήριο του αγαπημένου μου iRadio ανά χείρας να δω πώς θα με γλυτώσουν τα διαδικτυακά ερτζιανά από αυτόν τον Άγιο,  
πώς τον είπαμε;  
Α, ναι... Βαλεντίνο.. ξέχασα.

Πού να γλυτώσω... Όποιο σταθμό και να πατήσεις, από τη Μαρτινίκα μέχρι και τον Άγιο Δομίνικο, περί του ιδίου Βαλεντίνεως. Και τότε θυμήθηκα μια σοφή συμβουλή μιάς ψυχής (αυτή ξέρει ποιάν εννοώ)  
Σε περιπτώσεις σαν αυτές...
όταν η κατάσταση είναι δύσκολη, η λύση είναι 
 να την κάνεις δυσκολότερη.
Και ποιός σταθμός θα μ΄έσωζε; Μόνο οι ζωφερές ειδήσεις από το τελείως ντεκαβλέ 2ο πρόγραμμα της ισραηλινής ραδιοφωνίας. Μόνο ειδήσεις. Μόνο σκοτωμοί. Μόνο αστυνομικό δελτίο.Μόνο για το Ιράν που θα μάς κάνει όλους στάχτη. Μόνο αναλύσεις επί αναλύσεων. Ό,τι πρέπει για σήμερα δηλαδή. 

Κι εκεί που ο καφές γέμιζε το φλυτζάνι μου και απολάμβανα κι εγώ τις τραγικές λεπτομέρειες ενός φοβερού και τρομερού αυτοκινητιστικού ατυχήματος λίγο πιο έξω από τη Χάιφα λέει , ενέσκηψε μια διαφήμιση τριών δευτερολέπτων να με κάνει να χάσω και τ΄αυγά και τα πασχάλια.  
"Να περάσετε αξέχαστα τη σημερινή Ημέρα της Οικογένειας!" 
Πώς; 
Τί; 
Δεν μπορεί! Λάθος θα κατάλαβα.. 

Έλα όμως που και η δημοσιογράφος λίγο πριν το τέλος της εκπομπής είπε - και μαλιστα κα-θα-ρό-τα-τα "Και του χρόνου σε όλους σας στο σπίτι! Να περάσετε καλά τη φετινή Ημέρα της Οικογένειας!"

πρέπει να σχολιάσω αυτό το βίντεο τώρα;;

Ημέρα της Οικογένειας ;;.
Πήγε να μού χυθεί ο καφές. Και δόσ΄του μετά τραγούδια για τη μαμά, για τον μπαμπά, την ξαδέλφη, τον ανηψιό, τον μπατζανάκη... Συγγνώμη, ποῦ πῆγαν οἱ εἰδήσεις ΜΟΥ;  
Και τελικά, πρέπει όπως και δήποτε να πάρει πόδι επιτέλους αυτή η θεοσεβουμενότατη ισραηλινή κυβερνηση μού φαίνεται! Ποιός τούς είπε ότι οι Ερωτευμένοι -με Έψιλον Κεφαλαίο- έχουν σχέση με τους παντρεμένους με παιδιά;; Προφανώς για δαύτους, δεν νοείται έρως χωρίς παπά και με κουμπάρο -εμμμμ σόρρυ, χωρίς ραββίνο.

Πού πήγε η Ημέρα των Ερωτευμένων ΜΟΥ; 
Ευτυχώς και το Skype!
Άμεση ανταπόκριση από φίλη εκ Τελ Αβίβ και μη εορτάζουσα :
"Κι εγώ μπερδεύτηκα φέτος... 
Εδώ που τα λέμε όμως, ο Άγιος Βαλεντίνος δεν ξέρω τι ήτανε, πάντως εβραίος δεν ήταν! ...
Οπότε...;"
Οπότε τον καταργούμε;  
Έτσι;
Έτσι ξαφνικά;
 
έτσι!

ἄειντε, παλιόσκυλα, χρόνια μας πολλά..!
και πριν βγείτε απόψε να το κάψετε (ξέρετε πῶς..)
σάς έχω φυλάξει ένα δωράκι....

.......ένα για τους κυρίους
και ένα για τις κυρίες.....

α!  και να μην ξεχάσω να σάς ευχηθώ..
ευτυχισμένη Ημέρα της Οικογένειας..

2 σχόλια:

δεσποιναριον είπε...

Χα χα γρινιαρη, μουρμουρη, αναποδιαρη! Σου ευχομαι να βρεις μια ροζ αγαπη για να ερθεις στα ισια σου! Ακου να μη του αρεσει η λαγανα! Ημαρτον αγιε βαλεντινε μου!

Linda Elena Spyropoulou είπε...

Ante pali zografises...Ksekardistika pali me ton tropo pou ta les...se fantazomoun ....komikos eprepe na gineis file mou ...oxi dikigoros.








Related Posts with Thumbnails