12 Νοε 2009

Ζητείται ..."Όχι!"

Είτε το θέλαμε είτε όχι, ο χρόνος, αυτό που έχει επικρατήσει να λέγεται "timing", έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην παράσταση που ανεβάζουμε ακριβώς σε μιά βδομάδα από σήμερα. Το αρχικό σχέδιο ήταν να ανέβει ο Ψεύτης του Ψαθά την άνοιξη, όταν ο κόσμος δεν θα ένιωθε ότι "κλειδαμπαρώνεται" στο "χειμερινό" Δημοτικό Θέατρο της πόλης και βέβαια προτού αρχίσει η τουριστική περίοδος, όταν οι περισσότεροι από τους συμπολίτες μας θα ήταν απασχολημένοι με τις εποχιακές τους δουλειές. Ύστερα, το ανέβασμα μετατέθηκε για μετά το καλοκαίρι και συγκεκριμένα για τον Οκτώβριο, όταν θα άρχιζε και το δικαστικό έτος και σιγά-σιγά θα συμμαζευόμασταν όλοι μας στα γραφεία μας (άρα..και στο σανίδι). Κι εκεί που όλα πηγαίνανε ρολόι, ξαφνικά μάς προέκυψαν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ακριβώς στις ημερομηνίες που είχαμε αρχικά προγραμματίσει.. Και όλος ο θίασος μέσα σε μια νύχτα βρέθηκε να ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τα όπου Γης εκλογικά τμήματα, να φυλλομετρά ψήφους..

Τα γνωστά δημώδη "Ουδέν κακόν αμιγές καλού", "Κάθε εμπόδιο για καλό", "Όποιος βιάζεται σκοντάφτει" και διάφορα άλλα σοφά επιβεβαιώθηκαν στην περίπτωσή μας, και το ..σύμπαν συνομώτησε προκειμένου αυτή η παράσταση να ανέβει τελικά τον τρέχοντα μήνα Νοέμβριο.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου έχοντας καιρό να δραστηριοποιηθεί πολιτιστικά και με δεδομένη την απουσία του από το σανίδι επί 12 συναπτά έτη, αποφάσισε να προβάλλει αυτή του δραστηριότητα όσο πιο grande μπορούσε. Έτσι, σε όλες τις ιδέες της Θεατρικής μας Ομάδας που αφορούσαν το επικοινωνιακό κομμάτι της προσπάθειάς μας, έλεγε πάντοτε ένα μονότονο "Ναι!", κι ας ακούγονταν αδιανόητα όλ'αυτά πριν από μιά δεκαετία περίπου, όταν δεν υπήρχε ίντερνετ, όταν δεν υπήρχαν τόσοι πολλοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί κι όταν η προβολή μιας δραστηριότητας περιοριζόταν στη δημοσίευση μιας ξερής αφίσας λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα σε μερικές τοπικές ασπρόμαυρες εφημερίδες και, άντε, μια συνεντευξούλα λίγων λεπτών στο τότε μοναδικό ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι.

Χωρίς περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες, ο Σύλλογός μας -και πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρός μας κ. Κωνσταντίνος Σαρρής και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου- είπαν ένα ..
"Ναι σε όλα... κι άστε τα παιδιά να κάνουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι!"
"Ξέρουν!" (sic!!)

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

"Ναι" στο τηλεοπτικό τρέηλερ -κάτι που δεν ξανάγινε ποτέ, όχι μόνο για κάποια από τις δραστηριότητες του Συλλόγου αλλά και ούτε για οποιαδήποτε άλλη ανάλογη θεατρική παράσταση τοπικού φορέα, κρατικού και μη-.
"Ναι" στη διάθεση των γραφείων του Συλλόγου μας πρωί-μεσημέρι-βράδυ για τις πρόβες μας.
"Ναι" στη διάθεση πόρων για την όσο το δυνατόν αρτιότερη πλαισίωση της παράστασης από επαγγελματίες που θα επιλαμβάνονταν της πρωτότυπης μουσικής της παράστασης, του σχεδιασμού και της κατασκευής των σκηνικών, της ενδυματολογικής επιμέλειας, της ελκυστικότερης διαφημιστικής προβολής της προσπάθειάς μας -που αν κρίνω από την ανταπόκριση του κόσμου, πιστεύω πως πέτυχε-.
"Ναι" στην εκμετάλλευση όλων των νέων μέσων επικοινωνίας, χρησιμοποιώντας και αυτό εδώ το μπλογκ, όπως επίσης και πολλές άλλες φιλικές διαδικτυακές γωνιές και πηγαδάκια των ΜΜΕ που μάς αγκάλιασαν και μάς κανάκεψαν βδομάδες τώρα. Οι τοπικοί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί πρόβαλλαν και προβάλλουν την προσπάθειά μας αφιλοκερδώς. Οι μαγαζάτορες κολλούσαν με χαμόγελο τις αφίσες μας όπου χτυπήσαμε την πόρτα, ενώ μέχρι σήμερα είδαν και ξαναείδαν το τηλεοπτικό μας σποτάκι πάνω από 1800 διαδικτυακοί θεατές μας που βρίσκονται όχι μόνο στη Ρόδο μας αλλά απ'όπου αλλού κι αλλού μπορεί κανείς να φανταστεί (περισσότερα γι'αυτό σε επόμενη ανάρτηση. υπόσχεση!)

Στον τομέα της προβολής του έργου του Δημήτρη Ψαθά, που σημειωτέον αύριο 13 Νοεμβρίου συμπληρώνονται ακριβώς 30 ολόκληρα χρόνια από τον θάνατό του, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου μάς έδωσε το πράσινο φως να κάνουμε ό,τι πιο πρωτότυπο για τα ροδιακά δεδομένα μάς περνούσε από το μυαλό. Με φαντασία και νεανική διάθεση, με φρέσκα πρόσωπα και ζωντάνια. Και κυρίως, τόσο εμείς, ως μέλη της Θεατρικής μας Ομάδας, όσο και ο Σύλλογός μας αποκτήσαμε έτσι την ευκαιρία να απεκδυθούμε για λίγο του καθαρά επαγγελματικού "σοβαρού" φαίνεσθαι, χαμογελώντας στους άλλους συναδέλφους μας, στους φίλους μας και σε όλους εσάς.
Και περιμένουμε πολλά χαμόγελά σας, ακριβώς μιά βδομάδα από σήμερα, τη μέρα της πρεμιέρας, την ερχόμενη Πέμπτη 19 Νοεμβρίου.

Σήμερα, επικοινωνιακά είπαμε μία από τις τελευταίες μας λέξεις.
Μια βόλτα στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου θα σάς πείσει.

Τα βιντεοσκοπημένα πλάνα από το τυπογραφείο
και οι εικόνες που ακολουθούν, νομίζω τα λένε όλα..







ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ :
Ζητείται Ψεύτης
Ζητείται Τρόλεϋ
Ζητείται Λογότυπο
Ζητείται Βουλευτής
Ζητείται Ψευτοθόδωρος

Ζητείται Διαβατήριο(ν)
Ζητούνται Εισιτήρια
Ζητείται "Πολλά Βαρύς και Όχι"
Ζητείται Ξεματιάστρα
ἔπεται συνέχεια..

8 σχόλια:

Linda Spyropoulou είπε...

ekana kati para poly aplo...
ektyposa to arthro sou sxetika me tin parastasi pou anartises sto blog kai tin edosa se katastimatarxes sto karakonero...tous diaskedase, tin diavasan kai prothima "tzamokolisane" tin afissa...mallon tha xriasto kai alles afisses!!!!
afise merikes sto grafeio sou na perasoun ta koritsia tou grafeiou mou na tis paroun aurio.

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

μήπως να σου εκτυπώσω και...μερικές αναρτήσεις μαζί?

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

χρωστάμε ένα θερμό ευχαριστώ στον Αντιδήμαρχο κ.Στράτο Καρίκη και στον επικεφαλής των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ροδίων κ. Γιώργο Σπανό.
Προσωπικά ευχαριστώ τους υπαλλήλους του Δήμου (που τούς τρέλλανα..)

MARINOS είπε...

Βρε Γαβριηλ!

Μιλάμε για μεγάλα πράγματα εδω! Φαντάζομαι πως όντως θα έγινε θέμα η παράσταση στο νησί!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

...και το ρωτάς;;
εισιτηρια εβγαλες; τι περιμενεις;

όσο για τα "μεγάλα" και τα "μικρά"μ σαν νσιωτης κι εσυ δεν μποερί, κάτι θα ξέρεις.
τα μεγάλα γίνονται μικρά και τα μικρά γίνονται μεγαλύτερα. καλά δε λέω;

Natalie Tsirigoti είπε...

thelw ki egw na paiksw!!! Na kanw tin Reveka!!!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

ναταλάκι μου, θα ερθεις;;;;;

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

α, και να μην το ξεχάσω.
σάς προτείνω να βάζετε να τρέχουν και τα δύο βίντεο της ανάρτησης συγχρόνως.
γιατί;
μα γιατί έχει πιο πλάκα..








Related Posts with Thumbnails