19 Απρ 2009

μια Νέα Ματιά

Αν κανείς από σας βρέθηκε στις ερημιές του νησιού, στα όρη και στα βουνά κάποια Κυριακή απόγευμα και κάπου στο βάθος έτυχε να πάρει τ'αυτί του τους ήχους των φλας και τα χαρακτηριστικά κλικ της φωτογραφικής μηχανής, ξέρει ήδη το θέμα αυτής της ανάρτησης. Αν πάλι βρέθηκε (πάλι Κυριακή) σε κάποιο ταβερνείο και είδε μια παρέα νέων παιδιών με στοιβαγμένες 20 φωτογραφικές μηχανές σε μία από τις καρέκλες, πάλι ξέρει με τι ασχολείται αυτή τη φορά τό μπλογκ..

η Ομάδα Φωτογραφίας του "Ωρίωνα"
με την επιμελήτρια της έκθεσης Νίκη Σπάρταλη

Είκοσι νέα παιδιά, όλα μέλη της Ομάδας Φωτογραφίας του πολιτιστικού συλλόγου νέων Παραδεισίου "Ωρίωνας", έχουν βαλθεί να ..μάς φωτογραφίσουν, να φωτογραφηθούν και να μας "τα πούν στα ίσα" με τις συνολικά 150 φωτογραφίες που έβγαλαν όλες αυτές τις Κυριακές που τριγυρνούν από ΄δω κι από 'κεί και που στη συνέχεια επεξεργάστηκαν θεματικά και τεχνικά στα μαθήματα φωτογραφίας που παραδίδει ο Σύλλογος δύο φορές την εβδομάδα για αρχάριους/προχωρημένους και για δεύτερη κατά σειρά χρονιά.

Η θεματολογία των φωτογραφιών που θα εκτεθούν αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό.
Όσοι όμως "κατάσκοποι" του μπλογκ κατάφεραν να ρίξουν μια κρυφή ματιά από την κλειδαρότρυπα του Συλλόγου, που εδρεύει (πού αλλού) στο Παραδείσι - 10 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Ρόδου και μερικά βήματα μακριά από τον διάδρομο του Διεθνούς Αεροδρομίου "Διαγόρας" - ανέφεραν υπευθύνως ότι όλες τους είναι.. αριστοτεχνικά εμπνευσμένες τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς την τεχνική τους και ότι κάθε άλλο παρά περί ερασιτεχνικής απόπειρας πρόκειται.

Ξέρω, εκτίθεμαι ανεπανόρθωτα με όσα γράφω, αλλά ομολογώ πως εμπιστεύομαι τυφλά τους κατασκόπους μου.. Άλλωστε, καλή ή κακή, με τεχνική αρτιότητα ή όχι, κάθε "Νέα Ματιά" έχει τη δική της βαρύτητα και σημασία.
Διόλου τυχαία λοιπόν και η επιλογή του γενικότερου τίτλου αυτής της έκθεσης, που ελπίζω να την τιμήσετε.


Οι νέοι ροδίτες φωτογράφοι μας Βαλάντης Χατζηκαντής, Μαρία Γρηγορά, Μαρία Σπανού, Χρυσούλα Τσιμέτα, Άννα Τσιμέτα, Αγαπητός Παπακαλοδούκας, Μιχάλης Βαγής, Σέβη Νεσφυγέ, Γιώργος Νεσφυγές, Εβίτα Κούρου, Χάρις Αλεξανδριανός, Σταμέλος Ρόκας, Δημήτρης Πίτσος, Λευτέρης Σπάρταλης, Αντώνης Αναγνώστου, Ιωάννα Βολονάκη, Νικήτας Καραγιάννης, Σοφία Πόπορου, Ειρήνη Γκούζια και Μόσχος Κούκουλας, με μέσο όρο ηλικίας 30 ετών και οι περισσότεροι από το Παραδείσι, θα μας περιμένουν εναγωνίως στο Γαλλικό Κατάλυμα στην οδό Ιπποτών της Παλιάς πόλης της Ρόδου στα εγκαίνια της έκθεσης την ερχόμενη Παρασκευή 24 Απριλίου στις 7:30 το απόγευμα.
Ας μην τους "στήσουμε"!

Εκεί θα βρίσκεται και η "δασκάλα" των νέων ταλέντων μας και επαγγελματίας νεαρή φωτογράφος Νίκη Σπάρταλη, που τους καθοδηγεί στα μαθήματα φωτογραφίας του Ωρίωνα.

Οι φωτογραφίες τους θα συνεχίσουν να βρίσκονται στη θέση τους για μια ολόκληρη εβδομάδα, έως και τις 30 Απριλίου, από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ
και η είσοδος θα είναι πάντα ελεύθερη.
Όσο για τις φωτογραφίες τους :
τα παιδιά είναι ακάθεκτα!

Δεν είναι προς πώληση!

κλίκ!

Την έκθεση "Νέα Ματιά" συνδιοργανώνει ο Σύλλογος Νέων Παραδεισίου "Ωρίωνας" με τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου ΟΠΑΔ, ο οποίος και διέθεσε δωρεάν το Γαλλικό Κατάλυμα και κάλυψε τα έξοδα εκτύπωσης των φωτογραφιών.

Τη διοργάνωση συνέδραμαν κατά τον καλύτερο τρόπο ως χορηγοί οι επιτυχημένες ροδίτικες επιχειρήσεις (η σειρά είναι παντελώς τυχαία!):
FotisGraphics , Alis Residence, Pane di Capo, Χεππάκης Α.Ε., Columbia-Papastamatis A.E. και Logismiki-I.T. Solutions

Χορηγοί επικοινωνίας είναι το Ραδιόφωνο Λυχνάρι και η εβδομαδιαία εφημερίδα Η ΔΡΑΣΙΣ

Τη διαδικτυακή ενημέρωση ανέλαβαν το αλλούκιαλλού (αυτό το μπλόγκ ντε!) και η δωδεκανησιακή ενημερωτική ιστοσελίδα RodosEvents.gr - χωρίς να λείπουν και άλλες ιστοσελίδες που πήραν είδηση τι συμβαίνει και αφιέρωσαν διαδικτυακό χώρο για τη "Νέα Ματιά" ( Tranzistoraki.gr , AboutMyLamia.blogspot.com , RodosNightLife.com , Rhodes24.gr , Ροδοσυλλέκτης , Προβολέας τῆς Τέχνης καί τοῦ Πολιτισμοῦ).

- όποια άλλη ιστοσελίδα ή blog καλύπτει το γεγονός,
παρακαλώ πολύ ας μού στείλει τον σύνδεσμο
στο alloukiallou@gmail.com
για να πράξω τα δέοντα!-


Το τηλεοπτικό σποτάκι της έκθεσης δημιουργήθηκε από τους Γαβριήλ Χαρίτο και Νίκο Τζεδάκη και οι φωτογραφίες που προβάλλονται σε αυτό είναι της Νίκης Σπάρταλη.
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανδωδεκανησιακής εμβέλειας ΊριδαTV, TVKOSMOS, TV4 και RED (κι εδώ η σειρά είναι τυχαία!) το προβάλλουν κατά τη διάρκεια του προγράμματός τους αφιλοκερδώς
-και τους ευχαριστώ προσωπικά γι'αυτό!-

Παρασκευή 24 Απριλίου -
19:30'
στο Γαλλικό Κατάλυμα
(οδός Ιπποτών - Παλιά Πόλη)

Κοπιάστε
και ρίξτε μια "Νέα Ματιά"


2 σχόλια:

δεσποιναριον είπε...

Πολυ ωραια ασχολια, μπραβο στα παιδια.

Cinestef είπε...

A! Εσύ θα μας κάνεις να μπούμε στο αεροπλάνο και να έρθουμε Ρόδο!








Related Posts with Thumbnails