18 Αυγ 2008

Ιωσήφ, ντύσου! σε βλέπει κόσμος!

Και συνεχίζω με το δεύτερο μιούζικαλ του καλοκαιριού, που όπως πολλά εδώ στο Ισραήλ έχουν υπόθεση από τη Βίβλο!!.

Έτσι , μετά το "Δαβίδ και Βηθσαβέε", τον "Βασιλιά Σολομώντα και τη Βασίλισσα του Σαβά", τον "Σαμψών και τη Δαλιδά" και τα πάμπολλα άλλα για τη Βασίλισσα Εσθήρ και τον κακό Αμάν (ξεσκονίστε τα θρησκευτικά σας επιτέλους) , ήρθε η σειρά του "Ιωσήφ". Και εννοείται όχι το γνωστού Ιωσήφ από την Καινή Διαθήκη, αλλά του γιου του Ιακώβ (ναι , αυτού που είχε 12 αγόρια). Η αλήθεια είναι ότι στα θρησκευτικά δεν ήμουν σπουδαίος μαθητής (μάλλον λόγω πολλών συνωνυμιών και κακών βιβλίων του ΟΕΔΒ), αλλά εδώ και κακός μαθητής να είσαι, τα μιούζικαλ με βιβλική υπόθεση κάνουν τους πιτσιρικάδες ξεφτέρια όσον αφορά στα σχετικά χωρία της Παλαιάς Διαθήκης.

Είχε πραγματικά πολύ γέλιο να βλέπεις τον Φαραώ να διηγείται σε ρυθμούς και κώμη Έλβις Πρίσλεϋ το κακό του όνειρο στον Ιωσήφ, που περιφερόταν επί ένα δίωρο με το άσπρο σωβρακάκι a la egyptienne ή τα υπόλοιπα 11 παιδιά (καθαρματάκια) του Ιακώβ να τραγουδούν σε ρυθμούς "Πυρετός το Σαββατόβραδο" το κακό που βρήκε τη Γη Χαναάν -αφού απήγαγαν και πούλησαν στους Αιγυπτίους τον ίδιο τους τον αδερφό επειδή, λέει, τον αγαπούσε ο πατέρας τους περισσότερο από δαύτους (και πολύ καλά έκανε δηλαδή..)-.

ο Γιούντα Λέβη ως Ιωσήφ φυλά τα νώτα του

Μίρι Μεσίκα - Γιούντα Λέβη : νενίκηκαν..
οι φωτογραφίες από την παράσταση είναι της Μεράβ Γιουντιλόβιτς

Τα αγοράκια στοιβάχτηκαν για να χαζεύουν την κοντούλα μεν, χυμώδη δε Μίρι Μεσίκα, γνωστή ποπ τραγουδίστρια ~δείτε βίντεο κατωτέρω~ και αντιστοίχως τα κοριτσάκια προσπαθούσαν να δουν τι στο καλό κρύβει από κάτω αυτός ο πολύχρωμος χιτώνας του Ιωσήφ, που τον υποδυόταν ο ζεν πρεμιέ/αστέρι τοπικής σαπουνόπερας Γιούντα Λέβι.
Δεν έπεφτε καρφίτσα ούτ'εδώ.
Ζωντανές ερμηνείες και 30μελής ορχήστρα από πίσω από τα κινούμενα σκηνικά.

ολβία Ιουδαία!


Μίρι Μεσίκα - "Mami" ("Αγαπούλα μου")

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

συνεχίζω να απολαμβάνω την καταγραφή των ισραηλινών σου ημερών. Τα κινηματογραφικά δρώμενα πολύ ενδιαφέροντα. Η ταινία κόμιξ φαίνεται...αξιοθέατη, αλλά θα προτιμούσα να ερμηνευεται απο ανθρώπους- αν και σεβαστάτα επιχειρήματα του δημιουργού της. Ωραίος και ο "βιολιστής". Αναμενόμενο να ακούγονται πιο αρμονικοί οι στίχοι με την πρωτότυπη μουσική αφού είναι γραμμάνη πάνω σε εβραϊκά μοτίβα. Τώρα θα μεέδερναν πολλοί Ρώσοι και Ρουμάνοι που ακούνε δικές τους μουσικές στα εβραϊκά, παραδοσιακά τραγούδια...








Related Posts with Thumbnails