20 Αυγ 2008

ο Άγιος Καφές

Πριν τα μαζέψω και γυρίσω στο υγρασιασμένο και πάνζεστο Τελ Αβίβ (που όμως έχει Θάλασσα!!!!), λέω να κάνουμε μια στάση στην κατά τη γνώμη μου πιο 'καλτ' καφετέρια της δυτικής πλευράς της Ιερουσαλήμ, η οποία υποφέρει και θα συνεχίζει να υποφέρει ώσπου να τελειώσουν επιτέλους αυτά τα έρμα τα έργα για την κατασκευή του τραμ (και που είμαι περίεργος να δω ποιοί θα έχουν το θάρρος να χρησιμοποιούν - βλ. προηγούμενη ανάρτηση).


Βρίσκεται στην οδό Σλωμτσιόν Χα'Μαλκά (Βασιλίσσης Σλωμτσιόν) , η οποία ευτυχώς έχει παραμείνει ανέπαφη από την κυκλοφοριακή ζούγκλα που επικρατεί λίγα μέτρα πιο πάνω, στη Jaffa Road.
Ονομάζεται ... Kafe Kadosh - που σημαίνει "Η Αγία Καφετέρια" ή "Ο Άγιος Καφές". Πείτε μου , σε ποιά άλλη πόλη στη Γη ολόκληρη θα μπορούσε να βρει κανείς πιο Άγιο Καφέ από αυτόν που προσφέρει αυτό το μικρό καφενεδάκι;
Δεν κάνει τον φοβερό και τρομερό καφέ, ούτε και το σέρβις του είναι σπουδαίο. Αλλά είναι από τα μέρη που βλέπει κανείς όλες τις 'φυλές' της περίεργης αυτής πόλης : δικηγόρους με γραβάτες, ηλικιωμένους θρησκευόμενους με μούσια, αρτιστίκ φοιτητές και φοιτήτριες με τα χαμηλοκάβαλα τζην (έλεος Ισραηλινοί και Ιρσαηλινές! Τα είδαμε όλα πια!), κουρεμένους φαντάρους και φανταρίνες με προβλεπόμενες κοτσίδες, μοντέρνους νεαρούς άραβες με τζελ που σπάει κόκκαλα..Μέχρι και έλληνες παπάδες πέτυχα τις προάλλες στην Αγία αυτή Καφετέρια!!!

η χαλαρή οδός της Αυτής Μεγαλειότητος Βασιλίσσης Σλωμτσιόν (;;)

Αν βρεθείτε εδώ ποτέ,
πιείτε μια λεμονάδα με φύλλα μέντας στην υγειά μου
και φάτε κι ένα τουλάχιστον ρόγκαλαχ, βοήθειά μας

πολλά ρόγκαλαχ μαζί
...δυστυχώς δε φτάνει ένα μόνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:








Related Posts with Thumbnails