25 Ιουλ 2008

βρέξε βρέξε!

Αυτός ο Ιούλιος έχει βαλθεί να μας τρελλάνει.
Ο σεισμός μας ταρακούνησε καλά καλά ενώ η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε πριν τέσσερις ολόκληρες μέρες δε λέει να σταματήσει. Τι κι αν ήρθαν πυροσβέστες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τι κι αν πήρανε και τον έρμο τον παππού στο αυτόφωρο με τα ξερά χόρτα μες στις χούφτες του , τίποτα!
Η φωτιά , εκεί!

Και το συμπέρασμα είναι τόσο απλό και σταθερά επαναλαμβανόμενο:
Δεν υπάρχει Κράτος!
Και μην γουρλώνει κανείς τα μάτια του! Είναι σε όλους μας κοινό μυστικό ότι σε αυτή τη χώρα που ζούμε δε λειτουργεί τίποτα ή κάποια πράγματα γίνονται απλώς είτε από συνήθεια ή κατά τύχη.

Να μην απορούμε λοιπόν γιατί άραγε συνέβη σε μας μια τέτοια κακοτυχία, να εκκενώνονται χωριά, να καίγονται τα λιγοστά δάση που μας απέμειναν, να επιστρατεύεται ολόκληρος κρατικός μηχανισμός και επί μέρες να μη σταματάει αυτή η καταστροφή.
Αντιπυρικές ζώνες είχαμε;
Πόσους πυροσβέστες είχαμε;
Πόσα πυροσβεστικά οχήματα είχαμε;
Υπήρχε αντιπυρικό σχέδιο ή έστω ένας μηχανισμός που να παρακολουθεί επί μονίμου βάσεως την ύπαρξη εστιών φωτιάς; Υπήρχαν όλα αυτά και δυστυχώς δε δούλεψαν;

Μα ΦΥΣΙΚΑ και ΔΕΝ υπήρχε ΤΙΠΟΤΑ από όλα αυτά!

Δεν υπήρχε κανένας μα κανένας μηχανισμός που θα μπορούσε να αποτρέψει αυτό που μας συμβαίνει τόσες μέρες. Και ας μην τα ρίχνουμε στον κάθε παππού με αλτσχάιμερ που -στο κάτω κάτω- να κάψει πέντε χόρτα ήθελε και όχι πέντε χωριά...

Δεν ξέρω πώς μου ήρθε αυτό το 'φλας' και θυμήθηκα όλη αυτή την ιστορία που είχε δημιουργηθεί με τους 'υπέρ' και τους 'κατά' του λεγόμενου Ορεινού Φεστιβάλ που γινόταν κάθε χειμώνα στο δάσος κοντά στα Λάερμα (ένα γραφικό ορεινό χωριό που μόλις και τη γλύτωσε από παντελή καταστροφή). Δεν έχω καταλήξει ακόμα ποιά απ'τις δυο πλευρές είχε το δίκιο με το μέρος της και εάν τελικά αυτό το Φεστιβάλ είναι (σόρρυ...."ήταν" ήθελα να πω) "οικολογικό" ή μη.
Το σίγουρο είναι ότι το περσινό Ορεινό Φεστιβάλ ήταν και το τελευταίο, αφού το δάσος που υπήρχε τον Φεβρουάριο του 2008, τον Ιούλιο του 2008 είναι πλέον παρελθόν.


Εις μνήμην λοιπόν όλων των χορών που είχαν στηθεί τότε εκεί, το μόνο πράγμα που θα σώσει σήμερα ό,τι ίσως απομείνει από πράσινο, είναι μόνο ένας ...
..Χορός της Βροχής
(ναι, αυτός ο γνωστός χορός που διαβάζαμε στο Λούκυ Λουκ)
.

Γι'αυτό -γλετζέδες Ροδίτες μου- βγάλτε τώρα τ' αποκριάτικα απ'τις ντουλάπες και ας χορέψουμε όλοι μαζί όπως έκανε κάποτε η δοξασμένη φυλή των ιθαγενών Σιού μήπως και βρέξει και σωθούμε, γιατί αν περιμένουμε από κανέναν υπεύθυνο φορέα να κάνει κάτι, καλύτερα να χορεύαμε στο Ζάλογγο..

το βίντεο μου το επισήμανε ο παιδικός μου φίλος Νίκος,
ο οποίος πεισματικά μένει μόνιμα στην Αθήνα
και ..χορεύει μόνος του!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

επειδή το έχω απορία... έχεις πάρει χαμπάρι ότι όποτε μπαίνω στο blog σου πεταγεται pop up σελίδα με διαφημιστικό περιεχόμενο του στυλ viagra, penis enlargement και διάφορα άλλα;
ΟΥΓΚΑ ΟΥΓΚΑ ΟΥΟΥΟΥΟΥ-
ΜΕΓΑΛΕ ΜΑΝΙΤΟΥΟΥΟΥΟΥ
(άρχισα από τώρα τους χορούς εγώ)

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

ε, καλό δεν είναι αυτό;
(για το pop up λέω)

Ανώνυμος είπε...

O nikolakis katevenei simera kato gia na xorepsei kai ekei mazi sas!

;-)

ΖΔΣ είπε...

εγραψα κατι στο blog μου. Πιστευω πως είναι σχετικό με το θέμα.
Το blog του Ζαφ

Ανώνυμος είπε...

ενταξει η ανικανοτητα του κρατους ειναι πια δεδομενη... αλλα Γαβριηλ θα ηθελα να αναφερθεις και στην μεγαλυτερη μαστιγα της ανθρωποτητας απο καταβολης κόσμου... την ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ!
Αναφέρομαι σε αυτο το μικρο ποσοστο ανθρωπων (10% περιπου απο καθε κοινωνικη ταξη), που προκαλει τεραστιες καταστροφες και απωλειες σε χρονο και χρημα. Απο τον απλο οδηγο στους δρομους, και τον υπαλληλο πισω απο τον γκισε (που θα σου χαλασει την μερα σου), μεχρι τον ανθρωπο σε θεση κλειδι, και τον ηγετη (... με ανυπολογιστες οι συνεπειες!)Αυτοι ειναι ο πραγματικος εχθρος. Εξάλλου ειναι αυτοι που συνηθως κρινουν και το εκλογικο αποτελεσμα, για να ξαναγυρισουμε στην κρατικη ανικανοτητα..
DARK (πιο dark δεν γινεται)

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@νικολακης
Γιάάάά να κοπιάσεις λοιπόν. Οι φλόγες μάς χορεύουν όλους μας στο μεγαλύτερο ταψί που είδες πο΄τε εδώ χάμω...

@zds
πολυ καλή η ανάρτησή σου ζαφ

@dark
όντως πιο dark δε γίνεται

Ανώνυμος είπε...

let's dance then..
:-(








Related Posts with Thumbnails