24 Ιουλ 2008

Buena λαθροVista Social Club!

Έπρεπε να το περιμένουμε.
Όπου πάνε, ανάβουν φωτιές.
Πήγαν Κρήτη, πήραν φωτιά τα λαγκάδια.
Ήρθαν εδώ, άναψαν τα βουνά.

Ο λόγος για τα υπέργηρα παιδαρέλια Buena Vista Social Club, που ναι μεν ξεσήκωσαν τις μεσαιωνικές πέτρες στο Θέατρο της (επίσης) Μεσαιωνικής Τάφρου στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, έφεραν όμως μαζί τους και τις μεγαλειώδεις φωτιές στο νότιο μέρος του νησιού.
Όπως ακριβώς έγινε και στην Κρήτη δηλαδή!
Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά τ'όνομα , λένε.
Ε, σ'αυτούς βγήκε τ'όνομα!
Έτσι, διέσχισαν το μισό πλανήτη για να κάνουν στάχτη όποιο μέρος της Ελλάδας πέρασαν - μεταφορικά και στην κυριολεξία -.

Δυστυχώς
δεν πήγα να τους δω -δούλευα σαν το βόιδι χθες βράδυ μέχρι αργά- , αλλά δεν έμεινα με δεμένα τα χέρια. Έστειλα τον Δαιμώνιο Γκατζετάκια (με κεφαλαίο το Δ), ειδικά εκπαιδευμένο ως προς τη χρήση του σούπερ-ντούπερ κινητού του, και παρά τις απαγορεύσεις περί βιντεοσκοπήσεων κ.λ.π. , έκανε τη δουλειά του Μια ΧΧχχχαρά!

Και εννοείται πως κωλύομαι να αποκαλύψω περισσότερα, γιατί μπορεί τα ξαναμμένα γερόντια να προέρχονται από την προλετάρια Κούβα, όμως το εισιτήριο ακολούθησε πιστά τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς (30 ολόκληρα ευρω το μαγικό χαρτάκι παρακαλώ!) Άσε γιατί οι μέρες είναι πονηρές.. Μη μας την πέσει η κουβανέζικη ή -ακόμα χειρότερα!- η εγχώρια ΑΕΠΙ...

Αλλά το χαρτάκι άξιζε κάθε λεπτό του ευρώ!
Αφού κατάφεραν να ξεσηκώσουν εμάς τους Ροδίτες από το στημένο "ποτό - βλέμμα - ακινησία - δήθεν αδιαφορία - πορτοφόλι - τσιγάρο ή/και πούρο κατά περίπτωση" πάει να πει ότι οι Buena Vista Social Club έχουν υπεράνθρωπες δυνατότητες, ικανότητες, δεξιότητες και το απέδειξαν κιόλας.
Μου τα έλεγαν και δεν το πίστευα! Μα είναι δυνατόν όλοι -μα όλοι- να έχουν σηκωθεί και λίγο ακόμα θα ανέβαιναν στη σκηνή;
Αδέλφια, συνέλθετε! Τι έπαθε το DNA μας;;;;


Ιδού λοιπόν το προϊόν του βιντεο-εγκλήματος ,
και μάλιστα κατ'αποκλειστικότητα!!!

Οι Buena Vista Social Club αυτοπροσώπως,
στο Θέατρο της Τάφρου
22-7-2008

...και ήταν και καθημερινή!

υ.γ. Δαιμώνιε, τα σέβη μου!

1 σχόλιο:

ΖΔΣ είπε...

Αχ, εμείς που δουλεύαμε...

Κάτι τέτοια δείχνουν φίλε Γαβριήλ την ανάγκη να παρακολουθήσουμε και μια διαφορετική συναυλία επιτέλους, να ξεφύγουμε από την Χατζηγιαννική παράδοση έστω και για μια μέρα.

Με το καλό να μας έρθει και ο Manu Chao, οι Blues Brothers, Scorpions, Wailers ( του μακαρίτη του Bob Marley), να ακούσουμε και κάτι διαφορετικό επιτέλους.








Related Posts with Thumbnails