25 Δεκ 2011

"Λεφτά Υπάρχουν!" ..

Περιέργως η είδηση της μέρας, ανήμερα των φετινών Χριστουγέννων της Κρίσης της Ευρωζώνης δεν μάς έρχεται ούτε από το χωριό του Άη Βασίλη (που κι αυτό βρίσκεται εντός Ευρωζώνης, μην ξεχνιόμαστε!), ούτε καν από την ίδια την Βηθλεέμ όπου συνέβη το ευτυχές γεγονός πριν από 2011 χρόνια.. 

Ευτυχώς, ο Θεός του Ίντερνετ φροντίζει να μην μένει ουδέν κρυπτόν- ακόμα και αν πρόκειται για ένα σεμνό άρθρο της Matangi Tonga, της αγγλόφωνης δηλαδή εφημερίδας του μακρυνού ξεχασμένου Βασιλείου των Νησιών Τόνγκα, στον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό.

Λεφτά Υπάρχουν! (...στα Τόνγκα)

Με χαρά και αγαλίαση λοιπόν, οι συντάκτες της Matangi Tonga ανακοινώνουν στο αναγνωστικό κοινό της χώρας ότι η κραταιά Ευρωπαϊκή Ένωση θα δώσει τελικά το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ στις μακρινές εκείνες χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού, προκειμένου να αναπτυχθεί ο Τουρισμός τους και να βελτιωθούν οι κτηριακές εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται οι τελωνειακές τους αρχές. Το ποσό αυτό αποτελεί μόνο ένα μέρος του 10ου κατά σειρά ευρωπαϊκού μερικότερου χρηματοδοτικού πακέτου ανάπτυξης του Νοτίου Ειρηνικού, στο οποίο περιλαμβάνεται το πρόγραμμα 'SPEITT' (Strengthening Pacific Economic Integration Through Trade)..

(το άρθρο της εφημερίδας Matangi Tonga βρίσκεται αυτούσιο εδώ!)

Η χαρμόσυνη αυτή συμφωνία εκατομμυρίων ευρώ υπεγράφη μεσούσης της κρίσης της Ευρωζώνης και δη μόλις πριν από 5 μέρες, στις 20 Δεκεμβρίου 2011. 
Και όπως ήταν αναμενόμενο και λογικό, γέμισε τους εκεί ιθαγενείς με ανείπωτη χαρά, που ταιριάζει και στο πνεύμα των Αγίων τούτων Ημερών!

χαρούμενοι Τονγκανοί το γλεντάνε άγρια χορεύοντας ένα παραδοσιακό "Λάκα-Λάκα"
και με το δίκιο τους!

Ύστερα από αυτά τα υπέροχα νεά, το μόνο που μού έρχεται στο μυαλό αυτήν την όμορφη ώρα, είναι να απευθυνθώ σε όλους εμάς τους γαλαντώμους Ευρωπαίους πολίτες και να μάς ευχηθώ μέσα απ'όλη μου την καρδιά : Καλά Χριστούγεννα!



3 σχόλια:

Ρούλα είπε...

Χρόνια Πολλά Γκάμπριελ!
Πού πας και τα ανακαλύπτεις χρονιάρες μέρες, αυτό έχω να πω! Έστιν μπλόγκερ οφθαλμός ος τα πανθ' ορά και μάλιστα άγρυπνος :)

panathinaeos είπε...

Χρονια Πολλα Γαβριλη!!! Θα φορεσουμε βρακακια τανγκα και θα παμε στις νησους Τονγκα για ανεμελες διακοπες, και επενδυσεις, αφου με τοσα λεφτα της ΕΕ κατι θα περισσεψει και για τους Ελληνες επενδυτες. Εγω σκεφτομαι να αναγειρω πολιτιστικο και τουριστικο κεντρο οπου θα σερβιρω σουβλακι στους πελατες υπο τους ηχους του Θανου Οικονομοπουλου που αδει "πουτανα στην ψυχη". Θα προσλαβω και ως Γενικον Διευθυντην τον κ. Τσακα ο οποιος θα πουλησει το συγκροτημα σε Σαουδαραβες πριγκηπες. Με εχει διαβεβαιωσει οτι πριν καν αρχισει την λειτουργια του το Ιδρυμα, αυτος θα το εχει πουλησει. Με αυτο το εορταστικο ασμα κλεινω και το ευχητηριο μου μηνυμα. Το οποιον λεγει ευθαρσως και διακαως οτι μονον με την εξαγωγη πολιτισμου και την εφαρμογη των δεξιοτητων μας στο εξωτερικο θα ανακαμψομεν ως χωρα, ως ψυχολογια, ως τεμπεραμεντο.

ΥΓ Για το αληθες του λογου μου, παραθετω τους στιχους του ασματος, καλω ομως ολους να το ακουσουν κιολα, ιδιαιτερα μετα το μεσημερινο τραπεζι.

Ψέμα και υποκρισία και εγωισμός
ο δικός σου χαρακτήρας σκάρτος κι φθηνός
ψέμα και υποκρισία, ένοχη ψυχή
μέσα στις πληγές τις δέκα άλλη μια κι εσύ

χίλιες φορές να πούλαγες το άδειο σου κορμί
λιγότερη για σένα θα ένοιωθα ντροπή
χίλιες φορές να ήσουνα μια πόρνη αληθινή
μα είσαι το χειρότερο, πουτάνα στην ψυχή

ψέμα και υποκρισία και εγωισμός
όλα μέσα σου κρυμμένα ήταν δυστυχώς
μια ζωή αχαριστία και χωρίς θεό
ούτε οίκτο δεν αξίζεις ούτε σεβασμό

Ελένη Παπαδάκη είπε...

Γαβριηλ την αγαπη μου καιτις ευχες μου ,διαβαζοντας τα διαφορα που γράφεις σου βαζω ΑΡΙΣΤΑ,
ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ








Related Posts with Thumbnails