31 Δεκ 2011

2011 : μια Χρονιά-Σταυρόλεξο

"Γαβριήλ καλημέρα! 
Να δυο εύκολες ερωτησούλες : 1) Με ποιό συναίσθημα, εικόνα φωτογραφία κ.λ.π. αποχωρίζεσθε το 2011; και 2) Με τι προσδοκίες υποδέχεσθε το 2012;  Σε παρακαλώ στείλε μου τις απαντήσεις μέχρι τις 27/12 για να δημοσιευθούν στη 'Δημοκρατική" και στη στήλη μου. Α! Ε, και καλό θα ήταν να είναι μέχρι 50 λεξούλες το κείμενο. Ok; Ευχαριστώ και περιμένω
Μαρίλια Φούρλα"

Οι έννοιες της 'ευκολίας' και της 'δυσκολίες' είναι ίσως οι πιο σχετικές και ασαφείς που θα μπορούσε να εφεύρει το ανθρώπινο μυαλό. Ομολογώ όμως πως πράγματι δεν δυσκολεύθηκα να διαλέξω τη φωτογραφία που μού έμεινε χαραγμένη στο μυαλό από μια τέτοια φοβερή και τρομερή χρονιά που (επιτέλους) παίρνει δρόμο. Ούτε δυσκολεύθηκα να πω δυο λέξεις για το τι θα ήθελα να περιμένω από το 2012 που (δυστυχώς)  μάς έρχεται, τι να κάνουμε.. 
Αυτό βέβαια που δεν κατάφερα ήταν να περιορισθώ σε 50 λέξεις...

Οι απαντήσεις λοιπόν..


Σε λίγες μέρες φεύγει το 2011, μια χρονιά που κανένας μας δεν θα πεθυμήσει. 
Μια Χρονιά-Σταυρόλεξο που δεν κατάφερε κανείς να το λύσει. 
Κι ας δόθηκαν δόσεις επί δόσεων, κι ας επιβλήθηκαν φόροι επί φόρων. Και οι συνταγματικές διατάξεις τελικά χρησίμευσαν για να αιτιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. 
Αποτέλεσμα : η πολιτική ηγεσία παραχώρησε πανηγυρικά τη θέση της σε μία άλλη κυβέρνηση, που κανείς μας δεν εξέλεξε, για να επιβάλλουν οι τεχνοκράτες (και όχι οι πολιτικοί..) και άλλα φορολογικά μέτρα που όλοι ανεξαιρέτως ξέρουμε ότι σε τίποτα δεν θα αποδώσουν. 
Μια Χρονιά-Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, που δυστυχώς εκλείπουν από το παρών γίγνεσθαι της χώρας. Αντ'αυτών, οι κατέχοντες έδρανα και θέσεις αποδείκνυαν επί 365 συναπτές μέρες περίτρανα και σε όλους μας πόσο 'λίγοι' είναι.. 
Το φωτογραφικό στιγμιότυπο αφιερώνεται εξαιρετικά σε εκλεγέντες (αλλά και σε μάς, τους απλούς Έλληνες ψηφοφόρους).  
Όσο για το 2012 που βρίσκεται προ των πυλών, 
εύχομαι απλώς .."Και μη χειρότερα...!"


Εκτός από ό,τι διαβάσατε παραπάνω, περισσότερες γνώμες κι εντυπώσεις από το 2011 αλλά και εκτιμήσεις για το 2012, θα βρείτε μαζεμένες στο αυριανό Πρωτοχρονιάτικο φύλλο της εφημερίδας "Η Δημοκρατική της Ρόδου". και στη στήλη 'Ατάκτως Ερριμμένα' της καλής φίλης και συναδέλφου blogger, Μαρίλιας Φούρλα.

Ελπίζω το 2012 , να με βγάλει ψεύτη
...άααααντε, 
...Καλή Χρονιά (...)


 

8 σχόλια:

Άντζελα Σπανού είπε...

Ωραίο Γαβριήλ. Καλή χρονιά!

Χάρις Κόντου είπε...

Μία χρονιά ...σταυρώματος! πόνου! προδοσίας! πληγής! απώλειας... εθνικού γοήτρου; Μία χρονιά εθνικής μοναξιας; Και... καλέ μου φίλε και ακριβέ μου Γαβριήλ ...φοβάμαι πως... δεν θα ναι η μόνη χρονιά! Από την άλλη ...έχοντας οδηγό το όνομά σου, που φέρει ειδήσεις στο blog και που "σημαίνει" ακόμα και τα δυσάρεστα με ιδιαίτερο στυλ, με πάσα βεβαιότητα σου "λέω πως ... και αυτή η χρονιά θα ναι φωτιά ! και θα χει ενδιαφέρον!Θα μαστε όλοι εκεί! μαζί σου! Σε καλοχρονίζω! Χρονια πολλά ! Πάντα δημιουργικός! Πάντα ΕΣΥ!

δεσποιναριον είπε...

Καλη χρόνια σε σένα και στο σοφό σου σαλιγκαρι. Για ρα δυσκολα σταυρολεξα, ας βρεθούν δυνατοί λυτες!

Μαρίνα Μάντζιου είπε...

sudoku!

Unknown είπε...

καλη χρονιά υγεία ευτυχία....χρόνια καλά και πολλά

Αλίκη Παπαχελά είπε...

Εύχομαι να σε βγάλει ψεύτη το 2012, κι όλα ν ανατραπούν προς το καλό!!!!! Καλή Πρωτοχρονιά Γκαμπούλη μου!

Μαίρη Αϊβάζη Ζαγορα είπε...

5 Καθέτως" Είναι οι πολιτικοί στην Ελλαδα" 8 γραμματα Α_ _ _ _ _ _ _ !! ( Λυση: ΑΧΡΗΣΤΟΙ)

Ρούλα είπε...

Καλή και δημιουργική χρονιά!
Το λάθος μας ήταν που επιλέξαμε αρχάριους λύτες για ένα σταυρόλεξο που απαιτούσε δυνατούς λύτες. Οψόμεθα τώρα στις επόμενες εκλογές, το χειρότερο θα ήταν να μην πάμε να ψηφίσουμε και μετά να γκρινιάζουμε. Προλαβαίνω τη σκέψη σου και εν μέρει θα συμφωνήσω ότι είναι δύσκολη η επιλογή, μάθαμε να ψηφίζουμε με τη λογική τι δεν θέλουμε.








Related Posts with Thumbnails