7 Οκτ 2011

OH MY BLOG! 2011 - Τα Βραβεία!

Μπορεί να ακουγεται περίεργο, αλλά το συμπέρασμα που βγαίνει από τους 12 μήνες που μεσολάβησαν από τα περσινά βραβεία OH MY BLOG! 2010 - από τα λίγα πράγματα που φαίνεται να ανθούν στην Ελλάδα της κρίσης είναι το ...μπλογκάρισμα.
Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι .. η ελληνική μπλογκόσφαιρα είναι το μόνο εθνικό προϊόν που ακόμα... πάει καλά. Ίσως επειδή ακόμα τα πακέτα σύνδεσης με το ίντερνετ είναι ακόμα προσιτά γαι τους πολλούς... Ίδωμεν όμως..

Επειδή όμως δεν είναι και απόλυτα βέβαιο ότι το ελληνικό ίντερνετ θα αφεθεί και στο μέλλον να ανθεί, αποφάσισα φέτος να μην αγνοήσω το ραντεβού που είχαμε κλείσει έναν ακριβώς χρόνο πριν, όταν αυτό εδὠ το μπλογκ απένειμε τα πρώτα βραβεία Oh My Blog! (κι όσοι δεν το θυμάστε, δείτε σε επανάληψη την περσινή 'τελετή', πατώντας εδώ)

Χωρίς περισσότερες φλυαρίες λοιπόν...


η Τελετή της Απονομής των Βραβείων 
Oh My Blog! 2011
αρχίζει αμέσως τώρα!


Πριν αρχίσουμε να ανοίγουμε έναν-έναν τους φακέλους με τους φετινούς νικητές, να σάς υπενθυμίσω ότι αυτή η ανάρτηση δεν είναι σαν τις άλλες. 
Γι΄αυτό, μην βιαστείτε να πάτε παρακάτω, να πατήσετε τα βίντεο και να σηκωθείτε να φύγετε, γιατί έτσι δεν πρόκειται να βγάλετε νόημα. Όπως και έναν χρόνο πριν, έτσι και φέτος η ανάγνωση αυτής της... ειδικού τύπου ανάρτησης, θέλει τη ρέγουλά της..


Σήμερα βραβεύονται μέσα από αυτό εδώ το blog  οι μπλόγκερ που ξεχώρισαν για την ευρηματικότητά τους, την αγάπη τους γι'αυτό το νέο μέσο επικοινωνίας και αλληλοενημέρωσης, για την αμεσότητά τους και την πρωτοτυπία της θεματολογίας που κατά καιρούς επιλέγουν. Έλαβα υπ'όψιν  τις αναρτήσεις που διάβασα κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων 12 μηνών, από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως και τον Σεπτέμβριο του 2011.    

Συγκεκριμένα, τα βραβεία Oh My Blog!2011 απονέμονται προσωπικά σε μπλόγκερ (και όχι στα ιστολόγια καθαυτά) καθότι το blogging αποτελεί μία καθαρά προσωπική υπόθεση. 
Έτσι, τα ιστολόγια που έχουν εμπορικό χαρακτήρα, ή όσων οι αναρτήσεις γράφονται από ομάδες συντακτών, από επαγγελματίες δημοσιογράφους, αναδημοσιεύουν ή αναμεταδίδουν ειδήσεις, έχουν τεθεί εκτός συναγωνισμού (χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι άξια επιβράβευσης!)


Και για να μην χάνουμε περισσότερο χρόνο, 
καιρός να υποδεχθούμε τους περσινούς νικητές του Oh My Blog!2010. 

Την ενίοτε κλαίουσα και ενίοτε ενθουσιώδη Tradescadia, τον πάντοτε τσιγαρόπληκτο Πέτρο Μποέμ και την 'ταπί-και-ψύχραιμη' ροδίτισσα Nemessis με το μπλογκ της "Ἀνευ Σημασίας", που ήδη κάθονται στις τιμητικές πρώτες-πρώτες θέσεις..
Μάλιστα , η Nemessis , και κατά κόσμον Μαρίλια Φούρλα, έχει ιδιαίτερη θέση στη σημερινή σεμνή τελετή, αφού -όπως θα δείτε λίγο παρακάτω- θα ανοίξει τους φακέλους με τα ονόματα των φετινών νικητών.. Όχι παίζουμε! (Μαρίλια, μήπως θα έπρεπε να βολιδοσκοπήσεις και προς τηλεόραση μεριά; Λέμε τώρα..)
 
Κι ώσπου να δεήσουν να έρθουν εδώ στη μακρινή Ρόδο και οι υπόλοιποι καλεσμένοι (απεργίες, αφραγκίες κλπ..), ύστερα από πολύ κόπο και προσπάθεια, το μπλογκ και εγώ καταφέραμε και τελικά καβατζώσαμε για το καλλιτεχνικό εφφέ της περίστασης το ροδιακό φωνητικό σύνολο Crescendo, που αποτελείται από τρεις από τις καλύτερες νεανικές φωνές του νησιού και ένα καλοδουλεμένο πιάνο..


οι Crescendo αποτελούνται από την Ευανθία Κρητικού, τον Θανάση Ζαχαρόπουλο 
και τη Σαπφώ Σταυρίδου, με την Άντζελα Σπανού στο πιάνο

Για να δω;
Μπορώ να πάω παρακάτω; 
Μάλλον ναι..

Κάπου εκεί μέσα στα σκοτάδια της αίθουσας διακρίνω το Δεσποινάριον (απαραίτητη σε κάθε μπλογκοσύναξη!), τον Analyse Chris που μού έκανε την τιμή τελικά να αφήσει την Άννα Βίσση σύξυλη να τα βγάλει πέρα μόνη της στην πίστα (ξέρω τι λέω..), να πάρει την πρώτη πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών και να προσγειωθεί στα ταλαίπωρα μέρη μας, τον Παναθήναιο που αν και έχουμε καιρό να τα πούμε αλληλοδιαβαζόμαστε αθόρυβα αλλά σταθερά, την Ρούλα εκ Ξάνθης που ακόμα να το πάρει απόφαση ότι είναι μία καθαρόαιμη blogger από κούνια (αλλά πού θα πάει, θα το καταλάβει μια μέρα!), την εξαιρετικά πολυπράγμωνα Amelie (που εκτός από μανιώδης blogger, μουσική παραγωγός και συγγραφέας είναι και μία κουκλάρα με τα όλα της), όπως και τη σταθερή εξ Αθηνών αναγνώστρια Αλίκη Παπαχελά (που δεν υπάρχει ανάρτηση που να μην έχει σχολιάσει -μα τι κρίμα που δεν έχει θεσμοθετηθεί ακόμα 'βραβείο αναγνωστών'! θα τό'χε στο μικρό της το τσεπάκι αβέρτα..)- 

Οπότε, μιας κι είμαστε όοοολοι εδώ... 
..ας αρχίσουμε και φέτος!   

_________________________________________________

Επειδή πάντοτε οι κυρίες προηγούνται, 
αρχίζουμε και φέτος 
με την κατηγορία :

Oh My Blog!2011 - 
Ελληνίδα Μπλόγκερ  
πατήστε το play!





Η So_Far μπορεί να μην αποκαλύπτει στην μπλογκόσφαιρα την πραγματική της ταυτότητα. Το ψευδώνυμό της όμως, είναι όνομα και πράμα. Είναι όντως So Far, ήτοι πολύ μακρυά, αφού το μπλογκομάγαζό της έχει την έδρα του κάπου εκεί, στην μακρυνή και αφιλόξενη Ρωσική στέπα.

Τι γυρεύει εκεί;
Ούτε αυτό το κρύβει : όσον καιρό τη διαβάζω, συνεχίζει να επιβλέπει την αποπεράτωση της κατασκευής μονάδων ηλεκτρικής παραγωγής -εγχείρημα για το οποίο γράφει μεν, αλλά ευτυχώς όχι πολύ συχνά, διαφορετικά δεν θα ήμουν σε θέση να την παρακολουθήσω. Και η γραφή της, λιτή μα συνάμα πολύπλοκη, χωρίς φανφάρες, φρουφού κι αρώματα -όπως συνήθως γράφουν οι γυναίκες του μπλογκίστικου συναφιού μας.

Πλήρως συνειδητοποιημένη για την κατάντια της πατρίδας μας, μού κέντρισε το ενδιαφέρον η καλά ελεγχόμενη συσσωρευμένη αγανάκτηση όπως αυτή εκφράζεται στη γραφή της, με ρήματα και λέξεις που λίγοι έχουν την ικανότητα να χρησιμοποιούν. Ίσως επειδή εκείνη -ευρισκόμενη so far, έχει το προνόμιο -ή την δυστυχία- να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητά μας, ειδωμένη μακρόθεν.
Και ξέρετε, μερικές φορές, η ψυχρή παρατήρηση και αποτίμηση των τεκταινομένων δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σού συμβεί, βλέποντας το μέρος που αγαπάς περισσότερο από κάθε τι άλλο στη Γη.. 

Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, ίσως τελικά να μην είναι καθόλου τυχαίο ότι προτιμώ να ξεφυλλίζω  το 'Δικη μου Ευθύνη-Undergound' κάθε Σάββατο πρωί : όταν δηλαδή δεν έχω να πάω στη δουλειά και έχω χρόνο να μπορέσω να χωνέψω όσα απίστευτα μάς έχουν συμβεί γύρω μας καθ'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε. Και πραγματικά, σάς συνιστώ να ακολουθήσετε τη δική μου ταπεινή τακτική -θα σάς βγει σε καλό.

Όχι. Η So_Far δεν αγαπά τους μελοδραματισμούς ούτε αρκείται στο να μουρμουράει απλώς, μιμούμενη άλλες γωνιές της ελληνικής μπλογκόσφαιρας. Με φράσεις χωρίς ιδιαίτερα σημεία στίξης, χωρίς αυστηρή παραγραφοποίηση και παντελώς ανεπιτήδευτο look, η So_Far δείχνει να αποφασίζει να γράψει τη δική της διαδικτυακή ιστορία έχοντας πετάξει μες στα νεύρα τις λασπωμένες γαλότσες του εργοταξίου κάπου σε μια γωνιά του υπνοδωματίου της. 
Με φούρια πιάνει το πληκτρολόγιο και μέχρι να τα πει έξω από τα δόντια -με μία δηκτικότητα που πάντοτε μαρτυρά πολύ καλή ανατροφή- , μόνο τότε πλέον θα αποφασίσει να πατήσει εκείνο το μάλλον... μοιραίο κλικάρισμα της 'Δημοσίευσης'. Βάζω μάλιστα στοίχημα ότι σπανίως 'ρετουσάρει' τα γραφόμενά της, κάτι που την κάνει εξαιρετικά αξιαγάπητη, όσο αυστηρή κι αν ακούγεται έναντι πάντων.

Και πολύ καλά κάνει.
Αφού ό,τι γράφει και όπως εκείνη μόνο ξέρει, 
το γράφει με.. Δική της Ευθύνη.

 από κάπου εκεί μέσα, μπλογκάρει η So_Far..

Οι οδηγίες χρήσεως του 'Δική μου Ευθύνη - Underground' είναι απλές :
Η δομή του αρχείου των αναρτήσεών της είναι εξαιρετικά λογική : 
Σημείο αναφοράς της : οι εποχές του χρόνου. 
Ιδιαίτερα χρήσιμο κριτήριο, όταν βρίσκεσαι σε μια τόσο α-κλιματική γωνιά της Γης, όπου φαντάζομαι πως πάντα μάλλον κάνει είτε λιγότερο είτε περισσότερο κρύο.

Κι όσο για την πιο αγαπημένη μου 'εποχή' της So_Far :
Ξεχώρισα την φετινή άχαρη άνοιξη του 2011 : 
πατήστε εδώ, κι αρχίστε τη μελέτη..   

εννοείται Beatles 
και εννοείται 'Back in the USSR'
και βέβαια, ΟΧΙ σε stereo..



______________________________________________

Oh My Blog!2011 - 
Έλληνας Μπλόγκερ

ιδού το play ...


Εδώ, μάλιστα.
Την πάτησα.
Και όποιος νομίζει ότι διαβάζοντας ένα μπλογκ, 'γνωρίζει' και ποιόν 'κρύβεται' πίσω από τα γραφόμενα , πλανάται πλάνην οικτράν. 

Ευτυχώς λοιπόν, που λίγες μέρες πριν την απονομή των φετινών OH MY BLOG!2011 μού'κοψε και ειδοποίησα μέσω email τον Asteroid, ή κατά κόσμον Γιάννη Καρνεσιώτη, για να τού πω τα ευχάριστα νέα. Θεωρώντας λοιπόν σίγουρο ότι επικοινωνούσα με έναν...επαγγελματία φωτογράφο που παράλληλα με την τέχνη του, αποφασίζει να αφήσει το δικό του στίγμα στην καταγραφή της πραγματικότητας μέσω του κατά τα άλλα ψυχρού διαδικτύου, διεπίστωσα ότι εκείνη την ώρα μιλούσα με τον ..λάθος άνθρωπο.
Και για να το πω πια δυνατά, για να το ακούσω κι εγώ :
τόσους μήνες διάβαζα τον..λάθος άνθρωπο.

Νομικός στις σπουδές, φωτογράφος από τα γεννοφάσκια του και έχοντας πάρει το blogging πολύ στα σοβαρά, τόσους μήνες μού έδινε την εντύπωση ότι είχα να κάνω με τον κατ'αρχήν επαγγελματία(!)  φωτογράφο/φωτορεπόρτερ, που είχε εμμονή με την παραδοσιακή μουσική, όπως αυτή συνοδεύεται από το τόσο γνώριμο σφύριγμα του κυκλαδίτικου μελτεμιού και με ό,τι άλλο αυτό συνεπάγεται. 
Και είναι πράγματι πολύ ευχάριστη η έκπληξη που νιώθεις ότι βρίσκεσαι στην ευχάριστη θέση να βραβεύεις συνάδελφο, που δεν ήξερες ότι ήταν και συνάδελφος!
Δεν είναι;

Ιωάννη, με την άδειά Σας! ..

Εκεί που όλα κυλούσαν στους ρυθμούς των δανείων και των γκουρμέ πιάτων στα λογής λογής πρωινάδικα/μεσημεριανάδικα και ούτω καθ'εξής, ξαφνικά κάθε μπλόγκερ -ήθελε, δεν ήθελε- κλήθηκε να λάβει θέση μπροστά σε όλα αυτά που έπεσαν στην κοινωνία μας σαν καταπέλτης.

Ο Asteroid δεν εξεπλάγη, καθώς εάν πιάσεις τις αναρτήσεις του από την αρχή, πάντοτε μπορούσε κανείς να διακρίνει μία διεισδυτική ματιά στην φαινομενική -πλην όμως εν πολλοίς ανεξήγητη- ευδαιμονία που μάς διακατείχε.
Χωρίς κομματικοποιημένες προκάτ ατάκες, αλλά με καθαρά πολιτικοποιημενο λόγο, ο Asteroid αποφάσισε μέσα στην αναμπουμπούλα να λάβει επ'ώμου το όπλο που γυάλιζε όλον αυτόν τον καιρό : τη φωτογραφική του μηχανή, συνδυάζοντάς την με την προφανώς έμφυτη δημοσιογραφική του πένα. Ερασιτέχνης και στα δύο -όπως απεδείχθη εκ των υστέρων-, έβγαλε εαυτόν ασπροπρόσωπο. Και η γραφή του με κράτησε, αν και από πολιτικής απόψεως σε πολλά θα μπορούσαμε να διαφωνήσουμε. Σε πάρα πολλά όμως, πολύ σημαντικά, θα δίναμε ευχαρίστως τα χέρια.

Δεν είναι καινούργιο αυτό που θα πω :
Η κρίση μείωσε την εμπιστοσύνη του κοινού στα παραδοσιακά ΜΜΕ. 
Τους τελευταίους μήνες βρεθήκαμε όλοι μας που τυχαίνει να είμαστε μακρυά, να παρακολουθούμε τι συμβαίνει στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλατεία Συντάγματος όχι από τις οθόνες των τηλεοπτικών καναλιών, αλλά μέσα από τις ζωντανές εικόνες που μεταδίδονταν από το ίντερνετ. Οι έγκυροι πολιτικοί σχολιαστές των εφημερίδων και των τηλεοπτικών ειδήσεων ξαφνικά αντικαταστάσθηκαν στη συνείδηση του κόσμου από τις διαδικτυακές περιγραφές των παρευρισκομένων πολιτών ή από τα ολιγόλογα status του Facebook ή του Twitter.
Η αυθεντία της ενημέρωσης μετεξελίχθηκε, αναιρέθηκε, μετασχηματίσθηκε.
Και για πολλούς από μάς, όλα αυτά συμβαίνουν μάλλον για καλό.


Ο όρος 'Δημοσιογραφία των Πολιτών' όσο περνούν οι μήνες ακούγεται όλο και πιο λαϊκίστικος στ'αυτιά μου. Θα αδικούσα τον Asteroid εάν θα τον κατέτασσα σε αυτήν την κατηγορία.
Επειδή όμως είναι πολύ λίγες οι φορές που κείμενο, πολιτικός σχολιασμός και εικόνα συνταιριάζονται τόσο δεμένα σε ένα μόνο μπλογκ, ομολογώ πως εάν θα ήμουν αρχισυντάκτης κάποιας εφημερίδας - έχοντας τον Γιάννη Καρνεσιώτη για συνεργάτη και τις αναρτήσεις του μπλογκ του Asteroid / The Sequel για μόνιμη στήλη, θα κοιμόμουν ήσυχος.
Κι ας διαφωνούσα στα σημεία.
Δεν πειράζει.

Υποδειγματική η κάλυψη της συγκέντρωσης της 31ης Μαΐου 2011 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, με κύριο ομιλητή τον Μίκη Θεοδωράκη. Υποδειγματική η γραφή και η θέση του σε ό,τι πλασάρεται επί μακρώ χρόνω ως ἱερό καί ὅσιο. 

Ένας μπλόγκερ που αξίζει να τον παρακολουθεί κανείς τακτικά.
Ελπίζω να σάς γίνει συνήθεια.

____________________________________________

και αισίως έφτασα στην τρίτη και τελευταία κατηγορία!

Oh My Blog!2011 - 
Μπλόγκερ της Ρόδου
Μαρίλια, τον καταπράσινο φάκελο γρήγορα!


Πολλοί από σας, είτε δεν είστε από Ρόδο είτε είστε από εδώ, μπορεί να απορήσετε πώς βρέθηκε η γνωστή σκηνοθέτης, παραγωγός και συγγραφέας Λουκία Ρικάκη, στην κατηγορία των Blogger της Ρόδου. Ε λοιπόν, για να προλάβω τυχόν ενστάσεις σας, να σάς πληροφορήσω ότι η Λουκία -η οποία είναι γνωστή στην ελληνική μπλογκόσφαιρα ως 5 Pink Flowers- εδώ και πάαααααααρα πολλά χρόνια έχει μεταφέρει τα χαρτιά της στη Ρόδο και είναι Ροδίτισσα κατ'επιλογήν. Ὅν ἐστιν μεθερμηνευόμενον = Ροδίτισα δις.
Οπότε νομίζω πως το διαδικαστικό που πιθανώς θα ανέκυπτε, ελύθη 
- και δη αισίως.

Με τη Λουκία γνωριστήκαμε σε μία πολύ ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα δημιουργική περίοδο της ζωής και των δύο μας, με κοινό παρονομαστή : τον κινηματογράφο και την ενασχόληση με ο,τιδήποτε είχε (ή..δεν είχε) σχέση με αυτόν. 
Πολύ γρήγορα αναγνωρίσαμε τις πάμπολλες ομοιότητές μας, αλληλοεκτιμηθήκαμε, αλληλοκατανοηθήκαμε και αποφάσισα να παίξω το ρόλο του δέκτη όσον αφορά τα πάρα πολλά που είχε να μού εκπέμψει σε κάθε επίπεδο. Είδα τον ίδιο μου τον τόπο με άλλο μάτι μέσα από τη συναναστροφή μου μαζί της και αν κάτι πραγματικά οφείλω στη Λουκία -ίσως να μην το γνωρίζει ούτε η ίδια, αλλά είναι καιρός να το μάθει- είναι η ..διαδικτυακή μαθητεία μου κοντά της, σε ό,τι αφορά την επικοινωνία με το κοινό μέσω αυτού του παχέως και αδηφάγου τέρατος που λέγεται Ίντερνετ. 
Γι'αυτόν και μόνο το λόγο, τής οφείλω αυτό το 'βραβείο blogging' - εδώ και πάρα πολλά χρόνια.


Αν υπάρχει ένας άνθρωπος στην ελληνική μπλογκόσφαιρα που θα μπορούσε να παραδώσει μαθήματα επικοινωνίας μέσα από το Blogging είναι μόνο η 5 Pink Flowers. Με 15 μπλογκ στο ενεργητικό της μέχρι τώρα, κάθε καλλιτεχνικό της project -είτε αυτό ανάγεται στον κινηματογράφο, είτε στις θεατρικές της παραγωγές, είτε ακόμα και πρόσφατα στον τομέα της συγγραφής- δεν νοείται να μην συνοδεύεται και από ένα blog. 

Οι κακεντρεχείς δεν αποκλείεται να το εξελάμβαναν ως τάχα 'εκδήλωση αυτοπροβολής'. 
Αυτοί όμως που την γνωρίζουν καλύτερα, καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι η Λουκία απλώς... δεν μπορεί να εκφραστεί, παρά μόνο εάν μπει εξ ολοκλήρου και κυριολεκτικά 'μέσα στο πετσί του ρόλου' με ό,τι θα θελήσει να καταπιαστεί. 
Φτάνει μέχρι τέλους και τα δίνει όλα για όλα. Και το πιο πρακτικό και εύκολο μέσον δεν είναι άλλο από το ἱστολογεῖν, με άπειρες δυνατότητες επικοινωνίας και 'εκπομπής'. 

Το blogging τής ταιριάζει, μιας και ο ρόλος που επέλεξε η Λουκία να έχει στη ζωή τόσο τη δική της όσο και των γύρω της, είναι αυτό που λέμε 'Πομπός'. Και πολύ τυχερός είναι αυτός που λαμβάνει τις σωστές συχνότητες, εμπλουτίζοντας τον εαυτό του με τα ερεθίσματα των ποικίλων εκπομπών της.
Κι αν κάπου κάπου πέφτει στη μέση και ένα διαφημιστικό διάλειμμα : ε και λοιπόν; 

Αυτή είναι η Λουκία που γνώρισα και αυτή συνεχίζει να είναι η Λουκία που διαβάζω στο πρώτο και 'σταθερό' της blog, που δεν είναι άλλο από το Always The Sea. Η θάλασσα, που χωρίζει και ενώνει. Που ορίζει και καθορίζει. Η θάλασσα που είτε διαβρώνει, είτε διαμορφώνει. Και για όλους εμάς εδώ που αυτοκαθοριζόμαστε ή ετεροκαθοριζόμαστε από αυτήν, η θάλασσα είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση. Κι αυτή ακριβώς η υπόθεση 'Θάλασσα' , την κατέστησε 'δικό μας παιδί' άπαξ δια παντός. Συμπολίτισσα - Συννησιώτισσα.


Το ύφος και το περιεχόμενο του Always The Sea άλλαξε τους τελευταίους μήνες. Η Λουκία διηγείται με τρόπο ακομπλεξάριστο αισθήματα και εμπειρίες που άλλοι ίσως να μην τολμούσαν όχι μόνο να θίξουν., αλλά ούτε καν να υπονοήσουν. 
Δεν ξέρω πώς στο καλό βρήκε τη δύναμη να κάτσει και να παρατηρεί τον εαυτό της παίζοντας το ρόλο του οπερατέρ. Να το πω 'κινηματογραφικό δαιμώνιο'; Ή μήπως 'αυτοθεραπεία'; 'Λήψη αμοντάριστων πλάνων' για την εν τω πράττεσθαι μελλοντική της ταινία, με το υποκείμενο να ταυτίζεται με την κάμερα σε θέση 'record';  Σίγουρα πάντως, βαθειά ανάγκη καταγραφής. Κι αν αυτό δεν είναι η πεμπτουσία του blogging, τότε τι άλλο θα μπορούσε να είναι;

Ακόμα και αν ένα μόνο από όλα αυτά ισχύει, 
το μπλογκ Always The Sea της Λουκίας Ρικάκη διανύει αυτήν την περίοδο
την καλύτερη φάση του, όσα χρόνια το διαβάζω. 

Όσοι δεν το ξέρετε, γνωρίστε το. 
Όσοι το ξέρατε και το παρατήσατε, ξαναδείτε το. 
Θα το εκτιμήσετε από την αρχή. 

Αρχίστε από τις αναρτήσεις του Ιουλίου που μόλις μάς πέρασε και δεν μπορεί, 
θα με θυμηθείτε!

Είναι η πρώτη φορά που 'δανείζομαι' αυτολεξεί ατάκα άλλου μπλογκερ, αλλά είχα συλλάβει τον εαυτό μου να διαβάζω αυτή τη φράση ξανά και ξανά αυτό το καλοκαίρι όταν ήμουν μακρυά. Κάποια μέρα ίσως σάς πω πότε ακριβώς και γιατί : Τα καλιτερα ερχονται ..μεγαλο δωρο μεγαλη ευλογια, μεγαλο μαθημα, αυτη η δοκιμασια μια και ηρθε και κοντα στο τελος του μισου μου αιωνα λεω εχει το συμβολικο μα και τον ουσιατικο του χαρακτηρα  Ευχαριστω οους τους φιλους που μου ευχθηκαν σημερα σας διαβαζω ολους και οι ευχες σας ειναι βαλσαμο


____________________________________________________________


Λοιπόν, φίλοι αγαπημένοι..
Είναι γνωστό ότι διάγουμε περίοδο ισχνοτάτων αγελάδων..
Γι'αυτό δεν είναι φρόνιμο να μην τά'χουμε καλά με την Εξουσία...

Επειδή πραγματικά οι καιροί είναι πονηροί και δεν αποκλείεται του χρόνου οι τιμές των πακέτων πρόσβασης στο ίντερνετ να βρίσκονται κάπου ψηλά στα ύψη με αποτέλεσμα αυτό εδώ το μπλογκ (αν επιβιώσει βέβαια..) να μην μπορεί να φτάσει σε τόσους υπολογιστές και λάπτοπ που φτάνει σήμερα, πριν τελειώσει αυτή η σεμνή και εξαιρετικά low-budget τελετή, ας μην ξεχνάμε και τον σπόνσορά μας! 

Και ποιός είν'αυτός ;
Μα βέβαια... το αγαπημένο μας Υπουργείο των Οικονομικών μας!

Πριν ανανεώσω το ραντεβού μου μαζί σας για του χρόνου και για τα βραβεία OH MY BLOG!2012, θεωρώ απαραίτητο και χρήσιμο να σάς υπενθυμίσω ένα τόσο δα μικρό τηλεοπτικό σποτάκι που για πολλούς λόγους θα μείνει σίγουρα στην Ιστορία (αν δεν έχει μείνει ήδη δηλαδή..!). 

Το σημειώσατε το νουμεράκι; Ωραία! Μπράβο και Εύγε μας.
Οπότε πια κι εγώ, μπορώ να σάς αποχαιρετήσω χωρίς τύψεις..


Και σ'αυτό το σημείο,
ολοκληρώθηκε η φετινή τελετή απονομής 
των βραβείων Oh My Blog!2011


Ραντεβού του χρόνου!
στις αρχές Οκτωβρίου 2012
για την Απονομή των Βραβείων 
Oh My Blog!2012

επ'αυτού εδώ του μπλόγκεως!


(θα σάς περιμένω...)

Flashback 
Δείτε τα περσινά βραβεία OH MY BLOG!2010 
με ένα κλικ εδώ



46 σχόλια:

Αλίκη Παπαχελά είπε...

Το περιμένω το βραβείο μου, νταξ;;; Να το καθιερώσεις πληηηηζ! χαχαχαχα
Χάρηκα πολύ με τα φετινά βραβεία, μα πιό πολύ με της Λουκίας, και γιατί την ξέρω από παιδί και την αγαπώ (συμμαθήτριες γαρ), και γιατί κι εγώ εντυπωσιάστηκα με τον κινηματογραφικό τρόπο που αντιμετώπισε το πρόβλημα υγείας της!
Και του χρόνουουου!!!!!!!!!

Anti-Christos είπε...

Το δικό μου βραβείο που είναι; Τζάμπα σηκώθηκα και ήρθα! Όχι, όχι, να τα λέμε κι αυτά, άμα θέλετε γκεστ παρουσίες να δίνετε και βραβεία κύριέ μου...

Ρούλα είπε...

Πολλά συγχαρητήρια στους βραβευθέντες και ένα μεγάλο εὖγε Γκάμπριελ σε σένα για τη γενναιοδωρία των λόγων σου, τη σωστή κρίση, την επιλογή και την τελειομανία σου. Οφείλω και ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για τα καλά σου λόγια!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Φίλε Γαβριήλ, δεν υπάρχουν λόγια που να εκφράζουν την συγκίνηση και τις ευχαριστίες μου για τα καλά σου λόγια! Ωστόσο, η μισή χαρά ενός βραβευμένου κι η μεγαλύτερη του ίσως τιμή είναι οι συν-βραβευόμενοι... Κι από αυτήν την πολύ σπουδαία άποψη, ειλικρινά οι ευχαριστίες μου κι η συγκίνησή μου έχουν να κάνουν όχι μόνο με την βράβευσή μου, αλλά και με το ότι στέκομαι ταπεινά δίπλα-δίπλα με την M So Far, της οποίας την κρίση και την γραφή τιμώ κι αγαπώ πολύ ξεχωριστά! Νάμαστε καλά και του χρόνου όλοι, να τιμήσουμε πάλι το αενάως ρέον ανεκτίμητο ποτάμι της γραφής...

Tali είπε...

θα συμφωνησω τα χολια να γινονται εδω αλλωστε η τελετη τιμησε το μπλοκινγκ!!!

Συγχαρητηρια στα παιδια αλλα και στον δημιουργο ολης αυτης της ιστοριας ειναι παρα πολυ ωραιο πραγμα να γραφεις και σε διαβαζουν , αυτη η επικοινωνια δεν θα χασει ποτε τη μαγεια της τοσο οσο
ποτε δεν θα παψει και το διαβασμα να ειναι μια πληρως ιαματικη, πολυτιμη διαδικασια ...και αν μη τι αλλο η κριση θα μας φερει ολους πιο κοντα μεσω των γραπτων μας :) γι αυτο καλη συνεχεια και παλι μπραβο!

Ευαγγελία Γεωργάτου είπε...

Μπράβο σε σένα και στους βραβευμένους. Δημιουργία!

Νέμεσις είπε...

Συγχαρητήρια σε όλους! Κι ένα ευχαριστώ στον Γαβριήλ που μου δίνει την ευκαιρία μ' αυτό τον τρόπο να γνωρίσω άλλους τρεις τόπους να σταθώ, στα ταξίδια του διαδικτύου.

δεσποιναριον είπε...

Το βlogging ειναι τροπος εκφρασης και ζωης. Και κανενας μα κανενας δεν εχει τοσο παθος με το μπλογκινγκ οσο ο αγαπημενος μου φιλος Γαβριηλ. Γραφει και διαβαζει με παθος. Εθεσπισε κι αυτα τα βραβεια και εδω και δυο χρονια ομολογω οτι τα μοιραζει ακριβοδικαια και σε ανθρωπους που αξιζουν.
Η Σο Φαρ συνμπλογκερ, συναδελφος λιγο, και καλη φιλη που ειχα την τιμη να την συναντησω προσωπικα σε μια απο τις επισκεψεις μου στην Αθηνα, εχει μια πεννα (ας το πουμε ετσι γιατι το πληκτρολογιο καταντα πεζο) εκπληκτικη. Τεχνοκρατισσα ουσα στηριζει την αποψη της σε ειρμικες συνεπαγωγες κι αυτο μπορω να το εκτιμησω. Οποιος δεν εχει διαβασει την μελετη της πανω στο ενδιαφερον θεμα " Καμα Σουτρα" εχασε. Και κριμα που δεν υπαρχει το παλιο μπλογκ. Με αυτο την ανακαλυψα και τοτε το τυπωσα και το διαβαζα συνεχεια. Θερμα συγχαρητηρια λοιπον στην αγαπημενη φιλη Σο Φαρ με την ευχη να ειναι παντα στις επαλξεις γραφοντας για χαρες για λυπες για αγανακτηση για τα ζορια και για τις αξιες της ζωης..

Ο Asteroid ειναι φιλος αγαπημενων φιλων. Θαυμαζω τα ταλεντα που μοιραζεται στο διαδυκτιο παρα πολυ. Θερμα συγχαρητηρια και σε εκεινον λοιπον. Οπως και η Σο Φαρ ειναι ενα πολυπλευρο ταλεντο. Ευχομαι αυτη η δημιουργηκοτητα να ειναι συνεχης.

Για την Ροδιτισσα Λουκια Ρικακη, τι να πω. Ειναι μια σημαντικη μορφη της συγχρονης τεχνης στην Ελλαδα. Ομολογω οτι δεν εχω επισκεφτει το μπλογκ της αλλα θα το κανω συντομα. Δημιουργικοτητα και ολα τα καλα της ευχομαι.

Τελος στον διοργανωτη της φαντασμαγορικης αυτης τελετης, το αγαπημενο μου Γαβριλουδι, θερμα συγχαρητηρια για τις επιλογες. Τιμη μου που το γνωρισα, τιμη μου που μοιραζεται μαζι μου σκεψεις, και να μας χαριζει ομορφες βραδιες σαν αυτη.
Μπαη δε γουεη, φοραω Δολτσε Καμβανα σημερις!

Tradescadia είπε...

Θερμά συγχαρητήρια στους βραβευθέντες καθώς και στον καθ'όλα άψογο (as always!) διοργανωτή! Είναι αλήθεια πολύ σημαντικό το ότι κάθε χρόνο μας ταξιδεύεις σε καινούρια λιμάνια! Καλή μπλογκοχρονιά!

Yannis Triantafyllou είπε...

καλώς καμωμένο καλέ μου φίλε... :-)
του χρόνου θα σε ποτίσω τσίπουρο αψύ για να διεκδικήσω θέση στους φιναλίστ!!
:-)

So_Far είπε...

και ενώ το δεσποινάριον έχει σκάσει μύτη με το άψογο Dolce & Gabbana , εγώ ως βραβευμένη μόλις έχω μπει στο σπίτι μου επιστρέφοντας από το εξωτερικό.
Πρώτα από όλα, ευχαριστώ ευχαριστώ πολύ, ομολογώ ότι δεν περίμενα ποτέ να βραβευτώ , δεδομένου ότι ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια ο όγκος, οι απαιτήσεις και οι ευθύνες της δουλειάς μου δεσμέυουν πάνω από το 90% του χρόνου μου.
Η αξία της βράβευσης είναι ανάλογη των συν-βραβυεθέντων. Και εδώ αισθάνομαι πραγματικά τιμώμενη όταν βρίσκομαι δίπλα σε ιστολόγους που με συνέπεια και σοβαρότητα επί χρόνια διατηρούν ένα ευγενές και αξιοπρεπέστατο προφίλ - όπως ο Αστεροειδής- δίπλα σε καλλιτέχνες που απέχουν έτη φωτός από το στεγνό τρόπο των τεχνοκρατών όπως είμαι εγώ.
Θα ήθελα να πω δυο κουβέντες για την τέχνη του ιστολογείν και το γιατί παρόλη την κρίση δεν γνωρίζει κάμψη. Αν και ξεκίνησε ως φούσκα εκεί στα ελπιδοφόρα 05s , ευτυχώς απέδειξε ότι μπορεί να είναι μια σταθερή επικοινωνιακή αξία κρατώντας στους κόλπους της εκείνους που είδαν την ενασχόληση ως ουσιαστική επικοινωνία πέρα από την εικόνα ή τις κάθε είδους επιδιώξεις. Και νομίζω ότι η προσέγγιση του Γαβριήλ είναι ακριβώς αυτός ο τονισμός στην αυτή καθαυτή αξία της επικοινωνίας.
Ευχαριστώ και πάλι πολύ , η τελετή σεμνή και περιεκτική , λιτή και απέριττη όπως νομίζω ταιριάζει και σε ένα ιστολόγοο που απλά κάθεται μπροστά στην οθόνη και το πληκτρολόγιό του και θέλει απλά να επικοινωνήσει.
Σας ευχαριστώ και πάλι πολύ πολύ
καλό σας βράδυ

Nina Nachmia είπε...

ti na sou pw agori mou, eisai toso spoudaios mexri katanyxtikhs sygkinhsis, pragmati eimai perifanh kai tyxerh pou m ekanes filh kai mporw kai se diavazw!!!! filia

Ελενα Λαγαρια είπε...

ωωω!!! μπράβο Γιάννη (μου, μας) !!!! ΜΠΡΑΒΟ ΛΕΜΕ !!! Μπράβο και στην Μ όμως :) συνεχίστε το καλό γράψιμο.

Μαρια Ελλη Ξανθοπουλου Κυπραιου είπε...

Συγχαρητήρια Γιάννη μου......!!!!!!!!!

Sofia Chris είπε...

Γιαννη, καλα εγω δεν ειχα καμια αμφιβολια οτι εσυ θα παρεις το βραβειο εχω καταλαβει οτι εισαι ΠΡΩΤΟΣ σε οτι κανεις!!!! συγχαρητηρια για αλλη μια φορα χαιρομαι που σε εχω φιλο!!

Assimina Lambrakou είπε...

χάρηκα ιδιαιτέρως για την διάκρισή σου Γιάννη
χάρηκα που σε "ειδα" και δίπλα στη so-far
προτιμώ όμως εσένα χωρί αυτό να σημαίνει πως υποτιμώ την Κυρία..
μ π ρ ά β ο!!!!

Sophie Zografidou είπε...

Well done Yianni! Why not, after all - it's something you enjoy - it's creative, it promotes self-expression and a great way to network. Throw some photos into the mix and you've got the perfect combo! :)

Nick Fronimos είπε...

bravo!!!

Κατερίνα Κανελοπούλου είπε...

Άξιοι οι βραβευθέντες ομόφωνα άλλωστε!!Συγχαρητήρια!!!Επικεφαλής της πρωτοβουλίας ο επίσης άξιος και αγαπητός μας Gabi!!

orfia είπε...

Η πρωτοβουλια σου αξια συγχαρητηριων. Οσο για τους βραβευθεντες, οι δυο πρωτοι ειναι φιλοι αγαπημενοι (και αλλωστε ξερω και εκτιμω απιστευτα την γραφη τους),για την τριτη, μου αρεσει ως μια απο τις αξιες κινηματογραφιστριες της εποχης μας!
Συγχαρητηρια στους βραβευθεντες και ειδικοτερα στους δυο καλους μου φιλους!Φιλια

tsaousa είπε...

Να υποθέσω ότι του χρόνου το βραβείο θα το πάρει για τρίτη χρονιά η ίδια blogger? :))

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@tsaousa
ποτέ δεν ήμουν καλός στην αριθμητική, αλλά ούτε και φέτος βραβεύθηκε η ίδια μπλόγκερ με πέρσι.
άρα, πώς θα βρβαβευθεί 'ίδια μπλόγκερ' "για τρίτη χρονιά" , όπως λες.
(???)

Fran είπε...

Χμμμ αν και με ξεχασες και εγω ειχα ερθει απο την Ουγκαντα, και ταξιδεψα και μεσω Ρουαντας με τη φοβερη Rwandair (οπου βλεπε αεροπλανο χωρις ζωνες για ολους και να το δενουν με σκοινια στην προσγειωση)....Και με τετοια ταλαιπωρια δεν με ειδες που ημουν και εγω στην τελετη!!
Λοιπον σοβαρα τωρα, ομολογω την αγνοια μου, δεν τα γνωριζα τα μπλογκ που αναφερεις. Τα γνωρισα τωρα μεσα απο το ποστ σου και η περιγραφη σου ηταν πολυ ακριβης. Το ειχες μελετησει το θεμα. Δεν μπορω να υποσχεθω πως θα γινω τακτικος αναγνωστης ολων καθως ο χρονος μου μοιραζεται σε πολλα, ομως σιγουρα θα τα "καρφιτσωσω" να τα επισκεπτομαι..Μου αρεσει να διαβαζω μπλογκ (αν και εγω ειμαι μολις 6 μηνες στο μπλογκοκουρμπετι) αλλα με τοσα που υπαρχουν δεν ξερεις πλεον ποιο να επιλεξεις! Αντε θα ειμαι και του χρονου στην απονομη...Θα σου ερθω απο τη Βορεια Κορεα αυτη τη φορα!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Αλίκη Παπαχελά
Μην το γελάς!
Σκέφτομαι τρόπους να δω τι θα κάνω με τους πιστούς αναγνώστες!
Είναι και περίοδος ισχνών αγελάδων παναθεμάμε

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Anti-Christos
Τι βραβείο βρε Αντίχριστε ζητάς από ενα πτωχό πλην τίμιο ελλαδίτικο μπλογκ, έτσι που καταντήσαμε;;
Να αντιπροτείνω το κατιτίς από ένα Κυπριακό μπλογκ, τώρα που θα γίνετε Κατάρ και δε θα μάς μιλάτε πια;
:-)
(και του χρόνου θα κάθεσαι με τους επισήμους πάντως, κι ας γκρινιάζεις πάλι!)

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Anti-Christos
Και τώρα που το θυμήθηκα:
Και πέρσι είχες τις ενστάσεις σου για τα βραβεία, που ήθελες να το πάρει το Δεσποινάριον.
Να δούμε τι θα πεις του χρόνου :-)

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Ρούλα
ασετις πολλές κουβέντες και άρχισε επιτέλους να μπλογκάρεις.
Τό'χεις λέμε!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Asteroid
Η ευχαρίστηση ήταν όλη δική μου. Ελπίζω να τα πούμε και δια ζώσης.
Καλή συνέχεια!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Taliskker
Καλωσόρισες στο τσαρδί μου!
Σε πετυχαίνω πού και πού στα διάφορα μπλογκομάγαζα, δεν έτυχε όμως να πούμε δυό κουβέντες τα δυό μας, αν και αλληλοκοιταζόμαστε ομολογώ :-)
Αλήθεια, τι σημαίνει Taliskker;
Το google translate μού τα μάσαγε..
:-)

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Ευαγγελία Γεωργάτου
Χαιρετισμούς στην Πάτρα!
Κάποτε θα τα πούμε εμείς. Δεν μπορεί.

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Νέμεσις
Τι να λέμε τώρα Νέμεσις.. Έδωσες ρέστα στην απονομή. Σε είδες και στο www.theinsider.gr;
Μιλάμε... δε σου λέω τίποτα :-)

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@δεσποινάριον
Ε και βέβαια περίμενα ένα σχόλιο-ποταμό από το αγαπημένο μου Δεσποινάριον. Και βέβαια !!
:-)
Και του χρόνου να είμαστε καλά και να συναντιόμεθα στα OhMyBlog!

(όλη η αίθουσα πρόσεξε τι φόραγες πάλι...)

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Tradescadia
Τη γλύτωσες φθηνά φέτος πάντως..
Σού ετοίμαζα χουνέρια για την τελετή. Έλα όμως που έχω καλή καρδιά και είπα να μην σε ταλαιπωρήσω. Είσαι και κρυψίνους.. τι να σε κάνουμε :-)

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Yiannis P. Triantafyllou
Ώπα της!
Κοίτα να δεις που θα κάνω χικ χικ στην τελετή του χρόνου!
Νά'σαι καλά Τζων!
:-)

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@So_Far
Ακόμα και το σχόλιό σου αγαπητή μου So_Far θα μπορούσε να είναι μία ανάρτηση από μόνη της.
Να μη χαθούμε!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Νίνα Ναχμία
Αγαπητή μου Νίνα, ελπίζω κάποτε να τα φέρει η τύχη κι ο Θεός να βρεθούμε από κοντά. Όταν έρθω Αθήνα να είσαι σίγουρη ότι θα το ξέρεις.
(καλή χρονιά κι από δω)

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Φίλοι/Φίλες του Γιάννη!
Καλωσορίσατε!
και να τον χαίρεστε τον κολλητό!
και να τον διαβάζετε πάντα!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Κατερίνα Κανελοπούλου
Κατερίνα dollitsa!
Σταθερή παρουσία στα βραβεία ε;
Μ'αρέσει.
Αξέχαστο και το μπλογκερίστικο ξεφάντωμα, ε;
Αντε να το επαναλάβουμε!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@orfia
Βρε βρε βρεεεεεεεεεεεε
Τι κάνεις orfia???
χρόνια και ζαμάνια!
Άντε να οργανωθούμε λίγο!
:-))

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Fran
μα ξεχνιέσαι εσύ;
Κυρίες και κύριοι, με την Fran μας συνδέει φιλία πολύ πριν εκείνη ακόμα..φανταστεί ότι θα βρισκόμασταν τώρα στην ευχάριστη θέση να μιλάμε ως..συν-μπλόγκερ. Μια περίεργη φιλία που στηρίζεται στην.. απόσταση.
Σάς μπέρδεψα; Καλά σάς έκανα. Όλα θα τα ξέρετε;
Πού να σε δω ρε συ Fran μέσα στα σκοτάδια, με τόση μαυρίλα που μάζεψες από την καπνισμένη πτήση της RwandaAir; Μού λες;
Είμαι και μιας ηλικίας, μη νομίζεις. Μη βλέπεις που νεανίζω..
:-)
Έεεεεεεελα, μη μού κρατάς κακία :-)

So_Far είπε...

Ευχαριστώ και πάλι, αν και το fun club Αστεροειδή είναι εντυπωσιακό."συγκλονίζει" την αίθουσα
Τί τους έχεις κάνει Γιάννη μου; τις μάγεψες ; χαχαχαχαχα!!!

Την καλημέρα μου.

ΥΓ Γαβριήλ μπορώ να σας γράψω και οσκαρικού τύπου ευχαριστία για να ταιριάζει με το D&G του δεσποιναρίου ... -:))

Fran είπε...

μας συνδεει μια πιτσα καπου στην Ανατολη....και η οικογενεια Τζιχαντ..εκει δεν εμενες??? μου εχει μεινει αξεχαστο αυτο το ονομα...χα..χα..
Δεν θυμωνω εγω..θα με θυμηθεις στην επομενη απονομη, απευθειας απο το βασιλειο του Κιμ ιλ Σουνγκ και του Κιμ γιονγκ Ιλ θα σου ρθω!!!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Fran
Λοιπόν, Fran, περιεργως εχω ηδη επιμονα κλικαρισματα απο την Νοτιο Κορεα. Δεν ξερω γιατι και δεν ξερω ποιος/α διαβαζει αυτο το μπλογκομαγαζο απο τοσο πολυ μακρυα (και μαλιστα στα ελληνικα!).
Ελπιζω μετα απο αυτο το σχολιο ο κορεατης/η κορεατισσα αναγνωστης/τρια να αυτοαποκαλυφθει επιτελους!
Οσο για το επιθετο του εκμισθωτη του διαμερισματος στο Αμμαν -..αμα θες το πιστευεις, το ειχα διαγραψει απο τη μνημη μου, προφανως επιτηδες...

Ωστε Κορεα ε;
Τελεια.

Οποτε θα εχουμε μπλογκαρισμα απο εκει! Μια χαρα :-)

Fran είπε...

Εισαι παγκοσμιος παιδι μου!!
Αχ ομως εγω δεν παω στη Νοτια Κορεα αλλα στον αξονα του κακου...τη Βορεια Κορεα..Απο μεσα φεβρουαριου θα ειμαι και επισημως κατοικος Πιονγκ Γιανγκ...
Η υπηρεσια μας ειπε πως θα εχουμε δικο μας σερβερ κ συνδεση...ελπιζω, αλλιως η καριερα μου στη μπλογκοσφαιρα θα ληξει γρηγορα κ αδοξα!!!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Fran
Δεν θελω να σε απογοητευσω...
Μπορει να εχεις δικο σου σερβερ και προσβαση, αλλα να γραφεις μπλογκ επωνυμως απο εκει και απο τον σερβερ σου (που θα ελεγχεται ουτως η αλλως), το βλεπω λιγο χλωμο..
Μακαρι να βγω ψευτης ομως (γιατι να μπλογκαρει κανεις απο κει μεσα, οπως και να το κανουμε, ειναι θεμα απο μονο του!)

Amelie Law είπε...

Κλαπ κλαπ κλαπ κλαπ και κλαπ!
Τι έχασα που μου έριξαν τα προφίλ του φουμπού ρε, ρε και ξανά ρε. Τα καλύτερα... :(
Έλα να δικτυωθούμε ντάρλινγκ διότι μετά από αυτήν την φαντασμαγορική τελετή σου αξίζουν τουλάχιστον δέκα αγκαλιές και πενηνταδύο φιλιά. (Την επιταγή τον άλλο μήνα, νταξ; Μπας και πάρω κάνα βραβείο η καψερή) :)
ΖΜΟΥΤΣ!








Related Posts with Thumbnails