17 Αυγ 2011

no ION ? - no party!

Μια χρήσιμη συμβουλή :
Εάν ποτέ ταξιδέψετε στο εξωτερικό, όπου θα σάς περιμένουν άλλοι έλληνες, μην σπαζοκεφαλιάσετε τι να τούς αγοράσετε για να τούς ευχαριστήσετε. Άλλωστε, ως γνωστόν, δεν είναι καιρός για πολλά έξοδα.

Η πιο φθηνή αλλά και η πιο σίγουρη λύση για να ενθουσιαστούν οι απανταχού Greek Expats βρίσκεται κάτω απ'τη μύτη σας : 
Στο περίπτερο της γειτονιάς!

Όχι, δεν πρόκειται για (μία ακόμα) λύση τσιγκουνιάς σε εποχές λιτότητας!
Τα γαριδάκια, τα πατατάκια και οι πολλές και διάφορες βλακείες του ενός ευρώ και κάτι ψιλά, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύτιμες είναι για όσους βρίσκονται μακρυά, και πόσο τούς λείπουν!  
Σάς μιλάω εκ πείρας!


Το τι έγινε στα όρη και τα βουνά στα πέριξ των Ιεροσολύμων το προηγούμενο σαββατοκύριακο, με το πλήθος από Πακοτίνια, Δρακουλίνια, Μελεκούνια, Μαντολάτα και την μία και μοναδική - Ευ-λο-γη-μέ-νη Σοκολάτα ΙΟΝ Αμυγδάλου που έβγαλε η Ντόρις από τη βαλίτσα της -δεν περιγράφεται με λόγια! Κι ευτυχώς που υπάρχουν και μαγνητοσκοπημένα ντοκουμέντα, αλλιώς σιγά μη με πιστεύατε.. Μιλάμε (άνευ πλάκας) ένας ..πανζουρλισμός!

Η Εύα η Παλαιοφαληριώτισσα, παντρεμένη στο Ισραήλ δύο συναπτές δεκαετίες και βάλε -και νυν κάτοικος της ισραηλινής μεθωρίου, ένα βήμα πριν ή μετά τη Δυτική Όχθη, -εξαρτάται από ποιά πλευρά θα το δει κανείς-, λίγο έλειψε να βάλει τα κλάματα με το που αντίκρυσε τις ανθισμένες αμυγδαλιές του evergreen γνωστού περιτυλίγματος. 

Η Λεβάνα, με γονίδια 100% κερκυραϊκά - γεννημένη και μεγαλωμένη στο Τελ Αβίβ, σήκωσε στο ποδάρι την Αγία Πόλη (μη σάς πω και τα γύρω αραβικά χωριά), με το που αντίκρυσε όλο αυτό  το ασύλληπτο ελληνικό γκουρμέ μπροστά στα μάτια της νυχτιάτικο!
Και με το δίκιο τους, τόσο ο Ίγκαλ, ο άνδρας της Εύας όσο και ο γιος τους, μάς κοίταζαν οι άνθρωποι σα χαμένοι! 
"Είναι όλοι τους τρελλοί! Αλλιώς δεν εξηγείται!"


Και δεν πα'νἀ'λεγε η Ντόρις τσαντισμένη "μην τύχει και τολμήσω κι αγγίξω αυτά που προορίζονταν για τους πραγματικούς έλληνες της διασποράς!!" (κι όχι για τους γιαλαντζή expats σαν και του λόγου μου), ε μπροστά σ'όλα αυτά τα καλούδια που απλώθηκαν μπροστά μου -δεν συγκρατήθηκα! 
Κι όταν έκλεισα και την κάμερα -μωρ'εκεί να βλέπατε! 
Το έλα να δεις...
(και λίγα λέει στο τέλος η Λεβάνα μας..)




Αααααχχ!
Καταραμένη Ξενιτιάααααα!

Γιατί είναι νομίζω η ώρα να το πω, φίλοι μου αγαπημένοι :
σαν την οὐάν ἔντ ὄνλυ σοκολάτα ΙΟΝ Αμυγδάλου 
δεν υπάρχει που-θε-νά!
Ούτε σ'ολάκερη τη Δυτική Όχθη κοτζάμ Ιορδάνη!
Κακά τα ψέμματα!



3 σχόλια:

Αλίκη Παπαχελά είπε...

Εξαγωγή ΙΟΝ Αμυγδάλου στο Ισραήλ, τώρα! Ετσι θα επιβιώσουμε!!!!!

Leon Siam είπε...

Τα συγχαρητηρια μου Γαβριλο για το βιντεο!Ουτε Αγγελοπουλος να'σουνα..Πολλα φιλια στη Ευα και την Λεβανα.Καλη η ΙΟΝ αλλα μεταξυ μας εγω πασχω απο λακτομανια...Ειμαι οπαδος της LACTA Παυλιδου!

Ρούλα είπε...

Τη σύσταση που έλεγαν και οι παλαιότεροι, κοινώς διεύθυνση, πάραυτα, να στείλω μια κούτα. Τα δέοντα στους έλληνες της διασποράς :)








Related Posts with Thumbnails