3 Αυγ 2011

το ΕΣΡ μίλησε! Εσείς;..

Σήμερα ήρθε ένα πάρα πολύ ωραίο νέο,
που περιμέναμε πολύ καιρό.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δια της υπ'αριθμόν 206/25-7-2011 απόφασής του, ενέκρινε την αίτηση της "ΠΑΝΑΚΕΙΑ", της Εταιρείας Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων που εδρεύει στη Ρόδο και δραστηριοποιείται στα Δωδεκάνησα, και το τηλεοπτικό σποτ που γυρίσαμε για λογαριασμό της χαρακτηρίσθηκε ως 'κοινωνικό μήνυμα'.

Αυτό σημαίνει ότι το τηλεοπτικό αυτό σποτ θα προβάλλεται δωρεάν και στις ζώνες υψηλής τηλεθέασης από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια που εκπέμπουν στα Δωδεκάνησα από σήμερα μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου 2011.



Ούτε εγώ ούτε ο καλός συνεργάτης, συνάδελφος και φίλος Νίκος Τζεδάκης φανταζόμασταν ποτέ ότι η ερασιτεχνική μας ενασχόληση θα τύχαινε μιας τέτοιας αναγνώρισης. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι όχι μόνο γι'αυτήν την εξέλιξη αλλά και με τις ποικίλες παραμέτρους της : 
Είναι ίσως μία από τις πολύ σπάνιες φορές που το ΕΣΡ εγκρίνει ως 'κοινωνικό τηλεοπτικό μήνυμα' το αποτέλεσμα μίας καθαρά μη επαγγελματικής προσπάθειας. 
Εκτός αυτού όμως, είναι μία από τις πραγματικά λίγες φορές που το ΕΣΡ εγκρίνει την προβολή ενός τηλεοπτικού κοινωνικού μηνύματος αποκλειστικά για μία συγκεκριμένη περιφέρεια της χώρας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο και για άλλες τέτοιες προσπάθειες ανά την επαρχία. 

Διαβάστε περισσότερα για το τηλεοπτικό αυτό μήνυμα 
πατώντας εδώ!

Χαίρομαι πάρα πολύ που με αυτό το μικρό σε διάρκεια τηλεοπτικό μήνυμα, έλαχε σε μάς -δύο ερασιτέχνες της κάμερας, του σεναρίου και του μοντάζ- να ανοίξουμε ουσιαστικά νέους δρόμους στα τηλεοπτικά δρώμενα της Δωδεκανήσου.

Δεν περιμέναμε ποτέ ότι τα μόλις 28 δευτερόλεπτα τηλεοπτικού χρόνου θα αποτελούσαν την αφορμή για πολλά, ωραία και μεγάλα πράγματα για το δωδεκανησιακό τηλεοπτικό περιβάλλον -που ελπίζουμε να δούμε επί της οθόνης στο μέλλον.


η υπ'αρ. 206/25.7.2011 απόφαση του ΕΣΡ
(κλικἀρετε το έγγραφο του ΕΣΡ για μεγέθυνση)

Όλοι εμείς που ασχοληθήκαμε για την παραγωγή αυτού του σύντομου διαφημιστικού  κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε στα πλαίσια των τεχνικών μας δυνατοτήτων. Η Πανάκεια επίσης.

Όμως, για να φτάσει το μήνυμα στον κόσμο, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουν τα δωδεκανησιακά τηλεοπτικά κανάλια είναι να το προβάλλουν, και να το προβάλλουν συχνά. 
Δεν θα τούς στοιχίσει απολύτως τίποτα. 
Και θα κάνουν κάτι καλό για την κοινωνία μας.


Ευχαριστούμε πρώτα απ'όλα την ΠΑΝΑΚΕΙΑ που μάς έδειξε απόλυτη εμπιστοσύνη τόσο ως προς τη σύλληψη όσο και ως προς την εφαρμογή της ιδέας μας. Ευχαριστούμε τους καλούς μας φίλους Ηλιάνα Κατσαρίδου, Μάνο Χατζημαλωνά και Ελευθερία Γεωργά που δέχθηκαν να εμφανισθούν  μπροστά στον φακό, τον συνάδελφο δικηγόρο και καλό φίλο Τάσο Χαμουζά που δάνεισε τη φωνή του και τον ηχολήπτη Johannes Kroon για την πολύτιμη βοήθειά του. 

Ελπίζουμε ότι το τηλεοπτικό αυτό μήνυμα θα αποφέρει απτά αποτέλεσματα και θα δώσει την ευκαιρία στην ΠΑΝΑΚΕΙΑ να συνεχίσει να προσφέρει τις κοινωνικές της υπηρεσίες στο κοινό που τις έχει ανάγκη και να μην ντρέπεται πια να μιλήσει στους ειδικούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Διαβάστε ακόμα :




23 σχόλια:

Μάνος Χατζημαλωνάς είπε...

Η επιτυχία σας είναι αντικειμενική και δεν θα χρειαζόταν καμιά έγκριση από κανένα σαθρό εξαρτημένο σώμα μαζικής καθοδήγησης όπως είναι το ΕΣΡ. Αν αναλογίσεις σε ποια «πολιτιστικά» επιτηδεύματα έχει παραχωρήσει δικαιώματα το ΕΣΡ κατά καιρούς, και πόσες παραβιάσεις του πολιτεύματος μέσω των μέσων έχει τεχνηέντως παραβλέψει, τότε τα νέα πως το ΕΣΡ εγκρίνει την τόσο σημαντική σας δημιουργική προσφορά στον χώρο της ψυχικής υγείας μάλλον συνοδεύονται από μια ισχυρή δόση ειρωνείας. Ευχαριστούμε και καλή δημιουργική συνέχεια!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

καμμια ειρωνια. ευτυχως υπαρχουν οι διαταξεις εκεινες που προωθουν αυτες τις πρωτοβουλιες. ας βλεπουμε και τα καλα.

Μάνος Χατζημαλωνάς είπε...

Ξέρω δεν την εννοείτε, απλά έτσι μόνο μπορώ να το ερμηνεύσω τετάρτη πρωί! Αν κρίνουμε έναν θεσμό από τα καλά του ζήτω που καιγόμαστε... Αν και νομίζω με το 'προωθούν' εννοείς 'επιτρέπουν'

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

Προωθούν -μη απαγορεύοντας.

Αμα δεν δρασουμε, τοτε οσο καλες και να ειναι οι κειμενες διαταξεις, θα παρεμεναν κενο γραμμα.

Ρόη Αργύρη είπε...

Την ερχόμενη Δευτέρα, στη σελίδα 47 της "Γνώμης".. είσαι ήδη μέσα.. μπράβο Gab και Nik!!

Πόλυ Χατζημάρκου είπε...

μπράβο Gabriel! μπράβο Νίκο!
γερά και δημιουργικά πάντα!

Μάνος Χατζημαλωνάς είπε...

Όπως και να έχει, η πολύπλευρη αξία αυτής σας της πρωτοβουλίας ξεπερνά γραφειοκρατίες και ερμηνείες :)

Σεβαστιανός Κούρκουλος είπε...

Συγχαρητήρια και στους δυο σας αλλά και σε όλους τους συντελεστές ... όχι μόνο της προβολής αλλά και της όλης προσπάθειας

Αλέξανδρος Λουιζίδης είπε...

Μπράβο παιδιά το ίδιο όμορφα αισθάνθηκα και εγώ όταν πέρασε από το ΕΣΡ το σποτάκι μου για την κινητή τηλεφωνία και έπαιξε σε όλη την Ελλάδα για 90 μέρες συγχαρητήρια !!!! .

Νέμεσις είπε...

Εύγε σε όλους σας Γαβριήλ! Ας είναι η αρχή και γι' άλλα τέτοια που χρωματίζουν και αποδυναμώνουν το γκρίζο.

Georgios Atsiknoudas είπε...

Μπράβο σε όλους σας, τα έχουμε ξαναπεί άλλωστε!
Επειδή είμαι άσχετος, έπρεπε το ΕΣΡ να αποφασήσει την δωρεάν αναμετάδοση στα τοπικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια?
Δεν θα μπορούσαν αυτά από μόνα τους να υποστηρίξουν μια τέτοια σημαντική τοπική πρωτοβουλία?
Ίσως βέβαια και να το έκαναν και να μην το πήρα είδηση, εφόσον δεν βλέπω τηλεόραση!
Σε αυτήν την περίπτωση ... mea culpa!!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Nemesis
yparxei poly xrwma akoma.
ftanei na to psaksoume.
eyxaristoume nemesis :-)

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Giorgos Atsiknoudas
etsi einai h diadikasia gia ta koinwnika mhnymata.
ta topika kanalia sthriksan ka8e prospa8eia me ta prohgoumena spotakia pou kaname, alla eixan ola hmeromhnia lhksews (dhladh thn hmeromhnia pou 8a ginotan mia synaylia, mia ekdhlwsh klp). Auto edw htan diaforetikh periptwsh kai eprepe na perasei apo to ESR.

sorry gia ta greeklish alla de grafw apo diko mou pc auth th stigmh...

Aliki Papaxela είπε...

Μπράβοοοοο Γκάμπυ μου!!!!!!!!!!

Ρούλα είπε...

Εὖγε και πάλι εὖγε Γκάμπριελ! Εκείνο που με εντυπωσίασε είναι ο ενθουσιασμός και η πίστη σας στο κοινωνικό μήνυμα που θέλατε να δώσετε, το πετύχατε με τον καλύτερο τρόπο. Το έγραψα και άλλη φορά, η χρήση της λέξης θες να μιλήσεις αντί του πρέπει να μιλήσεις ήταν πολύ εύστοχη και δεν προκαλεί αντίδραση. Εύχομαι καλή συνέχεια με πολλές επιτυχίες.
Όσο για το ΕΣΡ, από τα φωτεινά σημεία του...

Ntina Siaga είπε...

Κι εμείς, το προσωπικό της "Πανάκεια" ,σας ευχαριστούμε ακόμη μια φορά, Γαβριήλ και Νίκο, για την άρτια συνεργασία και συμβολή σας στο δύσκολο έργο μας να ενημερώσουμε και να προάγουμε την ψυχική υγεία στα Δωδεκανήσα μέσα από τις δωρεάν υπηρεσίες μας. Να ξέρετε ότι την επιτυχία σας την αισθανόμαστε και ως δική μας επιτυχία.
Και ως γνωστόν...έπεται συνέχεια...

Ευαγγελία Μαζαράκου είπε...

συγχαρητήρια!!!!!!!!!!!

Ηλιάνα Κατσαρίδου είπε...

Bravoooooooo!!!!!!!!

Καίτη Παρασκευά είπε...

να που ακουσαμε και κάτι καλό απο το ΕΣΡ....!!

Λίντα Έλενα Σπυροπούλου είπε...

Εξαιρετικό ...μπράβο Γαβριήλ σε σένα και σε όλη την ομάδα....ανώτατο αγαθό ανθρωπιάς να δώσουμε το χέρι στον διπλανό μας είτε πάσχει από ψυχική είτε από σωματική νόσο...αγαθό που αν χαθεί χανόμαστε και εμείς σαν κοινωνία....και πάλι μπράβο !!!!!

Τάσος Χαμουζάς είπε...

Φίλε μου, Γαβριήλ θερμά συγχαρητήρια! Πολύ μπροστά!

Κασσάνδρα Δήμου είπε...

Συγχαρητήρια και σε σένα Γαβριήλ και το Νίκο!!!!!

Δέσποινα Κοκκάρη είπε...

Συγχαρητήρια!!!! Μπράβο σας!!!!!!!! Σας αξίζει κάθε έπαινος!!!!!








Related Posts with Thumbnails