27 Ιουν 2011

Θες να μιλήσεις; (το video)

Το φετινό Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας που διοργανώνει κάθε χρόνο η Εταιρεία Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων-"ΠΑΝΑΚΕΙΑ", άρχισε χθες στον παραμυθένιο κήπο του Κέντρου Πρόληψης "Δίοδος". 

Πριν από την γνωστή ταινία "Trainspotting", και όπως είχε προγραμματισθεί από τους διοργανωτές, παρουσιάσθηκε το πρώτο διαφημιστικό σποτ της "ΠΑΝΑΚΕΙΑ", με σκοπό να γνωρίσει το κοινό την τηλεφωνική της γραμμή 22410 39530, στο οποίο θα απαντά το ειδικευμένο ιατρικό της προσωπικό σε ερωτήσεις του κοινού για τους τρόπους αντιμετώπισης ψυχικής διαταραχής. 

Ήταν η πρώτη φορά που βρεθήκαμε να δίνουμε "εξετάσεις" για το..βιντεοσκοπικο χόμπυ μας, μιας και όλοι οι θεατές που ήρθαν να δουν την ταινία, είχαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο κρίνοντας το σποτ διάρκειας 28 δευτερολέπτων. Ομολογουμένως, είχαμε αρκετό άγχος -δεδομένου μάλιστα ότι κάτι τέτοιο δεν είχε ξαναγίνει στα τοπικά χρονικά. Θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτές τις πρώτες εξετάσεις, τις περάσαμε επιτυχώς.

διαβάστε περισσότερα για το τηλεοπτικό σποτ της "ΠΑΝΑΚΕΙΑ"
πατώντας εδώ

Ελπίζουμε το μήνυμα του σποτ να φθάσει στους σωστούς αποδέκτες, να καταπολεμηθεί η λεγόμενη "νόσος της ντροπής και της σιωπής" που ενδημεί στις μικρές κοινωνίες σαν τη δική μας, και όσοι συμπολίτες μας νιώσουν την ανάγκη, να αποφασίσουν να επικοινωνήσουν με τους ειδικούς και να προχωρήσουν μπροστά.

Ελπίζουμε το σποτάκι αυτό να μπει σε κάθε δωδεκανησιακό σπίτι, είτε μέσα από τις τοπικές ιστοσελίδες και τους 'Τοίχους' του facebook, είτε μέσω των τηλεοπτικών καναλιών της Δωδεκανήσου και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Και ελπίζουμε όσοι το δείτε, την κατάλληλη στιγμή να θυμηθείτε την τηλεφωνική γραμμή 22410 39530.
 
Διαδώστε το σποτάκι παντού, ελεύθερα 
και με όποιον τρόπο εσείς θέλετε.

Θα χαρούμε πολύ να ακούσουμε τις εντυπώσεις σας, 
για να γίνουμε καλύτεροι.

Γαβριήλ Χαρίτος - Νίκος Τζεδάκης 



 
Το Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας συνεχίζεται με τρεις ακόμα προβολές, και μάλιστα εκτός της πόλης της Ρόδου (και γι'αυτήν την φετινή ..αποκεντρωτική επιλογή, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!)

Πιάστε χαρτί και μολύβι :
Την Κυριακή 3/7/2011 στις 9μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Παραδεισίου θα προβληθεί η ταινία "Καλύτερα δε γίνεται"
Την Παρασκευή 15/7/2011 στις 9μ.μ. στον προαύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρχαγγέλου θα προβληθεί η ταινία "Η Φωλιά του Κούκου"
Και τέλος, την Παρασκευή 22/7/2011 στις 9 μ.μ. στον Άγιο Σουλά (Σορωνή) το φεστιβάλ τελειώνει με την προβολή της ταινίας "Patch Adams".

Περισσότερες πληροφορίες γαι το φετινό Φεστιβάλ 
θα βρείτε στην ιστοσελίδα της "ΠΑΝΑΚΕΙΑ" : 




5 σχόλια:

Σοφία Κουτσάκη είπε...

Πολύ καλό, "to the point" που λέμε και σε απλά αγγλικά.Μπράβο!

Βαλεντίνη Παντελίδη είπε...

Γαβριήλ συγχαρητηρια και σε εσενα και το Νίκο. Πολυ καλή και αξιόλογη δουλεια!!! καλη συνέχεια!!!!

Ιωάννα Μαρίνου είπε...

Eξαιρετικη δουλεια,Γαβριηλ και Νίκο!
Συγχαρητηρια!Κι αν κρινω κι απο την αντιδραση του κοινου ,χθες βραδυ στην πρωτη του προβολη,αμεσως κεντριζει το ενδιαφερον το θεατη!
Ευχομαι να εχει και τα αναμενομενα αποτελεσματα!!!

Ρούλα είπε...

Πολλά συγχαρητήρια στην Πανάκεια και σε σας! Το μήνυμα εύστοχο, μελετημένο, η επιλογή "θες να μιλήσεις, τώρα μπορείς" αγγίζει τον ψυχικά ασθενή σε αντίθεση με το "πρέπει" που προκαλεί αντίδραση και όπως ξέρουμε η αρχή της θεραπείας είναι να ζητήσει ο ασθενής βοήθεια που σημαίνει ότι έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα και το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίζει το οικείο περιβάλλον είναι ότι δεν δέχονται οι ασθενείς βοήθεια. Θα συμπλήρωνα ότι το μήνυμα έχει αποδέκτες όχι μόνο ασθενείς αλλά και το συγγενικό περιβάλλον που δεν έχει γνώσεις να χειριστεί τέτοιες καταστάσεις.
Μπράβο για ακόμη μια φορά!

Nada είπε...

μου άρεσε η απλότητα και είναι ντομπρο!!








Related Posts with Thumbnails