30 Ιουν 2011

οι άνθρωποι του Rhodeway Musical

Ας δούμε ποιοί κρύβονται πίσω από Rhodeway Musical, αυτό το πρωτότυπο μουσικό εγχείρημα με το οποίο ο φετινός Ιούλιος μάς κάνει ποδαρικό. Αξίζει να τους γνωρίσουμε έναν έναν, γιατί κάτι μού λέει ότι θα τούς ξαναβρούμε μπροστά μας.. 
Είτε εδώ, είτε αλλού -ποιός ξέρει..

Εγώ πάντως, τούς εύχομαι να πετυχαίνουν πάντοτε και να παραμένουν το ίδιο ενθουσιώδεις με ό,τι καταπιάνονται.
 
Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση πατώντας ΕΔΩ!


Η Μαρία Μανιώτη γεννήθηκε στη Ρόδο το 1977. Σε πολύ μικρή ηλικία, πραγματοποίησε τα πρώτα της καλλιτεχνικά βήματα ως μαθήτρια της χορογράφου Έλλης Παρασκευά, ενώ παράλληλα υπήρξε ενεργό μέλος της Παιδικής Θεατρικής Σκηνής του Δήμου Ροδιών, υπό την καθοδήγηση της Ζωής Φωτεινού. Τελειώνοντας το Λύκειο συνέχισε τις σπουδές της στην Κρατική Σχολή Χορού Αθηνών απ’ όπου αποφοίτησε το 1998 ενώ το 2001 ολοκλήρωσε τις σπουδές της και στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Ξεκίνησε την καλλιτεχνική της σταδιοδρομία δίπλα σε δύο σημαντικές μορφές του χώρου της Τέχνης, όπως η αείμνηστη χορογράφος Ζουζού Νικολούδη και ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Κώστας Κουτσομύτης. Έκτοτε, τόσο με την ιδιότητα της χορογράφου, όσο και με την ιδιότητα της ηθοποιού, έλαβε μέρος σε πολλές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, του Θεάτρου Τέχνης, του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, της ΕΛΛΘΕΑ, κ.α., αναπτύσσοντας ταυτόχρονα σταθερή συνεργασία με σημαντικούς καλλιτέχνες και πολιτιστικούς φορείς. Ως ηθοποιός εμφανίστηκε σε διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές και σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως δασκάλα χορού στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας(ΔΕΠΑΚ) και στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Συμμετείχε στις Πολιτιστικές Ολυμπιάδες, Αθήνα 2004 και Πεκίνο 2008. Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Artius Dance Theater, της πρώτης επαγγελματικής ομάδας σύγχρονου χορού που δημιουργήθηκε στη Ρόδο. Τα τελευταία δύο χρόνια, παράλληλα με την καλλιτεχνική της δραστηριότητα, εργάζεται ως εκπαιδευτικός χορού και θεάτρου στο Κολλέγιο Ρόδου. 


Η Ευανθία Κρητικού γεννήθηκε στη Ρόδο και αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Ρόδου με πολλές διακρίσεις. Είναι χορωδός εδώ και 12 χρόνια και σήμερα είναι μέλος της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Ρόδου. Διδάχθηκε κλασικό και σύγχρονο τραγούδι κοντά στη Ζωή Κοκκαλά και στην Gisela Schubert. Έχει ήδη πάρει δίπλωμα αρμονίας και αντίστοιξης, παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής και κλασικής κιθάρας, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις μουσικές της σπουδές για Φούγκα. Από το 2009 είναι μέλος του μουσικού φωνητικού συνόλου Crescendo, και επιμελείται τις μουσικές διασκευές του ρεπερτορίου του.
 

Ο Θανάσης Ζαχαρόπουλος γεννήθηκε στη Ρόδο το 1989. Από τα επτά του χρόνια μέχρι σήμερα είναι μέλος σε μαθητικές χορωδίες και παρακολουθεί μαθήματα κλασικής κιθάρας εδώ και έξι χρόνια. Στους Περιφερειακούς Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες των ετών 2005 και 2006 διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο στο τραγούδι. Το 2004, 2005 και το 2007 ερμηνευσε τραγούδια των Γιάννη Γιακουμάκη (μουσική) και Βάσως Αρφαρά-Μαχαηλάκη (στίχοι) για το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής "Δημιουργία". Το 2009 συμμετείχε σε συναυλία-αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο, μαζί με τους ροδίτες επαγγελματίες τραγουδιστές Ίριδα Μαυράκη και  Αγαπητό. Φέτος συμμετείχε με το συγκρότημα "Δυο Τσιγάρα Δρόμος" στη συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα και πρωταγωνίστησε στην μουσική διασκευή του μιούζικαλ "Το Φάντασμα της Όπερας". Από το 2009 μέχρι σήμερα είναι μέλος του φωνητικού συγκροτήματος Crescendo.


Η Σαπφώ Σταυρίδου γεννήθηκε στη Φιλανδία και μεγάλωσε στη Ρόδο, όπου και αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Ρόδου. Διακρίθηκε με δεύτερο βραβείο σε διαγωνισμό σύνθεσης σε πανελλήνιο επίπεδο. Στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών πήρε πτυχίο πιάνου και ανώτερων θεωρητικών. Πήρε μέρος σε παραστάσεις για παιδιά με την Μαρίζα Κωχ και σε παραγωγές δίσκων με καλλιτέχνες σε ποικίλα είδη μουσικής. Αργότερα μετακόμισε στη Νορβηγία συνεχίζοντας τα μαθήματα μονωδίας, ασχολήθηκε με το νορβηγικό παραδοσιακό τραγούδι και σπούδασε μουσική προπαιδεία. Το 2008 έγινε μέλος των Γάλλων Αl'Ibi, που γνώρισε στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου και περιόδευσε στην Πορτογαλία και Γαλλία τραγουδώντας μεσαιωνική μουσική. Τώρα ζει και εργάζεται στη όμορφη Ρόδο ως μουσικός και μουσικοπαιδαγωγός, διδάσκει μοντέρνο τραγούδι και έχει την διεύθυνση της σχολικής χορωδίας των εκπαιδευτηρίων Ροδίων Παιδεία και του Ωδείου Corelli. Για τις ανάγκες του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου δημιούργησε το συγκρότημα μεσογειακής Μεσαιωνικής μουσικής “La Galana”, επίσης συμμετέχει στο φωνητικό σχήμα “Crescendo” και στους “Moodswings” (Μουσική του Κόσμου) ενώ συνεχίζει τις σπουδές της στη μονωδία με την Gisela Schubert στη Ρόδο.

Η Άντζελα Σπανού γεννήθηκε στη Ρόδο και σπούδασε πιάνο μαθητεύοντας στην Άννα Μιχαλάκη και στην Σένη Εμμανουήλ λαμβάνοντας δίπλωμα σολίστ. Ταυτόχρονα, σπουδάζει θεωρητικά με δασκάλα την Άννα Μιχαλάκη και τη Γεωργία Χαραυγή λαμβάνοντας πτυχίο Φούγκας. Άλλοτε ως πιανίστα και άλλοτε ως χορωδός, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την ανάπτυξη της τεχνικής της με τους: Κωστή Γαιτάνο, Μαρτίνο Τιρίμο, Konstantin και Julia Ganevi, Αντώνη Κοντογεωργίου, Θεόδωρο Αντωνίου, Μαίρη Κωνσταντινίδου. Από το 1993 έως και το 2007 συνόδευε στο πιάνο την Πειραματική και την Παιδική Χορωδία του Δήμου Ροδίων, συμμετέχοντας σε συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2007 μέχρι σήμερα είναι μέλος της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Ρόδου και από το 2009 συνοδεύει στο πιάνο το μουσικό φωνητικό σύνολο Crescendo. Παραδίδει μαθήματα πιάνου και θεωρητικών και συνεργάζεται με το Κολέγιο Ρόδου ως μαέστρος της Παιδικής Χορωδίας του σχολείου. Σπουδάζει εκκλησιαστικό όργανο κοντά στον Χρήστο Παρασκευόπουλο, μιας και -όπως λέει η ίδια- , η γνώση δεν έχει όρια.

 
Η Ματίνα Μακέστα γεννήθηκε στη Ρόδο. Πήρε τα πρώτα της μαθήματα στο πιάνο με την Μαίρη Σύρμου και τον Τάσο Βενετοκλή. Είναι κάτοχος πτυχίου Αρμονίας (τάξη Άννας Σαντορινιού). Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διπλωματούχος πιάνου (Άριστα Παμψηφεί, τάξη Christine Fressinier, Ωδείο Φίλιππος Νάκας, παράρτημα Θεσσαλονίκης). Πρόσφατα, κατέκτησε τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο πρόγραμμα: Μουσική Ερμηνεία – Διδακτική του πιάνου, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κυρία Έλενα Μουζάλα.  Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια με τους Θεόδωρο Αντωνίου, Λάμπη Βασιλειάδη, Νίκο Κυπουργό, Ναταλία Μιχαηλίδου, Χρήστο Νούλη, Ιωσήφ Παπαδάτο, Μαρτίνο Τιρίμο, Γιώργο Χατζηνίκο, Eric Heidsieck, Ηeribert Koch κ.ά. Επίσης, υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής του μουσικολογικού περιοδικού, "Μουσικοτροπίες". Τον Μάιο του 2007, προσκεκλημένη από την Eλληνική Eστία (Fondation Ηellenique) του Παρισιού δίνει ρεσιτάλ, συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις των 75 χρόνων από την ίδρυσή της. Τον Σεπτέμβρη του 2008 έδωσε διάλεξη – ρεσιτάλ στο 1ο Διεθνές Συνέδριο της EPTA (European Piano Teachers Association) στη Ρόδο και τον Ιούλιο του 2010, έδωσε ρεσιτάλ στο 12ο Φεστιβάλ Σύμης. Από τον Σεπτέμβρη του 2010, ζει και εργάζεται στη Ρόδο, ως καθηγήτρια μουσικής και πιάνου. Η καλλιτεχνική της δραστηριότητα έχει επεκταθεί σε πλαίσια συνοδείας τραγουδιού, μουσικής δωματίου, όσο και σε ποικίλες συνεργασίες με θέμα τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό.

*οι φωτογραφίες της Μαρίας Μανιώτη και του Θανάση Ζαχαρόπουλου 
είναι από το ροδιακό πολιτιστικό site www.rodosevents.gr

1 σχόλιο:

Amalia είπε...

Καλή επιτυχία στην προσπαθεια των παιδιών!!








Related Posts with Thumbnails