4 Μαΐ 2011

η καμήλα με τα τέσσερα τηλεκοντρόλ

Συμβαίνει σε πολλούς συνάδελφους blogger τώρα τελευταία κι εγώ δεν θα μπορούσα να αποτελέσω εξαίρεση. Μερικά πράγματα είναι κολλητικά και δυστυχώς δεν μπορώ να πείσω τον εαυτό μου να κλείσω τ' αυτιά μου στις σειρήνες του διαδικτύου.


Πριν μερικές εβδομάδες ο Canis Libertatis αποφάσισε να κλείσει το μπλογκομάγαζό του μιά κι έξω. Μόλις προχθές το Δεσποινάριον κατέβασε τα ρολά χωρίς να λέει καθαρά πότε θα τα ξανανεβάσει. Κι εγώ δεν μπορώ να πω ότι δεν μού πέρασε από το μυαλό να κάνω το ίδιο. 

Δεν ξέρω αν φταίει η άνοιξη, που όπως και να το κάνουμε, κρύβει μια κάποια.. επαναστατική και ανανεωτική διάθεση σε πολλούς από μάς. Δεν ξέρω πάλι αν τελικά έχει σημασία όλη αυτή η αδιάλειπτη καταγραφή γεγονότων και συναισθημάτων σε πλήθος ανθρώπων που μπαίνουν εδώ μέσα και διαβάζουν πράγματα που αφορούν εμένα και την καθημερινότητά μου - άνθρωποι που στην μεγάλη τους πλειοψηφία το πιθανότερο είναι να μην τούς γνωρίσω ποτέ στην πραγματικότητα, άνθρωποι που το πιθανότερο είναι να μήν μού πουν ποτέ όσα ζουν ή δεν ζουν κάθε μέρα που περνάει. 
Δε σάς κρύβω ότι ακόμα κι εγώ μερικές φορές... βαριέμαι να λέω τα ίδια και τα ίδια με διάφορους τρόπους, ηλεκτρογραφώντας όσα σημαντικά ή ασήμαντα μού περνούν από το μυαλό. 

Αλήθεια, τι νόημα έχει όλο αυτό;


Βλέποντας ξανά αυτό το φαινομενικά αθώο βιντεάκι, με την συμπαθέστατη καμήλα που στεκόταν αμέριμνη στην εθνική οδό που συνδέει τη Νεκρά Θάλασσα, την Ιεριχώ και την Ιερουσαλήμ, στο υπαίθριο παζάρι που είχε στήσει ο νεαρός βεδουίνος παραδίπλα, πουλώντας πλήθος ασήμαντων πραγμάτων (οράτε ανωτέρω..) - ασυναίσθητα μού έρχονται στο μυαλό τα τέσσερα περιττά τηλεκοντρόλ που με περιμένουν υπομονετικά πίσω στην Πατρίδα, μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασής μου, μπροστά στον καναπέ του σαλονιού μου. 

Μία οθόνη που δεν έχει να μού πει τίποτα σπουδαίο πια.
Ένα σαλόνι που το ξέρω και με ξέρει πάρα πολύ καλά.
Τα κουμπιά των τηλεκοντρόλ που έχω την αίσθηση ότι ξέρουν πια από μόνα τους με ποιά σειρά θα πατηθούν, και που λίγο-πολύ, ούτε καν αυτά δεν με έχουν πια ανάγκη...! 

Κι εγώ νομίζω ότι δεν έχω να σάς γράψω πια 
τίποτα το.. μη αναμενόμενο.

η καμήλα.
29.4.2011, Δυτική Όχθη



Πραγματικά, 
δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω 
με αυτό εδώ το μπλογκ..


  



τα τέσσερα τηλεκοντρόλ
Ρόδος, 4.5.2011    

10 σχόλια:

Αλίκη Παπαχελά είπε...

Ρε Γκάμπυ, πόσα θες να μας τρελάνεις;;;;
Είμαστε που μαστε γκαντεμιασμένοι, προσπαθούμε ν αντλήσουμε μια ανάσα αισιοδοξίας απ ότι μπορούμε, γιατί τόση απαισιοδοξία πιά;;;;

Linda είπε...

Δεν μπορώ να σε πείσω να συνεχίσεις τα μπλοκογραφήματά σου...ούτε έχω τέτοιο σκοπό και ίσως είναι και εγωιστική η ένστασή μου αλλά για μένα που χρόνια έχω κόψει την τηλεόραση το μπλόκ σου ήταν πάντα ένας συνδυασμός ενημέρωσης και διασκέδασης. Ενημέρωση για θέματα με τα οποία δεν θα ασχολιόμουν ποτέ και με τσιγκλάς με τα άρθρα σου αλλά και για θέματα που με απασχολούν και ρίχνω μια ματιά από τη δική σου οπτική γωνία με την οποία μπορεί να μην συμφωνώ πάντα, δεν παύει όμως να μου δίνεις μια άλλη διάσταση στη δική μου σκέψη. Διασκεδάζω με τα άρθρα σου...πόσες φορές δεν καθόμουν με ένα μειδίαμα μπροστά στην οθόνη και έλεγα "μα τι σκαρφίστηκε πάλι αυτός ο νους"...Ένας λοιπόν από τους αναγνώστες σου θα στενοχωρηθεί πολύ να του στερήσεις όλα αυτά. Σε νιώθω βέβαια κουρασμένο και θα σου αναγνωρίσω λίγο χρόνο ανάπαυσης ...μετά περιμένω να επανέρθεις δριμύτατος και ορεξάτος να μου φέρεις πίσω το χαμόγελο...

skiathitis είπε...

Ρε Γαβρίλο πάρε ένα κομπιουτεράκι 6 σε ένα.... :)

Βίκη Δούλη είπε...

μαλλον μια κρισούλα περνάς :-))
όπως ολοι μας κατά καιρούς

Όλγα Αθανίτη είπε...

ζήσε την πραγματική ζωή και- γιατί όχι;- γράψε βιβλίο!

Καίτη Παρασκευά είπε...

"Κι εγώ νομίζω ότι δεν έχω να σάς γράψω πια
τίποτα το.. μη αναμενόμενο"
μα ποιος σου είπε ότι εγώ σε διαβάζω επειδη εισαι μη αναμενόμενος?????
ισα ισα που αναμένω την διαφορετικότητα στο αναμενόμενο........
τες πα......
μπουρδεςςςς λες.....
αχ χαιρομαι που στο ειπα!!!!!!!

Nemesis είπε...

‎"Κι εγώ νομίζω ότι δεν έχω να σάς γράψω πια
τίποτα το.. μη αναμενόμενο."
Απλά νομίζεις :)
'Oλοι μας έχουμε να πούμε και να πάρουμε.Τώρα περισσότερο από ποτέ κανείς δεν πρέπει να σωπάσει...

Ρούλα είπε...

Για τόλμα, την καμήλα μου μέσα που βρέθηκε στο δρόμο σου! Άντε σιώπησε και συ και άσε να σουλατσάρουν στο διαδίκτυο η αβάσταχτη ελαφρότητα και τα κομματόσκυλα. Θα τα βλέπεις και θα τσατίζεσαι, άσε που ελάχιστοι πια χειρίζονται το λόγο όσο εσύ και ακόμη πιο λίγοι αυτό που έχουν να πουν το διασταυρώνουν, το ελέγχουν και το ψιλοκοσκινίζουν. Συνυπογράφω όλα τα προηγούμενα σχόλια ένα προς ένα!!!!!

Άντζελα Σπανού είπε...

Πιες ένα χαπάκι και θα σου περάσει

Ειρήνη Αλχαδέφ είπε...

Γαβριηλ,σε καταλαβαινω απολυτα,αλλα εχεις τοσο ταλεντο που θα ηταν κριμα να παει χαμενο!Δε μπορεις απλα να ξεκουραστεις λιγο???ε????








Related Posts with Thumbnails