24 Μαρ 2011

η αφίσα της ημέρας

Είναι από τις σπάνιες φορές που ανεβάζω δεύτερη ανάρτηση την ίδια μέρα, αλλά τα τόσα τηλεφωνήματα που έλαβα σήμερα πρωί πρωί στο κινητό μου, τα τόσα σχόλια που άκουσα στο δρόμο, τα άλλα τόσα σχόλια που στείλατε σε αυτό εδώ το μπλογκ και γενικά ο χαμός που προκάλεσε η πρώτη ανάρτηση με τίτλο "1821-χωρίς Like", με ανάγκασαν να ξαναγυρίσω στο πληκτρολόγιό μου πριν περάσει το 24ωρο...

Όσοι από σάς δεν έχετε μάθει τι ακριβώς συνέβη, κάντε τον κόπο να πατήσετε ΕΔΩ για να διαβάσετε την ανάρτηση μαζί με τα σχόλια των αναγνωστών, που πιστεύω πως έχουν και αυτά τη δική τους ιδιαίτερη σημασία.

Οφείλω μάλιστα να σάς πω ότι αναγκάστηκα να αποκλείσω 27 σχόλια ανωνύμων και επωνύμων αναγνωστών, που ήταν ιδιαίτερα σκληρά και είχαν έντονο εθνικοθρησκευτικό περιεχόμενο. Ήταν όλα τους εξαιρετικά επικριτικά τόσο για το περιεχόμενο της αφίσας, όσο και για την χρονική στιγμή που επελέγη να δημοσιευθεί. 

Στα τρία αυτά χρόνια ζωής του μπλογκ, είναι η πρώτη φορά που αναγκάστηκα να διαγράψω σχόλια, επειδή ακριβώς θεωρώ αυτή τη διαδικτυακή γωνιά κάτι σαν "το σαλόνι του σπιτιού μου", όπου απαιτώ από τους μουσαφήρηδές μου το εξής απλό : να μιλούν όμορφα -χωρίς απαραίτητα να συμφωνούν με τα γραφόμενα. 
 

Πριν από λίγη ώρα ο συμπολίτης μας Χάρης Κινατζής, ιδιοκτήτης του μπαρ Todo Bien, μού έστειλε το ακόλουθο κείμενο, το οποίο θεωρώ υποχρέωσή μου να σάς το παραθέσω επί λέξει, για να το διαβάσετε όλοι εσείς, οι αναγνώστες του ΑλλούΚιἈλλοῦ, που κάθε μέρα είστε καλεσμένοι στο διαδικτυακό μου "σπίτι" (και σάς ευχαριστώ πολύ γι'αυτό)

Φίλε μου Γαβριήλ,

Μετά από την ανάρτηση που έγινε της κακόγουστης αφίσας και του σωστού δημοσιεύματός σου, με ενημέρωσαν και πήρα τηλέφωνο και την απέσυραν.
Μέσα από την ψυχή μου ζητώ ειλικρινά ΣΥΓΓΝΩΜΗ!!!
Οι διαχειριστές της σελίδας του μπαρ Todo Bien στο Facebook είναι νεαρά παιδιά, που υπηρέτησαν την Πατρίδα μας, αλλά λόγω ηλικίας έχουν άλλη αίσθηση του χιούμορ, που πολλές φορές δεν το καταλαβαίνω!!

Θα ήθελα να πω ότι τη σημαία μας είχα την τύχη και την ΤΙΜΗ να τη σηκώσω δύο φορές -μία στο Στρατό μας και μία στον παγκόσμιο διαγωνισμό όπου διαγωνιζόμουν ως Έλληνας και κέρδισα τον παγκόσμιο τίτλο του Best Model of the World και ακούστηκε ο Ύμνος μας μέσα στην Τουρκία. 
Με αυτήν την τιμή και αίσθηση και αγάπη προς την Πατρίδα μου, ζητάω εγώ ως ιδιοκτήτης του μαγαζιού, ταπεινά συγγνώμη σε κάθε Έλληνα και στην ίδια την Πατρίδα μου!!!

Ταπεινά σε ευχαριστώ και για τα καλά σου λόγια!!

Με μεγάλη εκτίμηση, φίλε μου

Χάρης Κινατζής


Η αφίσα του λάτιν τριημέρου στο μπαρ Todo Bien 
της Παλιάς Πόλης της Ρόδου άλλαξε  
(οράτε παραπλεύρως)

Οι εξηγήσεις που δόθηκαν είναι ειλικρινείς
Και απόψε, αποφάσισα να είμαι κι εγώ εκεί.

Σχολιαστές και μη, περιπεράστε-
-να γνωριστούμε κι από κοντά!

Το μόνο που έχω να πω είναι 
ότι δεν είμαι πολύ του... ξενυχτιού, 
οπότε ας μην το αργήσετε..πέραν της 1π.μ.
(θα έχω πάει για νάνι..)



 .

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινές και άμεσο... Μπράβο σε όλους σας και καλή διασκέδαση! Εγώ μάλλον θα μείνω κουκουλωμένη ως ασθενής...

Ελένη Γιαννά

Έπεα πτερόεντα είπε...

Μπράβο στο Χάρη (τον οποίο δε γνωρίζω προσωπικά), έδειξε οτι διαθέτει τον ανδρισμό και τη μαγκιά να αναγνωρίσει το στραβό και να ζητήσει συγνώμη. Δύσκολη πράξη αυτή και τιμητική για όποιον την πράττει.
Σχολίασα στην πρώτη ανάρτηση και βλέπω ως υποχρέωσή μου να κάνω και ένα συμπλήρωμα και εδώ.
Εύγε και στους δύο σας και επειδή ασχοληθήκατε και κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο ασχοληθήκατε.

Νινέτα Κατσιμπρή είπε...

Μπηκαν τα πραγματα στη θεση τους νομιζω:))

Ρόη Αργύρη είπε...

Με "Like" στον πιο ευρηματικό blogoσαλίγκαρο ever

Ματρώνη είπε...

Το χιούμορ είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί στα χέρια ανίδεων, ανύποπτων και ανόητων παιδιών (κάθε ηλικίας) που ακόμη και τα ξεχωριστά τριήμερα είναι ευκαιρία -μόνο- για ξεγόφιασμα και άλλα συναφή... Ο κύριος Κινατζής έχει τον σεβασμό μου για τον ακομπλεξάριστο τρόπο με τον οποίο εκφράζει τον σεβασμό του για τη σημαία και για την έμπρακτη επανόρθωση. Καλό είναι να πει κάτι στα παιδιά μπας και καταλάβουν όταν συνέλθουν απο τα μοχίτο... Δεν νομίζω ότι οι συμπατριώτες που τα έχουν πετάξει ΟΛΑ στα σκουπίδια και άρα ούτε η αφίσα ούτε και η σημαία σε σερβιέτα και σε χαρτί υγείας θα τους πείραζε κατάλαβαν οτιδήποτε σχετικό με την αφίσα. Η συγγνώμη πρέπει να απευθυνθεί σε όσους επιμένουν να σκέφτονται, να αγαπούν και να εργαζονται ευσυνείδητα για την Ελλάδα.
ΥΓ Ισως πρέπει να αναλογιστούμε άλλη μια φορά αυτές τις μέρες, πόσο δειλοί έχουμε καταντήσει να ζητάμε συγγνώμη για την αγάπη μας για την Ελλάδα... Κι αλήθεια απο ποιούς την ζητάμε την συγγνώμη;...

Δώρα Γιαμαλή είπε...

bad taste....χωρις like...
like για το ηλεκτρογραφημα

δεσποιναριον είπε...

Μπραβο του! Δεν εχω να προσθεσω τιποτε αλλο. Τελος καλο ολα καλα και εβαλες τ ο χερακι σου γι αυτο. Μπραβο και σε σενα Γαβριλακιον.

Ηλίας Γ. Προβόπουλος είπε...

Καλημέρα Γαβριήλ.
Κατάφερες με τον τρόπο σου να ανεβάσεις σήμερα τη μπλογκόσφαιρα στο ύψος που πρέπει να την έχουμε όλοι μας.
Επί πλέον, εγώ χαίρομαι πολύ που μέσα από την ανάρτηση και το διάλογο που ακολούθησε γνώρισα και έκανα ένα καλό φίλο.
ΥΓ. Θα τα πίναμε μαζί στο TODO BIEN σήμερα αλλά δεν με παίρνει ο χρόνος να πεταχτώ στη Ρόδο. Το υπόσχομαι όμως για μια άλλη φορά...

Νίκος Μπίστινας είπε...

Μετά τις διευκρινήσεις και αφού τέλειωσε το θέμα νομίζω ότι και οι δυο αξίζετε από ένα "Like".

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Ελένη Γιαννά
περαστικά σου Ελένη!
(έμαθες τα καπριτσια του blogger στα σχόλια βλέπω! ΖΗΤΩΩΩΩΩΩ!!)

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Greek Aviator
μα ήταν ποτέ δυνατόν δυο Ροδίτες να μην μπορέσουν να συνεννοηθούν;
αντε, χρονια πολλα και καλά!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Νινέτα Κατσιμπρή
ε, ναι. και δεν εκπλήσσομαι.
χρόνια πολλά Νινετάκι μας..

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Ρόη Αργύρη
me Like αγαπημένη συμμαθήτρια

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@ματρώνη
δεν βάζω το χέρι μου στη φωτια ότι έγινε αντιληπτό από όλους το ατόπημα και η χοντράδα της αφισούλας. όμως θεωρώ ότι μετά τον ντόρο που έγινε (και πίστεψέ με στη μικρή μας πόλη, ο ντόρος έγινε -τσεκαρισμένο), τουλάχιστον από κάποιους θα έμεινε κάτι απ'όλο αυτό.
Τώρα, η ερώτησή σου "από ποιόν ζητάμε συγγνώμη" είναι ένα θέμα μεγάλο. Εγώ λέω ότι ζητάμε συγγνώμη από τη συνείδησή μας. Και αυτό νομίζω αρκεί.
Χρόνια μας πολλά Ματρώνη. Να τη χαιρόμαστε αυτή τη χώρα, κι ας έχει και τα στραβά της. Υπάρχει χώρα που να μην έχει στραβά;

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@δεσποινάριον
:-)
άντε, και του χρόνου σού εύχομαι να τη γιορτάσεις αυτή τη μερα στα πάτρια, ξενιτεμένο και αγαπημένο δεσποινάριον

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Δώρα Γιαμαλή
τέλος καλό, όλα καλά όμως ε;
υ.γ. γελάω πάρα πολύ με το "ηλεκτρογράφημα" που παραπέμπει ολίγον σε καρδιογράφημα χαχα

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Νίκος Μπίστινας
Είπαμε Νίκο μου,
δεν ήταν ποτέ δυνατόν δύο Ροδίτες να μην τα βρουν μεταξύ τους.
Χρόνια μας πολλά.

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@actimon
καλωσόρισες actimon!
εγώ το προαίσθημα ότι θα τα λέμε πολύ συχνά από δω!
και -ναι!- κρίμα που η γεωγραφία δεν σε ευνοεί, αλλά πού θα πάει! Δεν είσαι και δα στο Capo Verde με κολλητάρι μας, τη Cesaria
:-))

Πέπη Παπαπαύλου είπε...

Πολλά like σε σένα Γαβριήλ που απ'ότι φάνηκε, κατάφέρες κάτι πάρα πολύ δύσκολο : μια δημόσια συγγνώμη. Κατάφερες επίσης να υποδείξεις σε ορισμένους ότι δεν είναι δυνατόν να θυσιάζονται τα πάντα στο βωμό του : νέοι είναι... δικαιούνται να χάσουν τον έλεγχο.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία στο διαδικτυακό σας σαλόνι!!!!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Πέπη Παπαπαύλου
πάντα ευπρόσδεκτη!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Πέπη Παπαπαύλου
Να συμπληρώσω ότι αυτά τα λόγια του Χάρη δεν ήταν αποτέλεσμα καμμία δικής μου προσπάθειας. Ούτε επικοινώνησα μαζί με τον Χάρη για το θέμα επειδή ακριβώς δεν ήμουν και απολύτως σίγουρος εάν όντως είχε κάποια σχέση με το συγκεκριμένο μπαρ.
Αυτά τα λέω για να τονίσω ότι όσα γράφει στο κείμενό του ο Χάρης Κινατζής δεν είναι αποτέλεσμα πειθούς, παρακίνησής μου ή -πολλώ μάλλον- απαιτήσεώς μου. Αυτό να το ξεκαθαρίσουμε.

Και πάλι, Πέπη, ευπρόσδεκτη εδώ μέσα (και μιάς και πλέον έγινες ξεφτέρι στην αποστολή σχολίων, ποιός σε πιάνει!...)








Related Posts with Thumbnails