29 Ιουν 2010

dear Jennifer..

Κεραυνός εν αιθρία!
Μόνο έτσι μπορω να περιγράψω την απίστευτη είδηση, που μπορεί να έχει όλα τα φόντα να φιλοξενείται στις lifestyle στήλες όπου Γης, όμως έχει τη δική της ιδιαίτερη βαρύτητα,  που καλό θα ήταν να μην την προσπεράσουμε.

Η διάσημη ανά την Υφήλιο ηθοποιός-τραγουδίστρια-performerΤζένιφερ Λόπεζ αποφάσισε να περάσει τα φετινά της γενέθλια στην ..Κερύνεια! Και αυτό ίσως από μόνο του να μην είναι είδηση. Τόσοι και τόσοι πάνε κι έρχονται από και προς τα Κατεχόμενα για πολλούς και διάφορους λόγους -και όχι πάντοτε μεμπτούς-.

Ναι, σωστά μαντέψατε.
Η Τζένιφερ δεν θα πάει στην Κερύνεια για να δει μια πόλη που κατοικείται από ξένους. Δεν θα πάει για να υπενθυμίσει στον κόσμο ότι συνεχίζεται η παράνομη τουρκική κατοχή. Δεν θα πάει καν για να δει τις κακοποιημένες και μαγαρισμένες εκκλησίες και τις καταπατημένες και παράνομα ξεπουλημένες ελληνοκυπριακές ιδιοκτησίες. Η κα. Τζένιφερ Λόπεζ απλώς θα γιορτάσει μετά του συζύγου και των τέκνων τους τα γενέθλιά της που είναι στις 24 Ιουλίου.


Και τι τής ήρθε να κουβαληθεί από τη μακρινή Αμερική σε ένα νησί που βάζω στοίχημα ότι δεν ξέρει καλά-καλά πού βρίσκεται;
Στις 20 Ιουλίου, ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής στο νησί (τίποτα δεν είναι τυχαίο άλλωστε) γίνονται τα εγκαίνια της ακριβότερης και μεγαλύτερης ξενοδοχειακής μονάδας των Κατεχομένων ονόματι... Cratos Premium (μα, σάς είπα ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο... ούτε το όνομα του καινούργιου ψευδοπανδοχείου), ενώ το a-la-Turca-γκλαμουράτο γκαλά εντός των εγκαταστάσεών του θα λάβει χώρα ανήμερα της πολυχρονεμένης ηθοποιού-τραγουδίστριας-performer-persona και κολλήστε ό,τι άλλο θέλετε στην ουρά...

Δεν θα σταθώ γιατί η πανέμορφη Τζένιφερ επέλεξε αυτή τη γωνιά της Γης για να μάς θυμίσει ότι και οι αιθέριες υπάρξεις ..γερνάνε. Θα σταθώ όμως στο φιλανθρωπικό της έργο, το οποίο είναι πλούσιο και αξιόλογο -άσχετα εάν πιθανότατα προήλθε από όσους την μανατζάρουν, στο κάτω κάτω κι αυτοί από κάτι και κυρίως από κάποιον πρέπει να ζήσουν, κλέφτες θα γίνουν δηλαδή;-. 

Η Τζένιφερ, λοιπόν το 2007 βραβεύθηκε από τη Διεθνή Αμνηστεία, επειδή με τη συμμετοχή της στην ταινία Bordertown στηλιτεύθηκαν διεθνώς η άνανδρη κακοποίηση και ο φόνος γυναικών λαθρομεταναστών στην μεθόριο Μεξικό-ΗΠΑ. Το βραβείο της Διεθνούς Αμνηστίας της απένειμε ο βραβευθείς με το Νόμπελ Ειρήνης  Jose Ramos Horta στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου με κάθε επισημότητα, ενώ παράλληλα έχει βραβευθεί από πάμπολλες ανθρωπιστικές οργανώσεις, κυρίως του Μεξικό και της Λατινικής Αμερικής. Επιπροσθέτως, συμμετέχει ενεργά σε διεθνή ενημερωτική εκστρατεία για την διάδοση του εμβολιασμού κατά του κοκίτη στις υπανάπτυκτες χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Νοτίου Αμερικής. 
Η προγραμματισμένη γκλαμουράτη παρουσία της όμως στο Ψευδοκράτος, άραγε πού στο καλό κολλάει σε όλα αυτά; 

Αλήθεια, τι σχέση έχει ή τι σχέση θα πρέπει να έχει η γλυκιά και φιλάνθρωπη Τζένιφερ σε ένα μέρος όπου η κλεψιά έχει καταστεί ιδεολογική γραμμή, η κατοχή έχει αναγορευθεί σε κατόρθωμα και το ξεπούλημα κλεμμένων περιουσιών, η αρχαιοκαπηλία και η σύληση νεκροταφείων και εκκλησιών ενθαρρύνονται από τις  κατοχικές αρχές σαν να έχουμε να κάνουμε με κάποιο εθνικό σπορ ;
Πώς η αγεωγράφητη λατινοαμερικάνα και φιλάνθρωπη καλλονή δεν αντιλαμβάνεται ότι χρησιμοποιείται η ομορφιά της (όχι όμως και ..η ευφιεία της) από το παράνομο και -κυρίως- ποικιλοτρόπως ανήθικο κρατικό μόρφωμα των κατεχομένων κυπριακών εδαφών;


Η Τουρκία τελευταία δείχνει να ξέρει πολύ καλά να χειρίζεται τα επικοινωνιακά μέσα, και αυτή τη φορά επέλεξε ένα όμορφο, διάσημο, πολυτάλαντο και γκλαμουράτο προσωπείο για να καλύψει τις επιδιώξεις της.
Η επικοινωνιακή επίθεση όμως, αντιμετωπίζεται μόνο με επικοινωνιακή αντεπίθεση. 

Γιατί, όσο και να ακούγεται παρατραβηγμένο, στην ουσία η παρουσία της Τζένιφερ στα Κατεχόμενα θα χρησιμοποιηθεί από τα τουρκικά ΜΜΕ ως η...απαρχή του σπασίματος του πολιτιστικού εμπάργκο κατά του Ψευδοκράτους. Κανείς δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει ότι ο ψευδοΠρόεδρος Έρογλου δεν θα τρέξει να φωτογραφηθεί μαζϊ με την καλλονή που θα περιδιαβαίνει με αιθέρια χάρη στα στενοσόκκακα της ξεπουλημένης Λαπήθου. Κανείς δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει ότι κάθε λέξη και κάθε αυθόρμητη ανάσα της Τζένιφερ δεν θα γίνει δόλωμα και για άλλους -εξ ίσου ανυποψίαστους και αγεωγράφητους- σταρ, που θα θελήσουν να τιμηθούν από κάποιο ..Κράτος, όποιο κι αν είναι αυτό κι όσες αν είναι οι αμαρτίες που κουβαλά. 

Άραγε, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εκείνες τις επικοινωνιακές δυνατότητες για να αναδείξει στον κόσμο το μέγεθος της παραπλάνησης της διεθνούς σταρ; 
Μήπως αυτή τελικά είναι η μεγάλη ευκαιρία της νόμιμης κυβέρνησης του νησιού να ενημερώσει τον κόσμο για την επικοινωνιακή παγίδα που πάει να στηθεί ;
Μήπως θα πρέπει η κα. Τζένιφερ να μάθει πού ακριβώς θα ..γεράσει φέτος; 

Εύχομαι κάποιος καλός άνθρωπος να βρεθεί και να μεταφράσει σε σωστά αγγλικά το περιεχόμενο και το ύφος αυτής εδώ της ανάρτησης και να βρεθεί ο τρόπος να φροντίσει η αγαπητή σε όλους μας Τζένιφερ να μην αμαυρώσει το φιλάνθρωπο προφίλ της. 


Δεν είναι αργά μέχρι να πατήσει τα 42

   







 .

3 σχόλια:

aeriko είπε...

μπραβο, πολυ καλο και με πολλες πληροφοριες όπως παντα

ματρώνη είπε...

Αγαπητέ χαίρε! Τα πράγματα νομίζω είναι απλά. Η Τζένιφερ έλαβε πρόσκληση απο τους καταφερτζήδες γείτονες και είπε "why not/ porque no" και θα πάει τσαμπαρία διακοπές σε έναν άκρως εξωτικό για μια έλκουσα την καταγωγή απο την αμερικανική ήπειρο τόπο. Πώς θα μας φαίνοντας εμάς οι διακοπές στο Τουβάλου ή την Μουρουρόα; Τα λοιπά είναι... λεπτομέρειες που αγνοεί και για τις οποίες οι αμφιτρύονες ΦΥΣΙΚΑ δεν την ενημέρωσαν.
Θελκτικό... κρέας στη υπηρεσία του ψευδοcratous.
Καλά κρασά...

MARINOS είπε...

Εξαιρετική ανάρτηση φίλε Γαβριηλ!








Related Posts with Thumbnails