19 Δεκ 2009

Santa or not Santa?

Πρώτα πρώτα, πριν συνεχίσω, θα ήθελα να πω πως αυτήν εδώ την ανάρτηση καλό θα ήταν να τη διαβάσουν ενήλικες που γνωρίζουν πιά τη σωστή απάντηση στο φλέγον ερώτημα των ημερών.
Και ποιό είν' αυτό; Μα ελάτε τώρα!

Το φλέγον ερώτημα των ημερών μέχρι και την Πρωτοχρονιά δεν είναι άλλο από το
εάν και κατά πόσον υπάρχει ή δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης.

Για να το κάνω και πιο λιανά:
Όποιος από σας ΔΕΝ είναι 100% βέβαιος για το αν υπάρχει ή όχι Άη Βασίλης, να πατήσει αμέσως Χ στην οθόνη ή να πάει σε κανένα άλλο μπλογκ,
γιατί αυτή εδώ η ανάρτηση δεν απευθύνεται σε σας, κύριέ μου!
Ούτε
και σε σας, μαντάμ!


Ήταν μια μέρα σαν όλες τις άλλες, όταν έπαιζα μαζί με την ξαδέλφη μου στο σπίτι της. Θα ήμουν 6 ή 7 χρονών. Δεν ήταν κάν χειμώνας, να πω ότι θα προμηνυόταν αυτή η τόσο σημαντική στιχομυθία, που θα μ' έκανε να τη θυμάμαι μέχρι σήμερα.
Εν μέσω κάποιου (από τους πολλούς) καυγάδες μας -του τύπου "αυτό το παιχνίδι είναι δικό μου και μην τ' αγγίζεις εσύ! ακούς;!"-, τι μού ήρθε στα καλά καθούμενα να κάτσω και να τής πετάξω την ατάκα:
"Και τι καταλάβες που μού'κλεψες το (τάδε) αυτοκινητάκι. Μετά απ' αυτό που μού'κανες, σιγά μη σού φέρει δώρο την Πρωτοχρονιά ο Άη Βασίλης!"
Κι εκεί που νόμιζα ότι της είχα κάνει τη μούρη-κιμά, με τέτοια βαριά κατάρα που τής έριξα, εκείνη άρχισε να γελάει(!!) και να μού λέει με ύφος χιλίων καρδιναλίων :
"Ποιός Άη Βασίλης ρε βλάκα; Δεν υπάρχει Άη Βασίλης! Ψέμματα σου λένε όλοι και μού είπανε να μη σου το πω γιατί είσαι νιάνιαρο. Και το αυτοκινητάκι είναι δικό μου και παράτα μας τώρα! Κορόιδο!"


Χάθηκε η γη κάτω απ' τα πόδια μου.
Δεν υπάρχει; Μού λένε ψέμματα; Γιατί με κοροϊδεύουν έτσι εμένα;
"Αδύνατον! Εμένα η μαμά μου δε μού λέει ποτέ ψέμματα!
Εσύ λες ψέμματα για να μού αρπάξεις το αυτοκίνητο!
Κλέφτρα!"

"Ναι, καλά. Τον είδες ποτέ αυτόν τον Άη Βασίλη;
Κλείνουν οι μεγάλοι τα φώτα, σού λένε κάτι βλακείες να περάσει η ώρα, πάνε και βάζουν τα δώρα στην πόρτα και μετά σε δουλεύουνε όοολοι τους μαζί.
Κι εσύ νομίζεις ότι ήρθε ο Άη Βασίλης.
Βλάκα!"

Λογικοφανής η εκδοχή της, δε λέω.
Αλλά τόση κοροϊδία; Δεν το πιστεύω!

Τέλος πάντων, ακολούθησαν διάφορες συζητήσεις και διευκρινίσεις, με το γνωστό συμπέρασμα.
Εεε, εντάξει ρε παιδιά!..

Στο κάτω-κάτω, δεν τον είχα δει και ποτέ μου.

Έκτοτε δεν το ξαναέθιξα το θέμα των δώρων με την ξαδέλφη μου (που συχνά πυκνά με ρώταγε, σε ανύποπτο χρόνο: "Δε μού λες Γαβριήλ... Ρώτησες τη μαμά σου για τον Άη Βασίλη;ε; ... Όχι; Τον μπαμπά σου;..Τι; Μα ούτε τον μπαμπά σου;;..." Και βέβαια τής έλεγα ότι δε ρώτησα κανέναν! Γιατί εγώ ήξερα πολύ καλά. Μα πάρα πολύ καλα "και καλύτερα από σένα!! Κλέφτρα!")
- και φτου κι απ' την αρχή, καυγάς

Αυτά.


Εν πάση περιπτώσει, οι λογικές εξηγήσεις πάντα πιάνουν τόπο.
"Άκου Γαβριήλ. Τώρα που ξέρεις, μην κάθεσαι και εξηγείς στο κάθε παιδάκι. Φτάνει που ξέρεις εσύ και μη δίνεις συνέχεια. Εντάξει;"

Να πω την αλήθεια, πάντα μ' έπιανε ο πειρασμός να κάτσω και να εξηγήσω δυό-τρία φωνήεντα, όταν ερχόταν το θέμα στη γειτονιά. Όπως π.χ. στην κοπελιά από απέναντι, που ενώ ήταν ΗΔΗ 14 ΕΤΩΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ, είχε ΑΚΟΜΑ(!!!) τη δική της εκδοχή επί του θέματος (άνευ πλάκας!). Έως του σημείου που πια θα έπρεπε κάποιος να τής εξηγήσει ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΠΕΡΙΟΔΟ αφού τα...παιδιά ΔΕΝ τα φέρνει ο ΠΕΛΑΡΓΟΣ και άρα ΚΑΙ ο Άη Βασίλης είχε ΠΟΛΥ μα ΠΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ φορτωμένο πρόγραμμα και ΔΕΝ μπορούσε πλέον να ασχολείται ΚΑΙ με τη...Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση!

Τέλος πάντων, δεν έμαθα περαιτέρω τι συνέβη, μη σάς λέω και φαντασίες.
Πιστεύω πάντως ότι το φλέγον ερώτημα βρήκε και σε αυτή τη (βαριά) περίπτωση τη δέουσα απάντηση (μιλάμε, είχα μπει στον πειρασμό να πω στην ξαδέλφη μου να αναλάβει δράση, να τελειώνουμε πια.. δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε ελεύθερα!)


Έλα όμως που φέτος, εν έτει 2009, διαπίστωσα ότι δεν θα έπρεπε να ήμουν τόσον καιρό τόσο σίγουρος για όλα αυτά που μού είχαν πει τότε. Κι αν πιστεύατε πως ό,τι ξέρατε ή ό,τι σάς είπαν ήταν σωστό, καλά θα κάνετε να δείτε τι δείχνουν οι δύο οθόνες παρακάτω και τότε ελάτε να το ξανασυζητήσουμε.
Σάς βαστάει;

Video streaming by Ustream
Απ'ευθείας εικόνα από το σαλόνι του Άη Βασίλη.
Απλώς πατήστε play

Ναι, καλά βλέπετε.
Ο Άη Βασίλης ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ στο σαλόνι του, στο μακρυνό Ροβανιέμι της Φιλανδίας. Και μάλιστα με τα παιδάκια που μπαινοβγαίνουν για να τού ευχηθούν και να τού δώσουν τα γράμματά τους (τώρα γιατί να τού δώσουν γράμματα και να μην τού τα πουν; μπροστά τους δεν τον έχουνε; μα είναι φιλανδεζάκια ντε! άμα ήταν ελληνάκια, θα έκαναν αλλιώς).
Και αν η οθόνη δείχνει μαύρο ή αν είναι off air, τότε αυτό σημαίνει ότι ο Άη Βασίλης κοιμάται.
Ευτυχώς που δεν υπάρχει διαφορά ώρας ανάμεσα στη Φιλανδία και την Ελλάδα, οπότε από το πρωί στις 10 μέχρι και τις 7 και μισή το απόγευμα περίπου ο Άη Βασίλης ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΣ είναι εκεί.

Stream videos at Ustream
Απ'ευθείας εικόνα από την αυλή του σπιτιού του Άη Βασίλη
Πατήστε play

Όσο για την αυλή του σπιτιού του Άη Βασίλη, δεν το συζητώ!
Γεμάτη από κόσμο όλη τη μέρα και όλο το βράδυ φωτίζεται. Φωτίζονται και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και οι χιονάνθρωποι (ομολογώ πως δεν έχω δει χιονάνθρωπο από κοντά. πρώτη φορά είναι τώρα, μέσα από το live streaming).
Εδώ η κάμερα είναι ανοιχτή όλο το εικοσιτετράωρο και όλες τις μέρες.

Είδατε Άπιστοι Θωμάδες όλοι σας;;;;

Και τώρα θέλω να μού πείτε.
Υπάρχει ή δεν υπάρχει Άη Βασίλης;
Ακούω!


χό χό χόοοοοοοοοοο

υ.γ.
μεταξύ μας,
τελικά πολυτονικό ή μονοτονικό;
(οράτε ανωτέρω)


4 σχόλια:

μαιρη ζαγορα είπε...

Μπράβο Γαβριήλ πάλι κατάφερες να μας εντυπωσιάσεις!! Στις μικρές αρέσει να βλέπουν τον Αη Βασίλη!!

Κατερίνα Πρεσβίρη είπε...

Οι γιοι μου ξετρελάθηκαν με το link και ο Αγ.Βασίλης υπάρχει!!!

Foreign Press είπε...

Χρόνια Πολλά αγαπητέ Gabriel με ή χωρίς Αη Βασίλη


Foreign Press

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

oi giortes perasan kai ennoeitai oti ta link den douleuoun pia.
kai tou xronou.

(sas grafw reeklish giati edw sta ksena...)








Related Posts with Thumbnails