19 Δεκ 2008

μείνατε συντονισμένοι;

Ἄν καί τά ἐπεισόδια συνεχίζονται, τά τηλεοπτικά κανάλια σάν νά ἔγιναν -πῶς νά τό θέσω- πιό...cool. Πᾶνε οἱ ζωντανές συνδέσεις, οἱ ρεπόρτερ πού μεταδίδουν ἀλαφιασμένοι, οἱ ἀνήσυχες γκριμάτσες τῶν παρουσιαστῶν. Τά χαζοlifestyle προγράμματα καί οἱ γνωστές γκλαμουράτες personae ξανάπιασαν δουλειά καί γενικῶς, ὅλα πᾶν'καλά. Γιά τά προσχήματα καί μόνο, βαρύγδουπες ἀναλύσεις καί σεβάσμιες Φροϋδικές ἀτάκες διαδέχονται ἡ μιά τήν ἄλλη μέ σοβαροφανεῖς διανοούμενους νά ἀναμασοῦν τά ἴδια καί τά ἴδια. Ἕνα ἁπλό ζάπινγκ σήμερα στά κανάλια -μιά μέρα μετά τόν πυροβολισμό μαθητῆ στό Περιστέρι ἀπό ἄγνωστο(!!!) δράστη, ἐξέλιξη σοβαρότατη!- διαπιστώνει κανείς τή σιγή τῶν ΜΜΕ γιά τό τί συμβαίνει (ἤ μάλλον γιά τό τί φαντάζομαι ὅτι συμβαίνει στήν Ἀθήνα, μιᾶς καί εἴμαι μακρυά).

Καί τότε θυμήθηκα τή λακωνική ἀνακοίνωση/παραίνεση/ὀδηγία (πῶς νά τήν ἀποκαλέσω γιά νά ἀποδώσω τό νόημα πού προφανῶς εἴχε .."μοῦ διαφεύγουν οἱ λέξεις", ὅπως θά ἔλεγε ἕνας ἀγαπημένος ἀποδημῆσας κωμικός ἡθοποιός) τοῦ Ἐθνικοῦ Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, πού ἀνακοινώθηκε ἀσχολίαστη ἀπό ὅλα τά τηλεοπτικά κανάλια καί τα ραδιόφωνα στίς 13 Δεκεμβρίου.

Νά μᾶς τή θυμήσω;
Παααανεύκολο!


"Το ΕΣΡ, με υπόδειξή του που απέστειλε σήμερα τα ξημερώματα προς όλους τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, συνιστά «να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο παρουσίασης των γεγονότων που σχετίζονται με τον τραγικό θάνατο του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς και την απαιτούμενη σύνεση, λαμβάνοντας υπόψη κυρίως την ανάγκη:
α) να αποφεύγεται η προβολή σκηνών ακραίας βίας και επεισοδίων με τρόπο που μπορεί να ερμηνευθεί ως ενθάρρυνση για επίδειξη ακραίας αντικοινωνικής συμπεριφοράς.
β)
να αποφεύγεται η υποκατάσταση των αστυνομικών και ανακριτικών αρχών,

γ) να αποφεύγεται η δημοσιοποίηση εγγράφων και άλλων στοιχείων, που αποτελούν αντικείμενο ποινικής προδικασίας».
Το ΕΣΡ για την υπόδειξή του αυτή αναφέρει ειδικότερα τα άρθρα 8 παράγραφος 2 του Νόμου 3090/2002, άρθρο 11 παράγραφος 6 του Π.Δ. 77/2003, άρθρο 13 παράγραφος 3 του Π.Δ. 77/2003, το άρθρο 12 του Π.Δ. 77/2003, το άρθρο 5 παράγραφος 1 του Π.Δ. 77/2003 και το άρθρο 10 παράγραφος 4 του Κανονισμού 2/1991 και προσθέτει ότι «κατά τον τρόπο προβολής των τελευταίων γεγονότων από τα δελτία ειδήσεων και άλλες εκπομπές, παρατηρείται ότι υφίσταται κίνδυνος παράβασης της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας».

Καί ἐν ὄψει τοῦ κινδύνου ..ἐπιβολῆς χοντρῶν προστίμων,
φᾶτε κι ἄλλο κουτόχορτο
ἠλίθιοι Ἕλληνες τηλεθεατές.


3 σχόλια:

Unknown είπε...

Να σου πω απλά ότι η ανηψιά μου, 2μισι ετών, μετά από όσα είδε στη τηλεόραση, όσο κι αν προσπάθησαν οι γονείς της να την προστατέψουν (αλλά μένουν καράκεντρο Αθήνα και προφανώς τους ενδιέφερε να δουν τι συμβαίνει γύρω τους) πλέον εκτοξεύει το μπουκάλι με το ταλκ της σε όλο το σπίτι, σαν να είναι μολοτωφ...

aloicia είπε...

Ο Προϋπολογισμός του 09 και η μπλούζα της Κανέλλη..

Μπορεί να είμαι εκτός θέματος, αλλά θα το γράψω: πριν λίγο είδα την Κα Λ. Κανέλλη να αγορεύει στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. Δεν έχω τίποτα μαζί της, αντιθέτως τη συμπαθώ. Αλλά δεν είναι εμφάνιση αυτή για Βουλή, κάτι σαν "Shiny-Revolutionary EMO" ήταν. Το να φορέσεις κάτι πιό σοβαρό όταν ανέβεις στο Βήμα, δεν είναι και τόοοοσο καταπιεστικό, πιστεύω. Εντάξει, η Κα Κανέλλη προσπαθεί εδώ και κάποια χρόνια να μας πείσει για το αναρχο-επαναστατικό του χαρακτήρος της, αναλόγως και με τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκει, αλλά έλεος πιά, υπάρχουν και όρια! Προς τι αυτή η απαξίωση; Στη Βουλή πας κυρά μου, δεν πας στο μπιλιαρδάδικο! Αν καταπιέζεσαι φορώντας ένα "σοβαρό" ρούχο, έστω κάτι που να μην τραβά την προσοχή όσο το σημερινό σου έναστρο φουτεράκι, ευχαριστώ πολύ, μη με εκπροσωπείς στο Κοινοβούλιο. Δεν ανέχομαι να διαπραγματεύεται κάποιος κάτι τόσο σοβαρό (τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μου δηλαδή) και ταυτόχρονα να χλευάζει τους θεσμούς κατ' αυτόν τον τρόπο. Διορθώστε με αν έχω λάθος, κι αν δεν προλάβατε να δείτε την εν λόγω αμφίεση, σίγουρα θα γίνει θέμα σε εκπομπές τύπου Θέμου Αναστασιάδη, Ελληνοφρένεια, μπορεί και SuperStar Χριστίνας Λαμπίρη (αφού έχει να κάνει με άστρα).
ΥΓ 1: Κι ο Περικλής Κοροβέσης πήγε κάποτε στη Βουλή με ανοιχτά σάνδαλα (μάλιστα του απαγόρευσαν την είσοδο τότε) αλλά εξήγησε ότι τα πόδια του έχουν υποστεί μόνιμη βλάβη από παλιότερα χουντικά χτυπήματα και δεν μπορεί να βάλει άλλου τύπου παπούτσια πλην των ειδικών ανατομικών σανδάλων.
ΥΓ 2: Ποιός θυμάται την εκπομπή της Λιάνας Κανέλλη πριν χρόνια σε κρατικό κανάλι "Ομιλείτε Ελληνικά;" Αναρωτιέμαι, πρόκειται για το ίδιο άτομο;

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@natalie
φοβερο ενσταντανε. την καμερα γρηγορα. αυτο σηκωνει αναρτηση

@aloicia
δεν ειδα την αμφιεση που λες. αλλα η συντριπτικη πλειοψηφια τους σαν να μου φαινεται οτι απλως ομφαλοσκοπουν, οποτε και γυμνοι να βγουν μια μερα μαλλον αδιαφορο θα μου ειναι








Related Posts with Thumbnails