18 Δεκ 2008

τί τίτλο νά κοτσάρω;

Σώνει καί καλά ἔχουμε Χριστούγεννα σέ λίγες μέρες.
Κάπως ἔτσι μοῦ φαίνεται φέτος.

Εἴχε προγραμματιστεῖ χθές τό βράδυ ἡ grande-ἔναρξη τῶν ἐορταστικῶν ἐκδηλώσεων τοῦ Δήμου γιά τά Χριστούγεννα. Ἅγιοι Βασίληδες μπροστά στό Δημαρχεῖο, φάτνες καί διάφορες ἱστορίες. Ποτέ δέν ἤμουν φάν τῶν Χριστουγέννων (προτιμῶ τό Πάσχα), ἀλλά φέτος -ἔστω καί ἐτεροχρονισμένα- πραγματικά θά ἤθελα κάποιος νά μέ πείσει νά γίνω.

Κι εκεῖ πού ἀκούγονταν τά ὅσα χαρούμενα εἴχαν διοργανωθεῖ, νά καί ἡ ντουντοῦκα τῆς διαδήλωσης πού ἔφτανε στό κέντρο τῆς πόλης, πολύ κοντά στό χριστουγεννιάτικο σκηνικό.
Αὐτά τά μπάμ-μπούμ πού ἀκούστηκαν τελικά δέν κατάλαβα τί ἦταν.
Βεγγαλικά
ρίψεις δακρυγόνων;
Συνέπεσαν καί χρονικά..


Καί τί σόι Χριστούγεννα εἶναι αὐτά πού ὅταν πέφτει ἡ νύχτα ἀρχίζει ν' ἀκούγεται ὁ ...γρύλος; Μέ τά ..ἀντικουνουπικά στήν πρίζα,τί νά λέμε τώρα.. Μέχρι πού κάνει καί ζέστη ἀκόμα.

Λές κι εἶναι ..Πάσχα.
Μά τί λέω..



3 σχόλια:

aloicia είπε...

Εδώ και πολύ καιρό δεν υπάρχει Τίτλος, Αιτία και Νόημα για πολλά απ' όσα συμβαίνουν γύρω μας. Η Υποκρισία χρησιμοποιείται για να μας αποπροσανατολίσει από την ουσία... Ένα (άσχετο;)παράδειγμα θα αναφέρω: ανήμερα του Αγίου Νικολάου, ο Αρχιεπίσκοπος Πειραιώς Σεραφείμ στο κήρυγμά του ανέφερε ότι κάποτε οι Ιταλοί-λέει μας πήραν τα οστά του Αγίου τα οποία βρίσκονται από τότε σε κάποια εκκλησία στο Μπάρι, αν θυμάμαι καλά. Και ούτε λίγο ούτε πολύ, έκανε νύξη για το ότι πρέπει να αρχίσει να μας απασχολεί το πώς θα γυρίσουν τα οστά πίσω σ' εμάς. " Ξεχάστε-το-Βατοπέδι-και-πάμε-για-Σραυροφορία" ένα πράμα... Χαμογέλασα απλώς. Τι αποκομίζειένας απλοϊκός χριστιανός απ' αυτό;
Ακολούθησαν τα γεγονότα στα Εξάρχεια και από τότε τα βράδυα η περιοχή μοιάζει με σκηνικό του Χάνεκε (αλήθεια, θυμήθηκα την "Ώρα του λύκου") ή με σελίδα του Σαραμάγκου. Τα φωτάκια σε πλήρη δόξα όμως! Από τα συμφραζόμενα του Δημάρχου Κακλαμάνη κατάλαβα να εννοεί: "δε θα μου χαλάσετε εσείς την πόλη μου και τα Χριστούγεννα, θα σας 'ταΐσω' γκλάμουρ με το ζόρι". Και δώσ' του φωτάκια... Λοιπόν; Μη ξανακούσω για δήθεν οικονομική κρίση: μπροστά στα μάτια μας γίνεται η σπατάλη! (Για να μη μιλήσω για Αισθητική!)
Ποιά Χριστούγεννα και ποιός Θεάνθρωπος... Σύγχηση, Φόβος, Μοναξιά, Απορία, Υποκρισία, Προβληματισμός και γενικευμένη Ανοησία... (η τελευταία αποκλείει τον προηγούμενο, ή μήπως όχι;!)
[Συμπέρασμα: Απουσία Τίτλου είναι η απάντηση στην ερώτησή σου...]

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@alicia
καλημερα και καλωσόρισες. κοιτα , καθενας παιζει το δικο του παιχνιδι και \κανει κατα το δοκουν και κατα τα συμφεροντα τους δικους του χειρισμους. ας εχουμε τα ματια μας ανοιχτα για να το παιρνουμε χαμπαρι τουλαχιστον.
άσχετο :ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΟΤΙ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ἙΨΙΛΟΝ"ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ...ἉΛΦΑ ΓΙΩΤΑ??
Το "πεδίο της βατου" (υποθετω) άρα Βατο-πέδι.
Και όχι Βατοπαίδι όπως "παπαδοπαίδι" , "ψυχοπαίδι" κ.ο.κ.
καλημερες :-)

Ανώνυμος είπε...

κοτσαρε ενα τιτλο και δες πως παει το πραγμα








Related Posts with Thumbnails