20 Αυγ 2008

μυρωδιές παντού (1)

Πόσες φορές έχουμε ακούσει ότι η Ελλάδα είναι το "σταυροδρόμι της Δύσης με την Ανατολή". Αν όντως αυτό ισχύει, τότε εδώ, στα Ιεροσόλυμα, η Ανατολή και Δύση βρίσκονται στα ακριβώς..απέναντι πεζοδρόμια.




Χθες συνειδητοποίησα ότι το μεγαλύτερο μειονέκτημα που υπάρχει στο blogging είναι ότι δεν είναι δυνατόν να αναρτηθούν...μυρωδιές. Δεν ξέρω τι θα κάνουν οι υπεύθυνοι του Blogger αλλά κάποτε ίσως θα πρέπει να το καταφέρουν και αυτό.
Πώς να σας δώσω να καταλάβετε πώς είναι τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ χωρίς να σας δώσω να καταλάβετε πώς μυρίζουν όλα αυτά τα μπαχάρια που σου τρυπούν τα ρουθούνια, αυτά τα σιροπιαστά γλυκά να σε κάνουν να τα χαζεύεις μόνο από τα χρώματά τους.. Υπάρχει μια ιδιαίτερη μυρωδιά σε όλα τα σοκάκια της αραβικής πλευράς της πόλης μέσα στα τείχη που πραγματικά σε βγάζει τελείως έξω από την πραγματικότητα, ξεχνάς από πού ήρθες και πού πας και τελικά ανακαλύπτεις ότι δεν έχεις πεθυμήσει καθόλου τη σύγχρονη μυγιάγγιχτη Δύση που σε περιμένει στη Νέα Πόλη (ειδικά τώρα που σκάβουν κάθε δρόμο και στενό).



Δεν υπάρχουν σχόλια:








Related Posts with Thumbnails