15 Ιουλ 2008

6 κόμμα 4 τρομάρες σήμερα...

Ήταν δυνατός, ήταν μεγάλης διάρκειας και μας ξύπνησε πολύ νωρίς..
Και να πω την αλήθεια δεν ήξερα τι να κάνω.
Όλο το σπίτι πήγαινε σήμερα πέρα-δώθε στις 6 και μισή το πρωί...
Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν να.....βάλω κάτι πάνω μου!
Ακόμα θυμάμαι τις σκηνές απείρου κάλους live πορνό στην ΕΡΤ , και μάλιστα μέρα-μεσημέρι, όταν τα συνεργεία διάσωσης μάζευαν τους ομοιοπαθείς Καλαματιανούς χρόνια πριν, έναν πραγματικά ζεστό (καυτό-θερμό) Σεπτέμβρη. Και πλάκα-πλάκα το να ψάχνεις να βάλεις το κάτιτις πάνω σου σε τέτοιες δύσκολες στιγμές είναι σίγουρα το καλύτερο αγχωλυτικό!

Η διαίσθησή μου για άλλη μια φορά έπεσε μέσα, όταν μόλις προχτές είχα πει στη Μαρία ότι με τέτοιο φως που έχει ο ήλιος και με αυτή τη συννεφιά/κουφόβραση , αυτό που περιμένω είναι ένας γερός σεισμός. Και έπεσα (πάλι) μέσα. Θυμάμαι με τους μεγάλους σεισμούς το 1987, είχε βγει η φήμη μεταξύ αστείου και σοβαρού ότι μιλούσα στο κινητό με τον Εγκέλαδο (κι ας μην υπήρχαν τότε κινητά...).

Λοιπόν, Ροδίτες και Ροδίτισσες, ας κρύψουμε τα περίεργα εσώρουχα για άλλες μέρες κι ας συμπτήξουμε για τα πλέον απαραίτητα τις ώρες που ξοδεύουμε στην τουαλέτα γιατί οι απανταχού ζωντανές συνδέσεις των καναλιών καραδοκούν, αγαπητοί και αγαπητές!! (Να εκμυστηρευθώ ότι κρατιόμουν όλη μέρα ώσπου να φτάσει το μεσημέρι για να επισκευθώ τα ενδότερα;;; Σσσστ!!)
Προτείνω μάλιστα να ρίξουμε μια ματιά σ'αυτές τις πυτζάμες που κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους ακόμα και όταν έχουμε κατά νουν να κάνουμε τα πλέον απαραίτητα (jumpers και pampers - 2 σε 1 !!)
Με τον κλιματισμό ανοιχτό στην κρεβατοκάμαρα είναι ό,τι πρέπει - και προστατεύουν και το κρανίο σε περίπτωση που θα πέσει ο ουρανός στο κεφάλι .

Ορίστε λοιπόν!

Μετά το ταρακούνημα σήμερα, πού να με πάρει ύπνος.
Τηλεόραση - αμέσως!

Και ενώ οι εξ Αθηνών δημοσιογράφοι μας ψαχνόντουσαν επί 45 λεπτά να ξυπνήσουν κι αυτοί κομμάτι (ναι , ήταν πολύ νωρίς για σεισμό ρε παιδιά) , το Τουρκικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είχε έτοιμες όλες τις λεπτομέρειες για το σεισμό που μας ταρακούνησε λίγα λεπτά αργότερα.

Όσοι μένετε Ρόδο ή τέλος πάντων η τηλεόρασή σας πιάνει τα τουρκικά κανάλια, σας δίνω μερικές χρήσιμες οδηγίες για να μην περιμένετε άδικα τις δικές μας ενημερωτικές εκπομπές..
Στη συχνότητα που πιάνετε ένα από τα 4 κανάλια της TRT , της κρατικής τουρκικής τηλεόρασης δηλαδή κάντε τα εξής απλά :
1. πατήστε το κουμπί για το Τέλετεξτ
2. μετά επιλέξτε τη σελίδα για τον καιρό (Hava Durumu) και
3. μετά επιλέξτε την υποσελίδα με τίτλο "Son Depremler" (δηλαδή "Τελευταίοι Σεισμοί").
Ενώ οι δημοσιογραφάρες της ΕΡΤ και των λοιπών καναλιών στην κυριολεξία ψάχνονταν να δουν τί θα πουν, με ένα κουμπί και σε 3 δευτερόλεπτα όλες οι απορίες είχαν λυθεί..

Τώρα , όσοι δεν πιάνετε τα τούρκικα κανάλια (που - σημειωτέον είναι πολύ χρήσιμα για να μάθει κανείς τον καιρό στα Δωδεκάνησα, αφού η ΕΜΥ λέει συνήθως άλλ'αντ'άλλων για το μακρινό μας τροπικό αρχιπέλαγος...), υπάρχει ευτυχώς και το ίντερνετ!
Λοιπόν , για να μη χάνουμε χρόνο- οι μέρες είναι πονηρές, όταν νιώσετε ότι το σπίτι κάνει κούνια και αν θέλετε να δείτε πόσο κουνηθήκατε, δείτε τη σελίδα του Ινστιτούτου Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη (Boğaziçi Üniversitesi) πατώντας ακριβώς ΕΔΩ (η σελίδα είναι στα αγγλικά, οπότε προμπλέμ γιοκ!)
Στη σελίδα αυτή καταχωρούνται οι τελευταίοι 200 σεισμοί που σημειώνονται σε όλους τους Νομούς της Τουρκίας και στα παράλια (μας), το μέγεθός τους , το εστιακό τους βάθος , η ακριβής ώρα που συνέβησαν και - όπως διαπίστωσα σήμερα - εντός 10 λεπτών από την 'τραμπάλα' έχουν όλα καταγραφεί...

Και , παιδιά, ψυχραιμία!
Μετά από χρόνια θα γελάμε , όπως γελάμε και τώρα όταν θυμόμαστε ότι κάάάάποτε , το 1987 , ένα βράδυ όλη η Ρόδος βρέθηκε "παντελώς τυχαία" στο Μόντε Σμιθ μετά το Ράδιο-Αρβύλα ότι τα μεσάνυχτα (ΝΤΑΝΝΝΝΝ!) θα γίνει σεισμός και θα πνιγούμε όλοι οι Τσαμπίκοι σαν τα ποντίκια!!!


Μπάαααα;
Τί; Δεν ήσουν κι ΕΣΥ εκεί;;;;


Online Αναλυτικό Δελτίο
Πρόσφατων Σεισμικών Δονήσεων :
http://www.koeri.boun.edu.tr/scripts/lasteq.asp

Online Χάρτης Πρόσφατων Σεισμικών Δονήσεων
http://www.koeri.boun.edu.tr/sismo/map/en/index.html


Ιστοσελίδα :
www.koeri.boun.edu.tr
Χώρα: Τουρκία
Γλώσσα : Τουρκικά / Αγγλικά

2 σχόλια:

Amalia είπε...

Τί μου θύμισες με το '87...
Όλη η Ρόδος είχε μαζευτεί , υπό καταρρακτώδη βροχή το Μόντε Σμιθ και ο Σάββας ο Καραγιάννης, ο τότε δήμαρχος Ρόδου, γυρνούσε από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο, με ένα μουσαμά ριγμένο στους ώμους του για να καθησυχάσει τον κόσμο..
Είμαστε απίστευτοι!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Αμαλία
Νομίζω ότι αυτό το γεγονός πρέπει να καταγραφεί ως το κο-ρυ-φαί-ο των τελευταίων 30 ετών για τη Ρόδο!!
Ε ρε γέλια.
Και την επομένη όλοι κανα(με) ότι δεν...είμασταν εκεί!!!
Αλλά όταν λέμε ΟΛΟΙ εννοούμε ΟΛΟΙ!
θυμάσαι που εκείνο το βράδυ είχε βγει και ο Νομάρχης στο Ραδιόφωνο της τοπικής ΕΡΤ για να πει ότι.....δεν θα γίνει σεισμός;;;;
Θεϊκές στιγμές!
χαχαχα








Related Posts with Thumbnails