17 Ιουλ 2008

..e la merda viaggia liberamente..

Στη Λευκωσία το μόνο που δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς είναι τα αποτελέσματα της κατοχής. Όσο και να θέλεις να μην το βλέπεις, είναι μπροστά σου. Δρόμοι κομμένοι στα δύο, φυλάκια των μεν και των δε. Η στρατιωτική παρουσία δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Ακόμα και μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, το παράδοξο συνυπάρχει με το λογικό. Ή μήπως το παράδοξο έγινε λογικό έτσι ξαφνικά;

Η ταινία 'The Green Line' του Ιταλού νεαρού κινηματογραφιστή Esteban Vivaldi γυρίστηκε τον Ιούνιο του 2004, ένα χρόνο και κάτι μήνες μετά την απόφαση του κατοχικού καθεστώτος να ανοίξει στις 23 Απριλίου 2003 το οδόφραγμα του Ledra Palace -του ξενοδοχείου που εδώ και χρόνια δεν φιλοξενεί τουρίστες αλλά τους αξιωματούχους της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ και βέβαια.... (τι άλλο) συνομιλίες. Πολλές συνομιλίες-.

Μια γλυκόπικρη ματιά στην παράλογη Λευκωσία, μια πόλη που το μόνο που λειτουργεί ενιαία,χωρίς διαχωρισμούς και άσχετα με το τι συμβαίνει στον έξω κόσμο, είναι το... αποχετευτικό της σύστημα (ναι , αυτό είναι κοινό..)
Το ξεχασμένο από τα '70s αεροπλάνο της Cyprus Airways στο πάλαι ποτε διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, που σήμερα βρίσκεται στη Νεκρή Ζώνη.
Η ταξιδιάρικη διάθεση κάποιου που φεύγει από το νησί ακόμα περισσότερο μπερδεμένος.




3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

έχω βρεθεί στην πρασινη γραμμη...αλήθεια γιατί την ονόμασαν έτσι;
το πρασινο είναι το χρώμα της ελπίδας λένε...ποια ελπίδα μπορεί να ξεπροβάλει από τι εικόνες της ερήμωσης και της κατάντιας;
το ξεχασμένο αεροπλάνο συγκλονιστικό...κουφάρι μιας άλλης εποχής. Μιας εποχής που τους κατοίκους της Λευκωσίας δεν τους ένωνε μόνο το αποχετευτικό τους..
Γαβριήλ, συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σου...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ, ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΜΕ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 19:ΟΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.


Στις 20:ΟΟ ΣΤΟ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΄΄ΛΗΔΡΑ ΠΑΛΛΑΣ΄΄ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ


-ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ.

-ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ, ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ Μ/του ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ





ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ


ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΦΟΒΙΑ

lynx_lynx είπε...

Ομορφη ησκέψη με τα videakia αν και αυτό το πρώτο δεν με ενθουσίασε κιόλας, περιμένω το επόμενο.Κάτι ακόμα , πολλές φορές άλλοι αποφασίζουν για τις τύχες των λαών το πρόβλημα είναι όταν και ο λαός με την στάση του εξυπηρετεί αυτούς που προαποφασίζουν για την μοίρα του και στην περίπτωση της Κύπρου πολύ φοβάμαι πως και ο ίδιος ο Κυπριακός λαός συνέβαλλε στην διχοτόμηση του νησιού αυτά για την ώρα....








Related Posts with Thumbnails