18 Φεβ 2008

ένα δύσκολο μπλογκ


Αυτή είναι η Alyson Peel. Μετά τον άκαιρο χαμό του γιου της το 2003 από ανακοπή καρδιάς, παράτησε την εύκολη ζωή της στην Καλιφόρνια και αποφάσισε το 2004 να γίνει εθελόντρια στην ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Peace Corps και να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Μαρόκο, στο Μάλι, την Αίγυπτο και την Ινδία. Το 2006 τοποθετήθηκε στη Σουαζιλάνδη, μια από τις φτωχότερες χώρες της αφρικανικής ηπείρου με μεγάλο ποσοστό ασθενών HIV στον κόσμο.

Από φέτος ζει και εργάζεται στο γειτονικό Μαλάουι, ίσως τη φτωχότερη χώρα της Γης και με το υψηλότερο ποσοστό ασθενών HIV σε όλο τον κόσμο.

Η συνήθεια του blogging τη βρήκε στη Σουαζιλάνδη, όταν - μέσα από την καθημερινή αντιμετώπιση της εκεί σκληρής πραγματικότητας - άρχισε να αναλύει την τραγική απώλεια που ένιωσε μετά τον ξαφνικό θάνατο του γιου της. Με την εγκατάστασή της σε μια μικρή πόλη 45.000 κατοίκων βόρεια της Λιλόνγκουε (πρωτεύουσας του Μαλάουι) έκανε μια νέα αρχή και άρχισε να καταγράφει τη ζωή και τις σκέψεις της περιγράφοντας παράλληλα την ενασχόλησή της στο νέο ανθρωπιστικό πρόγραμμα που ανέλαβε να φέρει εις πέρας, προσφέροντας τις εθελοντικές της υπηρεσίες σε μια τοπική ΜΚΟ.

Οι αναρτήσεις της είναι αποψιλωμένες από κάθε τι περιττό. Παρουσιάζει την πραγματικότητα, τις σκέψεις και τα συναισθήματά της με τρόπο λιτό και περιεκτικό. Δεν είναι ένα εύκολο blog και όπως και η ίδια έχει παρατηρήσει, οι αναγνώστες της είναι σχετικά λίγοι αλλά σταθεροί.

Μια άλλη πραγματικότητα μέσα από μια διαφορετική θεώρηση της ζωής και του σκοπού της σάς περιμένει σε αυτό το 'βαρύ' αλλά αναμφισβήτητα ενδιαφέρον blog από το Μαλάουι, με συχνές αναφορές στην ηλιόλουστη Καλιφόρνια και στις γειτονικές αφρικανικές χώρες που η συντάκτρια επισκέπτεται κατά καιρούς, καθώς και με προσεκτικά επιλεγμένες φωτογραφίες.

Τίτλος του blog: On My Way To Where
Αγαπημένη Ανάρτηση:
getting use to mortality, death, temporary, impermanence
μια ανοιχτή επιστολή της Alyson προς όλους εμάς
Χώρα: Μαλάουι
Γλώσσα: Αγγλικά

1 σχόλιο:

ghoweljlsfqwef είπε...

I just want you all to know that I LOVE GREECE! Ever since I saw Russell Crowe... I mean General Maximus Decimus Meridius kick some ass I've respected your country.

Peace. Keep writing in this language of yours.

P.S. Borat is also nice.








Related Posts with Thumbnails