5 Φεβ 2008

Μαγική Εικόνα

Στη Σιγκαπούρη η πιο ηλίθια ερώτηση που θα μπορούσε να κάνει κανείς όταν θέλει να κλείσει από το τηλέφωνο ένα τραπέζι σε ένα εστιατόριο είναι : "Μπορείτε να με βάλετε στους καπνίζοντες ; ". Φαίνεται όμως ότι δεν συμβαίνει το ίδιο όταν κανείς θα αναρωτηθεί εάν η εφημερίδα που θα αγοράσει το πρωί θα είναι ίδια με το φύλλο της ίδιας εφημερίδας που θα αγοράσει το.. μεσημέρι της ίδιας μέρας!

Ναι, καλά διαβάσατε..

Ο σιγκαπουριανός blogger Dennis Lee δοκίμασε την παρατηρητικότητά μου σε σχέση με τον τρόπο που 'βλέπει' την πραγματικότητα η μεγαλύτερης κυκλοφορίας εφημερίδα της χώρας The Straits Times σε σχέση με την ολοένα αυξανόμενη ανεργία των ντόπιων, την ώρα που εισρέουν ξένα καλοπληρωμένα στελέχη στη λιλιπούτια αυτή 'Χώρα-Ψευδαίσθηση'

Έτσι, το πρωί η εφημερίδα έδειχνε κάπως επιφυλακτική για το γεγονός ότι οι 6 από τις 10 νέες θέσεις εργασίας πάνε σε ξένους ενώ το μεσημέρι εκθειάζεται η πολιτική της κυβέρνησης και η 'αύξηση του αριθμού νέων θέσεων εργασίας' - άρα όλα καλά αφού πολλοί καλοί πάντα χωράνε -

Για του λόγου το αληθές :

The Straits Times , φύλλο της 31.1.2008 (πρωί)

για μεγένθυση κάντε κλικ ΕΔΩ


The Straits Times, φύλλο της 31.01.2008 (μεσημέρι)
για μεγένθυση κάντε κλικ ΕΔΩ

Αν έχετε κέφια, μπορείτε να.. συγχαρείτε τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας αυτής για την ταχύτατη διασταύρωση των πληροφοριών των δημοσιογράφων (Του) στέλνοντάς του κι ένα email στο stonline@sph.com.sg για τα "και εις ανώτερα-πάντα τέτοια!"


Τίτλος του blog:
Sadisfied
Αγαπημένη ανάρτηση: Media Freedom
Γλώσσα: Αγγλικά
Χώρα: Σιγκαπούρη

1 σχόλιο:

Dennis είπε...

Hey Gabriel,

thanks for your email and thanks for featuring my blog on yours. Yeah you were right, it is all Greek to me but I'll try to find a translation tool to run.

You might like to read this post I wrote yesterday, it's another gaffe from The Straits Times but not a cover-up this time - much the contrary.

Stay in touch

dennis








Related Posts with Thumbnails