4 Φεβ 2008

Μις Μπρουνέι

Μιας και αρχίσαμε με το Ομάν λέω να το ολοκληρώσουμε το κεφάλαιο 'Σουλτανιά'. Ιδού λοιπόν η μπλογκίστικη αποκάλυψη από το Σουλτανάτο του Μπρουνέι. Η Mademoiselle (οράτε φωτό - λέτε να είναι η ίδια;;;) είναι 'Μπρουνεϊνιώτισσα' (πώς αλλιώς να το πω ρε παιδιά...), ζει μετά των γονέων και της οικιακής τους βοηθού. Το 2007 αποφάσισε ότι δεν της κάνει ο γκόμενος που της βρήκανε να παντρευτεί, ότι δεν της κάνει η δουλειά στο 'γραφείο', ότι δεν της κάνει το αυτοκίνητο που οδηγεί και το'ριξε στο φαϊ, στο σινεμά και στο blogging. Για να δέσει το γλυκό, λοιπόν, αγόρασε και μια ψηφιακή και φωτογραφίζει τον κήπο της, τα φαγητά που φτιάχνει και στον ελεύθερο χρόνο της λύνει και κανα' σταυρόλεξο και εν ολίγοις μ'ένα Άρλεκιν ξεχνιέται..

Και τώρα (δικαίως) θα με ρωτήσετε : και τι σε κόφτει εσένανε τι κάνει η γκομενίτσα στο Σουλτανάτο που χαλάει το μανικιούρ της πάνω στο πληκτρολόγιο. Ορθή παρατήρηση!

Και απαντώ : Κυρίες και κύριοι, πόσες ταινίες από τη ..Μαλαισία έχετε δει στη ζωή σας ολάκερη; Όσο για τις συνταγές της - καλά τα λέτε εδώ παιδιά , εγώ καμμιά μακαρονάδα με έτοιμη σάλτσα ξέρω να κάνω κι αυτό με το ζόρι - εντάξει, πάω πάσο, τι να τις κάνω...

Την ταινία 'Meet the Spartans' την ξέρετε; Ούτ'εγώ. Παραγωγής 2008 απ'ευθείας από to Ameriki (δηλαδή , άντε ίσως του χρόνου στο χωριό μας μπορεί και να τη φέρουνε). Από την αφίσα δε μου γέμισε το μάτι (φαρσοκωμωδία) και δε θα χαλάλιζα στιγμή από το χρόνο μου. Η Δεσποινίς όμως ντύθηκε, στολίστηκε, πήρε και το δεφτέρι της να γράψει τας εντυπώσεις της , έβγαλε το χαρτονόμισμα απ'τη κωλότσεπη και εκεί που ήταν έτοιμη για όλα, εμβρόντητη πληροφορήθηκε από την ταμία ότι η ταινία απαγορεύθηκε από τις αρχές! "Απαγορεύθηκε; Μα γιατί; Καλά. Προφανώς δεν θα ήταν αρκετά αστεία", γράφει (καταπληκτικό έτσι;)

Λοιπόν, φιλτάτη Δεσποινίς, ξέρω πολύ καλά ότι εμείς οι δύο έχουμε τουλάχιστον ένα κοινό σημείο που θα μας συνδέει εσαεί: Δεν θα δούμε ΠΟΤΕ αυτή την ταινία - είτε μαζί είτε χώρια- και ξέρω ότι ούτε και αυτή την ανάρτηση θα την διαβάσεις ποτέ (καθότι είναι γραμμένη σε κάποια παραφθορά της αθηναϊκής διαλέκτου). Πλην όμως μπήκα στον κόπο να δω από το imdb τι το φοβερό περιείχε αυτό το αθώο ταινιάκι.

Υποθέτω λοιπόν ότι οι λογοκριτές του Μπρουνέι Νταρουσσαλάμ βρήκαν τα εξής 'πατήματα' να σου χαλάσουν το βράδυ (και ίσως και το μαλλί):
Πρώτον: Το προκλητικό ντεκολτέ της ηρωίδας της ταινίας Queen Margot (σόρρυ, τί γυρεύει με τους Σπαρτιάτες μια Μαργκό;;)
Δεύτερον: Τί να κάνουμε, φαίνεται ότι έκανε ζέστη στη Σπάρτη όταν έρχονταν οι Πέρσες. Τι να τα κάνουμε τα παντελόνια;;;
Τρίτον: Τη συχνότατη χρήση της λέξης "shit" (μτφ. "σκ**τ*")
Τέταρτον και κυριότερον: Ένας από τους πρωταγωνιστές πίνει μπύρα, δηλαδή αλκοόλ!

Δηλαδή 'Αίσχος Κύριοι!'

Δ ι κ α ί ω ς , λοιπόν, και δε σ'αφήσανε να σκανδαλισθείς Μαντμουαζέλ!

Εγώ όμως, ως απόγονος των Λακεδαιμονίων, σου βρήκα το βιντεάκι της ταινίας που δεν είδες
(και δεν πρόκειται να τη δεις, τουλάχιστον όχι στο Μπρουνέι...).








Related Posts with Thumbnails