23 Μαΐ 2011

αγύμναστοι μύες

Ναι, ο κόσμος δεν καταστράφηκε τελικά -αν και ομολογώ πως η πραγμάτωση ενός μεγάλου  "Τέλους" σε όλα θα ήταν μια κάποια λύση-. Ούτε δόσεις για δάνεια, ούτε απλήρωτοι λογαριασμοί, ούτε ουρές προβλημάτων, ούτε τίποτα. Όλα τα ατελή και πιθανότατα ζημιογόνα, θα παρέμεναν ημιτελή και ..ούτε γάτα ούτε ζημιά. 

Ο κόσμος δεν καταστράφηκε, άρα τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν και η γενικότερη κατάθλιψη να συνεχίζεται. Κι ας έχει καλοκαιριάσει, κι ας ανατέλει και δύει ο ήλιος όπως πάντα. Είναι ένα πολύ περίεργο καλοκαίρι αυτό που αρχίζει. Ένα καλοκαίρι αλλιώτικο από τόσα άλλα, γεμάτο αβεβαιότητα και άγχος υπόκωφο. Το καταλαβαίνεις στις καθημερινές συζητήσεις των γύρω τριγύρω, για τα λεφτά που δεν υπάρχουν ή που τελειώνουν, τα μαγαζιά που κλείνουν το ένα μετά το άλλο, τους all inclusive τουρίστες που δεν ξοδεύουν, τις διεξόδους που δεν διαφαίνονται..

Μιας και πολύ λίγα φαίνονται να περνούν πλέον απ'το χέρι μας και ακόμα λιγότερα είναι σε θέση να επηρεάσει  ο μέσος άνθρωπος σ'αυτή τη χώρα - το χιούμορ ίσως να είναι μία από τις λιγοστές διεξόδους που καλούμαστε να εφεύρουμε. Το κλειδί σε όλα δεν είναι τίποτε άλλο από την δική μας ικανότητα να διασκεδάσουμε την ανησυχία και να την μετουσιώσουμε σε εποικοδομητική εφευρετικότητα. 

Ακούγεται μπερδεμένο;
Μα είναι! 

Η αρχή όμως είναι το ήμισυ του παντός. 
Αυτό "το πᾶν" λοιπόν, αρχίζει από εκείνη την γνωστή σε όλους μας χαρακτηριστική σύσπαση των μυών του προσώπου μας, μέχρι να φανεί η οδοντοστοιχία μας. Και αυτή η σύσπαση των μυών, έστω και βεβιασμένη στην αρχή, μπορεί ακόμα να είναι ..μεταδοτική. Τσεκαρισμένο.

 συσπάσεις μυών προσώπου εικονογραφημένες

Το τραγουδάκι που ακολουθεί βρισκόταν μέχρι χθες ερμητικά κλεισμένο σε κάποιο από τα πολλά cd που είχα παρατημένα σε λογιών λογιών μικροσκοπικές νάυλον σακούλες, και για μήνες απλά δεν είχα το κέφι να τις ανοίξω. Οι μακριές διαδρομές με το αυτοκίνητο όμως, με κάνουν κατά τρόπο αυτοψυχαναγκαστικό να μάθω επιτέλους τι ακριβώς βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το καθιστικό μου.  
Μού είπαν πολλά οι στίχοι του -και πιστεύω πως σε πολλούς από σάς θα πουν πολλά επίσης, ίσως μάλιστα, πολλά περισσότερα..-

Σάς διάλεξα την unplugged εκτέλεση αλλά και το εξαιρετικά ευρηματικό (και μη-official βίντεο κλίπ) του τραγουδιού Smile 2 Me, από το νέο άλμπουμ της Karolina, που βάζω ό,τι στοίχημα θέλετε ότι δεν έχετε ξανακούσει την ύπαρξή της. (Δεν πειράζει. Για κάτι τέτοια κόλπα υπάρχουν και τα μπλογκ).
 

Karolina - Smile 2 me 

Ξυπνᾶς ἕνα πρωί / καί κοιτᾶς τόν οὐρανό / Προσπαθεῖς μέ δυσκολία νά φερθεῖς πολιτισμένα στόν ἑαυτό σου / Μπορεῖς νά εἶσαι εὐτυχισμένος ἐσύ; / Μπορεῖς νά φανταστεῖς ὄμορφα πράγματα νά συμβαίνουν γύρω σου, ὅπως ἕνα γλυκό πουλάκι πάνω στό δέντρο; / Δέν θέλω νά σέ πληγώσω / Εἴμαστε δυό ἄνθρωποι πού χάνουμε τό μυαλό μας / Και δέν θέλω νά χάσω τίποτε ἀπ'αὐτό πού εἶσαι ἐσύ. 
Γι'αὐτό σέ παρακαλῶ / 
Χαμογέλασέ μου / Χαμογέλα στόν ἑαυτό σου / 
Χαμογέλασέ μου / Χαμογέλα στόν ἐαυτό σου /
Χαμογέλα.
Τό σκοτάδι σέ κάνει νά ξεχνᾶς τί εἶναι ἡ ὁμορφιά / Γκρίζες σκέψεις σέ ἀπομακρύνουν ἀπό τήν εὐτυχία / Τριγυρνᾶς σάν πυγολαμπίδα, ἐνῶ εἶναι μέρα / καί μ'αυτόν τόν τρόπο ἀπομακρύνεσαι / κι ἀπομακρύνεσαι ἀπό μένα / Εἴμαστε δυό ἄνθρωποι πού χάνουμε τό μυαλό μας / Και δέν θέλω νά χάσω τίποτε ἀπ'αὐτό πού εἶσαι ἐσύ. 
Γι'αὐτό σέ παρακαλῶ / 
Χαμογέλασέ μου / Χαμογέλα στόν ἑαυτό σου / 
Χαμογέλασέ μου / Χαμογέλα στόν ἐαυτό σου /
Χαμογέλα.


Η ορχηστική βερσιόν του Smile2Me βρίσκεται εδώ, 
όπως και όλο το άλμπουμ της Karolina 
έναντι κάποιων (πολύ λίγων) ευρώ..


14 σχόλια:

Δημητρης Τηλιακος είπε...

Μπραβο Γαβριηλ!

Αλίκη Παπαχελά είπε...

‎"Εἴμαστε δυό ἄνθρωποι πού χάνουμε τό μυαλό μας / Και δέν θέλω νά χάσω τίποτε ἀπ'αὐτό πού εἶσαι ἐσύ."
Συμφωνώ κι επαυξάνω Γκάμπυ!
Χαμογελάτε για να μην χαθούμε! Το χιούμορ σώζει!

δεσποιναριον είπε...

Λοιπον σε εχω δει να κανεις τετοιο χαμογελο προσφατα κι εσκασα στα γελια, πραγματικα μεταδοτικο. Αε θεωρησουμε οτι ηρθε ενα τελος κι ας κανουμε καινουργια αρχη.

Marina είπε...

NAI NAI NAI!!!!!!!! ETSI !!!!!
XAMOGELO KAI PANW AP OLA NA KATALAVOUME PWS EKTOS APO EUROS YPARXOUN AKSIES KAI ONEIRA . YPARXEI KAI O ANTHRWPOS...KAI I AKSIA TOU.... ANEKTIMITI...

ISWS ENA XAMOGELO (ALITHINO, OXI IPOKRITIKO)

NA EINAI H ARXH !!!

Amelie Law είπε...

Εποικοδομητική εφευρετικότητα... χμ...

Georgios Atsiknoudas είπε...

Χαμογελάμε .... μέχρι παρεξηγήσεως!!
Και μετά αρχίζουν τα δύσκολα και σου κόβεται η διάθεση, όχι μόνο για χαμόγελα και ξανά από την αρχή κ.ο.κ.!
That's life! Live it!

Nemessis είπε...

Δύσκολο τελευταία αλλά καλά κάνεις και μας θυμίζεις την συγκεκριμένη "γυμναστική"

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Δημήτρης Τηλιακός
σε περιμένω στα πάτρια Δημήτρη

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Αλίκη Παπαχελά
λες να μάς σώσει;
πάντως το τραγουδάκι στην ορίτζιναλ έκδοσή του το έχω βάλει μόνιμα, πάνω δεξιά, ακριβώς από κάτω από το ρολόι-φούσκα χεχε

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@δεσποινάριον
ας την κάνουμε αυτήν την αρχή βρε δεσποινάριον. το χαμόγελο ακόμα δωρεάν είναι άλλωστε..

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@MARINA
φωνάζεις κιόλας!
χεχε
μακάρι Μαρίνα να έχεις δίκιο. τελευταία έχω ισχυριές επιφυλάξεις όσον αφορά την αξία που εσύ τη λες "άνθρωπο", αλλά ας κάνω ότι την συμμερίζομαι. δεν θα έβλαπτε.

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Amelie Law
ναι, ξέρω...
χμ (επίσης)

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Georgios Atsiknoudas
is that Life, afterall γιώργο;

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Nemessis
και να φανταστεις Νεμεσις ότι το μάθημα που μισούσα καθ'όλη τη διάρκεια της σχολικής μου καριέρας δεν ήταν άλλο από την Γυμναστική...
όπως λεμε, "η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο"..








Related Posts with Thumbnails