21 Απρ 2011

Good News - Ημέρα 4η

Το σημερινό Καλό Νέο για την φετινή Μεγάλη Πέμπτη έχει μία ισχυρή δόση νοσταλγίας. Ένα συναίσθημα όλο και πιο σύνηθες τους τελευταίους μήνες στη χώρα, για πολλούς και διάφορους λόγους. 
Άλλωστε, είναι παρατηρημένο ότι ο άνθρωπος γενικά νοσταλγεί τα παλιά όταν το παρόν δεν τον ικανοποιεί, ή τέλος πάντων, δεν τον ικανοποιεί όσο ίσως θα περίμενε.

Μερικά πράγματα παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο, όπως για παράδειγμα τα έντυπα της Τράπεζας της Ελλάδος όταν θέλεις να αγοράσεις συνάλλαγμα χωρίς να πληρώνεις κερατιάτικα τις προμήθειες των εμπορικών τραπεζών, ή εάν το συνάλλαγμα που θέλεις να αγοράσεις είναι κατά κάτι εξωτικότερο  του αναμενόμενου και αδύνατον να το βρεις αλλού. Και μη μού πείτε ότι θα βρείτε χαμηλότερη προμήθεια από αυτήν των ταπεινών τριών ευρώ, που ζητάει η πτωχή πλην τίμια Τράπεζα της Ελλάδος..!

Η προκάτ αίτηση εξαγοράς συναλλάγματος προς τα κατά τόπους υποκαταστήματα της Τράπεζας της Ελλάδος είναι ίσως ό,τι πιο αυθεντικό έχει να επιδείξει η καταπληκτική ελληνική αθάνατη γραφειοκρατία. Με τις περισπωμένες της, τις υπογεγραμμένες της, τις δασείες της και με μύρια άλλα σπάνια συντακτικά φαινόμενα, που οι περισσότεροι από μάς θυμόμαστε στα κιτρινισμένα κιτάπια  των Αρχαίων της Γ'Λυκείου.

Ένα κλικάρισμα σε μία τέτοια αίτηση που κλήθηκε να υπογράψει ένας αναγνώστης αυτού εδώ του μπλογκ πριν μερικές ημέρες και δη εν έτει 2011μ.Χ. στο Υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στη Ρόδο, θα σάς πείσει ότι το παρελθόν είναι μία έννοια όλως διόλου σχετική και ποικιλοτρόπως συζητήσιμη.

μην ξεχάσετε να κλικάρετε στη φωτογραφία!!!

Η εξήγηση, σαφής και κατηγορηματική :
Δεν βρέθηκε ευκαιρία να αλλάξουν τα έντυπα του 1980, και έτσι.. 
-μέχρι να χρησιμοποιηθούν όλα όσα έμειναν στ'αζήτητα από τότε-, 
..το παρελθόν θα συνεχίζει να ζει!

Τώρα θα με ρωτήσετε :
Ωραία όλα αυτά..
..και το σημερινό Καλό Νέο σε τί συνίσταται;

..Μα, είναι τόσο σαφές!

Το Καλό Νέο της φετινής Μεγάλης Πέμπτης είναι ότι η Κραταιή Ελληνική Γραφειοκρατία θα είναι καθ'όλα έτοιμη να αντιμετωπίσει στο μέλλον τυχόν διαφαινόμενες αλλαγές στο σημερινό καθεστώς (που ως γνωστόν ουδεμία σχέση έχει με τα διαλαμβανόμενα στην αίτηση...),
με αποτέλεσμα  το Ελληνικό Δημόσιο να μην χρειαστεί να ξαναξοδέψει ούτε περαιτέρω φαιά ουσία, ούτε δεκάρα τσακιστή για να ξανατυπώσει ανάλογες Αἰτήσεις Χορηγήσεως καί Ἐπανεξαγωγῆς Συναλλάγματος.
Οι πάλαι ποτε ισχύουσες διατάξεις βρίσκονται ήδη εκεί,
γραμμένες μπροστά στα μάτια μας, 
πανέτοιμες προς επανεφαρμογή..!

Κι όσο για τα εξαιρετικά επίκαιρα Τριάκοντα Αργύρια: 
αυτά κι αν έχουν ξεπουληθεί στους παραλήπτες τους, προ πολλού!



- Μεγάλη Πέμπτη, 2011 - 



ἕπεται συνέχεια...


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο φίλος και συνάδελφος Ιούδας , έπαιρνε 30 αργύρια.Εγώ να μην βγάλω 30 εκατομύρια ???? χθές της Κασιανής σήμερα των 10 μωρών παρθένων .... άκου μωρών ??? (απ το "μωρό βγαίνει" ??? έχω μπερδευτεί !!!!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

ίσως από κει να βγαίνει και το παλιο γνωστο ασμα "το μωρο το μωρο το μωρο κλπ κλπ"








Related Posts with Thumbnails