19 Απρ 2011

Good News - Ημέρα 2η

Τα καλά νέα για τη φετινή  
Μεγάλη Τρίτη είναι
και καλά 
αλλά..και όχι τόσο καλά.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δεν έχουν σκοπό να διαφημίσουν γνωστό κεντρικό σούπερ μάρκετ της πόλης, ούτε βέβαια και τις μάρκες των προϊόντων μέσα στις πλαστικές σακκούλες. 

Πρόκειται για την πρωτοβουλία των Λυκόπουλων και των Προσκόπων της Ρόδου να αποχωριστούν ένα σημαντικό μέρος από το χαρτζιλίκι τους αλλά και να συγκεντρώσουν χρήματα από το υπαίθριο μπαζάρ που είχαν διοργανώσει το περασμένο σαββατοκύριακο, με σκοπό να αγοράσουν βασικά υλικά για τις οικογένειες και τους συμπολίτες μας που δυσκολεύονται να γεμίσουν το πασχαλινό τους τραπέζι.
Μία πρωτοβουλία τους που γίνεται εδώ και χρόνια, φέτος όμως αυτή η κίνηση αποτελεί από μόνη της ένα ξεχωριστό "Καλό Νέο", που θεωρώ σημαντικό να το μοιραστώ μαζί σας.
(και το καλύτερο : η πρωτοβουλία έγινε κολλητική! 
Πολύς κι ο κόσμος που έφερε τσάντες γεμάτες, 
έτοιμες για δόσιμο) 




Οι στοιχισμένες σακκούλες, έτοιμες προς διανομή, βρέθηκαν συγκεντρωμένες το Σάββατο που μάς πέρασε στο κτήριο της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δωδεκανήσου, στο κέντρο της πόλης της Ρόδου.

Τα άσχημα νέα βέβαια είναι, ότι προσωπικά δεν φανταζόμουν ποτέ πως στη Ρόδο του 2011, αυτή η  ευγενική χειρονομία κοινωνικής ευαισθησίας θα αποτελούσε θέμα προς περαιτέρω προβληματισμό. 
Ας το παραδεχθούμε όμως : Φέτος υπάρχει πρόβλημα. 
Δύσκολα κρύβεται πια.
-Μεγάλη Τρίτη, 2011-



ἕπεται συνέχεια...


8 σχόλια:

gabriel είπε...

μπραβο στα παιδια !

Amelie Law είπε...

Αυτά κι αν είναι καλά νέα! :)

Νέμεσις είπε...

Eίναι μερικά καλά νέα που δημιουργούν θλίψη...

g.tsolaki είπε...

ena megalo mprabo kai na kanoyme oloi mas to kalitero gia to mellon ton paidion mas!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@gabriel
μπράβο και στα παιδιά, και στους γονείς και στους υπεύθυνους αλλά και στον πολύ κόσμο που ανταποκρίνεται αθόρυβα και χωρίς φανφάρες.

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@AmelieLaw
αυτό λέω κι εγώ Αμελί φίλη μου :-)

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Νέμεσις
ξέρεις, Νέμεσις, όπως στη ζωή έτσι και ειδικά στο Πάσχα είναι η χαρά που παέι χέρι χέρι με τη θλίψη. είναι αυτή η αθαρτήρια συμπόρευση που κάνει αυτή τη γιορτή μοναδική.. τώρα, με όλα αυτά που συμβαίνουν ή που ακούγεται να συμβαίνουν γύρω μας και πολύ κοντά μας, ίσως έχουμε τα αυτιά και τα μάτια περισσότερο ανοιχτά απ'ό,τι στο παρελθόν.
να, ακόμα ένα.. καλό νέο.

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Αντώνης
έτσι ακριβώς Αντώνη.
καλωσόρισες.








Related Posts with Thumbnails