31 Μαρ 2011

σινε-παλιμπαιδισμός!

Όσο μεγαλώνω (βλ.γερνάω) διαπιστώνω όλο και πιο συχνά ότι τελικά...
η Zωή κύκλους κάνει.

Την αφορμή να ασχοληθώ με το blogging, μία ολόκληρη τετραετία πριν (!!) και αρκετούς μήνες πριν "ανοίξω" αυτό το μπλογκομάγαζο, μού την έδωσε ο κινηματογράφος. 
Τι email, τι ενημερωτικά δελτία τύπου, τι τρέξιμο ήταν κι αυτό Θέ' μου! 
Ευχάριστο τρέξιμο και δημιουργικό. Και τα αποτελέσματα τα έβλεπες με την απίστευτα μεγάλη και ξαφνική προσέλευση του κοινού στις προβολές. Τα έβλεπες στο δρόμο, στα χαμόγελα, στις νέες φιλίες που αναπτύχθηκαν τότε -και που οι περισσότερες συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Και μπορείς  ακόμα να δεις κάποια χαρακτηριστικά δείγματα από τη δουλειά που έριξα τότε, το 2006, το 2007 και έως τον Απρίλιο του 2008 και που σήμερα (ευτυχώς) σώζεται στο επίσημο site του Δήμου Ροδίων.

Ήταν τότε που δημιουργήθηκε η "μαγιά" σε τοπικό επίπεδο για αυτό που λέμε σήμερα πολύ απλά "διαδικτυακή επικοινωνία". Ήταν τότε που η λέξη Facebook ήταν ακόμα μία λέξη προσιτή μόνο για τους πολύ "ψαγμένους" και η λέξη "blogging" ανήκε στην αργκό των ακόμα περισσότερο "τεχνολογικά" προηγμένων. Ήταν μία εποχή ..διαδικτυακά παρθένα και αθώα. Μία περίοδος της ζωής μου πολύ δημιουργική, αποδοτική και εξαιρετικά ευχάριστη.


Και να λοιπόν που οι συγκυρίες και η τύχη έκαναν για ακόμα μια φορά "τα δικά τους" και ...νἀ'μαι πάλι να ξανακαλωσορίζω τον κινηματογράφο εκεί που νόμιζα ότι εκείνος ο παλιός μου έρωτας είχε απλώς... πάει στον Παράδεισο. 

Το ίντερνετ μπορεί σήμερα -σε σύγκριση με τότε- να έχει γίνει πια ένας κόσμος δαιδαλώδης και μπορεί κάποτε τα Delete να έκαναν τη στιγμιαία τους δουλειά. 
Ορίστε όμως που κατά τρόπο απρόσμενο, τα σκόρπια kilobytes του διαδικτύου βρήκαν ξανά τον τρόπο να με κάνουν να χαμογελάσω και να νιώσω ξανά τόσο νέος, όσο τότε -προ τετραετίας και κάτι ψιλά! 
Σύμφωνοι, από τότε δεν πέρασαν δα και αιώνες ..
- δεν είναι όμως και "χθες"!

Αφορμή για το νέο μου συναπάντημα με τον κινηματογράφο, και ιδιαίτερα με το είδος των ταινιών τεκμηρίωσης που φανατικά προτιμώ, ήταν μία σειρά από αναρτήσεις που είχα γράψει τόοοοοτε, 3 ολόκληρα χρόνια πριν, όταν αυτό εδώ το μπλογκομάγαζο έκανε τα πρώτα-πρώτα του βήματα. (για τους αρχάριους, εκείνες οι αναρτήσεις βρίσκονται ομαδοποιημενες ΕΔΩ

Και τότε λοιπόν, εκείνον τον Μάρτιο του 2008 στη Θεσσαλονίκη, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η ομάδα των αναρτήσεων για τις ταινίες που έτυχε να δω στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ θα ...ανακαλύπτονταν μόλις πριν μερικές μέρες, τρία γεμάτα χρόνια αργότερα, από το δυναμικό team συντακτών του κινηματογραφικού site ονόματι www.FilmBoy.gr και από τον δημιουργό του και "Αρχηγό μας" Κωνσταντίνο Χατζηπαπά (γνωστό "ψαχτήρι" του διαδικτύου!)   

Στην αρχή δίστασα να πω το "Ναι" (μα πού θα βρω τώρα χρόνο;;; μα δεν είμαι σινεκριτικός!! μα.. μου... σου...του...). Ε, τελικά μ'έψησαν. Και..εγενόμην και εγώ ένα.. FilmBoy, παρά το έτος γεννήσεως..


Λοιπόν, για το FilmBoy.gr τώρα, έχω να σάς πω τα εξής ολίγα:
Όχι, δεν είναι site σινε-ειδημόνων -και αυτό είναι πολύ καλό!
Όχι, δεν είναι site των σινε-ελίτ και των 'δήθεν' -και αυτό είναι ακόμα καλύτερο!
Ναι, το team αποτελείται από νέα παιδιά που είναι φανατικοί θεατές και έχουν ζεστάνει τα καθίσματα των κινηματογράφων και των φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού για σεβαστά αμέτρητες (και ανασφάλιστες, εννοείται) εργατοώρες.
Ναι, η ποικιλία των ταινιών που πραγματεύονται είναι απίστευτα ευρεία, χωρίς αφορισμούς αλλά και χωρίς να χαρίζουν κάστανα.
Ναι, θάβουν ανελέητα ό,τι πρέπει να θαφτεί και ενθουσιάζονται με τις ταινίες που τούς ενθουσιάζουν (επειδή ακριβώς "πληρωμένες" κριτικές δεν υπάρχουν και δεν επιτρέπονται, οπότε ό,τι θέλουμε λέμε , φτάνει να είναι επαρκώς αιτιολογημένο !).
Και ακόμα κάτι πολύ σημαντικό : είναι όλοι τους εργασιομανείς, σβέλτοι, με χιούμορ και με καλά ελληνικά.
Όσο για την πόζα : αυτή κι αν είναι μία άγνωστη λέξη!

Για να μη μιλήσω για τα τρελλά κλικαρίσματα που συγκεντρώνει, για την εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή για το Σινεμά στο αθηναϊκό Κανάλι 10 -που αποτελεί εν πολλοίς την τηλεοπτική έκδοση του Filmboy.gr, παρακαλώ! όχι παίζουμε!!-
Για να μην μιλήσω και για τις συχνές-πυκνές αναφορές των κριτικών του FilmBoy στο διεθνούς φήμης και επισκεψιμότητας www.imdb.com (δεν το πιστεύετε; Ε, για πατήστε ΕΔΩ λοιπόν κι ύστερα ελάτε να μετρηθούμε, αν σάς βαστάει!)
 
Ε, πείτε μου τώρα, με όλα αυτά τα credentials,
ήταν δυνατόν ποτέ να πω ένα ξερό "Όχι";

Ακόμα και πατριωτικά να το δει κανείς : το γεγονός ότι η παρουσία μου θα ενίσχυε το Ροδίτικο Λόμπυ της ομάδας, αφού σε αυτήν συμμετέχει η σινεφίλ αγαπημένη παιδική φίλη Αμαλία Μουστάκη -καί ἄρτι μετοικήσασα εἰς Ἀθήνας!!- , έπαιξε σημαντικότατο ρόλο (αφού, ως γνωστόν, εμείς οι Ροδίτες είμαστε άτιμη ράτσα, ενδημούμε παντού και ακόμα κι αυτή η ρημάδα η Φουκουσίμα να γίνει στάχτη, το Ροδίτικο γονίδιο και οι.. Κατσαρίδες είναι τουλάχιστον σίγουρο ότι θα επιβιώσουμε! Κι όποιος διαφωνεί μ'αυτό, να πάει να δώσει ξανά εξετάσεις στη Βιολογία, γιατί κόπηκε!) 


Έτσι, εκτός από την ιδιότητα του.. Insider που έχω την τύχη και την τιμή να διατηρώ εδώ και ένα χρόνο, έγινα τώρα στα γεράματα ένα.. FilmBoy, με previews και reviews για τα πιο καινούργια ντοκιμαντέρ που προβάλλονται στα φεστιβάλ του είδους και που βγαίνουν στις κινηματογραφικές αίθουσες.
 
Έτσι, μην παραξενευθείτε αν out of the blue δείτε καμμιά ανάρτηση κινηματογραφική μέσα από δω μέσα! 
Θα είναι αναδημοσίευση από το www.FilmBoy.gr .. 
την νέα μου γκαρσονιέρα..!!!

Γνωρίστε όλο το φοβερό και τρομερό
team των συντακτών του FilmBoy.gr 
πατώντας ΕΔΩ

Αμαλία μου, σ'ευχαριστώ πολύ για τις συστάσεις!!
δώρο, εξαιρετικό!


25 σχόλια:

Amalia είπε...

Αχ! Αυτη η ατιμη ράτσα!! Ευχαριστώ για την αναφορά, η ομάδα ειναι κατενθουσιασμενη, εγω καταχαρουμενη που διάφορες συγκυρίες μας έχουν ενώσει με μια νοητή γραμμή που ξετυλίγεται από εκείνη την ένδοξη πάλαι ποτε εποχή της περίφημης Ακαδημίας Ρόδου και μας βρίσκει σήμερα, λίγο πιο γκριζαρισμενους ( καλά, εμεις τα βάφουμε κιόλας!) αλλα πάντα εραστές της αυθεντικοτητας, της αισθητικής και εκείνων των παλιο-ιδανικών που επιμένουμε να υποστηρίζουμε! Άντε, συγκινήθηκα τωρα!!

Amalia είπε...

Tί αλλο να πω...τα είπες όλα!!
Είσαι μοναδικός!! Εγω σ'ευχαριστώ που με παροτρυνες να αρχισω να γραφω...

Στέλιος Τσερκέζης είπε...

Συγχαρητήρια φιλαράκι... Είσαι υπερδραστήριος στο blogging... και ομολογώ το ζηλεύω..

Συγχαρητήρια λοιπόν και καλή αρχή. Μήπως έτυχε να δεις τον Κυνόδοντα? Η άποψη σου?

δεσποιναριον είπε...

Επειδη το ειδα αυτο το χαμογελο του ενθουσιασμου ξερω οτι θα περασεις καλα στην καινουργια γκαρσονιερα. Συγχαρητηρια, καλη διασκεδαση και εις ανωτερα Γαβριλακι.

orfia είπε...

Συγχαρητηρια!!! Οτι κανεις το κανεις καλα και αυτο φαινεται!!! Καλη αρχη λοιπον και στα καινουργια σου ενδιαφεροντα!

Έλλη Θεοφιλίδου είπε...

Κανόνισε να σε ακούσω να γκρινιάζεις ότι δεν προλαβαίνεις ούτε να βήξεις! ;) Καλή αρχή!

Μόσχος Κούκουλας είπε...

έτσι έτσι.... συγχαρητήρια.. σε βλέπω και στο protagon οσονούπω!!

Μαρία Μητροπούλου είπε...

ενδιαφερον!!!!!! θα το παρακολουθω!!!!!καλα εκανες κι εγινες μελος αυτης της ομαδας!!!!!

Μαρία Τσέλιου είπε...

συγχαρητηρια για τη νεα σου ενασχοληση! Επλίζω να καταφέρεις να με πείσεις να δω κατι απο τις καινουριες ταινιες γιατι εχω βαρεθει προ πολλου με τις μαλακιες που παιζουν και δε βλεπω πια τιποτα.Α.. και να σε βλεπουμε ή εστω να σε ακουμε που και που!

Σταμάτης Αγκάς είπε...

ΜΠΡΑΒΟ!!! ΜΕΓΑΛΕ ΓΑΒΡΙΗΛ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΥΣΤΟΧΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Ρούλα είπε...

Χαίρομαι με τη χαρά σου, το τῆμ φοβερό και τρομερό, συγκινήθηκα με τη νοητή γραμμή που σας συνδέει και που τόσο όμορφα περιέγραψε η Αμαλία,σας εύχομαι από καρδιάς να το χαρείτε, σας αξίζει!!!
Έκανα μια σύντομη περιήγηση που ομολογώ με παρέσυρε ευχάριστα!
Πολλά εὖγε λοιπόν και στα κορίτσια και στα αγόρια του FilmBoy.gr

Manos Hatzimanolas είπε...

Gabriel o tromeros! :)

Ναταλί Τσιριγώτη είπε...

‎"Όταν πήγε Γυμνάσιο μαγνητοσκοπούσε τους πάντες και τα πάντα με μία ασήκωτη βιντεοκάμερα Panasonic σε κασέτες VHS." Γιατί δεν λες ποιος πρωταγωνιστούσε στις μαγνητοσκοπήσεις σου; ε; ε;

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Αμαλία
τι να αντισχολιάσω;
όλα τα είπες κι εσύ!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Στέλιος Τσερκέζης
Άσ'τα Στέλιο,μεγάλος μπελάς αυτό το blogging τελικά. Μη νομίζεις, είναι σοβαρή δουλειά -όπως όλα τα χόμπυ..

Τώρα για τον Κυνόδοντα : δεν τον είδα (όχι από επιλογή, δεν έτυχε να πάω να το δω απλά, ή να το νοικιάσω σε dvd). Πάντως από όλα αυτά που έχω διαβάσει για αυτήν την ταινία, δεν εκπλήσσομαι ότι γυρίστηκε στην Ελλάδα του 2010. Καιροί αποδόμησης γενικής - γιατί να μην βγει μία ταινία με ένα σενάριο που αποδομεί πολλά;
Πιστεύω ότι τα σχόλια και οι κριτικές που γράφτηκαν γι'αυτην την ταινία αποπροσανατολίζουν αυτά που ήθελε να πει ο ποιητής. Στέκονται στο "σοκαριστικό" της αποδόμησης των συγγενικών σχέσεων. Θέλω να πιστεύω ότι είναι περισσότερο αλιγορική απ'όσο προβλήθηκε από τα ΜΜΕ.
Μόλις τη δω, θα επανέλθω -υπόσχεση.

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@δεσποινάριον
δεν έχει πλάκα που νοικιάσαμε συγχρόνως τις γκαρσονιέρες μας;
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΟΡΤΑΛ www.fnl-guide.com !!!!!!
πολύ καλοσχεδιασμένο!!!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@orfia
ευχαριστώ πολύ Λένα μου!!
και περιμένω να σε δω να μπλογκάρεις και του λόγου σου!!!!
(πόσα θαυμαστικά να βάλω να σε πείσω;)

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Έλλη Θεοφιλίδου
χμ...
λες;
μπα...

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Μόσχος Κούκουλας
δύσκολα μού βάζεις τώρα χαχα

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Μαρία Μητροπούλου
κι εγώ έτσι νομίζω.
θα έχει και πλάκα και ενδιαφέρον.
αυτό που βασικά με τράβηξε στο filmboy.gr είναι ότι δεν είναι ελιτιστικο και αν δεις από τις κριτικές του, είναι ειλικρινές.
βασικό.

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Μαρία Τσέλιου
πότε το επόμενο πικ νικ;;
μην την παθουμε σαν το προηγουμενο ΠΣΚ
:-)

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Σταμάτης Αγκάς
καλέ μου φίλε Σταμάτη, ήξερα ότι αυτό το κείμενο θα σε έκανε να πεις την καλή σου κουβέντα..
σ'ευχαριστώ πάρα πολύ, και για όσα είπες και για όσα δεν χρειάζεται να πεις :-)

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Ρούλα
είδες πώς το έθεσε το άτιμο το Αμαλάκι;
:-)
χαιρετισμούς στον Βορρά!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Manos Hatzimanolas
όπως λέμε :
ο Μάνος ο Φοβερός ΚΑΙ ο Τρομερός
(εψαξα να βρω το eyetv αλλά δε μού το βγάζει! ανανεώνεστε; αντε!)

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@Ναταλί Τσιριγώτη
BLACKMAIL MATERIAL Ναταλί μας!
BLACKMAIL MATERIAL επαναλαμβάνω!!
χαχα








Related Posts with Thumbnails