7 Δεκ 2010

ένα τριήμερο .. "ΑλλούΚιΑλλού"

Αυτό το Παρασκευοσαββατοκύριακο
αν βρίσκεστε στη Ρόδο 
και ακολουθήσετε το πλήρες πρόγραμμα 
αυτού εδώ του μπλόγκεως, 
δεν θα χάσετε! 

Ξέρω, σάς έχω ζαλίσει τελευταία με το Θεατρικό Δικηγορικό Διήμερο που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, με τις δύο παραστάσεις "Ζητείται Ψεύτης" και "Λεφτά με τη Σέσουλα" της Θεατρικής Ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου και Λευκωσίας αντίστοιχα. Μάλιστα, όπως μού λένε από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου, τα εισιτήρια γίνονται ήδη ανάρπαστα 
(γι'αυτό σπεύσατε και μην περιμένετε την τελευταία στιγμή! 
Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ!).

Εκτός όμως από αυτό, μην ξεχάσετε πως έχουμε και την έκθεση φωτογραφίας μίας ιδιαίτερα ταλαντούχου λιλιπούτειας φωτογράφου μας, της Νάσιας Στουραΐτη - μαθήτριας Α' Γυμνασίου των εκπαιδευτηρίων 'Ροδίων Παιδεία', η οποία παρά την ηλικία της, μάς ταξιδεύει με τον φακό της σε έναν κόσμο που διακρίνεται από ώριμη  οξυδέρκεια, παρατηρητικότητα, παίζοντας  με όλη τη σημασία της λέξεως 'κρυφτούλι'  με τα χρώματα, τις σκιές, τις αντανακλάσεις και με την απλή ψηφιακή της κάμερα.

Η Νάσια με εξέπληξε με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο οπτικής καταγραφής της πραγματικότητας, που τις περισσότερες φορές περνάει απαρατήρητη από εμάς, τους 'μεγάλους'. Αξίζει λοιπόν να μην χάσουμε τις επιλεγμένες φωτογραφίες της με τον γενικό τίτλο "Κρυφτούλι με την Κάμερα", που θα εκτίθενται από τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου 2010 έως και το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου 2010 στο Κατάλυμα της Γαλλίας, στην Οδό Ιπποτών της Παλιάς Πόλης.


Στα εγκαίνια, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010 στις 7 το απόγευμα, η ψυχολόγος και ερασιτέχνης φωτογράφος Τάνια Φραράκη-Μπαλαμπανίδη θα μάς ξεναγήσει στον ευαίσθητο φωτογραφικό φακό της Νάσιας, αποκαλύπτοντας πτυχές των λήψεων που πιστεύω ότι για μάς τους αμύητους αλλά και για τους εκπαιδευμένους στο είδος, θα κρύβουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ρίξτε μια ματιά στο διαφημιστικό τρέηλερ, που προβάλλεται εδώ και δυο βδομάδες από τους ροδιακούς τηλεοπτικούς σταθμούς TV4, TVKOSMOS, RED και ΙΡΙΔΑ, τους οποίους ευχαριστώ προσωπικά για την φιλοξενία στις συχνότητές τους. 
Η γνωστή επαγγελματίας φωτογράφος του νησιού μας Νίκη Σπάρταλη μάς λέει τις εντυπώσεις της, έχοντας ήδη δει τις φωτογραφίες που θα μάς περιμένουν στο Γαλλικό Κατάλυμα. 


ιδέα-κάμερα-μοντάζ : Γαβριήλ Χαρίτος / Νίκος Τζεδάκης

Η έκθεση της Νάσιας κρύβει και αυτή μία αξιοπρόσεκτη λεπτομέρεια, αφού οι διοργανωτές ορίζουν μόνο... ελάχιστο ποσό εισόδου! Στην πόρτα του Καταλύματος της Γαλλίας θα τοποθετηθεί ένας κουμπαράς που θα δέχεται ..τουλάχιστον ένα ευρώ από τον καθένα μας. 
Όλα τα έσοδα της έκθεσης θα διατεθούν στο 6ο Περίπτερο του Κέντρου Βρεφών ΜΗΤΕΡΑ. 

Την έκθεση "Κρυφτούλι με την Κάμερα" συνδιοργανώνουν το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο και ο Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δωδεκανήσου (ΟΠΑΔ) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου.

από τις αγαπημένες μου..


Και τώρα, η κρίσιμη ερώτηση :

Τί θα πρωτοκάνουμε αυτό το 
Παρασκευοσαββατοκύριακο;

Λοιπόν :
1. Κατ'αρχάς, προμηθευόμαστε έγκαιρα τα εισιτήριά μας για το Θεατρικό Δικηγορικό Διήμερο από τα σημεία προπώλησης των εισιτηρίων (κλικάρετε ΕΔΩ για λεπτομέρειες).
2. Φροντίζουμε να πιάσουμε καλές θέσεις την Παρασκευή 10/12, όπου ανεβαίνει από τη Θεατρκή Ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου για 8η και τελευταία φορά το έργο του Δημήτρη Ψαθά "Ζητείται Ψεύτης"  στο Δημοτικό Θέατρο (όπου οι πόρτες θα είναι ανοικτές από τις 7 το απόγευμα!)
3. Την επομένη, Σάββατο 11/12, στις 7 το απόγευμα πάμε στην έκθεση της Νάσιας Στουραΐτη "Κρυφτούλι με την Κάμερα" στο Κατάλυμα της Γαλλίας (οδός Ιπποτών, Παλιά Πόλη) -μαζί με ...τουλάχιστον ένα ευρώ ανά χείρας!- , ενώ.... 
4. την ίδια μέρα, φροντίζουμε να έχουμε ήδη σιγουρέψει τη θέση μας στο Δημοτικό Θέατρο, όπου οι δικηγόροι από την Λευκωσία μάς περιμένουν στις 9 η ώρα μοιράζοντας... "Λεφτά με τη Σέσουλα" επί σκηνής!

Κουραστικό το Σάββατο;
Δε λέω..

Η έκθεση της Νάσιας όμως, παραμένει ανοιχτή και την Κυριακή, 12/12, από τις 10 πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι. Ιδεώδης αφορμή για μια χειμωνιάτικη κυριακάτικη βόλτα εντός των Τειχών, συνδυαζόμενη με καφεδάκι στα σοκάκια της Μεσαιωνικής Πόλης (ξέρω, σάς έφτιαξα τώρα!)

Όσο για τους αργοπορημένους, οι φωτογραφίες της έκθεσης θα σάς περιμένουν και από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 3 μετά το μεσημέρι, τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010.  



Δεν έχετε παράπονο!
Γε-μά-το το "ΑλλούΚιἈλλοῦ" Τριήμερο...

4 σχόλια:

Στουραΐτης είπε...

Γαβριήλ, μας συγκίνησες ιδιαίτερα. Σ' ευχαριστούμε πολύ, Οι Στουραΐτηδες

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

να ζήσει το Στουραϊτέικο λοιπόν :-)

δεσποιναριον είπε...

Επι τελους ηρθε το σαλιγκαρι! ΦΦ!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

ε ναι..
ήταν πλέον καιρός..








Related Posts with Thumbnails