27 Νοε 2010

μια παράσταση "υπεράνω"..

Η κρίση δεν άφησε ανεπηρέαστο κανέναν μας. 
Και μιάς και μιλάμε για την παράσταση της Θεατρικής Ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου "Ζητείται Ψεύτης", ίσως πολλοί από εσάς να θυμάστε ότι αρχικός στόχος ήταν να ταξιδέψει στην κοντινή μας Κύπρο. Όλα είχαν ετοιμασθεί και θα ήταν μια καλή ευκαιρία να ανανεωθούν οι σχέσεις του Συλλόγου μας με τον Δικηγορικό Σύλλογο Κερύνειας, με τον οποίον είχαμε αδελφοποιηθεί πριν πολλά χρόνια. Μάλιστα, ο Πρόεδρός μας σάς είχε ανακοινώσει στο κατάμεστο θέατρο ότι πολύ σύντομα θα ξέραμε τις ακριβείς ημερομηνίες των παραστάσεών μας στη Λευκωσία. 

Και ύστερα, μάς ήρθε το Δ.Ν.Τ.!


Οι δραματικές εξελίξεις που προέκυψαν στη χώρα σταμάτησαν κάθε προγραμματισμό που θα αφορούσε το ταξίδι μας στη Μεγαλόνησο. Άλλωστε, είναι αλήθεια ότι το ζήτημα "Ψεύτης στην Κύπρο" το είχαμε διαγράψει άπαξ δια παντός, μέσα σε όλη αυτήν την πανεθνική κατάθλιψη, που ακόμα δε λέει να μάς εγκαταλείψει. Κι ας φαντασιωνόμασταν ότι κάποτε θα βλέπαμε το διαφημιστικό μας τρέηλερ με το λογότυπο του ΡΙΚ στην πάνω αριστερή πλευρά της οθόνης..

Εκεί όμως που λέγαμε ότι ο Μωάμεθ δεν μπορεί να πάει στο βουνό, ορίστε που τελικά έρχεται το βουνό στον Μωάμεθ. Και προέκυψε το Θεατρικό Δικηγορικό Διήμερο στις 10 και 11 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο. 

Η κρίση όμως παραμένει και απ'ό,τι φαίνεται, αυτός ο βραχνάς, αυτή η μόνιμη πηγή άγχους για όλους μας, θα παραμένει στη χώρα για πολύ καιρό. Είπαμε όμως να μην το βάλουμε κάτω, αφού -όπως λέει και το παλιό καλό ρητό- η φτώχεια (και η διαφαινόμενη πτώχευση), όπως και να το κάνουμε, θέλει καλοπέραση. 

Καλοπέραση όμως δεν σημαίνει απαραίτητα και σπατάλη

Τις μέρες που έρχονται θα παρατηρήσετε ότι δεν θα δείτε αφίσες της παράστασης στους τοίχους της πόλης, ούτε τεράστια πανώ στο Δημοτικό Θέατρο. Δεν θα τυπωθούν νέα προγράμματα, ενώ όσα λίγα έχουν απομείνει από τις προηγούμενες φορές, θα διανεμηθούν στους μουσαφήρηδες κυπρίους συναδέλφους μας -κι ας έχουν γραμμένες άλλες ημερομηνίες, δεν πειράζει. Οι συντελεστές είναι ίδιοι και αυτοί έχουν σημασία-. 

Τόσο εμείς ως Ομάδα όσο και ο Σύλλογός μας αποφασίσαμε γι'αυτή τη φορά να προβάλλουμε το θεατρικό αυτό διήμερο εκ των ενόντων, με κύριο μέσο το διαδίκτυο και τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, τους οποίους και ευχαριστούμε για την ανεκτικότητά τους να καταλαμβάνουμε τον πολύτιμο τηλεοπτικό χρόνο χωρίς χρηματικό αντίτιμο (Ήταν συγκινητικός ο ενθουσιασμός όλων των υπεύθυνων όταν γυρνούσα από κανάλι σε κανάλι με το ένα και μοναδικό dvd του τρέηλερ. Πάνε πλέον οι εποχές που τούς το άφηνα στην αίθουσα του μοντάζ κι έφευγα..) 

Όσο για τα σκηνικά της παράστασης, εννοείται πως θα χρησιμοποιηθούν τα ίδια. Και όταν οι προβολείς κλείσουν, θα φυλαχθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που ήδη βρήκαμε, προκειμένου να ξαναβαφθούν για να ξαναχρησιμοποιηθούν στην νέα παράσταση της Θεατρικής μας Ομάδας. 
Ποιά θα είναι αυτή;
Ααααααα! Μην τα θέλετε όλα έτοιμα και στο πιάτο! 
Υπομονή!
Σ ύ ν τ ο μ α  θα σάς πω τα καλά νέα...

Για την ώρα πάντος, το μόνο που μπορώ να σάς πω είναι ότι τα εισιτήρια έχουν ήδη σχεδιασθεί και αυτή τη στιγμή που διαβάζετε αυτές εδώ τις γραμμές βρίσκονται κυριολεκτικά 'επί του πιεστηρίου'. Σε λίγες μέρες από σήμερα θα μπορείτε να τα αγοράσετε από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, στο κέντρο της πόλης. 
Όσο για την εκτύπωσή τους, αυτό είναι το μοναδικό μας έξοδο που, όπως καταλαβαίνετε, δεν ήταν δυνατόν να αποφύγουμε. 

Πάρτε μια ιδέα λοιπόν..


Ναι, η τιμή του εισιτηρίου παραμένει ίδια κι απαράλλαχτη. 
10€ για κάθε παράσταση. 
Κι ας έχει ανέβει ο ΦΠΑ από 6% σε 8%... 
Είπαμε... 
Είμαστε...Υπεράνω! 
Κι αυτό θα περάσει..! Πού θα πάει..


3 σχόλια:

δεσποιναριον είπε...

Πυρετος προετοιμασιας! Καλο κουραγιο και καλες προβες. Το σαλιγκαρι δεν λεει τιποτα επι του θεματος;

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

Το σαλιγκαρι εχει παρει αδεια.
Ο Συλλογος και η Ομάδα δεν ειχαν να του πληρωσουν ΙΚΑ,μΙΚΑ, ΤΕΒΕ κλπ οπότε...σιωπά.
:-)

panathinaeos είπε...

ευχομαι καλη επιτυχια με τους αδελφους τσιπριους!








Related Posts with Thumbnails