2 Δεκ 2009

το βίντεο


ιδέα-κάμερα-μοντάζ: Γαβριήλ Χαρίτος-Νίκος Τζεδάκης
το σποτ προβάλλεται από το ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
και από τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς
TV4 , KOSMOS TV, RED και ΙΡΙΔΑ

Το ενημερωτικό σποτάκι που γυρίσαμε ο Νίκος Τζεδάκης και εγώ ολοκληρώθηκε πριν μία εβδομάδα περίπου και είναι το έκτο κατά σειρά ενημερωτικό μας μονόλεπτο.

Αποτελείται από πλάνα που συλλέξαμε από το διαδίκτυο και από πλάνα που τραβήξαμε με τους σολίστες της εκδήλωσης στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Ρόδου. Προτιμήσαμε να παίξουμε με την παρουσία και την απουσία χρώματος, προτιμώντας να "αφαιρέσουμε" το χρώμα από τα πλάνα που γυρίσαμε και να "τονίσουμε" το χρώμα στα πλάνα που δανειστήκαμε. Ἀλλωστε, ο τίτλος της μουσικής αυτής βραδυάς μιλάει για χρώματα.

Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση του μουσικού μέτρου, ούτως ώστε να τελεί σε άρρηκτη σχέση με την εναλλαγή των πλάνων και η μετάδοση των πληροφοριών (τόπος, χρόνος, διοργανωτές κ.λ.π.) να μην κουράζει τον θεατή. Ως μουσική υπόκρουση επιλέξαμε το έργο που θα ακουστεί πρώτο στη συναυλία, και δεν είναι άλλο από το Clair de Lune του Debussy (στο πιάνο ο Dieter Goldmann)


Βρήκαμε απρόσμενη θετική ανταπόκριση από τους υπεύθυνους του Τηλεοπτικού Καναλιού της Βουλής, οι οποίοι τυχαία είδαν το σποτάκι στο ίντερνετ, μού έστειλαν ένα μήνυμα στον λογαριασμό μου στο YouTube και.... μού ζήτησαν να τούς στείλω το dvd για να το προβάλλουν από τις συχνότητες της Βουλής!!

Έτσι κι έγινε!
Και από την περασμένη Παρασκευή 27/11/2009 μέχρι και την ημέρα της συναυλίας το σποτάκι που βλέπετε προβάλλεται συχνά πυκνά από το Κανάλι της Βουλής αλλά και από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια TV4 , KOSMOS TV, RED και ΙΡΙΔΑ, αφιλοκερδώς.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την τόσο θετική ανταπόκριση των τηλεοπτικών σταθμών τόσο για αυτό το σποτάκι όσο και σε ό,τι άλλο έχουμε κάνει μέχρι σήμερα.

Γαβριήλ Χαρίτος - Νίκος Τζεδάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:








Related Posts with Thumbnails