12 Δεκ 2009

ημερήσια διάταξη

Μπορεί οι συχνοί επισκέπτες στο τσαρδί μου να το έχετε καταλάβει, άλλοι πάλι μπορεί να το έχετε υποψιαστεί. Είναι γεγονός λοιπόν, ότι μετά από τόσο μεγάλη δόση μπλογκαρίσματος και αναρτήσεων επί αναρτήσεων, επήλθε η στιγμή του κορεσμού. Ή τουλάχιστον έτσι υποθέτω. Γι'αυτό κάπως αραίωσα τις αναρτήσεις μου και εδώ και δέκα μέρες το μόνο που κάνω είναι να βλέπω την επισκεψιμότητα της σελίδας και κατά τα άλλα να κλικάρω βιαστικά ..αλλού και εις άλλα μπλογκομάγαζα.
Και επειδή διάγω μια φάση ..επανακαθορισμού του μπλόγκεως και για να μην τα κρατάω όλα μέσα μου, λέω να σάς τα πω χαρτί και καλαμάρι
- όχι τίποτα, να φύγει το κρίμα απ'το λαιμό μου δηλαδή-.

Αρχίζω:


Θέμα Πρώτον :
Να διατηρήσω τον πολυτονικό χαρακτήρα του αλλού κι αλλού ή μετά από την μονοτονική του μεταστροφή για τις ανάγκες της προβολής του ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ, να παραμείνω στα απλά μονοτονικά ελληνικά; Δεν θα ξεχάσω τι ...θάψιμο είχα φάει από μία αρχαιότερη συνάδελφο που εκτιμώ τη γνώμη της ένα πρωί στα δικαστήρια, όταν μου είπε "ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΑΒΡΙΗΛ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΣ ΤΙΣ ΨΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΑΣΕΙΕΣ!! ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΞΑΝΑ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!" , και ομολογώ πως ξαφνιάστηκα (και γιατί πρώτα-πρώτα δεν ήξερα καν ότι με διάβαζε αλλά και γιατί -εάν όντως με διάβαζε- θα περίμενα ότι θα τής άρεσε το πολυτονικόν του χαρακτήρος μου...

Και τώρα πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω!!
Should I Stay Or Should I Go?
Πήραμε Τη Ζωή Μας Λάθος Κι Αλλάξαμε Ζωή;
Ne Partez Pas Sans Moi?
Έχω Δίλημμααα, ποιό δρόμο να διαλέξω;;
Και πόσα άλλα στιχάκια
μού'ρχονται τώρα ξαφνικά στο μυαλό...




Θέμα Δεύτερον :
Μετά από ανελέητο μπλογκάρισμα δύο ετών παρά κάτι μηνών, η δεξιά στήλη αρχίζει και σφύζει εικονιδίων. Έτσι, πλάκα-πλάκα οι ενότητες αναρτήσεων έφτασαν αισίως στις ΔΕΚΑ (10) και με ένα εικονίδιο η κάθε μία.. , τα μπλογκ που διαβάζω και σάς προτείνω να ρίξετε μια ματιά κοντεύουν την εικοσαριά (20), το αρχείο των αναρτήσεων τρώει δεκατρείς (13) γραμμές (12 για τους μήνες του τρέχοντος έτους και μία για τον προηγούμενο) και το ευρετήριο των ετικετών των αναρτήσεων έχει καταντήσει πια ..σεντόνι.
Ε, όσο για τους αναγνώστες και τους followers, είπαμε , όλα κι όλα!
Αυτούς (εσάς) δεν τους αποχωρίζομαι με τίποτα!


Οπότε, αυτή η ρημάδα η αβάσταχτη ελαφρότητα της δεξιάς στήλης του μπλόγκεως, καίτοι εκ των ών ουκ άνευ (πόσο άσχημα γράφεται αυτό στα μονοτονικά! έτσι δεν είναι;) έχει καταντήσει επιεικώς μια αηδία και μισή!

Αυτό που ίσως θα βόλευε την κατάσταση είναι η δημιουργία μιάς τρίτης στήλης.
Έλα μου όμως που δεν έχω ιδέα από κώδικες HTML και φοβάμαι να τους αγγίξω μη γίνει μπάχαλο εδώ μέσα και το μπλογκ θα αποτελεί πλέον μιά απλή ανάμνηση...
Βοήθεια!



Θέμα Τρίτον :
Το θέμα της επωνυμίας αρχίζει και μού τη δίνει χοντρά!
Ναι, δεν μπορώ να πω. Είναι ωραίο to make a point και να λες αυτά που θες, όπως θες και όπως τα θες.
Aλλά αν θες να πεις κι άλλα; Κι αλλιώς; Κι αλλιώτικα;
Τότε τι γίνεται;
Θα μού πεις, ήθελες και τά'παθες.
Σύμφωνοι. Ήθελα και τά'παθα.
Αλλά το μπλογκάκι μου δεν το αποχωρίζομαι.
Ούτε έχω τη δύναμη να ανοίξω άλλο "ανώνυμο".

Οπότε τουλάχιστον για την ώρα,
αυτό το Θέμα Τρίτον θεωρείται λήξαν!
και τέλος..

Είδατε πόσο εύκολο είναι να ξεσκαρτάρεις τα προβλήματα άμα κάτσεις και τα γράφεις σε μια κόλα χαρτί;
(και εν προκειμένω, σε μια ανάρτηση).



Συνοψίζοντας :

1. Μονοτονικό ή Πολυτονικό;

2.
Ποιός καλός χριστιανός
θα με βοηθήσει
να στήσω
μια τρίτη στήλη επί του μπλόγκεως;



Ακούω γνώμες
και είμαι
όλος αυτιά..








20 σχόλια:

djimDjim είπε...

Ε, όχι! Να παραμείνεις πολυτονικός, αφού έτσι θες να γράφεις. Πάω να ψηφίσω κιόλας, αμέ, τι νόμιζες;!

MARINOS είπε...

1. Πολυτονικό διότι ... χρειάζεται και ένα μπλοκ που ασχολείται με το σήμερα και να είναι πολυτονικό (αντί τα άλλα πολυτονικά μπλοκς: τα περιθωριακά, τα σκονισμένα, τα βαρεμένα στην κουλτούρα!)

2. Όσο για τη στήλη, ζήτα την βοήθεια ενός ειδικού... Όταν πέρσι έτσι καιρό έκανα τις αλλαγές στο δικό μου ιστολόγιο, με βοήθησε ένας φίλος. Η νεα εμφάνιση του ιστολογίου με... ενέπνευσε και για τη συνέχεια των αναρτησεων (και όπως θα παρατήρησες είναι καθημερινές από τότε!)

Καλή σου συνέχεια!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

Ό,τι αποφασίσει η πλειοψηφία, αυτό θα κάνω! Η ψηφοφορία τελειώνει στις 6 Ιανουαρίου 2010 και εννοείται πως δεν θα ψηφίσω.

Και για να είμαι και....correct με την ψηφοφορία, επαναλαμβάνω:

Ὅ,τι ἀποφασίσει ἡ πλειοψηφία, αὐτό θά κάνω! ἡ ψηφοφορία τελειώνει στίς 6 Ἰανουαρίου 2010 καί ἐννοεῖται πώς δέν θά ψηφίσω.

δεσποιναριον είπε...

Γιατι πρεπει να αποφασισουμε εμεις τι θα κανεις εσυ! Οτι και να κανεις οι φιλοι σου θα ερχονται. Να διατηρησεις το πολυτονικο γιατι ειναι συν τοις αλλοις Γαβριλισμος, να κρατησεις και ολους τους αλλους Γαβριλισμους.
Για τις 3 στηλες ελα στην Πρεςς εχουμε και τριστηλα εκει και πολυ φιν φον μπακγκραουντς! Καλα δεν ειχες εμπνευση για αναρτηση και κανεις αναρτηση για το πως θελουμε να ειναι οι αναρτησεις σου? Ασε μας ρε Γκαμπυ! ΦΦΦ!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

μπερδευτηκα ρε δεσποιναριον.να μη σας ρωτησω δηλαδη;
τελικα τι ψηφιζεις;

[μπερδεύτηκα ρέ δεσποινάριον. νά μή σᾶς ρωτήσω δηλαδή; τελικά τί ψηφίζεις;]

;-)

T the Beauty Queen είπε...

Αφού μας πέφτει λόγος(το ζητάς), λέω μονοτονικό. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υπάρχει το πολυτονικό από τη στιγμή που όλη μας η εκπαίδευση και ζωή είναι στο μονοτονικό. Όσοι το διδάσκονται στις σπουδές τους καλώς, αλλά μέχρι εκεί. Η γενιά μου ούτε που ασχολήθηκε ποτέ μ' αυτό εκτός του μαθήματος των αρχαίων. Όσο καιρό σε διαβάζω δεν έχω κερδίσει κάτι με τις ψιλές και τις δασείες, ωστόσο είναι επιλογή σου να γράφεις έτσι και απλά διαβάζω τις αναρτήσεις σου...:)

Υ.Γ.η ψήφος λοιπόν στο μονοτονικό είναι δική μου.

ζαφ είπε...

εγώ θα ήθελα πάντως να είναι:
τζινκαιτονικό
υποτονικό
πολυγωνικό
πολυφωνικό
μονοφωνικό
στερεοφωνικό
hi fi
hi end
the end

Γράφε όπως θες βρε παιδί μου, φτάνει να σε καταλαβαίνουμε!

Ευγενία Ανδρικοπούλου είπε...

Σε παραπέμπω στό τραγούδι του Μελένιου απο την "Ντενεκεδούπολη" (νομίζω της Ευγενίας Φακίνου)" '...τον δρόμο αυτόν που διάλεξα θα τον ακολουθήσω, μπροστά δεν ξέρω τί θα βρώ, μα πίσω δεν γυρίζω!' Καλό Σ/Κ φίλε μου καλέ και μή μασάς!

Angela είπε...

Μου αρέσει το πολυτονικό. Είναι διαφορετικό, μοναδικό, ρομαντικό, ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Μου αρέσει, ακόμα κι όταν με κάνει να αισθάνομαι άσχημα που θυμάμαι ελάχιστους κανόνες αυτού του συστήματος.
Πάντως, κάνε ό,τι σου αρέσει βρε παιδί μου, αρκεί να γράφεις!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

οπότε Angela, πού κλίνεις;
ψήφος;
{ὁπότε Angela, ποῦ κλίνεις;
ψῆφος;}

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΠΕΚΟΥ είπε...

ΕΓΩ ΨΗΦΙΖΩ ΜΟΝΟΤΟΝΙΚΟ! ΔΕΝ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟΥ, ΟΠΟΤΕ Η ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΩ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΤΟΝΟ! ΤΟ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΙΣΘΗΣΗ .ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΑΛΛΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ! ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΕΓΩ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ! ΚΑΝΕ Ο,ΤΙ ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ! ΑΝ ΚΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟ, THEN SO BE IT! ΑΝ ΠΑΛΙ ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΟΝΟΤΟΝΙΚΟ, FOLLOW YOUR INSTINCT!

olga είπε...

afoy to katexeis, moy aresoyn aytes oi grammoyles poy kosmoyn tis lexeis...
polytoniko apo Gabriel gia mena!

Vicky είπε...

ftanei vre poulaki mou me tis perispomenes...tha mpei kamia sto mati mas!!kai i draxmoula efyge...ti na kanoume tora...einai san na mou les sms ή peristeri...

MOLEMOU είπε...

ΑΝ 8ΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ 3 ΣΤΉΛΕΣ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΉΣΩ ΟΠΌΤΕ ΘΕΣ,ΤΑ ΥΠΟΛΟΘΠΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΆΝΕΙΣ ΌΠΩΣ ΕΣΥ ΘΕΣ.ΠΕΡΙΜΕΝΟ ΕΜΑΙΛ ,ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΒΛΟΓΚ.

Pipper D είπε...

Μα τα 1253 βουβάλια!!! @>$!*#

Ανώνυμος είπε...

Κύριε συγγραφέα του ιστολόγου αυτού….
Η ψήφος μου πάει στο πολυτονικό!
Από τη στιγμή που το ξεκίνησες έτσι πρέπει και να το συνεχίσεις με πολυτονικό.
Και αφού ξεκίνησες να ζεις στην blogoσφαιρα ούτε τη λειτουργία του να αναστείλεις.
Τα λες ωραία ρε Γαβ! Συνέχισε έτσι.
Μόνο που τώρα μου κόλλησε να βρω τη λύση για το τρίστηλο που λες.. Θα επανέλθω μόλις βγάλω άκρη με αυτό.
Ψήφος στο πολυτονικό και στη συνέχιση της λειτουργίας του blog λοιπόν.

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

Αγαπητέ/ή μου Ανώνυμε/η , τι να πω μετα απο αυτο το σχολιο. Μπερδευτηκα! Στην αρχη με ψάρωσες με το "συγγραφέα του ιστολογίου τούτου" και μετα μου πετάς αυτό το ξεγυρισμένο "Γαβ" και εμεινα ξερος.
Το μόνο που περιμενω πια είναι να μού βρεις μιοά λύση για την τρίτη στήλη!
(είναι λίγο πριν τις 2 το πρωι και μόλις γυρισα από τα μπαρ, και λέω να μην γράψω το σχόλιο σε πολυτονική βερσιόν, δεν θα το αντέξω!)

μαιρη μελισσουργου είπε...

να φορεσω φορεμα ή χιτωνα; τοσο περιεργο μου φαινεται το ερωτημα σου.Το πολυτονικο δεν υπαρχει εδω και πολλααααα χρονια.Πραγμα που σημαινει οτι οι περισσοτεροι νεοτεροι σου δεν μπορουν να γραψουν και βεβαια δυσκολευονται να το διαβασουν.Ακομα κ μεις που ετσι μαθαμε καποτε ,μετα απο τοσα χρονια ειναι δυσκολο να το παρακολουθησουμε και ειλικρινα δε β... See Moreλεπω το λογο. Ειναι δε τοσο ωραια τα κειμενα σου που ειναι κριμα να χανουν αναγνωστες απο μια τετοια παραξενια. Συγνωμη κιολας ,αλλα εσυ ρωτησες.... :)

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

μαιρακι μου , ψηφισε λοιπον μονοτονικο, γιατι ολοι ψηφιζουν το αλλο! σε πεθυμησα! ποτε θα βρεθουμε για καφε?

μαιρη μελισσουργου είπε...

δηλαδη εσυ αν σε ρωτουσα να φορεσω φορεμα ή χιτωνα οταν παμε για καφε θα μου απαντουσες; οχι ,ε κι εγω δε ψηφιζω.Ειμαι κ λιγο αντιδραστικη αλλα γιαυτο σαρεσει η παρεα μου... Μεσα στις γιορτες το κανονιζουμε το καφεδακι!








Related Posts with Thumbnails