10 Ιουλ 2008

ήρθαν - ήρθαν...!

Πάνω που έλεγα ότι θα καθόμουν να γράψω μια ανάρτηση με αρχή, μέση και τέλος αφού θα έπινα ένα νορμάλ καφεδάκι να φύγουν οι ντάγκλες καλοκαιριάτικα, για κακή (κάκιστη) τύχη μου είπα να δω ο έρμος τι εστί τέλος πάντων Starbucks.



Ναι ήρθαν και εδώ.
Αντικατέστησαν ένα κακόγουστο πάλαι ποτε 'πανηγυράδικο για ξανθά χλωμά πρόσωπα' που λειτουργούσε το καλοκαίρι με διάφορους 'λίγο κρασί -λίγο θάλασσα -και τ'αγόρι μου' κακοφωνίξ τύπους. Αντικατέστησαν επίσης και ένα μάλλον 'γκαντέμικο' νεοκλασικό που δεν είχε φτουρίσει ούτε ΚΑΝ ως Τράπεζα (φαντάσου δηλαδή!) το οποίο είναι μόλις λίγα μέτρα από το 'primetime καφεποτείον'..
Μα δεν είναι παντελώς κουφό να υπάρχουν δύο ίδια μαγαζιά σε μια τόσο μικρή πόλη το ένα σχεδόν δίπλα από το άλλο;
Έχω μπερδευτεί!

Αλλά αυτό το μπέρδεμα δεν είναι τίποτα σε σχέση με το α-πί-στευ-το αλαλούμ που αντιμετώπισα για να παραγγείλω..
Τι λέξεις!
Τι ορολογία!
Τι δυσνόητοι επιθετικοί προσδιορισμοί!

Έχασα τουλάχιστον ένα τέταρτο για να αποφασίσω τι ΔΕΝ θέλω και άλλο ένα δεκάλεπτο για να πω ότι τελικά θέλω 'αυτό'. Δεν θυμάμαι τι παρήγγειλα δηλαδή. Και τελικά κατέληξα με ένα τεράστιο πλαστικό ποτήρι με έναν καφέ που (μετά συγχωρήσεως) ήταν σχεδόν αυτό που εμεις οι νησιώτες ονομάζουμε 'καραβίσιο'. Τι εννοώ; Απλά, κάπως αρωματικότερος από έναν απλό nescafe με μπόλικο γάλα, κρύο και -αν θυμάμαι καλά- και κανα δυο παγάκια.. Οι άλλοι φίλοι πήραν κάτι γλυκά-πετιμέζι (εννοείται ρε παιδιά πως δεν μπορώ να θυμηθώ ούτε καν το όνομά τους! εννοώ, τα ονόματα των καφέδων που πήραν να πιουν και κάτι άλλα κεϊκ που κι αυτά ήταν βρε παιδί μου... τι να πω). Από την άλλη, τα παιδάκια που γεννήθηκαν-δε γεννήθηκαν το '95 (μα πολλαπλασιάζονταν τότε οι άνθρωποι;;;;) τρέχουν πανευτυχή στο νέο hotspot της πόλης! Άρα , προφανώς γερνάω και ας το πάρω απόφαση.

Όπως ακριβώς πήρα απόφαση να αφήσω τον ακριβοπληρωμένο μου καραβίσιο φραπέ με παραξεχασμένο γάλα και ανύπαρκτο αφρό (ΠΩΣ ΜΕ ΚΟΒΕΙΣ ΣΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ;) και να τρέξω να προλάβω το περίπτερο από δίπλα με τον ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΣΠΑΣΤΟ ΦΡΑΠΕ (ναι, αυτόν που πίνουν στην οικοδομή! τόσα και τόσα σπίτια χτίστηκαν με δαύτον!) ΜΕ ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΣΧΕΔΙΑΚΙ ΤΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ (κάποτε έβγαινε και σε πατατάκια! όχι , για να δεις ποιάς ΕΣΟ είμαι..) και βρήκα απλώς την υγειά μου με μόνο 80 λεπτά του ενός ευρώ..!
Και τέλος οι ντάγκλες.



Τι γίνεται ρε παιδιά; Ούτε καφέ πιά;


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑ! Αγαπητέ μου, καθε τι καινουργιο θέλει και τον χρόνο του!

Για αρχή δοκίμασε το Starbucks Doubleshot on Ice beverage - Tall.

http://www.starbucks.com/retail/nutrition_beverage_detail.asp?selProducts={41329cb7-5609-4c36-9901-808a1e02aa8d}

Θέλει λίγη προσπάθεια για να δείς ποιος καφές σου αρέσει. Έχει πολλές ποικιλίες καφέ και θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση να μη βρείς κάτι που να σου αρέσει.

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@nikos tsir
δηλαδη ρε νικο , μηπως θα πρεπει να κανω και εκτυπωση του link ;
να γραφω σκονακια στα χερια μου -οπως καποτε , ξερεις ποτε...- ;
:-)

αντε , κατεβα ροδο επιτελους! μα τι στο διαολο, ολοι οι παιδικοι μου φιλοι ξενιτευτηκαν πια!

υ.γ. χαιρετισμους απο τη μαμα σου. την ειδα στο δρομο πριν λιγο χεχε

Ανώνυμος είπε...

Me ton spasto cafe me esteiles!!! yposxomai molis katevo na pame na pioume enan mazi ..... na thimithoyme ta palia! kologere

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΞΕΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΝΕΟΙ...ΛΟΙΠΟΝ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ..ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΕΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ (ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΖΩΗΣ..) ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΄΄ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΄΄ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΝΑΙ ΙΝ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΤΑΤΟ ΚΑΦΕΝΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΕΝΑ ΒΑΡΥ ΜΕ ΦΟΥΣΚΑΛΕΣ ΨΗΜΕΝΟ ΣΤΗ ΧΟΒΟΛΗ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΟΥ ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΑΖΕΙΣ ΟΛΑ...ΕΝΩ ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΤΑ ΘΕΙΚΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΟΣΣΟ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΙΑ( ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΑΝ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ..)ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ..ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΟΤΟΣ ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ..(ΠΧ ΖΕΣΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΖΕΣΤΟ ΣΑΛΕΠΙ ΑΠΟ ΠΛΑΝΟΔΙΟ κ.α.)

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@roula
@nikos tsir
μου φαίνεται ότι όποιος αποφασίσει να ξαναβγάλει στην πιάτσα τα θρυλικά πατατάκια Κολοσσος [μη σας πω και εκεινες τις ΦΟ-ΒΕ-ΡΕΣ πορτοκαλαδες και λεμοναδες στο πλαστικο κοντοχοντρο μπουκαλακι με το ασημενιο μεταλλικο καπακι (που χρησιμευαν και ως μπαλες ποδοσφαιρου!)] ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑΑΑΑΑΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα!!!!!!!!!

Την επόμενη φορά που θα θέλεις καφέ τηλεφώνησε να σου φτιάξω έναν ωραιότατο ελληνικό (στη χόβολη) με τα αλμυράκια και τα γλυκάκια του δίπλα, το δροσερό του νεράκι στο (όχι άλλο πλαστικό!!!!) ποτήρι. Υπήρχε περίπτωση να πιεις καφέ (ΚΑΦΕ) στα Sturbucks;;;;;;; Πλάκα με κάνεις;;;;

Να με γράψεις (στο mailing list)

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@ευαγγελία
μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ :-)))

Ανώνυμος είπε...

H filosofia aytis tis alisidas apla den borei na armonistei me ti diki mas...Pws na sou fygoun oi dagles otan perimeneis orthios, meta apo tin ergasia sou, na dialekseis anamesa se kafedes "fantasy", na plirwseis, na perimeneis (orthios), na sou rthei se plastiko kai na psaxneis, me to disko sto ena xeri , ti tsanda kai to kinito sto allo na vreis trapezi....Eee???
Vevaiaaaa.... borei na min apolayses ti stigmi tou kafe alla isoun me kali parea.... ;-) xaxaxa !!!!!

Ανώνυμος είπε...

γαβριηλ μου, ετσι και αλλιως εχουμε καταντησει ενα απεραντο καφενειο...

Γιωργος ο Ετσι μου ερχεται να κοψω τον καφε








Related Posts with Thumbnails