23 Μαρ 2008

χαλλόοου ksadelfia!

Και να που μάλλον βγαίνει κάτι καλό από τις ατέεεεεεεελειωτες ώρες αποβλάκωσης μπροστά στον υπολογιστή και ιδιαίτερα μέσα από τα ατέλειωτα κλικαρίσματα και 'refresh' στο μαζικό υπνωτικό ηλεκτρονικό χαπάκι, πασίγνωστο και μη εξαιρετέο faceBook..
Κι εκεί που θα περίμενα ακόμα ένα βαμπίρ να με δαγκώσει ή να 'πατήσω το forward που θα με αφήσει έκπληκτο για ακόμα μια φορά...' , με κάλεσαν να γίνω μέλος στο group με τίτλο "My Last Name Is Haritos" , και φυσικά τσίμπησα! Και τσίμπησα χοντρά γιατί ως μοναχοπαίδι και με τα πρώτα μου ξαδέλφια να βρίσκονται κυριολεκτικά 'αλλού κι αλλού', "μπήκα" στο group όπου είδα δεκάδες ομοιοπαθείς συνονόματους να ψάχνουν απεγνωσμένα αδέλφια/ξαδέλφια/μπατζανάκηδες και ούτω καθ'εξής με το ίδιο επώνυμο: Χαρίτος, Haritos. Charitos, Xaritos ή όπως αλλιώς μπορεί να γραφτεί αυτή η λέξη.
Και διαπίστωσα ότι τελικά αυτό το επώνυμο 'φοριέται πολύ', όχι μόνο σε σήριαλ (όρα Τρεις Χάριτες) ή σε μυθιστορήματα (ο δαιμόνιος Επιθεωρητής Χαρίτος). Καταπληκτικής ομορφιάς υποψήφιες μακρινές ξαδέλφες από την Αμερική ή την Αυστραλία, ροκάδες Χαριταίοι από Καλαμάτα και Θεσσαλονίκη, μια (δυστυχώς, μάλλον αρραβωνιασμένη, λέει) Χαρίτου με καταγωγή από Χίο και όλα αυτά είναι μόνο η αρχή! Παλεύουμε τώρα να βρούμε να συνδυάσουμε μέρη, αναμνήσεις, παππούδες, γιαγιάδες, μεταναστεύσεις.


Σαν να μην έφταναν όλ'αυτά, τ ρ ε λ λ ά θ η κ α όταν διαπίστωσα ότι έχει ήδη δημοσιευθεί κοτζάμ ΒΙΒΛΙΟ (έλεοςςςς!) με στοιχεία όλων των Χαριταίων που μετανάστευσαν στην Αμερική στις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι σήμερα. Και για να μη νομίζετε ότι όλα αυτά είναι φούμαρα και απλώς μια ευκαιρία για να γράψω μια 'πιασάρικη' ανάρτηση, το βιβλίο αυτό με τίτλο 'The Haritos Name In History' (diladi magkes, to ehume hasi - terma!) μπορεί κανείς να το παραγγείλει ΕΔΩ έναντι μερικών ψωροδολλαρίων
(έτσι που κατάντησαν κι αυτά).




Μπαίνω όμως τώρα στον πειρασμό να σας πω και τα άλλα νέα που βρίσκονται σε άμεση συνάφεια με το νέο ολοκαίνουργιο και -επιτέλους- μεγάλο 'faceBookικό μου σόι' :
Ο πλέον γνωστός συνονόματος (όχι! παρά τις 'κουφές' συμπτώσεις ΔΕΝ είμαστε συγγενείς τελικά, αμφότεροι το διαπιστώσαμε προ πολλών ετών στο Ισραήλ) , ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Μέση Ανατολή Πάνος Χαρίτος εγκαινίασε τη δική του ιστοσελίδα, που αξίζει πολλά 'κλικ'.

Στο site του λοιπόν, υπάρχουν όλα τα άρθρα και οι ανταποκρίσεις του που κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί στον Τύπο, από την αρχή της καριέρας του έως και σήμερα, κατηγοριοποιημένα ανά θεματικές ενότητες και χρονολογική σειρά. Επίσης, έχουν αρχειοθετηθεί και είναι διαθέσιμα τα περισσότερα βίντεο των τηλεοπτικών του ρεπορτάζ από τις δημοσιογραφικές του αποστολές. Τα πάντα τοποθετημένα σε τάξη και εύκολα στην περιήγηση.
Η σωστή εκφορά του λόγου, η ψύχραιμη παρουσίαση της πραγματικότητας στην περιοχή και η εξ ίσου προσεκτική επιλογή ιστορικών κειμένων καθιστούν την ιστοσελίδα του Πάνου ένα χρήσιμο εργαλείο για τον έλληνα αναγνώστη που ενδιαφέρεται να μάθει 'τι στο καλό γίνεται εκεί πέρα τέλος πάντων..' , χωρίς περιττούς συναισθηματισμούς και κορώνες.

για δες που γίναμε πλέον 'σόι' τεχνολόγων!
ε, διατί να το κρύψωμεν ;...


Το Χαριταίικο γκρουπ του faceBook είναι :
My Last Name Is Charitos
(αλλά πρέπει να έχετε λογαριασμό, αλλιώς δεν...)



Τίτλος της ιστοσελίδας : PanosHaritos.com
Χώρα: Ισραήλ/Παλαιστίνη/Ελλάδα

Γλώσσα: Ελληνικά


1 σχόλιο:

Tiger είπε...

Ιστορία αυτό το όνομα από οτι φαίνετα!!!!!!!








Related Posts with Thumbnails