13 Φεβ 2008

ειμί , ει, εστί(ν)...

Να και μια ξεχωριστή ιστοσελίδα ενός ξεχωριστού ανθρώπου. Αφού απηύδησε να ασχολείται με τους ανεπίδεκτους μαθήσεως ισπανούς εφήβους και αφού 'έφαγε στη μάπα' μεταθέσεις σε σχολεία επί σχολείων(ναι, συμβαίνουν αυτά και εκτός Ελλάδας) ο καταλάνος φιλόλογος αρχαίων ελληνικών Juan Coderch αποφάσισε να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα, παρά το ότι είχε περάσει προ πολλού τα 30. Και τα κατάφερε. Το πρώτο του μεταπτυχιακό ήταν στην ομηρική γλώσσα και το δεύτερο ήταν στην Αρχαία Ελληνική . Όσο για το θέμα της διπλωματικής του : 'Η λατρεία του Θεού Απόλλωνα στη Ρόδο' (!!) Σήμερα είναι καθηγητής Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών στο Πανεπιστήμιο St.Andrews της Μεγάλης Βρετανίας.

Αλλά όλα αυτά δεν είναι τόσο σημαντικά (για μας) όσο η ιστοσελίδα του www.akwn.net (akwn=άκων! τίποτα δεν είναι τυχαίο) που την ενημερώνει με θρησκευτική ευλάβεια κάθε 5 μέρες.

Έτσι, αν κάπου θέλετε να ξεσκονίσετε τα αρχαία σας , αν πεθυμήσατε να δείτε μια 'ξεγυρισμένη' δυνητική ευκτική ή αν δεν βρίσκετε πια την ΕΣΤΙΑ στο περίπτερο, ο Δρ.Coderch δημοσιεύει τις κυριότερες διεθνείς ειδήσεις της εβδομάδας στα αρχαία ελληνικά -και δη στην αττική διάλεκτο -.

Διασκέδασα τρελλά διαβάζοντας για τα καμώματα του Ούγο Σιάβηθ (Ούγο Τσάβες), για την προεκλογική εκστρατεία του Βάρακ Οβάμα (Μπάρακ Ομπάμα), ή το αμίμητο "Η της Τουρκίας Βουλή περί του πέπλου συμβουλεύεται". Όσο για την Αγγέλη Μέρκηλ (Άντζελα Μέρκελ), χαίρει εν Μαιόρκη (Μαγιόρκα) ..ως οίκοι (ήτοι..."σαν στο σπίτι της").

Μπείτε στην ιστοσελίδα του, αφού καλού-κακού ξετρυπώσετε τον αθάνατο Τζάρτζανο από εκείνο το αραχνιασμένο ράφι, και μου φαίνεται ότι κάθε βδομάδα εκεί ...έσεσθε.
Κι αν τα βρείτε σκούρα σε κανένα απαρέμφατο, στείλτε του email στο jc210@st-andrews.ac.uk και -πού θα πάει- θα 'βγει' η ρημάδα η μετάφραση..


Τίτλος ιστοσελίδας: Akropolis World News
Αγαπημένες Αναρτήσεις: Latest News και Former News
Γλώσσες: Αγγλικά και Αρχαία Ελληνικά
Χώρα: Αγγλία

2 σχόλια:

alximist είπε...

I think that www.in.gr also has news in ancient greek

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

alixmist, you're right. I checked the website but it hasn't eben updated for a long long time.
By the way , dr. Coderch emailed me and told me that he will not be updating his posts for these coming two weeks because he is buying an appartment :-) so we know .








Related Posts with Thumbnails