2 Φεβ 2008

οι Βρετανοί ξανάρχονται !


Δεν μπορούσα να βρω πιο ενδιαφέρον ιστολόγιο για να αρχίσω να σας περιγράφω τις μπλογκίστικες αναζητήσεις μου από αυτό που δημιούργησε ένα ζευγάρι Άγγλων που αποφάσισαν να αφήσουν το σπιτικό τους στη Γηραιά Αλβιώνα και να αποκτήσουν ένα άλλο στην Κατεχόμενη Λευκωσία.
Το άνοιγμα της Πράσινης Γραμμής μερικά χρόνια πριν δημιούργησε ένα άνευ προηγουμένου καθημερινό αλαλούμ σε όλη την πόλη (Κατεχόμενη και μη, εννοείται..), με ντόπιους που δεν ξέρουν αν είναι ντόπιοι και ξένους που δεν ξέρουν κι αυτοί αν είναι ξένοι. Και κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει αυτή η υπόθεση τελικά..

Απολαυστικές διηγήσεις για την έννοια του 'χρόνου' στον ξεχασμένο Βορρά που ζει ακόμα στη δεκαετία του '70, την πληθώρα...τηλεφωνικών καταλόγων(!!), την απουσία των διεθνών αλυσίδων καταστημάτων και την παράλληλη πληθώρα απομιμήσεων σχεδόν σε όλα τα 'διεθνή' προϊόντα, τις ολιγόωρες/ολιγοήμερες 'ανάσες' πολυτέλειας στην 'άλλη' (μας) Λευκωσία και το όνειρο να κάνει κανείς ψώνια στο 'μαγικό' και άρτι εν Κύπρω αφιχθέν ΙΚΕΑ που βρίσκεται τόσο κοντά αλλά και τόσο μακρυά από το νέο τους σπιτικό.


Ο Έλληνας αναγνώστης παίρνει μια γερή δόση της απίστευτης πραγματικότητας που μοιράζεται πάντα μεταξύ Νότου και Βορρά, φιλτραρισμένη μέσα από τη ματιά των (εκ νέου;) Βρετανών 'εποίκων'-επενδυτών που μάλλον δείχνουν να μην καταλαβαίνουν ποιό ακριβώς είναι το θέμα..


η κατεχόμενη πλευρά της Λευκωσίας σήμερα.ήχος περιττός.

Τίτλος του blog : Living in Nicosia Cyprus- An Expat's View
Αγαπημένη ανάρτηση : Smuggling in Cyprus
Γλώσσα : Αγγλικά
Χώρα: Κύπρος

3 σχόλια:

5 pink flowers είπε...

dear Gabriel kaloriziko to blogaki..kai min anisyxeis tha sybesoume kai ektos internet when tha time is right!!! filia

2inthesoup είπε...

Itan adinato gia enan apo tous fanatikoterous blogers na min apoktisei kai to diko tou prosopiko blog. C u online !!!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

ε, κι εσεις οι δυο δεν πατε πισω με την μπλογκομανία πλάκα πλάκα... :-))) όσο πάει και..."βουλιαζουμε" περισσοτερο, ετσι; :-))








Related Posts with Thumbnails